Ko su Bosanci, Bosnjaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakve bre to veze ima? A vi (ko ste vi uopste), ste bili pod Indijancima, niste bili pod Turcima?
Nemoj da prosipas laz. Ti sve pises ono u fazonu, sto je babi milo to joj se snilo...
Svaka dalja diskusija je sa tobom bespotrebna, jer nemas verodostojnih izvora za svoje bajke i pretpostavke, vec samo pokusavas da provociras i vredjas!

Svako ko je primio islam apsolutno je bio zasticen i uzivao sva prava dok oni sto to nisu uradili bili su gradjani drugog reda,pa normalno da su se Bosnjaci manje mijesali sa turcima za razliku od srba.
Karadjordjev otac bio je sluga turskom begu ako nisi znala.

Svako ko je primio islam apsolutno je bio zasticen i uzivao sva prava dok oni sto to nisu uradili bili su gradjani drugog reda,pa normalno da su se Bosnjaci manje mijesali sa turcima za razliku od srba.
Karadjordjev otac bio je sluga turskom begu ako nisi znala.

Bosnjaci= Srbi koji su konvertirali!
Da se primetiti iz anatomije vase novopecene nacije, da ste se manje mesali sa Turcima! :zcepanje::rotf::zcepanje:
Rekoh ti da nemas pojma, ako nista drugo niko ne zna, bar ima oci pa moze da vidi!
:zcepanje::rotf::zcepanje:
Nemoj da se mucis vise!

Kojih pet vijekova?Srbija poda pod tursku vlast 1459.god i oslobadja se de fakto 1878.god. a de jure je to i bar 30 godina ranije.Ja tu nigdje ne vidim pet vijekova.:rtfm:

1878-1459=419
419-30 = 389

Znači, po optimalnoj varijanti su vladali 389 godina.

Sad ti meni reci koliko je begova za ovih 400 godina iskoristilo pravo prve bračne noći ?
Znaš li pjesmu o Banović Strahinji ?

Šta ima basketaš matematičar ?

1878-1459=419
419-30 = 389

Znači, po optimalnoj varijanti su vladali 389 godina.

Sad ti meni reci koliko je begova za ovih 400 godina iskoristilo pravo prve bračne noći ?
Znaš li pjesmu o Banović Strahinji ?

Šta ima basketaš matematičar ?

Realno vrlo malo.Zna se po prirodi stavri da islam vrlo blagonaklono gleda na pederastiju,a pogotovu u visim slojevima drustva.Velika vecina begovskog plemstva tog vremena je imalo sa sobom djecake,a ne djevojke.Pa ako se to nekad i dogodilo prve bracne noci,ko garantuje da je svaka tu vece zatrudnila,pa...previse ako da bi bila valjana prica.:rtfm:

Nema nista sta ima kod tebe?

Dragi moj,
da bi mogao diskutivati o genetici i uospte o poreklu jednog naroda, moras mnogo dublje da zadjes u nauku zvanu genetika i da se informises, a takodje i u istoriju, a osnovno sta treba da znas je to ko su i sta su Iliri i sta uopste znaci to Iliri.
Potrudicu se da ti nadjem, jer su mene ovde tako ucili iz istorije.

Ne trebaš se truditi da mi objasniš ko su i šta su iliri jer to znam bolje od tebe.
Pozivaš se te na ovo, te na ono a nikakve dokaze ne donosiš.

Ne može se sakriti istina...završeno je to kad ste nam vi pisali istoriju.
Razluči istoriju i povijest.
Nije to jedna nauka sa dva različita naziva.

Istoriju pišu pobjednici ili istoričari po zadatku.
Povijest pišu istoričari na osnovu istraživanja dokumenata i artefakata.

Realno vrlo malo.Zna se po prirodi stavri da islam vrlo blagonaklono gleda na pederastiju,a pogotovu u visim slojevima drustva.Velika vecina begovskog plemstva tog vremena je imalo sa sobom djecake,a ne djevojke.Pa ako se to nekad i dogodilo prve bracne noci,ko garantuje da je svaka tu vece zatrudnila,pa...previse ako da bi bila valjana prica.:rtfm:

Nema nista sta ima kod tebe?

Sad izračunaj matematičar ako je prve godine zatrudnilo samo 100 djevojaka i rodilo se stotinu djece.
Koliko je tu ukupno za 389 godina generacija ?

Da ti ja izračunam ?

