Ko su Bosanci, Bosnjaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno si neozbiljan lik:lol:

Čuj ja rekao "da su Bošnjaci srpskog porekla":hahaha:

Ti očito nemaš pojma o riječima pod znakom navodnika i o ironiji!?

Mislim da je historijski i genetski tačnije reči da vi Srbi jednim dobrim djelom potičete od "dobrih Bošnjana", pa ste vremenom preko Srpske pravoslavne crkve posrbljeni, kao i gomila Vlaha, Cigana, Šiptara i ko zna čega još ne!!!

Ako, iko izvrče historiju onda ste to vi Serbi, jer ako su vas Turci tlačili i činili vam zulum, zašto onda niste protjerali samo Turke i eventualno begove i age "poturice", a gomili običnog slavenskog siromašnog stanovništva ostavili da žive na miru u svojoj vjeri!?

Ponavljam ja tebi, u srpskoj naciji nema ni 10% ljudi koji vode srpsko porijeklo od onih Srba pristiglih na Balkan u 7. vjeku.Uostalom imaš na netu rezultate pojedinih genetskih istraživanja, pa pronjuškaj malo pa se sam uvjeri da ste vi Srbi mješavina svega i svačega i da niste "etnički najčistiji na Balkanu" več upravo "etnički najnečistiji" balkanski narod sa gomilom genetskih tipova i halpogropupa.:sad2:

Govorim o vašim zločinima nastalim za vrijeme vaših "oslobodilačkih" i "otadžbinskih ratova", kada ste kao četnici klali sve nepravoslavno što vam je došlo pod ruke...de se malo informiši prije nego što nastaviš sa diskusijom, jer ima osjećaj da raspravljam sa nekim tvrdoglavim i još balavim djetetom.:cool:

Ne, vi ste napali nas Bošnjake i Hrvate, da niste preko arkanovaca i belih orlovai ostalih zlotvora i ratnih zločinaca, 1992. godine klali nenaoružane civile po Bijeljini, Zvorniku, Bratuncu, Foči ili Prijedoru i da ste jednostavno samo te gradove pripojili "velikoj" Srbiji bez ubistava i tortura, možda je i postojala realna šansa da se dio muslimana i katolika opredjele vremenom kao Srbi.

Ali nakon genocida i svih zločina koje ste počinili, krajnje licemjerno i idiotski zvuči vaša prića o "srpstvu" i "srpskom poreklu" naroda koje ste tamanili ko zečeve.:sad2:

i za kraj ja mislim da smo mi srbi prokleti sto moramo ziveti u ovakvom okruzenju ...:dash:...

zapravo imam dokaz ,rodoslov i iztrazeno poreklo ,i sta ces vise ,dakle postojimo i pre turaka i posle njih ...kod vas je obrnuti postojali ste pre turaka a sad ste nesto drugo ,tebi je bolje da citas nesto od mese selimovica ili slicno ,da vidis pravu istinu ,a ne ono sto vam je servirano 90tih ...i da dodam samo ,nacija nema veze sa veroispovesti vec iskljucivo sa etnickom pripadnoscu ,ono sto su ti bili pretci to si i ti ,tako da etnicki cista kao sto ti kazes srbija name veze sa tim dali je pravoslavna ...

Pa, dobro prije Turaka postojali su i Servi/Rašani i dobri Bošnjani, a današnji Bošnjaci i Srbi kao nacije su na neki način "nešto drugo" u odnosu na te srednjovjekovne narode, ali ipak neki kontinuitet postoji. Ne znam šta ti nije jasno!?:think:

Pa i tebi je bolje da čitaš Ćirkovića ili nešto slično pa da saznaš pravu istinu, a ne ono što to vam je servirano 90tih na bazi "naučnih istraživanja" ala deretić i co.

Nacija (na Balkanu) ima itekako veze sa vjeroispovješću, a srpstvo je usko povezano sa pravoslavljem o čemu svjedoči gomila Vlaha i Cigana po istočnoj i Južnoj Srbiji koja se danas deklarira kao "čistokrvni Srbi".

Tvoji preci su mogli biti i Vlasi, Bugari, Turci, Cigani ili Šiptari, pa da se ti danas opet smatraš "ponosnim Srbinom":mrgreen:

Ako "etnički čista" ili bolje reči "vjerski čista" Srbija nema veze sa pravoslavljem zašto ste onda u posljednjih 300 godina "čistili" Srbiju od nepravoslavaca: muslimana, katolika i jevreja!?:rumenko:

nego na koga licimo?Ja tvrdim da licimo na poljake najvise ,a kod hrvata nema crnih ljudi ,a ??Nekazem da su srbi svi 100% cisti ,ali za vas druge smo i previse cisti ,neznam o kome govoris ,svako ko istrazi svoje poreklo videce odakle je i ko su mu bili pretci ...dakle pricati o posrbljenim albancima je glupost ,moze biti samo obrnuto kao sto i jeste ,tako vazi i za hrvate ,i za vas ...ti se tesis da nepostoje pravi srbi ,ali to je po mom misljenju klompleks ...

