Ko su dobri ljudi?

Pričala sam o fizički neskladnim parovima, koji i pored toga imaju uspešne veze, zaboravila sam da si ovde dežurni, pa da moram detaljno i precizno da se izrazim :mrgreen:
A ne, ne, Vucicu, nije bilo tako. Posle serije glupih poruka ti je izletelo da te cude takvi parovi. Nisi napisala ono sto bi sad volela da jesi i izbegla pomeranje guzice.

Pitanje je zasto te cude takvi parovi, a odgovr je zato sto si plitka kao potok.

A ne, ne, Vucicu, nije bilo tako. Posle serije glupih poruka ti je izletelo da te cude takvi parovi. Nisi napisala ono sto bi sad volela da jesi i izbegla pomeranje guzice.
Ok, ajde mi ti sada objasni šta sam ja htela reći jer očito bolje znaš od mene :mrgreen: i ako želiš da se ponašam u skladu sa svojim godinama, izbaci te prostakluke iz rečnika, tipa boldovano :mrgreen: kao što reče član, odosmo u spam, pa se vraćamo na temu, na kojoj ću ja navesti tebe kao primer dobrog čoveka koji brine o mojim postovima, mojim godinama i mom zezanju ;)

Kopiram svoj post

Vidim da ovdje pisete kako postoji razlika između dobrote i slabog karaktera. Moram da se slozim sa tim da to jeste istina.Za sebe bih rekao da sam slab karakter jer sam u proslosti dozvolio ljudima da gaze po meni. Ali ko jos ne grijesi? Međutim,da li mi takve osobe koje su slabici,mozemo da krivimo? Znam da sam nedavno citao da to zavisi od: genetike,temperamenta,odgoja a to je sve van nase kontrole. Svjesni smo da se to i tesko mjenja ali nije nemoguce.

Za mene je dobra osoba,osoba sa cvrstim moralnim nacelima. I za mene je dobra osoba ona koja ima priliku da uradi nesto lose ali ipak se odluci na dobro. I za mene je dobra osoba koja je dobra i prema sebi (sa stavom) i prema drugim ljudima. Ali nije dobra prema svima.Nego prema zasluzi.

Kopiram svoj post

Vidim da ovdje pisete kako postoji razlika između dobrote i slabog karaktera. Moram da se slozim sa tim da to jeste istina.Za sebe bih rekao da sam slab karakter jer sam u proslosti dozvolio ljudima da gaze po meni. Ali ko jos ne grijesi? Međutim,da li mi takve osobe koje su slabici,mozemo da krivimo? Znam da sam nedavno citao da to zavisi od: genetike,temperamenta,odgoja a to je sve van nase kontrole. Svjesni smo da se to i tesko mjenja ali nije nemoguce.

Za mene je dobra osoba,osoba sa cvrstim moralnim nacelima. I za mene je dobra osoba ona koja ima priliku da uradi nesto lose ali ipak se odluci na dobro. I za mene je dobra osoba koja je dobra i prema sebi (sa stavom) i prema drugim ljudima. Ali nije dobra prema svima.Nego prema zasluzi.
Sa ovim bih se složila donekle, malo bih se prisetila one knjige, Koliba, gde na kraju oprašta glavni lik.. možda nema tako dobrih ljudi koji to mogu da iznesu...

Volela bih da upoznam čoveka koji nikome ne misli zlo, iskreno.

Postoje i takvi ljudi.

Krenula da pišem nešto slično.
Moje je mišljenje da je svaki čovek sposoban i za dobro, i za loše, pa zavisno od okolnosti ode više na jednu ili drugu stranu.

Neko ko je dobar ne može zbog svog morala da radi nešto loše. Ali..
Kada se dobrom čoveku dogodi neka strašna nesreća, može da se promeni. Onda za njega kažu " E, bio je baš dobar čovek..Šteta što se desila tragedija, pa se promenio, postao je zao i izolovao se od svih.."

Jedno je dobrota iz slabosti, a drugo iz jačine.
Slabost je kad se stalno čini dobro, ne bira se.

Mislim da dobar čovek ne bira kome će pomoći.

Diskutujemo samo o jednoj osobini dobrih ljudi, dobri ljudi pomažu kad je nekome potrebna pomoć..

Dobri ljudi se raduju tuđoj sreći. Znaju da oproste.

Pitam se, da li dobri ljudi koji opraštaju nekome nešto loše, da li to loše i zaboravljaju nakon opraštanja?

Pitam se, da li dobri ljudi koji opraštaju nekome nešto loše, da li to loše i zaboravljaju nakon opraštanja?
Neke stvari mogu da oprostim, ali ne mogu da zaboravim. Više puta su me tukli u mom gradu jer sam studirao za vrijeme rata. Jedan od njih živi u Australiji (bivši karatista). Dođe kući svako par godina. Za njega sam siguran da bi to ponovio kad bi mu se ponovila prilika, jer je zao čovjek. Takvom čovjeku ne mogu zaboraviti.

Pogledajte prilog 1582347Često smo u prilici da čujemo kako je sve manje dobrih ljudi. Diskutujemo uživo ili na internetu o lošim, sujetnim ljudima, o manipulatorima, toksičnim narcisima.

Život jeste težak. On je večita borba. U njemu srećemo loše ljude.

O dobrim ljudima se retko priča. Dobrota je vrednost koja nestaje. Ismevaju je. " Dobar i lud su braća" što znači da se dobrota ne isplati.

Dobrota je najveća ljudska osobina. Ko su dobri ljudi?

Dobri ljudi su oni koji nikome ne žele zlo. Uvek su spremni da pomognu. Veruju ljudima. Srećni su zbog tuđih uspeha. Ne pričaju o svojim dobrim delima.

Šta mislite o dobroti?

Postoji li šansa da dobrota ponovo bude cenjena?

Da li o vama govore da ste dobra osoba?

Dobrota je da neces drugog zgaziti zbog interesa, da zelis druge da saslusas, da ne osudjujes, da podrzis, da ne zavidis, da oprostis, da se trudis da ne povredis, da pruzis ruku kome i koliko mozes.

Ali i da precutis, da se kontrolises, da ne predjes granicu koju si sebi zacrtao.

Ne znam sta ko govori, o sebi mislim da sam tisa i zatvorena osoba, neprimetna.
Verujem da svaki covek moze pokazati dobro i lose u skladu sa okolnostima. Iz tog razloga vojska u ratovima puca a u toj vojsci ima puno dobrih ljudi...kojima je naredjeno da ubiju.

Dobrota nije crno bela, ali cinjenica je da su neki ljudi blizi beloj a neki blizi tamnoj strani.

Back