Ko su Bosanci, Bosnjaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
srbi ,znas li ti koliko je srbija naseljena srbima iz vojvodine ,vojne krajine ,pravim srbima iz crne gore ...znas li koliko su se srbi iz srbije raselili pred turcima ,sa kosova ...srbi su sacuvali svoj etnicki i nacionalni korpus ....

Ima jako puno onih koji sa prvobitnim Srbima uopće namaju nikakve veze , potiču od onih skupina od kojih danas u velikoj mjeri potiču Albanci na Kosovu. Nakon što su slavenizirani i popravoslavljeni naseljavani su u Vojnu Krajinu i drugdje. Prvobitni Srbi su pobjegli u Južnu Ugarsku, a jedan dio je odatle otišao u Rusiju. Jedan od najistaknutij Srba 20. vijeka Nikola Pašić je po porijeklu Cincar.

Предпостављам да си и ти "дете из града",чим можеш да "просипаш" овакве глупости и неважне ствари.

Da, iz rodnog grada tvog predsjednika.
Iz istog onog grada kojeg su Srbi 4 godine bombardovali i oborili rekord u opsjedanju jednog grada...

Пази да још у федерацији има неки велики и леп град.

Grad koji je ispred Beograda i Zagreba prema međunarodnim anketama kao mjesto življenja ;);)

Теби је важно,јер ви новопроглашени Бошњаци само купите и својатате "остатке" за другима народима.

Pravi se javio :hahaha:
Vaša kompletna istorija se zasniva na svojatanju tuđeg.
Ne treba nama ništa vaše a vama treba Meša, Kusturica, pola reprezentacije Srbije, Šešelj, Tadić, Nele i pušenje...itd.
Ove ste dobili na kafu a Kotromaniće ne možete :lol::lol::lol::lol:

Ако вам је било лоше у "Југи" што сте били део ње ? Мора да вам је било страшно, у Југославији,српској творевини.

Dok je Tito bio živ mogli smo skupa.
Kad je doš'o Slobo i počeo praviti veliku Srbiju morali smo vam svi mahnuti za rastanak.
Slovenija, Hrvatska, Makedonija, BiH, Crna Gora, Kosovo...
Jel' do nas il' je do vas ?

Па? Књига се зове "Нова историја српског народа" и логично је да је на ћирилици,пошто ми за разлику од вас имамо наше,национално писмо.
Књига је капитално дело више аутора - академика и доктора наука.
Но наравно за тебе је све то српска "квази-историја" а да имаш имало објективности схватио би да је то уствари оно у шта се ти увераваш.То је веома рђаво,кажу људи да је то живот у лажи.

Samo ti čitaj knjige na ćirilici i živi u istini.

И само повезивање данашњих Боњака,који су натерани да приме Ислам пре 6 векова и који су изгубили свој изворни идентитет u oодносу на тадашње СРПСКО,ХРИШЋАНСКО становништвом, граничи се са апсурдним и глупим.

Što nismo napustili islam kad smo ga na silu morali uzeti ?
Što jedeš ćevape, pite, tufahije, hurmašice i baklave kad mrziš turke ?

Ја их не својатам и немој себи да дозвољаваш такве испаде и "баратање" терминима. Нико није "хтео" да било шта коме припадне,то је све био природан ток догађаја. Тада није било Бошњака,а нарочито не Муслимана на овим нашим подручјима да својатају било кога. :cool:

Ti da znaš prirodan tok događaja ne bi ovako pričao.
Prirodan tok događaja želite da prikažete onako kako vama odgovara a ne onako kako jeste.
Ne ide vam nešto...

Па ти се хвалиш да знаш све о Котроманићима (а сигуран сам да ни родослов не знаш),узми повеље,качио је све фино Лесандар - од последњег краља Котроманића па до првих банова - сви помињу прародитеље сербске и сербски језик.

Prvo idu banovi pa poslije kraljevi.
Toliko o tvom znanju vladarske BOSANSKE loze.

Није ту реч о баки него је реч о Србији и о устоличењу (над гробом Светог Саве,нпр).

Ovo je iz knjige na ćirilici naravno jer da nije znao bi da se današnji istoričari slažu da se Tvrtko nije krunisao na grobu.
Nađi knjigu Noela Malcolma na internetu pa pročitaj šta piše.

Па можеш да ме "банираш",ионако постављам "изворе" на ћирилици. :hahaha:

Ja ću te banirati zbog onog TZV jer to smatram uvredom.