Najviše ličite na Albance, Vlahe (Rumune), Bugare, Turke i Cigane, a na Poljake ne ličite nimalo.

Čuj vi Srbi ste "previše čisti":worth:

Posmatraš li ti uopće ljude oko sebe s kojima živiš!?

Koji kompleksi:mrgreen:

Pa, dobro prije Turaka postojali su i Servi/Rašani i dobri Bošnjani, a današnji Bošnjaci i Srbi kao nacije su na neki način "nešto drugo" u odnosu na te srednjovjekovne narode, ali ipak neki kontinuitet postoji. Ne znam šta ti nije jasno!?:think:

Pa i tebi je bolje da čitaš Ćirkovića ili nešto slično pa da saznaš pravu istinu, a ne ono što to vam je servirano 90tih na bazi "naučnih istraživanja" ala deretić i co.

Nacija (na Balkanu) ima itekako veze sa vjeroispovješću, a srpstvo je usko povezano sa pravoslavljem o čemu svjedoči gomila Vlaha i Cigana po istočnoj i Južnoj Srbiji koja se danas deklarira kao "čistokrvni Srbi".

Tvoji preci su mogli biti i Vlasi, Bugari, Turci, Cigani ili Šiptari, pa da se ti danas opet smatraš "ponosnim Srbinom":mrgreen:

Ako "etnički čista" ili bolje reči "vjerski čista" Srbija nema veze sa pravoslavljem zašto ste onda u posljednjih 300 godina "čistili" Srbiju od nepravoslavaca: muslimana, katolika i jevreja!?:rumenko:

niko nije cistio srbiju ,drugo ti ljudi na koje se pozivas se nisu deklarisali kao srbi u tome je stvar ,da je su nebi bilo ovo sto je danas ,ti kao srbin lad promenis veru neces vise da budes srbin ,nego oces da budes bosnjak ,dakle nije verska paralela nego nacionalna ...moji pretci nisu mogli biti gore navedeni jer sam istrazio svoje poreklo ,i znam kljucne stvari u vezi svog porekla ,kao i to da su mi u zadnih 500godina sve sami srbi u porodici ,mislim da je to dovoljno ,preporucujem svima da istraze poreklo ,mozda i ti nadjes nekog milosa ko zna :per: dakle nije problem u veri ,zasto ti nebi mogao biti srbin musliman ,ali ne odmah svi promene i naciju pa oce da se separatisu ...kod vas bosnjaka ima ljudi koji su u srodstvu sa turcima ,imate cistokrvinih srba i jedan deo arnauta ,dakle imate jedno 70% srba u dansnjim bosnjacima ...verujem da je u tome problem :)

i za kraj ja mislim da smo mi srbi prokleti sto moramo ziveti u ovakvom okruzenju ...:dash:...

Slažem se da ste vi Srbi na neki način "prokleti", a u (neprijateljskom) okruženju ovakvom kakvo je morate živjeti, jer ste sami svojom agresivnom pravoslavnom velikosrpskom politikom i zločinima kumovali takvom okruženju...

Ako vam se okruženje ne sviđa uvijek imate mogučnost da se vratite u ukrajnske i kazahstanske stepe iz kojih ste došli u sedmom vjeku:mrgreen:

Najviše ličite na Albance, Vlahe (Rumune), Bugare, Turke i Cigane, a na Poljake ne ličite nimalo.

hahhaah ,ma o cemi ti pricas ,pa za vas smo najcistiji narod na svetu pogledajte sebe ,izgledate kao turci haha ,mi nelicimo na albance ,albanci su crnog tena mi nismo ,vise vi licite na njih ...al ste iskompleksirani haha

Slažem se da ste vi Srbi na neki način "prokleti", a u (neprijateljskom) okruženju ovakvom kakvo je morate živjeti, jer ste sami svojom agresivnom pravoslavnom velikosrpskom politikom i zločinima kumovali takvom okruženju...

