- Poruka
- 1.538
O čemu vi pričate ovo je skorašnja istorija, o ovome ima mnogo dokaza nije mi jasno ko pokušava između poraženih strana da ispadne pobednik?
Gdje su ti dokazi ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
O čemu vi pričate ovo je skorašnja istorija, o ovome ima mnogo dokaza nije mi jasno ko pokušava između poraženih strana da ispadne pobednik?
Da li me to oči varaju ili je došlo do priznanja da su u srednjem vijeku postojali Bošnjaci.
Sad, naravno, ide teza "jesu bili ali ih danas nema 5%".
Da, jer su se borili na Kosovu protiv njih.
Ovo ne znam a i ne interesuje me pretjerano...
Kojeg Mehmeda ?
Tako je i Tvrtkova baka došla od Nemanjića da se uda za bosanskog plemića.
Polako sa podacima...nekima neće srce izdržati.
To su napravili austrijanci...nemojte se opet kititi tuđim perjem.
Prvi javni wc su napravili turci 1521.godine...kao i kupališa i prenoćišta za putnike namjernike.
Da ti opet citiram Garašanina iz 1844. godine kad ste se zvali BOŠNJACI ?
Vi nama napravili ?
Može bit' samo da ste nam srušili kao u prošlom ratu preko hiljadu (1000) vjerskih objekata muslimana.
Znaš li da je 1994.godine sa brda (srbi) granatirana pravoslavna Crkva u Sarajevu i da su je muslimani popravil da ne prokišnjava ?
Znaš li da su u Sarajevu ostale sve pravoslavne bogomolje sa vro malim oštećenjima i to zbog vaših granatiranja ?
Potraži ko je za vrijeme turaka održavao Hilandar...
IGENEA
Nećeš da priznaš Igeneu pa si se pozvala na oxford.
Odgovorio sam ti istim tim oxfordom i opet nas ubjeđuješ da smo srbi.
Malo se presaberite jeste li vi od slavena ili ilira.
Mi smo od ilira.
To ti kaže povijest i oxford.
Postojali su uvek Bosnjaci-to niko ne negira..
To su Srblji u dolini reke Bosne..
O majci Mehmeda II Osvajaca..
http://en.wikipedia.org/wiki/Hüma_Hatun
Sultanija Mara je glavni Mehmedov Savetnik..
O Velikom Veziru-Ahmedu Hercegovicu..
http://en.wikipedia.org/wiki/Hersekli_Ahmed_Paşa
Ovdje to svi negiraju redom...osim nas Bošnjaka naravno.
Ti ne negiraš ali si došao s drugom tezom o kojoj se da pričati.
Srbi/Srblje u dolini Bosne nazvali državu Bosna. Ni Vlaška ni Raška ni Srblje ni Srbija nego baš Bosna i sebe nazivali Bošnjacima a ne Srblje/Srbima/Vlasima/...
Nisu koristili naziv "veliki župan" kao u Srbiji nego "ban" kao npr. u Hrvatskoj niti "car" (Dušan) nego "kralj" Tvrtko.
Nisam znao za podatak o majci Sultana. Dok vidim pa ćemo nastaviti.
Hajmo redom.
Koja je najstarija država na Balkanu i kako se zvala ?
Daj podatke.
Ne vidim razloga zasto ne bi i meni verovao. Nemam razloga da lazem i ponizavam nekog.
....relaxma ne.nisam mislio nista lose vezano za povjerenje u tebe i tvoju strucnost na AKH urgentnom centru?....relax
Koja je najstarija država na Balkanu i kako se zvala ?
Daj podatke.
Босански вилајет, а султан је био рахметли Јамездин Рамзо од Високог, зид`о пирахмиде, и им`о викендицу у Гизи.

Dje ste vi u svemu tome...Danas u BiH nema ni 5% potomaka srednjovekovnih Bosnjaka.
Turci su kaznili Srednjovekovnu Bosnu i Hrvatsku.
Od Hrvatske-su ostali samo-Ostaci-Ostataka...tako pise Vatikan..
Hercegovina nije ratovala sa Turcima-Mehmedova majka -cerka Abdulaha od Huma-je Hercegovka..
Sin Hercega Stjepana je primio Islam -Ahmed Hercegovic- ozenio je Sultanovu kcerku i 5 puta je bio Veliki Vezir.
Hercegovci su imali povlasceni polozaj u Turskoj-dali su veliki broj velikodostojnika -preselili su Hercegovce na opustosene delove Hrvatske-Bosne i Srbije..

Босански вилајет, а султан је био рахметли Јамездин Рамзо од Високог, зид`о пирахмиде, и им`о викендицу у Гизи.
Dje ste vi u svemu tome...
Jel ti poznato da je mlada srpkinja morala prvo da provede noc sa Turcinom prije nego se uda.
jel znate za to![]()

Evo vam malo Karadjordjev ljubavni zivot :
Godine 1785./86. godine Đorđe Petrović se ženi Jelenom Jovanović. Prema nekim izvorima, Jelenini roditelji su bili imućniji i nisu dali svoju kćer, ali ju je Đorđe oteo i učinio svojom ženom. Posle ženidbe nije dugo ostao u Srbiji, odakle predvodi bekstvo,najverovatnije zbog neslaganja sa pravom prve bračne noći (nije hteo dozvoliti da Tučin provede sa njegovom ženom prvu bračnu noć kako su pravila nalagala). . Postoji verzija i da je navodno ubio Turčina.
Vasa istorija![]()

Karan (grčki:Κάρανος; latinski: Caranus) 808- 778. pne.) bio je, prema kasnijoj grčkoj tradiciji, prvi kralj Drevne Makedonije. Prema Herodotu je prvi kralj bio Perdika. Kralja Karana prvi spominje Teopomp[1]
Karan, prema grčkim mitovima, potječe od kralja Temena. Kralj Temen je zajedno s još dvojicom Dorani|dorskih vođa - Kresfontom i Aristodemom - napao i osvojio mikenski Peloponez. Potom je plijen podijeljen tako da je Kresfont dobio Spartu i Meseniju, Aristodem Lakoniju, a Temen Argos. Nakon Temenove smrti, njegovi sinovi su međusobno zaratili, a na kraju je pobjedu odnio Fedon te protjerao braću. Jedan od njih je bio i Karan, koji je otišao po savjet u proročište u Delfima. Pitija mu je rekla da osnuje kraljevstvo tamo gdje se nalazi "mnogo divljači i koza". Karan je otišao na sjever, pronašao takvo mjesto i tamo osnovao grad Ajge, danas poznat kao Vergina.

Ajd` jel ima jos koja bajka, izmisljena od novokomponovane nacije Bosnjaci?![]()
Nemoj poslije da se žališ na uvrede.
Pa to ti je stav zvanicne svetske nauke,a ako vas ko vredja onda to nisam ja!

Pa to ti je stav zvanicne svetske nauke,a ako vas ko vredja onda to nisam ja!
Tebe je zeznula Karadjordjeva mlada
tu je tacka svemu...
Daj mi izvor gdje to kaže neko od relevantnih povjesničara ?
Ne, tebe je zeznula bajka, za koju nemas dokaza da je ikada neko ozbiljan i priznat u svetu nauke napisao!

Jel ti ti hoces da poreknes da ste bili pod turcima preko 5 vekova?
Pod kim ste onda bili.. pod Belorusima?![]()