Још нешто - Ниси нам рекао како си се усудио да кажеш да Срби "својатају" Теслу - то је твоја срамота,ја такво нешто себи никада не бих дозволио - то је исто као да ja кажем да је Семир Османгић (не дај Боже) - Србин.

Svojatate ga i vi i Hrvati da budem precizniji.
Baš kao i Ivu Andrića.

Ниси ништа ни рекао за пописе из времена за које нам неке твоје пропагандне песмице "певуше" да није било Срба,да су били којекакви Бошњаци,бла бла.

Čovjek objavi pjesmu u narodnim novinama koje se čuvaju u zemaljskom muzeju i dan-danas ali za tebe to nije relevantno jer nije valjda na ćirilici...

Ниси нам ништа рекао ни за употребу народног имена Богумил и Богумила у Крушевцу граду (вероватно су у питању бошњачки досељеници). :hahaha:

Bogumile ste protjerali iz Srbije a danas bi da prisvojite njihovu kulturu i naslijeđe.
Ne može jer ne pitate se više jedini vi šta je istorijski tačno a šta nije.
Pitali ste se u kraljevini SvHS i SFRJ i ćao...nema više.

Ниси ништа рекао за повеље у којима се непрестано помињу "Серби","сербски прародитељи","сербски језик" - и то све од банова па до последњег краља.

Nisi ni ti odgovorio koji su to serbski roditelji osim Jelisavete.
Ja za druge ne znam a ti ???

Ниси нам ништа рекао ни на то што се сви владари куну у СВЕТО ТРОЈСТВО - да ли су они били "Бошњаци Православци" (кома) и како ти видиш то што си ти узоран муслиман а сви ти преци којима се тобож дичиш били Хришћани,махом Православци ?

I tvoji preci su obožavali Peruna, dakle, bili su mnogobošci.
Moji su barem bili monoteisti :mrgreen:

Ниси нам ништа рекао ни око тога зашто сви Муслимани БиХ сматрају да су им ближи Католици,Хрвати - верујем да си ти узоран Мухамедовац и да знаш какве су масакре католици вршили над твојом браћом по вери кроз историју. То како вас Хрвати праве будалама и данас глуме пријатеље,а ви то широких руку "прихватате" је просто грехота,првенствено за вас.

Oni nas nisu poklali kao vi...treba li ti bolji razlog ?

Ниси нам рекао зашто папа (верујем да је човек био без информација и знања х) )
назива Босну - Serb kingdom of Bosnia ?

Koji papa ?
Onaj što je spavao sa kćerkom (Borgia) ili ona žena što je jedno vrijeme bila papa ?
Bjažiii...:lol:

Ниси нам рекао зашто је се сваки херцег крунисао над гробом Светог Саве (пратили коју,односно чију традицију ?!) ?

Opet "ona" knjiga ?
Daj malo čitaj ove međunarodne...pusti istoriju pisanu na Dedinju.

Ниси нам рекао зашто толико презиреш Србе ?

Ne prezirem Srbe nego četnike.

До даљњег велики поздрав.

Pozdrav i bite :mrgreen:

Imate li vi Srebrenicu i 11. juli da je proglašen danom žalosti u Evropskom Parlamentu ?

ej... slusaj...... dosta je bilo trolovanja......

Evropski Parlament to nije proglasio zbog vas nego zbog njih samih. Ja bi se da sam musliman licno sramio pozivanja na Srebrenicu. Zamajavate se lazima oko Srebrenice isto onako kako se zamajavate oko svog porekla.

Duboko postovanje tamo nevino pobijenom narodu. Medjutim, pitanje je koliko je tamo bilo nevinih.

P.S. stvar koja mene zadivljuje je to da niko NE SME da istrazi sta se desavalo 11.07.'95 u Srebrenici....... Ajde da se sastane multietnicka komisija, patolozi i istoricari pa da se pogledaju materijalne cinjenice i da izvedemo zakljucke koje cemo svi postovati...... NE! Mi MORAMO da postujemo ono sto je odlucio kadija koji nas je pre toga i tuzio.

