Pogledajte prilog 1582347Često smo u prilici da čujemo kako je sve manje dobrih ljudi. Diskutujemo uživo ili na internetu o lošim, sujetnim ljudima, o manipulatorima, toksičnim narcisima.
Život jeste težak. On je večita borba. U njemu srećemo loše ljude.
O dobrim ljudima se retko priča. Dobrota je vrednost koja nestaje. Ismevaju je. " Dobar i lud su braća" što znači da se dobrota ne isplati.
Dobrota je najveća ljudska osobina.
Ko su dobri ljudi?
Dobri ljudi su oni koji nikome ne žele zlo. Uvek su spremni da pomognu. Veruju ljudima. Srećni su zbog tuđih uspeha. Ne pričaju o svojim dobrim delima.
Šta mislite o dobroti?
Postoji li šansa da dobrota ponovo bude cenjena?
Da li o vama govore da ste dobra osoba?
Meni su stalno ljudi govorili da sam dobar covek. I meni je iz nekog neopisovog razloga to jako nerviralo. E sad posle 33 god mog zivota saznajem da dobri ljudi su oni koji bi sve uradili samo da bi bili dobri u ocima drugih, poreklo biti dobar je decija osobina , uraditi sve samo da u maminim ocima budes dobar. Potreba odraslog coveka da bude dobar je nacin da se privuce paznja na sebe i nista vise. Dobar covek je najneiskrenija osoba, osoba koja ne zeli nikakav konflikt i zeli da pomaze svima iako to od njega nisu trazili. Na nasim podnevljima jako je zastupljena ovakvo ponasanje i to coveka ne vodi apsolutno nigde, razvoj ovakog coveka je nemoguc. Ja sada punim 40 god i dalje imam veliku potrebu da budem dobar ali barem biti svestan nje radim nesto po tom pitanju.