KO VLADA SVETOM?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ukoliko smo mi jedina planeta na kojoj se pojavio greh (a, to se možda može pretpostaviti na osnovu nekih Hristovih priča, npr. od sto ovaca jedna se izgubi, od deset novčića žena traži jedan koji je izgubila, itd.), onda možda i jesmo u središtu pažnje celog univerzuma. I apostol Pavle kaže negde u poslanicama da smo ''gledanje i svetu i anđelima''. I prorok Isaija kaže: ''Kad su sudovi tvoji na zemlji, uče se pravdi koji žive u vasiljenoj'' (Isaija 26:9). Ne kažem da smo najvažnija planeta, ali smo možda u središtu pažnje ostalih stanovnika svemira, kojima je naša planeta udžbenik iz kog mogu da nauče kakve su posledice greha.

U šta god verovao, treba da zbnaš da su ljudi stvoreni sa polnim organima, kao muški i ženski, i samim tim su predviđeni da imaju rok trajanja. Dalje, Krišna je jednom rekao da gde god da odeš, na bilo koju planetu u svemiru, šta god učinio, ne možeš izbeći četiri parametra: rođenje starost, bolest i smrt. Ne postoji greh u onom obliku u kome to propovedaju hrišćani.

ā-brahma-bhuvānal lokāh
punar āvartino ’rjuna
mām upetya tu kaunteya
punar yanma na vidyate

“Sve planete u materijalnom svetu, od najviše do najniže, mesta su patnje, na kojima se odvija uzastopno rađanje i umiranje. Ali onaj ko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne vraća.”

Bhagavad-gita 8.16.

Ovako je govorio Krišna oko 2128. godine p.n.e. Treba pročitati Bagavad gitu, i veličanstvenu Mahabharatu, i shvatiti da biti u telu znači nemati večni život. Mnogo svetova u svemiru nestaje u crnim rupama, gase se i rađaju nove zvezde, komete se haotično kreću i sudaraju sa telima koja im se ispreče na putu, i to niko ne može izmeniti, i nema nikakve veze sa "grehom".

U šta god verovao, treba da zbnaš da su ljudi stvoreni sa polnim organima, kao muški i ženski, i samim tim su predviđeni da imaju rok trajanja. Dalje, Krišna je jednom rekao da gde god da odeš, na bilo koju planetu u svemiru, šta god učinio, ne možeš izbeći četiri parametra: rođenje starost, bolest i smrt. Ne postoji greh u onom obliku u kome to propovedaju hrišćani.

ā-brahma-bhuvānal lokāh
punar āvartino ’rjuna
mām upetya tu kaunteya
punar yanma na vidyate

“Sve planete u materijalnom svetu, od najviše do najniže, mesta su patnje, na kojima se odvija uzastopno rađanje i umiranje. Ali onaj ko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne vraća.”

Bhagavad-gita 8.16.

Ovako je govorio Krišna oko 2128. godine p.n.e. Treba pročitati Bagavad gitu, i veličanstvenu Mahabharatu, i shvatiti da biti u telu znači nemati večni život. Mnogo svetova u svemiru nestaje u crnim rupama, gase se i rađaju nove zvezde, komete se haotično kreću i sudaraju sa telima koja im se ispreče na putu, i to niko ne može izmeniti, i nema nikakve veze sa "grehom".

Onda nam se verovanja razlikuju.

onisfor, ja ne verujem u Krišnu, samo sam citirao jednu njegovu misao. Ne verujem zato što znam da je bio vanzemaljac. Postavio sam jednu temu KRIŠNA - SIN NEBA, na koju niko nije odgovorio; sumnjam da ju je iko i čitao.

onisfor, ja ne verujem u Krišnu, samo sam citirao jednu njegovu misao. Ne verujem zato što znam da je bio vanzemaljac. Postavio sam jednu temu KRIŠNA - SIN NEBA, na koju niko nije odgovorio; sumnjam da ju je iko i čitao.

Ja sam je pročitala.
A šta bi tu još moglo da se kaže o ovaploćenju Višnua?
I kako znaš da je Krishna bio vanzemaljac?

Hare Krišna.8-)

Borac, Krišna je imao plavu kožu i plave oči, a u Mahabharati su opisani "bogovi" koji dolaze iz drugih svetova putujući u gvozdenim pticama.

http://www.rs-metal.com/viewtopic.php?t=2434&highlight=&sid=53e3d295fcb18ee188bf78d84e6a5c68

Znam šta je opisano u Mahabharati.
Indijski i sumerski epovi puni su čudesnih bića, što ne znači da su autentični zapisi.
To su filozofska, umetnička dela a ne naučno-istorijske studije.
Ljudska mašta je fantastična i neiscrpna... Uvek bila, hiljadama godina unazad.

Ajde, okačite taj Japet, manju sličku... Volela bih da vidim fotku.

japet je najveca misterija vasione barem one koju poznajemo... ima zid visok od 12 do 20 km..nalik kineskom koji idealno lezi po ekvatoru.... o sastavu i poreklu tla necu da pricam jer me mrzi samo niko do danas nije objasnio misterije vezane za njega... ova fotka je radjena sa casinija i jedina je koja je ugledala svet sa te visine...posle se casini spustio na samo 30 km.... i sve sto je slikano je top secret....
da ima i 2000 km planina koje su tacno uza zid...zanimljivo... nigde u nasem solarnom sistemu ne postoji nesto takvo.... klark je znao a i kubrik... klark je inace bio jedan od vrhova u raf-u

Ccccc... Tvrdoglavci

Saturne_Japet_1.jpg

Znam šta je opisano u Mahabharati.
Indijski i sumerski epovi puni su čudesnih bića, što ne znači da su autentični zapisi.
To su filozofska, umetnička dela a ne naučno-istorijske studije.
Ljudska mašta je fantastična i neiscrpna... Uvek bila, hiljadama godina unazad.

Ne bih se složio. Postoje detaljni opisi atomskih bombi, što nije mogla biti mašta ljudi pre 4000 godina. Dalje, Mohendžo Daro je ozračen malo manje od Hirošime itd.

Nisam sklona povećavanju.

:lol::lol::lol:

ne zaista, japet je nevidjena misterija, koriscen je kao motiv zvezde smrti u ratovima zvezda... i pazi tajne snimke ne krije samo nasa vec i eu jer je cassini bila zajednicka mislija... vidis nikad nisam sumnjao da su se ameri spustili na mesec ali kubrik je to non stop tvrdio da je laz, cak je bio i jedan igrani film koji je bio zabranjen u americi pa pusten posle da je sve izaranzirano u nevadi.... posle japeta ne verujem im nista dok ne vidim uzivo :)

@illuminat
Nisi dao nikakav komentar na moj post iz teme o Potopu, gde sam ti ukazao na to da širiš pogrešne informacije u vezi sa biblijskim tekstovima, i u kom sam ti, citirajući Bibliju, ukazao na to da nisu bile zaobiđene životinje koje danas žive u Australiji i da je stih Luka 23:43 isto preveden i kod Bakotića i kod Vuka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back