Ima jako puno onih koji sa prvobitnim Srbima uopće namaju nikakve veze , potiču od onih skupina od kojih danas u velikoj mjeri potiču Albanci na Kosovu. Nakon što su slavenizirani i popravoslavljeni naseljavani su u Vojnu Krajinu i drugdje. Prvobitni Srbi su pobjegli u Južnu Ugarsku, a jedan dio je odatle otišao u Rusiju. Jedan od najistaknutij Srba 20. vijeka Nikola Pašić je po porijeklu Cincar.

ne lupaj gluposti ,a koji je ti treci narod od kojeg poticu srbi i albanci ?ajde prosvetli me ,vojna krajina je najvise naeljena iz hercegovine i kosova ,srpski narod je pobegao sa kosova ,neznam o cemu onda pricas ,kada je carnojevicem trecim doslo 110000 ljudi u vojnu krajinu ?Nikola Pasic je poseban slucaj za sebe ,i on nema nikakve veze sa srbima u bosni ili krajini

dali ti mislis na cincare ,nisam siguran o kom narodu pricas ?Koji treci narod od koga poticu srbi i albanci ?Ako mislis na cincare ,ima par primera ,ali daleko od toga da je ozbiljan broj srba iz srbije ,krajine ,crne gore ili bosne i her., porekom cincar ...Dakle odgovorno tvrdim ,srbi su pobegli pred turcima sa kosova u hercegovinu ,pa odatle jedan deo u vojnu krajinu preko dalmacije ,drugi su dosli sa carnojevicem 3-cim su dosli u krajinu i doslo je njih 110000 hiljada sa kosova i crne gore ,dakle nije samo sa kosova ,ali ako ti srbi koji su obegli sa kosova pred turcima nisu srbi ,onda ja neznam koji zapravo jesu ...mislim da pokusavas nesto da kazes ,a ili preuvelicavas ili jednostavno nisi dovoljno upoznat ,ili pak pokusavas da izprovociras ...:)

ej... slusaj...... dosta je bilo trolovanja......

Misliš dosta je bilo istine.

Evropski Parlament to nije proglasio zbog vas nego zbog njih samih.

Da a tebi su javili isto veče zašto su to proglasili tako da si prvi saznao ili je baba Vanda objavila ?

Ja bi se da sam musliman licno sramio pozivanja na Srebrenicu.

Ja da sam Srbin propao bih u zemlju od sramote kako su Srbi u moje ime pobili 8.372 čovjeka.

Zamajavate se lazima oko Srebrenice isto onako kako se zamajavate oko svog porekla.

Svi drugi žive u lažima samo Srbi žive u istini.
Čudno...jel'de ?

Duboko postovanje tamo nevino pobijenom narodu. Medjutim, pitanje je koliko je tamo bilo nevinih.

Ma ja, deklarativno žaljenje...klasika.

P.S. stvar koja mene zadivljuje je to da niko NE SME da istrazi sta se desavalo 11.07.'95 u Srebrenici....... Ajde da se sastane multietnicka komisija, patolozi i istoricari pa da se pogledaju materijalne cinjenice i da izvedemo zakljucke koje cemo svi postovati...... NE! Mi MORAMO da postujemo ono sto je odlucio kadija koji nas je pre toga i tuzio.

Nije da ne smije nego nema šta da nađu osim onoga što svi znaju osim vas.
To je fakt da ste tamo pobili 8.372 muškarca od kojih je 1.400 bilo maloljetnika.
Svi imaju ime i prezime, DNK nalaz i sve podatke.
To što vo negirate genocid je drugi par opanaka.
Činjenica je da je međunarodni sud oglasio krivim Vojsku RS-a i policiju RS-a za genocid u Srebrenici a Srbiju za nesprečavanje genocida i prikrivanje zločina.
Poslije Hitlera jedini ste koji imate takvu presudu međunarodne javnosti.

Sad ti vidi ko treba da se stidi.

Da a tebi su javili isto veče zašto su to proglasili tako da si prvi saznao ili je baba Vanda objavila ?

Ja da sam Srbin propao bih u zemlju od sramote kako su Srbi u moje ime pobili 8.372 čovjeka.

Čudno...jel'de ?

To je fakt da ste tamo pobili 8.372 muškarca od kojih je 1.400 bilo maloljetnika.
Činjenica je da je međunarodni sud oglasio krivim Vojsku RS-a i policiju RS-a za genocid u Srebrenici a Srbiju za nesprečavanje genocida i prikrivanje zločina.

mogao bih i ti da se posramis za 4 000 srpkih zrtava ...

ne lupaj gluposti ,a koji je ti treci narod od kojeg poticu srbi i albanci ?ajde prosvetli me ,vojna krajina je najvise naeljena iz hercegovine i kosova ,srpski narod je pobegao sa kosova ,neznam o cemu onda pricas ,kada je carnojevicem trecim doslo 110000 ljudi u vojnu krajinu ?Nikola Pasic je poseban slucaj za sebe ,i on nema nikakve veze sa srbima u bosni ili krajini
Čuj gluposti ... Pa šta je sa čitavim rodom Vasojevića ... Romanizirani Iliri , koji su naknadno slavenizirani. Prošli su religijski put - pagani, katoličanstvo , pravoslavlje.
A nisu ni svi Slaveni Srbi , ili kako već , dugo su nazivani Srblji ...