Ako vam se okruženje ne sviđa uvijek imate mogučnost da se vratite u ukrajnske i kazahstanske stepe iz kojih ste došli u sedmom vjeku:mrgreen:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf: izmisljena ste nacija koja u turcima vide tatu ...dakle vi ste turci ,vi ste se mesali sa njima za privilegije i svasta ,vi ste ostatci turaka na balkanu i vi i sipci isti ste ,doduse vi ste malo svetliji ,nadje se i po koji srbin medju vama pa zato ....:hahaha:

pa kao sto vidis nismo proterali ,tu ste i danas ,tako da je besmisleno govoriti da smo vas proterali ...uostalom vi ste se i izjanjavali kao srbi ,dok tito nije rekao da mozete biti samo muslimani ,sto je presedan u svetu da je vera isto sto i nacija...onda ste mogli biti srbi ...niko vas od nikud nije proterao ,samo su turci proterani .

Kako misliš "vidiš nismo vas proterali"!!!!:eek:

Znaš li da su Bošnjaci muslimani do prije 15 godina bili večina u Prijedoru, Zvorniku, Bratuncu, Rogatici, Foči, Vlasenici, Srebrenici...a sada imaš nešto malo nedoklanih povratnika!? Jesu li to bili Turci, koji su protjerani!?

Zar ne znaš da su Užice, Valjevo, Soko i Beograd nekada imali muslimanku večinu sa stotinama džamija, a sada ima ona jedna jedina džamija u Beograda (koju ste usput više puta palili)!?
I nisu samo Turci protjerani nego i masa slavenskih muslimana!!

Bošnaci muslimani se nikada nisu masovno izjašnjavali kao Srbi, osim par karijerista...

Besmisleno je da pišeš o nečemu o čemu nemaš pojma ili možda i imaš ali svjesno lažeš i pokrivaš istinu.:eek:

hahhaah ,ma o cemi ti pricas ,pa za vas smo najcistiji narod na svetu pogledajte sebe ,izgledate kao turci haha ,mi nelicimo na albance ,albanci su crnog tena mi nismo ,vise vi licite na njih ...al ste iskompleksirani haha

Ako je iko iskompleksiran, onda ste to vi Servi!

Prošetaj malo Prokupljem, Valjevom, Nišom ili Vranjem, pa se sam "divi vašoj arijevskoj rasnoj čistoči":worth:

Prosječan Bošnjak je plavokos, za razliku od vas garavih Srba, koji ste fizičkim izgledom tipični "pravoslavni Turci i Šipt:lol:ari"

ti meni koji ste imali handzar diviziju pricas o ubijanju jevreja ?Ma vi nemate srama ni maloi...nevredi pricati ...

Ako je iko iskompleksiran, onda ste to vi Servi!

Prošetaj malo Prokupljem, Valjevom, Nišom ili Vranjem, pa se sam "divi vašoj arijevskoj rasnoj čistoči":worth:

Prosječan Bošnjak je plavokos, za razliku od vas garavih Srba, koji ste fizičkim izgledom tipični "pravoslavni Turci i Šipt:lol:ari"

prosecan bosnjak plavokos :hahaha::hahaha: pa i srbin je smedjokos ,pa sta sada ...ti bi trebao da znas da postoje dva tipa slovena ,od kojih su jedni svetliji ,a jedno tamniji ...prosetaj vojvodinom ,ili hercegovinom ,ili bivsom vojnom krajinom ,pa ces videti kako izgledaji srbi ,a i u sumadiji to sto kazes ,lazes ,imas raznih ljudi ,uostalom kao i svuda ...ali bosnjak plavokos ,pa kako sad to ,onda niste iliri ako ste plavokosi ,da niste germani :hahaha:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf: izmisljena ste nacija koja u turcima vide tatu ...dakle vi ste turci ,vi ste se mesali sa njima za privilegije i svasta ,vi ste ostatci turaka na balkanu i vi i sipci isti ste ,doduse vi ste malo svetliji ,nadje se i po koji srbin medju vama pa zato ....:hahaha:

Pa, vo ste se zahvaljujući "500 godina zuluma pod Turcima" i upražnjavanju "prava prve bračne noći" turskih spahija nad srpskim snašama podobro izmješali sa Turcima i Albancima:mrgreen:

Za razliku od nas Bošnja, koji smo bili izuzeti od tih "feudalnih privilegija" i tako sačuvali svoju "rasnu čistoću":lol:

Ne vi ste "ostaci Turaka na Balkanu", prošetaj malo Istanbulom pa češ nači iste face i fizionomije kao i u svome šumadijskom selu i komšiluku:worth:

ti meni koji ste imali handzar diviziju pricas o ubijanju jevreja ?Ma vi nemate srama ni maloi...nevredi pricati ...

