Ko smo mi?

• Začetnik teme Začetnik teme bangg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mnogo vaznije od toga ko smo mi, je da shvatimo da sve sto smo, kao i sve sto imamo, da je sve to privremeno. Sve je pozajmljeno. I sve ce se vratiti i zavrsiti.
Mi smo samo vreme - vreme koje nam je dato da bivstvujemo u ovom univerzumu i u ovom obliku. Kada to vreme istekne, prestajemo da postojimo u ovom obliku, a da li nas ceka nesto drugo i kakvo je to nesto drugo - to niko ne zna.
Ali ono sto sada znamo, i cega bi trebalo da budemo svesni, je to cime sada raspolazemo.
Zato treba to vreme iskoristiti najbolje sto umemo.

Ja sam ono što nikad nije moglo da nastane, niti će ikada moći da nestane -JA.

Zato jer Ja kao Nešto, ne može nastati iz Ništa.

A ako sam Ja kao Nešto Drugo, nastao iz Nešto koje je postojalo kao Prvo, tada Ja kao Nešto Drugo i ne postojim, već i dalje postojim Ja kao to Prvo iz kjeg sam ja nastao. Samo sam promenio svoj oblik ili stanje, pa sada samo izgleda kao da sam se Ja pojavio i da postojim kao Bešto Drugo.

Poslednja izmena:
Mi smo Bića, ili duhovna Bića koja još zvoemo Duše.
Kreirani smo u samom srcu Kreatora na izuzetno visokom nivou ili Svetu.
Kreator, koga još zovemo Bog, je Osnovni Uzrok svega. Kreirao je i nas po ugledu na sebe, ali ne po obličju jer smo mi kao što je i ON (To) bez oblika ili forme,
već smo po ugledu na njegove kvalitete koji su u nama još uvek samo potencijalni i trebamo ih realizovati.
Kao takvi mi smo večiti i besmrtni.
Ovde, u nižem polu kreacije gde su u egzistenciji Materija, Energija, Vreme i Prostor (MEVP) dolazimo zarad sticanja iskustva i ekspanzije naše svesti i, što već pomenuh, realiozacije najviših stadijuma svesti, ljubavi, mudrosti, snage i duhovne slobode.
Niko i ništa nas ne može uništiti, spaliti, probosti... ali nam može, svojim delovanjem usporiti naš progres na putu realizacije.
Mi smo duhovno Biće a ne Um koji nam je dat samo da nam služi, nismo ni emocije., kao što mnogi veruju budući da su emocije vezane za naše Astralno telo a nismo ni fizičko telo kao što mnogi veruju.
Oni koji imaju živopisne ili svesne snove, iskustva izvan tela ili na višim svetovima, jak osećaj intuicije, uvide u prošle živote, iskustva sa duhovnom Svetlošću i duhovnim Zvukom... već imaju osećaj ili znaju o čemu je ovde reč.
Mi kao Biće ili Duša nemamo pol pa nismo ni žena niti muškarac, ali svakih nekoliko života inkarniramo naizmenično u telu žene pa u telu muškarca...
Da li je ovo ovde rečeno dokazivo?
Svakako da jeste, ali to je pravo i obaveza svakog pojedinca da sam sebi dokaže i sam realizuje svoje najviše potencijale.
Postoji li neki uslov?
I da i ne. Potrebno je da praktikujemo visoku etičnost prema životu u celini ostale kvalitete pojedinac će usput razvijati...

Poslednja izmena:
Ја сам нешто слично мелодији, коју непосредно, интуитивно доживљавам као своје биће, своје ја. Из те "мелодије", издвајају се појединачни опажаји, мисли, осећања, сећања као моја представа. Као скуп слика поређаних у простору једна поред друге.
Међутим, ја нисам ниједна од тих слика наспрам мене. Ја сам оно из чега су оне "исечене", она јединствена динамична целина међусобног прожимања. ткз. "квалитативна множина" из које проистичу слике али која се не може саставити из тих слика. Оне су статичне, поређане једна до друге, оно што сам ЈА је динамично.
Кретање се не може саставити из слика иако оне проистичу из кретања.

Слике су представа, кретање је реалност.

А оно што налазим у самосвести и зовем ЈА јесте динамично а не статично. То је извориште слика а не једна од истих.

Oziman je filmska muzika. Da li je film dobar ili los, ne znamo. On kaze da je kvalitetan. Bice da u njemu ima dosta sazaljenja, ali ne i vrlina. Passion Christi 2004. Zali boze vremena sto ga pravismo 2000 godina.

Ko smo mi ? Jesmo li mi samo skup nasis secanja,navika,karaktera ili smo nesto vise ?

Ko smo mi, ili ko sam ja ?

Ako je pitanje ko je ( šta je ) čovek, jedinka,
ima jedna ružna teorija ( kažu da je Staljinova )
koja glasi
"čovek, to je milion ljudi podeljeno sa milion !"

Nadam se da nije tako !

U svakom slučaju smo gomila živih ćelija
ujedinjena u funkcionalnu celinu, organizam, zvani čovek.

Back