Ko su dobri ljudi?

Dobri ljudi su oni koji nikome ne žele zlo. Uvek su spremni da pomognu. Veruju ljudima. Srećni su zbog tuđih uspeha. Ne pričaju o svojim dobrim delima.

Šta mislite o dobroti?

Postoji li šansa da dobrota ponovo bude cenjena?

Da li o vama govore da ste dobra osoba?
Mislim da ne govore da sam dobra osoba, niti zelim da se stekne takav utisak, ali ni losa.

Onakva sam kakav je neko prema meni.

Klasicnu dobrotu, osim kod izuzetnih ljudi, retkih, ne cenim, jer pre smatram da je ljubaznost a cesto i laz iza toga, i ma koliko bila humana ili "bela", ne volim laz, pa ni "dobre osobe" koje pribegavaju tome.

Ne znam tko je vise dobar.
Jesam ja dobra jer place za zivotinjama,hranim sve zivotinje koje naiđu,susjedi uvik uskacem kad treba,a ona me kune i kleveta,sretna sam kad vidim da je netko koga zna sebi nesto kupio ili napravio,sretna sam sa tom osobom i veselim se sa njom tome kao da je meni.Placem dok mi drugi pricaju o svom zivotu,kad napravim kolace podilim sve okolo ,,,sebi ostavim mrvice.Placem dok gledam filmove istinite,sretne.....Placem na muziku koja me dirne,placem jer me netko uvridi a ja toj osobi kupim cokoladu i ne pokazujem da me uvridila,ali kod kuce placem jer su ljudi 90% zlobni i bezobrazni....

Jesam ja dobra jer place za zivotinjama,hranim sve zivotinje koje naiđu,susjedi uvik uskacem kad treba,a ona me kune i kleveta,sretna sam kad vidim da je netko koga zna sebi nesto kupio ili napravio,sretna sam sa tom osobom i veselim se sa njom tome kao da je meni.Placem dok mi drugi pricaju o svom zivotu,kad napravim kolace podilim sve okolo ,,,sebi ostavim mrvice.Placem dok gledam filmove istinite,sretne.....Placem na muziku koja me dirne,placem jer me netko uvridi a ja toj osobi kupim cokoladu i ne pokazujem da me uvridila,ali kod kuce placem jer su ljudi 90% zlobni i bezobrazni....
Na osnovu ovoga napisanog,jesi dobra. Nastavi biti takva.

Pogledajte prilog 1582347Često smo u prilici da čujemo kako je sve manje dobrih ljudi. Diskutujemo uživo ili na internetu o lošim, sujetnim ljudima, o manipulatorima, toksičnim narcisima.

Život jeste težak. On je večita borba. U njemu srećemo loše ljude.

O dobrim ljudima se retko priča. Dobrota je vrednost koja nestaje. Ismevaju je. " Dobar i lud su braća" što znači da se dobrota ne isplati.

Dobrota je najveća ljudska osobina. Ko su dobri ljudi?

Dobri ljudi su oni koji nikome ne žele zlo. Uvek su spremni da pomognu. Veruju ljudima. Srećni su zbog tuđih uspeha. Ne pričaju o svojim dobrim delima.

Šta mislite o dobroti?

Доброта је једна од највећих људских врлина, али у данашњем свету, изгледа као да је често потцењена. Живимо у временима где су цинизам и индивидуализам често на цени, што може оставити утисак да је добрих људи све мање. Међутим, доброта није нестала, већ је мање видљива у хаотичном свету у коме живимо.

Доброта је есенцијална за здраво и функционално друштво. Она нас подсећа на наше заједничке људске вредности и нашу повезаност. Добри људи чине свет бољим местом својим делима, ма колико мала она била. Верујем да већина од нас има потенцијал за доброту и да је на нама да је негујемо и подстичемо.

На крају крајева, доброта је један од основних елемената који нас чини људима. Без обзира на изазове, увек постоји нада и могућност да вратимо доброту у фокус и да она поново заузме своје заслужено место у нашем друштву. Не ваља бити предобар што је претерано добар. Велика разлика.

Po mom misljenju, ti si veoma dobar covek.
Svako ko podeli drugima a sebi ostavi mrvice, u skladu sa mojim uverenjima, dodje nesebican, a da bi neko bio dobar pre svega valja da bude nesebican.

