Ko u stvari dolazi?

kako nije.. bio je otpor, g17+, demokratska stranka
to su bile perjanice koji su i dosli na vlast po skidanju slobe.
Otpor nije došao na vlast, nije bio koncipiran da preraste u stranku.
DS je držao deo vlasti do 2003. Posle toga tek 2008 ponovo su na vlasti.
G17 je bio od 2000 do 2015 mislim bez prestanka, a i dan danas su mu neke vedete kroz SNS na vlasti.

Inače Sloba je pao kada su ljudi izašli da glasaju protiv.
I Vučić će pasti na "protiv" izborima.
Studenti su vezivno tkivo za te protiv. Kao što je otpor bio tada.

Razlika je u kvalitetu tadašnje i vlasti i opozicije, jer tada su i jedni i drugi bili gospoda i ajnštajni za trenutne ekvivalente.

Traze se novi izbori, prica se kako sns gubi ali ko dolazi?

Ko ce biti na vlasi ako se srusi Vucic i sns?

Kad smo skidali Slobu tacno se znalo ko dolazi umesto njega....ko sad dolazi?
Po nekoj mojoj logici ako dođe do smene Vučića (u fazonu da ga Zapad pusti niz vodu) na javnim medijima će se pojaviti neko ko je organizator/zaslužan za Vučkovu smenu, pored njega/nje će verovatno biti nekoliko ljudi koji su pro-Zapad ili tako nešto.
Što se zahteva za održavanje izbore tiče po meni nemaju nekog smisla?
Kontam da bi morala da se najpre formira neka organizacija i da neko bude na čelu kao odgovorno lice jer ono realno je da se kod nas glasa na osnovu ličnosti.

Traze se novi izbori, prica se kako sns gubi ali ko dolazi?
Ko ce biti na vlasi ako se srusi Vucic i sns?
Kad smo skidali Slobu tacno se znalo ko dolazi umesto njega....ko sad dolazi?
Ocigledno je da je ovo pitanje propagandnog karaktera s ciljem da se studenti portetiraju kao destabilizirajuci faktor, jer je pitanje samo po sebi besmisleno, izbori nisu jos ni raspisani, a tesko da ce biti raspisani ove godine jer AV prvo mora smiriti situacija, zatim mu treba vremena da propagandna masina ponovo nametne svoj narativ i da gradjani "zaborave" na probleme s korupcijom itd...

Sto se studenata tice, nije im ni u jednom trenutku bilo u cilju da prave obojenu revoluciju, niti su imali narocitu zelju da se bave politikom- ali im na kraju nije ostalo izbora- s jedne strane opozicija se pokazala previse sebicnom i nespretnom, a s druge strane iako se to mozda ne vidi javno SNSov korumpirani sistem koji daje mrkvu poslusnicima i kupuje javne licnosti u isto vreme gusi sve neistomisljenike- pa npr mnogi ljudi koji su neistomisljenici SNS-a ne dobijaju poslove ili ugovore (neki ljudi npr iz filmske industrije nisu dobili ugovore ili angazmane vise od 6 meseci).
- mnogi od njih ne zele da se prodaju za saku dolara- i ostaju im samo dve mogucnosti- ili emigrirati ili srusiti krumpiranu kamarilu, i ti ce se ljudi boriti dok budu mogli- odnosno za njih je ovo "sloboda ili smrt".
No na neki nacin im je AV pomogao- Jelena Karleusa, Jovana Jeremic i slicni su korisniji na strani SNS-a nego na strani slobodne Srbije i studenata.