Čuj gluposti ... Pa šta je sa čitavim rodom Vasojevića ... Romanizirani Iliri , koji su naknadno slavenizirani. Prošli su religijski put - pagani, katoličanstvo , pravoslavlje.

ah ja se uplasio da ces me razuveriti sa neki jakim argumentima :) Vasojevici su srpskog porekla ,trazis na pogresnoj strani ,bolje pogledaj kolko plemena albankih je srpkog porekla ,nego sto gledas koliko je srpskih albanskog ,u tom grmu lezi zec ...ako te zaista interesuje ,pleme klimenti sa kojim se vasojevici dovode u vezu su srpskog porekla ,vremenom po arbanaseno ,i od njih vode poreklo vojvodjanski hrvati jednim delom ...

mogao bih i ti da se posramis za 4 000 srpkih zrtava ...

Genocid je zločin nad zločinima.
Od Srebrenice treba početi sa stidom pa kad dođete u Srebrenicu masovno i pustite suzu nad ljudima koji su pobijeni i poklani samo zato što su muslimani onda možemo krenuti redom.
Ali prvo treba da shvatite šta je rađeno u ime srpstva da se ne bi ponovilo opet.
Onaj ko ne shvata svoju grešku osuđen je da je opet ponovi.

Svi koji danas kriju i pasivno podržavaju zločin u Srebrenici ili ga opravdavaju ili ga minimiziraju su kao i oni koji su ga uradili. Nema tu velike razlike jer je isto razmišljanje u pitanju. Razlika je u tome što su jedni to uradili a ovi drugi nisu imali priliku da to urade.

dali ti mislis na cincare ,nisam siguran o kom narodu pricas ?Koji treci narod od koga poticu srbi i albanci ?Ako mislis na cincare ,ima par primera ,ali daleko od toga da je ozbiljan broj srba iz srbije ,krajine ,crne gore ili bosne i her., porekom cincar ...Dakle odgovorno tvrdim ,srbi su pobegli pred turcima sa kosova u hercegovinu ,pa odatle jedan deo u vojnu krajinu preko dalmacije ,drugi su dosli sa carnojevicem 3-cim su dosli u krajinu i doslo je njih 110000 hiljada sa kosova i crne gore ,dakle nije samo sa kosova ,ali ako ti srbi koji su obegli sa kosova pred turcima nisu srbi ,onda ja neznam koji zapravo jesu ...mislim da pokusavas nesto da kazes ,a ili preuvelicavas ili jednostavno nisi dovoljno upoznat ,ili pak pokusavas da izprovociras ...:)

Daću ti primjer Timočke krajine u kojoj su Vlasi odnedavno Rumuni. Da ih sad, ne daj Bože neko negdje protjera, nakon dvije generacije bi izgubili svijest i da su bili Vlasi.

nisi na pravom tragu ,daleko od toga da ima slucajeva kao pasic ,ali zanemarivo ,kao i u svakom istriskom narodu ,imas uz svaku granicu po dva omanja sela u kojem je puno mesanih brakova i to je to ,tako je svagde ,ali poistovecivati sa nacijom ,daleko od toga ...

Čudno...jel'de ?

Jeste li vec odbili od tih "8372" zrtava, 500 koji su zivi i zdravi, i onih oko 70 koji su poginuli na drugom mestu i nemaju nikakve veze sa Srebrenicom?:think::mrgreen:

Od Srebrenice treba početi sa stidom pa kad dođete u Srebrenicu masovno i pustite suzu nad ljudima koji su pobijeni i poklani samo zato što su muslimani onda možemo krenuti redom.
Ali prvo treba da shvatite šta je rađeno u ime srpstva da se ne bi ponovilo opet.

Svi koji danas kriju i pasivno podržavaju zločin u Srebrenici ili ga opravdavaju ili ga minimiziraju su kao i oni koji su ga uradili. Nema tu velike razlike jer je isto razmišljanje u pitanju. Razlika je u tome što su jedni to uradili a ovi drugi nisu imali priliku da to urade.

majstore mi smo svoju gresku dokumentivali ,usvojili reziluciju ,a sta ste vi uradili po tom pitanju ?