Pitanje,da li se isplati biti dobar ja bi sebe sto puta udarila nogom u guzicu kad vidim kako me neki zahebavaju,a ne znam reci dosta.Nego samo gledam i sutim,pa kad sam sama placem jer sam ocito budala....
Budi i dalje dobra ali imaj stav i zauzmi se za sebe.Ne treba davati ljudima da nas iskoristavaju.Da li se isplati biti dobar? Jedina korist je osjecaj da si ucinio nesto dobro i korisno, a to je dovoljno.Sad ne donosi to neku materijalnu korist ako si dobar hehe.
Moramo da shvatimo da ne mozemo prema svim ljudima biti dobro i to je savrseno u redu.Ti ljudi su svojim ponasanjem tako odlucili.Ne treba da osjecamo krivicu ako nekoga odbijemo za nesto ili kazemo da nam se ne sviđa kako se osoba ponasa prema nama.Kako znamo da postujemo druge ,tako trebamo i sebe.

Po mom misljenju, ti si veoma dobar covek.
Svako ko podeli drugima a sebi ostavi mrvice, u skladu sa mojim uverenjima, dodje nesebican, a da bi neko bio dobar pre svega valja da bude nesebican.
Da mogu bila bi 100% drugacija,samo da mogu protiv sebe,ali kad ne mogu,kazem ja u momentu e necu vise ko ih hebe,e kad oni zovu ja skacem pomazem,kad napravim kolac dilim jer mi je zao da ne dam,zao mi baciti a znam da bi neko bio jako sretan da to sve ima,krivo mi je i zao iskreno sto zivim na krivom plantu sa jako losim ljudima koji gledaju samo da te iskoriste i nista drugo....A ja opet pored svega toga loseg ne mogu protiv sebe.Ja sam jednom u voznji ugledala mace malo neko ga bacio,toliko me dusa bolila pola dana sam se sama sa sobom borila da odem po njega ili ne,na kraju sam otisla jer nisam mogla izdrzati,trazila sam ga jedan sat cilu po suncu,kad sam ga nasla toliko sam plakala pored njega da sam sila u blato,uspila sam ga podignuti na tesku muku,od gladi nije mogao usta otvarati,da smo mu prstom pastetu gurali u usta i vodu kap po kap ulivali,dok sam to radila suze su picile i vikala na Boga i Vraga zasto smo postali toliko zlobni.....

Za mene dobar covjek je ako je iskren u komunikaciji i otvoren u svojim postupcima. Dobar covjek je onaj koji na indirektan nacin nagovijesti da mu se nesto ne svidja kod nekoga recimo neki obrazac ponasanja, neki postupak, odluka.

@Džudi S Postoji li šansa da dobrota ponovo bude cenjena?
Postoji. Trebamo uzeti u obzir da je danas takav sistem vrijednosti da se dobrota nekad moze smatrati slaboscu i da to ljudi zloupotrijebe. Potrebno je svakome pruziti postovanje na osnovu daljnjeg ponasanja osobe i nase procjene o toj osobi donijeti odluku.

Poslednja izmena:
451204888_10225826952446295_3402112639791069769_n.jpg

Pogledajte prilog 1582347Često smo u prilici da čujemo kako je sve manje dobrih ljudi. Diskutujemo uživo ili na internetu o lošim, sujetnim ljudima, o manipulatorima, toksičnim narcisima.

O dobrim ljudima se retko priča. Dobrota je vrednost koja nestaje. Ismevaju je. " Dobar i lud su braća" što znači da se dobrota ne isplati.

Šta mislite o dobroti?

Meni su stalno ljudi govorili da sam dobar covek. I meni je iz nekog neopisovog razloga to jako nerviralo. E sad posle 33 god mog zivota saznajem da dobri ljudi su oni koji bi sve uradili samo da bi bili dobri u ocima drugih, poreklo biti dobar je decija osobina , uraditi sve samo da u maminim ocima budes dobar. Potreba odraslog coveka da bude dobar je nacin da se privuce paznja na sebe i nista vise. Dobar covek je najneiskrenija osoba, osoba koja ne zeli nikakav konflikt i zeli da pomaze svima iako to od njega nisu trazili. Na nasim podnevljima jako je zastupljena ovakvo ponasanje i to coveka ne vodi apsolutno nigde, razvoj ovakog coveka je nemoguc. Ja sada punim 40 god i dalje imam veliku potrebu da budem dobar ali barem biti svestan nje radim nesto po tom pitanju.

Šta mislite o dobroti?

Доброта је привлачна па стога и цењена са моје стране.

Причају други да јесам добра особа а ја сам само лењ и мрзи ме да чиним зло.

Back