KO VLADA SVETOM?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se slazem da ljubav vlada svetom i da je svuda oko nas, cak je ta ljubav patoloska.. ljubav za moc, ljubav za novcem , ljubav za kontrolom, ljubav za slavom,ljubav za titulom, ljubav za statusom ali prevashodno ljubav za svojom guzicom i to je rekao bih najjaca od svih ljubavi. . .

ako ne volis svoj posao ne mozes ga dobro raditi zar ne ? :)

Ja se slazem da ljubav vlada svetom i da je svuda oko nas, cak je ta ljubav patoloska.. ljubav za moc, ljubav za novcem , ljubav za kontrolom, ljubav za slavom,ljubav za titulom, ljubav za statusom ali prevashodno ljubav za svojom guzicom i to je rekao bih najjaca od svih ljubavi. . .

ako ne volis svoj posao ne mozes ga dobro raditi zar ne ? :)

Čisto prozapadni stav,

koji nije stvorio ni religiju, ni društvo, ni civilizaciju ..., osim alhemije i tehnologije u zadnjih 400g.

(Zapad je nadgradnja, a ne osnova ljudskog biće ... čovek u sebi ima mnogo dublje korene)

ne mozemo poreci postojanje ovakvih oblika ljubavi

Pa, znaš kako, Narmer: ljubav ne podrazumeva želju za posedovanjem.
Prema tome, ljubav prema novcu nije ljubav u pravom smislu te reči.
Ali ljubav prema samom sebi jeste, i ona je najniži ali i najjači vid ljubavi. Ko uspe da voli drugog više nego samog sebe - bez želje za posedovanjem, preoblikovanjem, bez merenja koliko je dato a koliko primljeno, bez razmišljanja o sopstvenom egu - taj je shvatio značenje ljubavi.

Druže Porin, ti verovatno veoma malo znaš o svemiru, čim smatraš da je naša planeta najvažnija tačka u univerzumu. Ja ti garantujem da je bog zaboravio na celu našu galaksiju a ne samo na našu planetu. Na nekoj drugoj naseljenoj planeti Isus Hrist je potpuno beznačajan, kao što su na i našoj planeti beznačajne "mesije" iz drugih svetova.

Ukoliko smo mi jedina planeta na kojoj se pojavio greh (a, to se možda može pretpostaviti na osnovu nekih Hristovih priča, npr. od sto ovaca jedna se izgubi, od deset novčića žena traži jedan koji je izgubila, itd.), onda možda i jesmo u središtu pažnje celog univerzuma. I apostol Pavle kaže negde u poslanicama da smo ''gledanje i svetu i anđelima''. I prorok Isaija kaže: ''Kad su sudovi tvoji na zemlji, uče se pravdi koji žive u vasiljenoj'' (Isaija 26:9). Ne kažem da smo najvažnija planeta, ali smo možda u središtu pažnje ostalih stanovnika svemira, kojima je naša planeta udžbenik iz kog mogu da nauče kakve su posledice greha.

:lol::lol::lol:
Ne može. Može da bude samo komšija, ili - ako je Turkinja, komšinica.

Мхм. Дакле људе који станују у мојој околини прво морам да питам јесу ли турци или не, па тек онда да закључим дали су ми суседи или комшије...:roll:
Ау... компликовано је ово за мене...:D

Ukoliko smo mi jedina planeta na kojoj se pojavio greh (a, to se možda može pretpostaviti na osnovu nekih Hristovih priča, npr. od sto ovaca jedna se izgubi, od deset novčića žena traži jedan koji je izgubila, itd.), onda možda i jesmo u središtu pažnje celog univerzuma. I apostol Pavle kaže negde u poslanicama da smo ''gledanje i svetu i anđelima''. I prorok Isaija kaže: ''Kad su sudovi tvoji na zemlji, uče se pravdi koji žive u vasiljenoj'' (Isaija 26:9). Ne kažem da smo najvažnija planeta, ali smo možda u središtu pažnje ostalih stanovnika svemira, kojima je naša planeta udžbenik iz kog mogu da nauče kakve su posledice greha.

:shock:

Da li je biblijski Bog govorio o postojanju vanzemaljskih civilizacija? I da li je i njih on stvorio? Ako one postoje, i ako su savršenije (po Božijem konceptu uređene) - šta smo mi, Zemljani? Božiji ispljuvak? Grešni i osuđeni na večni greh sve do Armagedona?
Nismo mi u središtu pažnje celog Univerzuma. Gde je uopšte centar Univerzuma?
Ako nismo sami u svemiru, nije naša planeta udžbenik o posledicama greha, nego udžbenik i praktikum o ljudskoj nesavršenosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back