Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima postolje, dobija se uz njega. U obliku je slova Π.

Da, biće 1.2 sa 150 konja, a kada potrpaš društvo i možda još nešto jako malo stvari (naravno kad gepek ima 150 lit), ima prvom da izvlačiš ravne pravce. :D Ako uopšte i kreneš, naravno.
Lepo kažu, there's no replacement for displacement.
To ova mala kolica ispod 4 metra mogu da imaju tako veliku razliku kubikaže i konja. Ovi veliki - :nono: U suštini, ta mala kolica su za grad.

pa ti sto si onda uzeo stotku?
casti coveka sa 40din, pa ne pada kuca za pola evra...

Е стварно овај држач за руке ако је 10еур са све постољем и не треба да се буши ауто да би се поставио морам да купим... једино што ми се свидело код Аудија је то што имам где да ставим десну руку :)

Гурање коња... па колико се ја сећам била је нека прича за Фиат 500 Абартх да има ваљда 1,4 или 1,6 мотор не сећам се сад, а није ни важно, а има преко 200КС... и баш сам ја тада говорио о томе како нису нормални шта раде...

Иначе Сигначур није никакав човек... види да се човеку распада ауто да треба да га сређује, а види и да је добар човек јер је 'ладно могао да га натера да иде негде на трафику да ситни лову и он му на крају отме од уста... е мој Сигначур, па можда човек има малу децу и коју храни од поштеног рада, а ти му тако 'ладно узе 30% уместо да му додаш... :thumbdown::thumbdown::thumbdown:
@stefan
zato imam megana, a ovaj auto ce se najvise koristiti kao dvosed. uostalom nikada ne natrpavam auto. megan je doduse lepo izlazio na kraj sa 500kg ljudskog tovara. tu se video obrtni moment dizelasa.

@trucker
pa nisam ja ni hteo da uzmem covek me terao

@dovla
taxista je bio nesto stariji od mene tako da nema decurlije, a i vozi za taxi kompaniju novus, tako da taj krs od auta nije njegov ;) jer po svemu sudeci kakav je covek, sigurno nebi kupio VW sebi :lol::lol::lol:

fala na zeljama, svima

Ееееее онда прво мислим да се ниси возио у Кедију већ у Голфу плус (што тебе, верујем много заболе :D ), а друго он фирми мора да исплати колико откуца фискална каса (колико сам упућен они имају то) тако да немој да се вадиш већ тражи човека и части га пићем, јер ако то не урадиш биће ти урекнут ауто :lol:

Ееееее онда прво мислим да се ниси возио у Кедију већ у Голфу плус (што тебе, верујем много заболе :D ), а друго он фирми мора да исплати колико откуца фискална каса (колико сам упућен они имају то) тако да немој да се вадиш већ тражи човека и части га пићем, јер ако то не урадиш биће ти урекнут ауто :lol:

khm khm, znam sta je caddy a sta je golf +
imaju i jedno i drugo i ovo je bio caddy.
nemaju fiskalne kase, obican taximetar ko i ostali.
on verovatno ima fixni harac koji mora da plati novusu, posle svih tih troskova njegovo je sto ostane valjda.

Моја грешка онда... и за Кедија и за фискалну... У Панчеву имају два таква удружења где су возачи запослени у фирми, добијају возило, имају фиксну плату 30 000дин и када стопирају таксиметар он аутоматски избацује фискални рачун тако да морају предати онолико пазара колико су радили тј колико избаци фискална...

nije kasno oggy, hvala :D

danas bi trebalo da ga registrujem, pa cim nataknem tablice na nj, oma idem da se provozam.
da krecem pod punim gasom, da mi se ugasi 8 puta, i da delujem kao pocetnik :D
posto vozim dizel oduvek koji je jako lak za voznju, ovo ce mi sad biti novo. probam da dotaknem gas on vec rrrRRRRRRRR