Po nekoj mojoj logici ako dođe do smene Vučića (u fazonu da ga Zapad pusti niz vodu) na javnim medijima će se pojaviti neko ko je organizator/zaslužan za Vučkovu smenu, pored njega/nje će verovatno biti nekoliko ljudi koji su pro-Zapad ili tako nešto.
Što se zahteva za održavanje izbore tiče po meni nemaju nekog smisla?
Kontam da bi morala da se najpre formira neka organizacija i da neko bude na čelu kao odgovorno lice jer ono realno je da se kod nas glasa na osnovu ličnosti.
Ne drzi zapad Vucica, ovakvi komentari nisu ni malo korisni jer to implicira da gradjani Srbije ne mogu nista i onda ih tera na docilnost- tj rezon je sta da se mesam kad ionako nista ne mogu da uradim- i to je srz problema, nedovoljna proaktivnost gradjana, uvek prebacivanje krivice na druge.
Zapad i EU nisu izbarali Vucica, prvo je legalno pobedio na izborima, a i kasnije je uz kontrolu medija i dalje pobedjivao na izborima.
Zapad ima toliko svojih problema da nema vremena da se zamlacuje sa Srbijom koja im nije narocito bitna,
tragikomedija je u tome sto propaganda u medijim u Srbiji ima toliki efekat cak i na protivnike vladajuce kamarile, i svima stvara totalno pogresnu sliku o maltene svemu.

Da imaju snage objavili bi listu na videlo.
Zašto je ne objavljuju?

Tek kad se raspišu izbori, kažu.. :)
Ko će biti na toj listi?

Neki akademici ala Dinko ili neki ćetnici sa kokardama?
Šta ti misliš?
Poenta je ista, studenti pozovu na protest i dođe pola miliona. Studenti pozovu na izbore, vučić i njegovi lopovi ubice idu u zatvor 🤩

1000003388.jpg

1000001541.jpg

Poslednja izmena:
Ne drzi zapad Vucica, ovakvi komentari nisu ni malo korisni jer to implicira da gradjani Srbije ne mogu nista i onda ih tera na docilnost- tj rezon je sta da se mesam kad ionako nista ne mogu da uradim- i to je srz problema, nedovoljna proaktivnost gradjana, uvek prebacivanje krivice na druge.
Meni deluje da Zapad na neki način drži Vučića - konkretno najbenigniji primer bi bile finansije i zaduživanje Srbije na svako malo. Lično meni je ovo neetički što se tiče Zapada. Vučić je po meni krajnje nesposoban da vodi državu na novou razvoja/stabilnosti bez nekih nus pojava, a sasvim sigurno su to i na Zapadu provalili, ali ono keš je interes.
Pored toga ovo "gradjani Srbije ne mogu nista" - ne slažem se sa tim, može se svašta ako se hoće + ako su ljudi spremni da žrtvuju nešto za neki cilj i/ili da se organizuju efektivno. A za tako nešto "nužno je zlo kod nas" da neko treba da ih povede.

Rezim je pretrnuo od straha, samo zapitkuju, a ko ce da nas corkira, jel ce da bude blag prema nama, ili nece, jel ce marinika ili cuta? iznenadjenje!
Hapsili bi oni i ubijali kao 90tih godina samo ih iebbe 21 vek tehnologija kako je oni zloupotrebljavaju tako je i mi koristimo.

U suštini čim ubiju nekoga bilo da neko umre u zatvoru od aktivista, u roku od odmah padaju sa vlasti.

Onda ide brza čistka i nek im je bog u pomoći.

Hapsili bi oni i ubijali kao 90tih godina samo ih iebbe 21 vek tehnologija kako je oni zloupotrebljavaju tako je i mi koristimo.

U suštini čim ubiju nekoga u roku od odmah padaju sa vlasti.
oni su jos one koji su protestovali protiv kopanja litijuma hapsili za istu stvar - rusenje ustavnog poretka!

i sta su promenili kada su namerno srusili nadstresnicu? nista, opet iste sektaske mantre, rusenje ustavnog poretka

malo dete drzi transparent kopacete u zatvoru, i to je za sns rusenje ustavnog poretka?!
mladi traze pravdu za rusenje nadstresnice i sns opet mantra rusenje ustavnog poretka?!

sns sekta je pokvarena ploca, pevace jailhouse rock uskoro

Poslednja izmena:

Back