Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sad sam se namracio...

Niko te ne tera da platis toliko za Golfa, ni ja ne bih dao tolike pare za njega, ali me nervira to da svako ko se "razume u automobile" krece sa stavom da je fau-ve, zatim Golf uopste i na prvom mestu Golf II sranje od auta i da su oni koji ga voze opasni u saobracaju, seljaci i sta ti ja znam. Pritom 90% njih nije ni provozalo taj ebeni Golf, ali se svejedno smatraju kompetentnim da pricaju o kvalitetu. Onda se povede prica o ceni Golfa, koja je tolika kolika je, i neko se nadje pametan da kaze da se za te pare moze uzeti recimo Citroen XM sa V6 motorom, podizacima, klimom i sta ti ja znam. Na stranu to sto kad se taj XM pokvari mozes da uzmes stranjku i da odes na tavan medj sunke da se obesis (ili da opljackas menjacnicu, izlazi ti na isto).
Ja silom prilika vozim tog prokletog Golfa, cale ga je pre par godina uzeo dobro ispod cene i ***, sta je tu je. Licno, ebeno sam prezadovoljan! Mrcina jeste, neudoban jeste, ali sam, kao sto sam vec rekao, samo letos nakucao 10.000 km a da nisam jednog trenutka pomislio da ce da me ostavi negde. Da naglasim, imam solidno znanje o automobilima, ne slusam turbo-folk i slicne stvari koje se inace vezuju za vozace Golfova.

Hej namračeni, diši... I smiri se. :lol:
Poenta svega je da je precenjen, ali s obzirom da ljudi i dalje daju tolike pare... Logično je. Stara navika. A za poređenje si uzeo najproblematičniju stvar za održavanje u Srbiji vs Golf... Mislim, krajnje amaterski potez :roll: To si mogao da uradiš i bez XM-a, a da uzmeš novu S klasu i opet bi bio u pravu. Besmislica.

Ok, drugar ima Corollu XL iz 1990. Nista gora, nista bolja od Golfa. Kosta isto. Ali niko ne pljuje po njoj, i to je ono sto mi malo ide na nerve. Kontas?

ps. Polupali su mu suvozacev prozor kad su mu drpili CD-player, 30e + put do Beograda + cekanje 10 dana da deo stigne. Nije Toyota kriva za to, ali eto, u nasim uslovima je daleko teze naci delove za nju nego za VW.

A koliko ti mislis da kostaju te Korole??

TOYOTA Corolla (1990), bela, prva boja, 142.000km, 2.650 EUR.

TOYOTA Corolla 1.3 (1990), 2.200 EUR.

TOYOTA Corolla 1.3 (1991), registrovana, vlasnik, plin, motor i limarija dobri, 2.950 EUR.

TOYOTA Corolla 1.3XL (1990), garažirana, registrovana do 1.2009, vlasnik, 2.850, nije fiksno.

VW Golf II 1.6D (1989), registrovan do 13.11.2008, 3v, 5b, 2.500 EUR.

VW Golf II 1.6D (1990), 2v, 4b, beo, 2.650 EUR.

VW Golf II 1.6D (1990), 3v, siv, 2.500 EUR

VW Golf II 1.6D (1990), 3v/5b, registrovan do II 2009, 3.000 EUR.

Corolla '90 vs Golf 2 u kvalitetu 10:2 (u korist Corolle , naravno )

Cene Golfova 2 su neverovatno precenjene ...

Ne bih se slozio o stereotipu vlasnika Golfova 2 , pre bih to pripisao nekim drugim automobilima ...ali posto su ljubitelji Tih automobila ovde u velikom broju samo bi usao u smornu raspravu koja nevodi nicemu , slicnu raspravi u temi lepi - ruzni automobili ...

"Onaj" forum nije los , ali ima previse tema , a meni najzanimljivije stoje i po nedelju dana ...

Kada sam aktivno poceo da ucestvujem po forumima izabrao sam i ovaj i "onaj" , ali nakon nedelju-dve dana morao sam da se opredelim za jedan (pismo-glava)

Ovaj forum ima nezgodnu stvar , a to je cekanje na prvih 10 postova ... veliki broj potencijalnih (novih) ucesnika odustane bas zbog tih "zakasnelih" prvih 10 poruka ... to je glupost ...treba smanjiti na 2-3 poruke ...

Dobro, ja se trudim zbog toga da budem što je moguće češće tu, makar i na kratko, upravo zbog toga da ljudi ne bi čekali. Moram da vas sve pohvalim: da su na svim pdf-ovima kao vi ovde ne verujem da bi odobravanje poruka ikome uopšte i padalo na pamet. No, kakvih sve ima - bolje da ne znate.

