Ko su Bosanci, Bosnjaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Шта , то ти је стари дијалект и акцентовање, више словена говори тим начином акцентовања него овим званичним. А нису феркуљуету и меркуљуетау.

Postavite novcice Poljaka sa 4C... Cisto da budemo na cisto da simbol nema veze sa Vizantijom i da je daleko stariji od iste.

Тај на новћићу Пољака сигурно не, али то не значи да је исти који и онај на нашем грбу или византијском. Може бити само сличан али не и исти, јер нема ни један разлог да буде на нашем грбу.

Љиљни, или флор де Лис су дошли на српски грб са Јеленом Анжујском а на маџарски са Лудвигом Првим Анжујским а преко њега и на босански.

A gdje je krunisan Tvrtko i ko ga je krunisao ?

Прилози за антологију бошњачке похлепе: ТВРТКОВО КРУНИСАЊЕ У МИЛАМА::rotf::rotf::rotf::rotf:

books

Најважнија сентенца:

ИДОХ В СРПСКУЈУ ЗЕМЉУ ЖАЛАЈЕ ИХОТЕ УКРИЈЕПИТИ ПРЕСТОЛ РОДИТЕЉА МОЈИХ ИТАМО ШЋЕШАУМИ ВЈЕНЧАН БИХ БОГОМ ДАРОВАНИМИ ВЈЕНЦЕМ НАКРАЉЕВСТВО ПРАРОДИТЕЉ МОИХ.

Za latiničare:

IDOH U SRPSKU ZEMLJU ŽELEH I HTEDOH UKREPITI PRESTO RODITELJA MOJIH I TAMO HTELI SU ME VJENČAN BIH BOGOM DAROVANIM VJENCEM KRALJEVSTVA PRARODITELJA MOJIH

потпис

books

http://www.google.com/books?id=ccZG...t&source=gbs_slider_thumb#v=onepage&q&f=false

Poslednja izmena:
Nekako mi to deluje cudno da Fleur-de-lis koga su od krscana koristili samo protestanti i katolici kao i heretici, tek tako predje i na jednu ''ortodoksnu'' stranu ko sto je srpski grb..

То је знак невиности Мајке Божје, а дошао је на наш грб преко Немањића Уроша Првог који се оженио са Јеленом која је у свом грбу имала и тај знак као рођака француске круне.

То је знак невиности Мајке Божје, а дошао је на наш грб преко Немањића Уроша Првог који се оженио са Јеленом која је у свом грбу имала и тај знак као рођака француске круне.
Koju stranicu nazad dao sam faksimil da je krin dobio Nemanja od Barbarose. Stoji i da ga je Anžujka donela.

Nekako mi to deluje cudno da Fleur-de-lis koga su od krscana koristili samo protestanti i katolici kao i heretici, tek tako predje i na jednu ''ortodoksnu'' stranu ko sto je srpski grb..

Pa, naravno da ti djeluje cudno kad ne znas nista o tome...

001tww.jpg

002aql.jpg

003tqn.jpg

004vv.jpg

005alg.jpg

006rvi.jpg

007aht.jpg

008rt.jpg

009amj.jpg

010bj.jpg

Aleksa Ivic, Stari srpski pecati i grbovi, Novi Sad, 1910.

Za latiničare:

IDOH U SRPSKU ZEMLJU ŽELEH I HTEDOH UKREPITI PRESTO RODITELJA MOJIH I TAMO HTELI SU ME VJENČAN BIH BOGOM DAROVANIM VJENCEM KRALJEVSTVA PRARODITELJA MOJIH

Da, i ???

Ti nešto dokazao sa ovim ?

Da analiziramo malo tekst.
IDOH U SRPSKU ZEMLJU.
Dakle, iz Bosne je otišao u srpsku zemlju što implicira da Bosna nije srpska zemlja :lol:
ŽELEH I HTEDOH UKREPITI PRESTO RODITELJA MOJIH
Hoću a i može mi se :D da poklopim prijesto moje bake Jelisavete koja je od kraljevskog roda.
I TAMO HTELI SU ME
Hoće srpski vlastelini da im budem kralj...šta mi preostaje nego da prihvatim :D
VJENČAN BIH BOGOM DAROVANIM VJENCEM KRALJEVSTVA PRARODITELJA MOJIH
Protokol im je malo čudan, ali nema veze, sad će porezi meni u kasu pa teferič da napravim :lol:

Tako je razmišljao dostojanstveni Bošnjak koji od izbjeglice postade najveći vladar ovih prostora.
A Lesandar misli da je riječ o još jednom "glupom bosancu"...

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Mislim da je sve receno u ovoj temi. Vracamo se na stvari koje smo vise put ponavljali..
Dakle svidjelo se to nekom ili ne (a ocigledno se nekima ne svidja ),Bosnjaci su narod i imaju svoja obiljezja i historiju koja im na to daju pravo na egzistenciju.
Priznavanje drugih i njihovih osecanja se moraju postovati,a tudja nametanja i otimanja su neprihvatljiva.

Mislim da je sve receno u ovoj temi. Vracamo se na stvari koje smo vise put ponavljali..
Dakle svidjelo se to nekom ili ne (a ocigledno se nekima ne svidja ),Bosnjaci su narod i imaju svoja obiljezja i historiju koja im na to daju pravo na egzistenciju.
Priznavanje drugih i njihovih osecanja se moraju postovati,a tudja nametanja i otimanja su neprihvatljiva.

tebi i ostalim milion i nesto pripadnika tvoje populacije:

pisali se turcima 500 godina,pljuvali na svaki spomen bosne,u tolikoj zelji da se poistovjetite sa kasapinom promijenili imena,kulturu i obicaje,sada vam palo na pamet da se vratite korijenima kojih nemate,strahota od silovanja.

ja vas razumijem,niste vi krivi sto ste muslimani i sto su se vasi preci poturcili.

samo ce povjest pokazat koliku vam je stetu alija nanio svojom islamskom deklaracijom i proglasavanjem nekakve kvazi nacije prije par godina,odnosno odjednom niste hrvati (najvecim djelom) i srbi,sad ste dimnjacari.

vratit cete se opet hrvatima po pomoc kao 92,samo croati nece vise biti tako glupi da vas opet prime....potpisali ste samounistenje,naravno ne licno ti

zivi bili pa vidili

tebi i ostalim milion i nesto pripadnika tvoje populacije:

pisali se turcima 500 godina,pljuvali na svaki spomen bosne,u tolikoj zelji da se poistovjetite sa kasapinom promijenili imena,kulturu i obicaje,sada vam palo na pamet da se vratite korijenima kojih nemate,strahota od silovanja.

ja vas razumijem,niste vi krivi sto ste muslimani i sto su se vasi preci poturcili.

samo ce povjest pokazat koliku vam je stetu alija nanio svojom islamskom deklaracijom i proglasavanjem nekakve kvazi nacije prije par godina,odnosno odjednom niste hrvati (najvecim djelom) i srbi,sad ste dimnjacari.

vratit cete se opet hrvatima po pomoc kao 92,samo croati nece vise biti tako glupi da vas opet prime....potpisali ste samounistenje,naravno ne licno ti

zivi bili pa vidili

Hrvat Hercegovac o pljuvanje povest.

Ko ***** o postenju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back