Handžar divizija nije ubijala Jevreje za razliku od Karadžorđevih "ustanika" i "oslobodilaca", te Nedićevih i Mihajlovićevih "antifašista" koji su se hvalili Švabama da je Beograd prvi veči grad u Evropi "očišćen od jevreja"...:confused:

Srbin i sramota- zemljo otvori se:worth:

prosecan bosnjak plavokos :hahaha::hahaha: pa i srbin je smedjokos ,pa sta sada ...ti bi trebao da znas da postoje dva tipa slovena ,od kojih su jedni svetliji ,a jedno tamniji ...prosetaj vojvodinom ,ili hercegovinom ,ili bivsom vojnom krajinom ,pa ces videti kako izgledaji srbi ,a i u sumadiji to sto kazes ,lazes ,imas raznih ljudi ,uostalom kao i svuda ...ali bosnjak plavokos ,pa kako sad to ,onda niste iliri ako ste plavokosi ,da niste germani :hahaha:

Očito da ti nisi do sada ni vidio ni jednog jedinog Bošnjaka, pa imaš određene šovinističke i rasističke predrasude!??

Ti "tamniji Slaveni" po Vojvodini, Hercegovini, bivšoj Vojnoj krajini o kojima bljazgaraš uopće i nisu porijeklom Slaveni, niti srbi već obični Vlasi i ostaci romaniziranih prastanovnika Balakana i pripadaju sasvim drugoj (dinarskoj) rasi za razliku od "pravih" Slavena iz istočne Evrope.

Bošnjaci su mješavina Ilira, Kelta, Slavena, Romana, Germana i drugih plemena....

niko nije cistio srbiju ,drugo ti ljudi na koje se pozivas se nisu deklarisali kao srbi u tome je stvar ,da je su nebi bilo ovo sto je danas ,ti kao srbin lad promenis veru neces vise da budes srbin ,nego oces da budes bosnjak ,dakle nije verska paralela nego nacionalna ...moji pretci nisu mogli biti gore navedeni jer sam istrazio svoje poreklo ,i znam kljucne stvari u vezi svog porekla ,kao i to da su mi u zadnih 500godina sve sami srbi u porodici ,mislim da je to dovoljno ,preporucujem svima da istraze poreklo ,mozda i ti nadjes nekog milosa ko zna :per: dakle nije problem u veri ,zasto ti nebi mogao biti srbin musliman ,ali ne odmah svi promene i naciju pa oce da se separatisu ...kod vas bosnjaka ima ljudi koji su u srodstvu sa turcima ,imate cistokrvinih srba i jedan deo arnauta ,dakle imate jedno 70% srba u dansnjim bosnjacima ...verujem da je u tome problem :)

Jeste, vi pravoslavni Srbi ste več vjekovima "čistili" Srbiju od drugih naroda i vjera.

Možda, da malo bolje istražiš to svoje porijeklo, pa možda nađeš nekog prapra pretka Murata, Zoltana ili Argona:worth:

Jeste - problem je u vjeri, ja ne bi mogao biti Srbin jer to nisam niti iko od mojih predaka, a sve i da je bilo nešto malo Srba koji su prešli na islam vi ste ih potamanili, protjerali ne dozvoljavajući im da budu Srbi muslimanske vjere.
Dakle, krajnje ste licemjerni, s jedne strane u svakom ratu ubijate i protjerujete sve ljude druge vjere, a u isto vrijeme popujete o "slovenskom bratstvu" i "integralnom interkofesionalnom srpstvu" triju vjera!!!:confused:

Imate jedno 70% Vlaha, Cigana i Turaka u današnjim Srbima - mislim da je u tome problem:per:

Pa, vo ste se zahvaljujući "500 godina zuluma pod Turcima" i upražnjavanju "prava prve bračne noći" turskih spahija nad srpskim snašama podobro izmješali sa Turcima i Albancima:mrgreen:

Za razliku od nas Bošnja, koji smo bili izuzeti od tih "feudalnih privilegija" i tako sačuvali svoju "rasnu čistoću":lol:

Ne vi ste "ostaci Turaka na Balkanu", prošetaj malo Istanbulom pa češ nači iste face i fizionomije kao i u svome šumadijskom selu i komšiluku:worth:

kralju ja nisam iz sumadje ,tamo odakle sam ja nje bilo turaka cisto da znas ,i mja fizionomija nelici na tursku ni mallo ...pravo prve bracne noci se upotrebljavalo sirom evrope ,turci se nisu mesali sa obicnim naroodom ,a kao drugo vi ste se za privilegije mesali sa njima ,mnogima je turcin bio tata za komad zemlje :per:

ah ja se uplasio da ces me razuveriti sa neki jakim argumentima :) Vasojevici su srpskog porekla ,trazis na pogresnoj strani ,bolje pogledaj kolko plemena albankih je srpkog porekla ,nego sto gledas koliko je srpskih albanskog ,u tom grmu lezi zec ...ako te zaista interesuje ,pleme klimenti sa kojim se vasojevici dovode u vezu su srpskog porekla ,vremenom po arbanaseno ,i od njih vode poreklo vojvodjanski hrvati jednim delom ...