vozih se, presao sam 10ak km obavljajuci sitnice po gradu.
ide lepo, misim standardno ide, nisam ga ja sad gazio ipak je imao samo 8km na cageru treba ga malo lakse razraditi kao prvih 1000km. premalo sam presao zasad da bih mogao da pricam o ukupnom utisku. rupe dobro podnosi kao i lezece policajce. zvucna izolacija je toliko dobra da se spolja ne cuje nista, motor se ne cuje (mada bih ja voleo da ga cujem), kada slusate muziku normalnom jacinom vasa truba se slabo cuje unutra, i to zameram - truba je skrnava 1tonska veoma jeftinog zvuka. moj eskort iz 1990 je imao naj trubu na svetu, cula se skoro kao one kamionske (ffuuuuuuuuuuuuu).
muzika ima 6 zvucnika i prilicno kvalitetna je reprodukcija.
klima nesto mi se ne cini kao sretna, nije duvala ledeno, ali mozda se meni tako cinilo zato sto mi je auto bio usijan. bio je na suncu stalno, a ona folija sto odbija sunce je u toku noci spala pa se crn enterijer usijao. ona koza na volanu je pekla ruke. preglednost pozadi je katastrofalna, odnosno ravna nuli zbog tog visokog dupeta, srecom retrovizori su pozamasne velicine, problem je kada izlazite na ulicu u rikverc, pa jedini nacin da se uverite da nikoga nema tacno iza vas je da stalno motrite obe strane ulice kako niko nebi naisao.
isao sam do salona da uzmem gumene patosnice za njega, ona devojka me pita kako ide auto, ja reko rano je jos za reci pa presao sam 3km - pre sat vremena sam mu tablice ugurao u nosace. uzimam ja patosnice ona me pita jel ti treba pomoc? ja reko ma kakvi, boze. dovidjenja. odem ja napolje na parking, otvorim vrata i krenem da guram patosnice unutra, one zadnje sam prvo permutovo levu i desnu i cim sam ih namestio sve, dolazi mi lik iz salona - pantalone od odela, sarena malo raskopcana kosulja, brdjanski akcenat, gel na kosici... "jel treba pomoc?". ja u sebi razmisljam, hm nadam se da je ovo briga o korisnicima, inace cu se uvrediti ako ja njima delujem kao da ne umem da stavim patosnice u auto (jos je ta riba mislila da to cale meni kupuje auto, na sta sam se ja ismejao dobro, a cale jos vise). pita on mene jel to ta i ta oprema, jeste razmisljali o xenonskim farovima, parking senzorima... pocne da me vrbuje tamo za dodatnu opremu, reko neka fala. onda kaze, to je odlican izbor takav dizajn nigde za te pare nema... ja reko "znam... zato sam ga i kupio..."
nek to prica nekome ko nije a ne mene da sad ubedjuje kako sam ucinio pravu stvar, malo je kasno za to :D

Стандардна фора... знаш како... мало људи који купују нова кола су добро познаваоци истих... и онда та његова прича може да прође итекако добро код неких људи, а то се све њему пише као плус наравно... ;)

STAROST VOZNOG PARKA U HRVATSKOJ

Hrvatski vozni park još je uvijek prilično star:
- Prosječna starost voznog parka osobnih vozila 10 godina i 3 mjeseca
- Volkswagen najčešća marka na našim cestama, Zastave poodavno izgubile dah
- Od tri automobila dva koriste benzin, a jedan dizel
- Zagrebačka regija u voznom parku najzastupljenija sa sličnim udjelom kao i kod prodaje rabljenih vozila

U našoj se zemlji u posljednjih nekoliko godina vrlo često znade isticati da imamo sve više novih automobila, da smo prvaci Europe po kupovini automobila, da nam se vozno park drastično pomladio i slični opisi koji glorificiraju prodaju novih auta. A kakva je prava slika vidi se iz sljedećih nekoliko zanimljivih informacija o 'krvnoj slici' voznog parka u Hrvatskoj.

Na prvi dan 2008.godine u našoj je zemlji bilo registrirano ukupno 1,985.064 vozila svih vrsta (osobna vozila, motori, autobusi, laka dostavna vozila, kamioni, radna vozila, prikolice i poluprikolice, traktori), što je u odnosu na 1.903.668 iz prethodne godine povećanje od 4,3%. Sličan trend godišnjeg prirasta zabilježen je i kod osobnih vozila (+3,7%). Od ukupnog broja registriranih vozila osobnih je vozila 1,482.902 komada ili 74,7% od ukupnog voznog parka svih vozila.