Svako mesto gde primetim klanovsku podeljenost - ma doviđenja bre...
I da mi neko meri svaku reč na kantar...? Razgovor je to...ponekad uleti i nešto što nema veze sa temom. Ali brzo se vratimo na stvar jer su automobili ti zbog kojih smo ovde. O'k, razumem ja moderatore (u početku i nisam, al je Neša učinio da shvatim) i da su oni tu da kontrolišu situaciju, ali da sad tamo po kojekakvim mestima neko meni izigrava velikog arbitra - ono kao - sila iz senke...neka, hvala...

Svako mesto gde primetim klanovsku podeljenost - ma doviđenja bre...
I da mi neko meri svaku reč na kantar...? Razgovor je to...ponekad uleti i nešto što nema veze sa temom. Ali brzo se vratimo na stvar jer su automobili ti zbog kojih smo ovde. O'k, razumem ja moderatore (u početku i nisam, al je Neša učinio da shvatim) i da su oni tu da kontrolišu situaciju, ali da sad tamo po kojekakvim mestima neko meni izigrava velikog arbitra - ono kao - sila iz senke...neka, hvala...
Ма овде је кул... овде има Јоминијев клан (кога чини само он) :mrgreen: и клан нас обичних смртника који возимо оно што није Субару :P
На неким форумима постоји казнена одредба тзв post preview код које сваки твој пост може постати видљив тек када га надлежни модератор одобри. Значи, ти напишеш пост и пошаљеш и онда чекаш да га модератор уочи и одобри за приказивање осталим члановима тј посетиоцима форума ;)

A koliko ti mislis da kostaju te Korole??
TOYOTA Corolla (1990), bela, prva boja, 142.000km, 2.650 EUR.

TOYOTA Corolla 1.3 (1990), 2.200 EUR.

TOYOTA Corolla 1.3 (1991), registrovana, vlasnik, plin, motor i limarija dobri, 2.950 EUR.

TOYOTA Corolla 1.3XL (1990), garažirana, registrovana do 1.2009, vlasnik, 2.850, nije fiksno.
:shock:
imam ja za prodati corollu 1.3 xli 12V 75ks 1991
ako su ovakve cijene odmah dam:idea:

u hrvatskoj nemoš dobit više od 1.500€:!:

Corolla '90 vs Golf 2 u kvalitetu 10:2 (u korist Corolle , naravno )

Cene Golfova 2 su neverovatno precenjene ...

Ne bih se slozio o stereotipu vlasnika Golfova 2 , pre bih to pripisao nekim drugim automobilima ...ali posto su ljubitelji Tih automobila ovde u velikom broju samo bi usao u smornu raspravu koja nevodi nicemu , slicnu raspravi u temi lepi - ruzni automobili ...

"Onaj" forum nije los , ali ima previse tema , a meni najzanimljivije stoje i po nedelju dana ...

Kada sam aktivno poceo da ucestvujem po forumima izabrao sam i ovaj i "onaj" , ali nakon nedelju-dve dana morao sam da se opredelim za jedan (pismo-glava)

Ovaj forum ima nezgodnu stvar , a to je cekanje na prvih 10 postova ... veliki broj potencijalnih (novih) ucesnika odustane bas zbog tih "zakasnelih" prvih 10 poruka ... to je glupost ...treba smanjiti na 2-3 poruke ...

ne volim golf II, ali budimo realni. Ako placamo po tome koliko auto moze da predje i koliko je skupa registracija, i koliko su ne skupi delovi - golf II nije precenjen.
realno gledano. Das 2500eura za auto koji ce da predje Bog zna koliko.

ne volim golf II, ali budimo realni. Ako placamo po tome koliko auto moze da predje i koliko je skupa registracija, i koliko su ne skupi delovi - golf II nije precenjen.
realno gledano. Das 2500eura za auto koji ce da predje Bog zna koliko.

moje mišljenje je pomalo subjektivno jer imam corollu ali..
kupio sam je polovnu sa 60.000km sad je prešla 220.000
do sada nisam imao doslovno niti jedan kvar na njoj.
mijenjao sam samo potrošne dijelove, amortizere nedavno, filtere auspuh itd...
i za nju mozeš naći jeftinije dijelove od nekih žnj proizvođača.
motor još uvijek radi ko singerica...
inače golfove ne volim pogotovo te starije modele baš su mi bljak, a i vozi ih svatko pa su dosadni :cool:

На неким форумима постоји казнена одредба тзв post preview код које сваки твој пост може постати видљив тек када га надлежни модератор одобри. Значи, ти напишеш пост и пошаљеш и онда чекаш да га модератор уочи и одобри за приказивање осталим члановима тј посетиоцима форума ;)
To se inače naziva cenzura...
Da iebem ja takav forum 8)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back