Koga je Bog vodio pre nego se opredelio samo za jevreje?

teoretičar.
zanimljivo da se zastupnici sveopšteg potopa pozivaju na kineske izvore nesvesni da im to ni malo ne ide u korist.
po bibliji to se desilo pre oko četiru hiljade godina baš kad i veliki kineski. znači da je jedan od sinova morao biti žut sa kosim očima :D
Zabavan je Terzin i ima neke interesantne ideje. Al baš da je edukativno
slušati njegova izlaganja, to ne bih rekla.

Zabavan je Terzin i ima neke interesantne ideje. Al baš da je edukativno
slušati njegova izlaganja, to ne bih rekla.
ma verujem da je stručan za nešto, ali tu ti je potrebna čista matematika.
ako uzmemo da su činjenice i biblijski i kineski potop (koji su se desili u približnom vremenu) a da biblija ima "prednost" u činjenici onda jedan nojev sin mora biti kosook hteo ne hteo :D

Aaa.. to Mojsije što ih je vodao.. Pa nije ih Bog nigde vodio.
Meni cela ta priča sa Mojsijem uopšte nije jasna i nemam pojma kakve
bi to veze sa Bogom moglo da ima.
pa nisi čitala, 40 godina im manu davao.
inače kažu da je mojsije autor od stvaranja preko izabranog naroda do isusa navina. pa sigurno da će jevreje da vodi u "obećanu" zemlju a ne šveđane.
i posle po inerciji
e onda siđe isus i kaže da je došao među bolesne. zato jevreji i ne mogu da ga smisle.

bolje je pitanje..gde je Bog bio pre Hrista?
Pa Hristos je taj Bog...

Onaj koji je vodio Izrailce..

1. Korinćanima 10,1Neću vam naime zatajiti, braćo, da su oci naši svi bili pod oblakom, i svi su kroz more prošli;
1. Korinćanima 10,2I svi su se u Mojsija krstili u oblaku i u moru;
1. Korinćanima 10,3I svi su isto duhovno jelo i jeli,
1. Korinćanima 10,4I svi su pili isto duhovno piće, jer su pili od duhovne stjena koja ih je VODILA a stjena je bila HRISTOS.

pa nisi čitala, 40 godina im manu davao.
inače kažu da je mojsije autor od stvaranja preko izabranog naroda do isusa navina. pa sigurno da će jevreje da vodi u "obećanu" zemlju a ne šveđane.
i posle po inerciji
e onda siđe isus i kaže da je došao među bolesne. zato jevreji i ne mogu da ga smisle.
Ama čitala sam, naučavala, al ne razumem.
Da, došao je među one koji su Boga zaboravili i gde je bila kritična
tačka neznanja u to vreme.

Bilo da se doslovno shvata ili da ima neki dublji smisao, meni je razlika između naroda
koji razgovara sa živim drvetom i onog ko razgovara sa upaljenim žbunjem ogromna.
A jedne prozvaše paganima..
I tako zbun na pitanje ko si ti odgovori ja sam onaj koji jesam i nastavi zbun da zapoveda mojsiju i sad da idi salje te onaj koji jeste .
Ti ces pre poverovati da zbun stvarno prica nego li da se bog otkrio mojsiju a preko mojsiju i nama

Ала смо окупирали религију :D
Ја сам то схватила да је Јудејски народ пример свега лошег на земљи( у том моменту) и да је Бог свог сина послао међу њих и од њих да би их извео на прави пут и осталим народима ( који нису били тако лоши) дао смернице и показао прави пут.

Back