JESAUL

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

 • Песма је сјајна и уопште је њихова музика изванредна.Ја уживам да гледам онај велики концерт Козака са Кубана где наступају све генерације од стараца до сасвим малих клинаца.
  На жалост врло ретко и на апотеркарској ваги се мери колико ми имамо прилике да видимо уопште руских програма,филмова,серија и концерата на нашим телевизијама.Они имају стварно богату продукцију и то врло квалитетног програма,али овде је то непознато.Овде се одлично зна за турску и шпанску продукцију,али не и за руску.
  Мој пријатељ Милорад Црњанин у својим емисијама (на жалост само по локалним телевизијама,пошто су га још одавно избацили са РТС-а)пушта искључиво руску музику.
  Ваистину васкресе.
  Сасвим те разумем,исти случај.
  У основној школи сам имао наставницу географије које је као дете живела у Сремским Карловцима па нам је причала како су Козаци сваке недеље изводили представу за народ,сва свим вратоломијама које могу Козак и његов коњ да изведу,а упознала је и генерала Врангела .
  Не знам да ли си гледао серију "Руси без Русије" коју је правио Никита Михалков за руску телевизију.Тамо има (документарна серија је) једна страшна сцена .После пропасти Козаци напуштају Русију и долазе да се укрцају на бродове.Гужва је толика да нема места ни за људе на бродовима ,а камоли за коње.Они их пуштају на нека поља близу обале .У тренутку кад бродови напуштају луку коњи улазе у море и пливају за бродовима и даве се.Иначе у тој серији има фантастичних материјала о њиховом доласку у Србију.
  Видим да нам се укус слаже по питању Козака.
  Када сам био клинац у мом комшилуку је живела једна бака ,козачка удовица.Сваког пролећа је то за нас био велики догађај кад она она спрема и проветрава кућу.Деда је умро раније ,па га нисам запамтио,али је она сачувала све његове униформе,сабљу,онај дуги украшени бодеж,слике .Ти материјали ,финоћа израде најситнијих детаља је толико фантастачнина да се сећам врло живо и данас после више од педесет година.
  Добро сам, хвала на питању. Ево борим се са овом гамади лојавом и шиптарском....

  Како си ти, није те било дуго брате?
  Pozdrav i tebi brate!Zavidim ti pravo sto si imao priliku da tu sliku gledas uzivo.Inace sam veliki rusofil,a pije svega veliki obozavalac kozaka.Zivio mi!
  Ако добро могу да видим, аватар ти је слика " Козаци пишу писмо султану" или тако нешто слично ?Имао сам ту срећу да је видим уживо у музеју кад сам био у Русији.Не могу ти описати како стварно изгледају сузе које им се сливају низ лице од смеха док састављају текст :lol: Слика је стварно предивна :ok:
  Братски поздрав :bye:
  Hvala,brate idem.Skupiće se crvendaća uskoro,biće žestoko:lol:
  Al glupi su...:per:
  Hvala brate moj,moramo se drzati.Zivio ti meni i ja pratim tvoje postove,odlican sI!
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
Back
Top