Odigral' se basket ?
Merak sad tricu zabit pa rahat digneš tri prsta jel'de ?

Sad izračunaj matematičar ako je prve godine zatrudnilo samo 100 djevojaka i rodilo se stotinu djece.
Koliko je tu ukupno za 389 godina generacija ?Da ti ja izračunam ?

Odigral' se basket ?
Merak sad tricu zabit pa rahat digneš tri prsta jel'de ?

U skotskoj se pravilo prima nokte drasticnije primjenjivalo,pa nije doslo do znatnih promjena u genetici,a kamoli kod nas.

A basketa se redovno,trica je zakon,ali ja imam i dobar ulaz.Merak je dici tri prsta,sto jes jes.

U skotskoj se pravilo prima nokte drasticnije primjenjivalo,pa nije doslo do znatnih promjena u genetici,a kamoli kod nas.

Koji ti je izvor ovo za genetiku da ga postiram PLAVOM ANĐELČETU...
Njoj ni oxford ne valja...

A basketa se redovno,trica je zakon,ali ja imam i dobar ulaz.Merak je dici tri prsta,sto jes jes.

Ništa ljepše nego nekog poslat po ćevape pa ko dingospo ući na polaganje...
Jah...

Могу ја да питам нешто...

У првом Светском рату јер су муслимани (Мислим на ове Босна-муслимани Босанци) ратовали против Срба или је тек у другом?

Могу ја да питам нешто...

У првом Светском рату јер су муслимани (Мислим на ове Босна-муслимани Босанци) ратовали против Срба или је тек у другом?

Da, ratovali su i u prvom, u okviru austro-ugarske vojske, kao građani carstva, a i širom Bosne i Hercegovine divlji paravojni odredi terorisali su srpsko stanovništvo

Da, ratovali su i u prvom, u okviru austro-ugarske vojske, kao građani carstva, a i širom Bosne i Hercegovine divlji paravojni odredi terorisali su srpsko stanovništvo

И Срби 2 пута терали муслимане у истој држави да живе после 2 светскла рата како ти кажеш после клања и то.

Па ко је ту норамалан? Они или ТИ?

И Срби 2 пута терали муслимане у истој држави да живе после 2 светскла рата како ти кажеш после клања и то.

Па ко је ту норамалан? Они или ТИ?

oчигледно ти је историја несто апсолутно непознато, али нема везе то се од антићких македонаца формираних 60-тих прошлог века и очекује

погледај на википедији које је националности био онај усташа Тито који је србе нагурао силом са свим фашистима губитницима из 2. св рата који су само променили униформе и наставили свој посао задат им још од павелића

тако да припази пре него што лупнеш, има овде људи који знају мало више него што ти можеш да предпоставиш

а овај што ти суфлира је само само потомак усташког цвећа који своју улогу одлично разуме -буди веран својим господарима хрватима

Poslednja izmena:
Ne trebaš se truditi da mi objasniš ko su i šta su iliri jer to znam bolje od tebe.
Pozivaš se te na ovo, te na ono a nikakve dokaze ne donosiš.

Ne može se sakriti istina...završeno je to kad ste nam vi pisali istoriju.
Razluči istoriju i povijest.
Nije to jedna nauka sa dva različita naziva.

Istoriju pišu pobjednici ili istoričari po zadatku.
Povijest pišu istoričari na osnovu istraživanja dokumenata i artefakata.

Nikakve dokaze nisi ni ti doneo! To sto ti iznosis su samo HIPOTEZE/PRETPOSTAVKE, KOJE NISU POTKREPLJENE VERODOSTOJNIM DOKAZIMA, UZIMAS SVE ZDRAVO ZA GOTOVO!
NIJE SVE STO LETI ZA JELO!
Sorry, ali tvoji postovi suprotno dokazuju, da NE ZNAS KO SU, STA SU I GDE SU SVE BILI ILIRI I STA ZNACI TAJ POJAM "ILIRI",UOPSTE!
NE ZNAM NA KOGA CILJAS KADA KAZES PISALI SMO VAM ISTORIJU? JEL COVIC MOZDA? PA TI SE POZIVAS NA NJEGA, A SAD TI I TO NIJE DOBRO:
AJDE OBJASNI MI MALO BLIZE TA DVA POJMA "TVOJU POVJEST" I ISTORIJU I KOJA JE RAZLIKA I DOKAZI MI TVOJE TEORIJE/PRETPOSTAVKE?!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back