Kad se govori po osobnim vozilima automobili na hrvatskim cestama najčešće nose znak Volkswagena (241.045 vozila ili 16,25% od voznog parka osobnih vozila), a slijede Opel (205.749 vozila ili 13,87%), Renault (151.209 vozila ili 10,20%), Fiat (134.603 ili 9,08%) i Ford (82.848 ili 5,59%). Prvih pet proizvođača čini 55% od ukupnog voznog parka osobnih vozila u našoj zemlji. Među prvih deset najzastupljenijih automobilskih marki još su i Škoda, Peugeot, Zastava, Citroen i Mercedes. Vrlo je zanimljiv trend udjela vozila Zastava koja je na početku ove godine s 63.640 komada zabilježila udio od 4,29%, dok je samo prije godinu dana bilo registrirano 75.673 komada Zastavinih osobnih vozila ili 5,29% od voznog parka.

Radi ilustracije evo i jednog kurioziteta: prije 10 godina, odnosno na prvi dan 1998. godine Zastava je bila najčešće vozilo na našim cestama i to s 229.236 vozila što je u tom trenutku bio udio od 23% voznog parka. Drugim riječima, Zastava je u deset godina izgubila 165.596 vozila, i bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti gdje su i na koji način zbrinuti ovi automobili.

Prosječna starost voznog parka osobnih vozila je 10 godina i 3 mjeseca što nas svrstava u donji dio tablice starosti voznog parka među europskim zemljama (EU27+1). U našoj je zemlji još uvijek preko 28% voznog parka osobnih vozila starije od petnaest godina. Istovremeno je do 5 godina starosti tek jedna četvrtina voznog parka (25%), a nešto više od toga čine vozila s prosječnom starošću od 6-10 godina (25,7%). Između 10 i 15 godina starosti je ukupno 21% voznog parka. Drugim riječima, svaki je drugi automobil u našoj zemlji stariji od 10 godina. Prosječno su najstarija vozila Zastave (20 godina i 9 mjeseci), a slijedi Mercedes (14 godina i 7 mjeseci). Među automobilima s udjelom većim od 0,2% od ukupnog voznog parka, prosječno su „najmlađa“ vozila Dacie s 2 godine i 3 mjeseca, a slijede Toyote s 4 godine i 10 mjeseci, Chevrolet-Daewoo sa 6 godina i 1 mjesecom i Hyundai sa 6 godina i 2 mjeseca.

Regionalna distribucija voznog parka osobnih vozila pokazuje slične trendove kao kod prodaje rabljenih vozila u našoj zemlji. Na vrhu je Grad Zagreb i Zagrebačka županija s udjelom od 28,4%, a slijedi Splitsko-dalmatinska županija s 11,2%, Primorsko-goranska županija s 8,5%, Istarska s 6,9% i Osječko-baranjska s 5,7%. S druge strane su Virovitičko-podravska županija s 1,55%, Požeško-slavonska s 1,49% i Ličko-senjska s 0,97%. Vrlo je zanimljiv i podatak o udjelu pojedinih vrsta pogonskih agregata. U ukupnom voznom parku osobnih vozila dva od tri automobila koriste benzin kao pogonsko gorivo (67,1%), dok dizel koristi svako treće osobno vozilo (32,9%).

Izvor: AutoGlobal.hr

a213.gif

vozio sam kiu danas do venca gore i nazad.
svidja mi se polozaj koji mogu da namestim, volan skroz spustim i privucem, sediste malo oborim, i onda sam ko u bolidu.
u krivinama drzi ko po sinama (ima michelinke), znaci nisam mogao da verujem kako zadrzava liniju. volan je prilicno direktan, primetio sam kada vozim tek polako nesto provlacim se u drugoj brzini, mogu da cimam auto levo desno toliko malim pokretima volana, da ne poverujes. na putu iz rume kada se dodje na miseluk i ide levo za novi sad, to skretanje od bukvalno 90 stepeni, sam prosao tek nakon sto sam spustio iz trece u drugu, samo sto nisam ispao iz sedista, ali auto kazem kao po sinama.
mnogo mi se svidja kako se kupe ponasa u voznji, cvrsci je i stabilniji od karavana koji se sav krivi ali je zato udobniji naravno.
jako mi se svidja auto, trosi oko 9 litara, cale ce uskoro na bensedine zbog toga (megan u gradu sa klimom trosi 7 oirodizela) svidja mi se kako ide a jos vise mi se svidja kako izgleda :D
u supu mi je zapala dobra tablica jos, imam 444 na kraju, jos cu ispasti i faca :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back