Daću ti primjer Timočke krajine u kojoj su Vlasi odnedavno Rumuni. Da ih sad, ne daj Bože neko negdje protjera, nakon dvije generacije bi izgubili svijest i da su bili Vlasi.

ali u hercegovini su ziveli srbi ,na kosovu su ziveli srbi ,neznam sta hoces da kazes ...pa vlasi tu zive hiljadama godina i niko ih nije asimilovao ,pa kako bi neko asimilovao ljude koji i nisu u srbiji, a da nije asimilovao ljude koji su mu pred nosom ...daj molim te ...bolje pogledaj kolko je hrvata srpskog porekla

sad i poklani...hmmm. napredujemo....a sta bi sa onim đedom što su ga cetnici prisili da jede đigericu svog unuka?..:mrgreen::dash:

Šta bi sa onim Grubanom Malićem koji je "silovao" na hiljade Muslimanki,...i Haski sud objavio optuznicu protiv njega...i posle nekog vremena...uvideli grešku da ta osoba uopste ne postoji niti da je mogla da siluje Muslimanke...

P.S.

Gruban Malić is a fictional character from Miodrag Bulatović's novel Hero on a Donkey.

:hahaha:

majstore mi smo svoju gresku dokumentivali ,usvojili reziluciju ,a sta ste vi uradili po tom pitanju ?

Natjerala vas je međunarodna zajednica a i to ste usvojili sa par glasova više u Skupštini.
Da nije "izronio" ovaj snimak nikad vi sami ne biste istražili zločine i sami kaznili zločince.
Da se ne foliramo majstore...
I dan danas gledamo po stadionima i facebooku "nož, žica, Srebrenica". Parole "ubij zakolji da balija na postoji".

Prema tome, niste vi zaslužni za "dokumentovanje grešaka i rezoluciju" nego dokazi i međunarodna zajednica.

Natjerala vas je međunarodna zajednica a i to ste usvojili sa par glasova više u Skupštini.
Da nije "izronio" ovaj snimak nikad vi sami ne biste istražili zločine i sami kaznili zločince.
Da se ne foliramo majstore...
I dan danas gledamo po stadionima i facebooku "nož, žica, Srebrenica". Parole "ubij zakolji da balija na postoji".

Prema tome, niste vi zaslužni za "dokumentovanje grešaka i rezoluciju" nego dokazi i međunarodna zajednica.

ma daj nemoj biti nerealan ,pa ako ovaj tadic nije se poizvinjavao svima onda nije niko nikad ,nego sto vas ta medjunarodna zajednica ne natera da usvojite tako nesto ?:think:

sad i poklani...hmmm. napredujemo....a sta bi sa onim đedom što su ga cetnici prisili da jede đigericu svog unuka?..:mrgreen::dash:

Šta bi sa onim Grubanom Malićem koji je "silovao" na hiljade Muslimanki,...i Haski sud objavio optuznicu protiv njega...i posle nekog vremena...uvideli grešku da ta osoba uopste ne postoji niti da je mogla da siluje Muslimanke...

P.S.

:hahaha:

ma daj nemoj biti nerealan ,pa ako ovaj tadic nije se poizvinjavao svima onda nije niko nikad ,nego sto vas ta medjunarodna zajednica ne natera da usvojite tako nesto ?:think:

Ne trebaju nama kurtoazna izvinjenja.
Tadić se izvinuo zbog međunarodne zajednice i ulaska Srbije u EU.
Nećemo se folirati majstore.

Nije Tadić kriv za ono što su radili Slobo, Radovan i Ratko.
Radovan i Ratko su i danas heroji među srbima a to je prava slika šta Srbi misle o zločinima i zločincima.

Ne trebaju nama kurtoazna izvinjenja.
Tadić se izvinuo zbog međunarodne zajednice i ulaska Srbije u EU.
Nećemo se folirati majstore.

Nije Tadić kriv za ono što su radili Slobo, Radovan i Ratko.
Radovan i Ratko su i danas heroji među srbima a to je prava slika šta Srbi misle o zločinima i zločincima.

nevidim sta tu nije loigicno ,i varas se ako mislis da vecina srba razmislja tako ,pa tadic je pobedio na izborima ..znaci neko je glasao za njega ,glasao je narod koji tako razmislja ,ali kod vas nema ni malo takvih koji priznaju zlocine ,u tome je problem ...Poceli ste rat kada ste napali onu svadbu ,zasto ste i ulazili u rat ,sta vam je falilo u jugoslaviji ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back