Ili su Arbsanasi slavenizirani i popravoslavljeni .. to je puno realnije , jer Arbanasi su bili svoji na svome .. da ne stiže pravoslavlje Klimenti bi postali Albanci katolici ..

Kako misliš "vidiš nismo vas proterali"!!!!:eek:

Znaš li da su Bošnjaci muslimani do prije 15 godina bili večina u Prijedoru, Zvorniku, Bratuncu, Rogatici, Foči, Vlasenici, Srebrenici...a sada imaš nešto malo nedoklanih povratnika!? Jesu li to bili Turci, koji su protjerani!?

Zar ne znaš da su Užice, Valjevo, Soko i Beograd nekada imali muslimanku večinu sa stotinama džamija, a sada ima ona jedna jedina džamija u Beograda (koju ste usput više puta palili)!?
I nisu samo Turci protjerani nego i masa slavenskih muslimana!!

Bošnaci muslimani se nikada nisu masovno izjašnjavali kao Srbi, osim par karijerista...

Besmisleno je da pišeš o nečemu o čemu nemaš pojma ili možda i imaš ali svjesno lažeš i pokrivaš istinu.:eek:

pa sta si ti ocekivao vi stte tlacili narod po beogradu i ostalim turskim okupirnim teritorijama ,sta smo trebali da uradimo ,da vas ostavimo tu ...hahha o boze koje gluposti ,pa i srbi su bili vecina u skoro pola hrvatske pa vise nisu ,i sta sad ,to je usrani rat koji nikom nije dobar ....

kralju ja nisam iz sumadje ,tamo odakle sam ja nje bilo turaka cisto da znas ,i mja fizionomija nelici na tursku ni mallo ...pravo prve bracne noci se upotrebljavalo sirom evrope ,turci se nisu mesali sa obicnim naroodom ,a kao drugo vi ste se za privilegije mesali sa njima ,mnogima je turcin bio tata za komad zemlje :per:

Ma , nemoj se uzbuđivati , begovi su mirisali , bili u svili i kadifi ..

Jeste, vi pravoslavni Srbi ste več vjekovima "čistili" Srbiju od drugih naroda i vjera.

Možda, da malo bolje istražiš to svoje porijeklo, pa možda nađeš nekog prapra pretka Murata, Zoltana ili Argona:worth:

Jeste - problem je u vjeri, ja ne bi mogao biti Srbin jer to nisam niti iko od mojih predaka, a sve i da je bilo nešto malo Srba koji su prešli na islam vi ste ih potamanili, protjerali ne dozvoljavajući im da budu Srbi muslimanske vjere.
Dakle, krajnje ste licemjerni, s jedne strane u svakom ratu ubijate i protjerujete sve ljude druge vjere, a u isto vrijeme popujete o "slovenskom bratstvu" i "integralnom interkofesionalnom srpstvu" triju vjera!!!:confused:

Imate jedno 70% Vlaha, Cigana i Turaka u današnjim Srbima - mislim da je u tome problem:per:

nemoj licno da vredjas ,nije korektno ....a kako bi meni mogao da bude neki od tih nesretnika kad su srbi pred turcima pobegli iz srbije ,a ostali su oni koji su se poturcili i mesali sa turcia ,to je za vas bila privilegija :rtfm: dakle moji su pobegli pred turcima ,tako da nije mogao neki turcin da mi bude u rodu ,pre ce da je vama nesto ,vi i danas masete njihovim zastaqvama ...ako si zaboravio alija je se izjasnjavao do 90-tih kao srbin ,jel i on bio karijerista :per:

Srbin, a dolazi sa područja gdje nikada nije bilo Turaka!?:think:

Ne sumnjam ja da ima danas i plavokosih Srba čija fizionomija ne podsjeća na Turke, al da vas ima i "garavih" ko "made in Anatolia" - ima brate:mrgreen:

Turci se preko "instituta prve bračne noči" jesu mješali sa običnim (srpskim) narodom!

Turaka (etničkih) skoro da i nije bilo u Bosni, a begovi, age, spahije i veziri su uglavnom bili domači islamizirani ljudi, tako da mješanje ni teoretski teško da je bilo moguće...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back