Ko mi je ukrao srecu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

brbljiva_kisa

Aktivan član
Poruka
1.385
Ne znam da li sam na pravom mestu...
ako nisam brisite ili prebacite na neko drugo mesto...

Ali ipak mislim da sam ,,ubola,, pravi podforum, jer smatram da se neko uzasno grozno ,,igra,, mojim zivotom, jer mi apsolutno nista ne polazi za rukom poslednjih dve i po godine.

Kad kazem ,,igra,, mislim na bacanje nekih cini, jer u to na moju veliku zalost - verujem.

Pitanje je da li je moguce da se ukrade nekome sreca, da mu se napakosti tako da nesrecnik ne zna sta ga je snaslo?

Recite mi sta vi mislite o tome, da li je to moguce?
U panici sam, nigde ne vidim izlaz, mislim da to vise i nije teska depresija koju vec imam, vec i nesto ,,crnje,,.
Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Hmmm, nikad se nisam uverio u postojanje takvih cini i njihovoj efektivnosti ali dovoljno je reci da ima budala kojekakvih. Oko toga ti ne mogu pomoci nesto posebno. Sto se depresije tice i "neceg dubljeg", mislim da ne bi bilo lose da popricas sa nekim psihijatrom (ma koliko cudno zvucalo). Zasto? Zato sto ti mozda neke stvari vidis kao bacene cini a ustvari su posledica neceg drugog. Nije blam otici kod nekog za pomoc, a taj razgovor ne bi mogao da ti skodi. :) Bez panike! ;)

Hmmm, nikad se nisam uverio u postojanje takvih cini i njihovoj efektivnosti ali dovoljno je reci da ima budala kojekakvih. Oko toga ti ne mogu pomoci nesto posebno. Sto se depresije tice i "neceg dubljeg", mislim da ne bi bilo lose da popricas sa nekim psihijatrom (ma koliko cudno zvucalo). Zasto? Zato sto ti mozda neke stvari vidis kao bacene cini a ustvari su posledica neceg drugog. Nije blam otici kod nekog za pomoc, a taj razgovor ne bi mogao da ti skodi. :) Bez panike! ;)

Bila sam kod psihijatra zarad te depresije s kojom se borim jos od 2005.
I idem kod psihijatra, to je za mene najnormalnije, lekar kao i svaki drugi.
Nemam predrasuda.

Nisam psiholog ali mogu iz licnog iskustva da ti kazem da dokle god je tvoj pogled usmeren ka zemlji drugi ce te udarati po glavi.I nema tu nikakvih cini. Najlakse je krivca traziti u drugima,u stvari svi mi snosimo posledice vlastitih postupaka. Mislim da je tvoje verovanje u cini samo beg od odgovornosti jer nisi u stanju da nesto konkretno preduzmes da bi resila svoje probleme. Ne treba da trazis odgovore ovde vec u sebi samoj. Glavu gore i suoci se sa zivotom. Meni je pomoglo. :) Pozdravljam te i nadam se da ces naci resenje za svoje probleme.

Kada bi bilo to tako prosto kako kaze Aleksana . Suoci se sa problemima, digni glavu..bla, bla.
Na ovoj temi, naravno, da su se sjatili sirovi materijalstii koji odbijaju svako postojanje onoga sto oni ne mogu da vide i izmere, tako da automatski ukazuju na zvanicno priznate insititucije. sistema...neuropsihijatriju... kao da ta oblast ima pojma o necemu i moze nekoga da izleci.
Neorpishijatrija je zasnovana na apsurdu tretiranja intenzivnih velicina kao ekstenzivnih..ili tretiranja ljudskih afekcija na nacin stvari ..na nacin materije... ali necu da razglabam u vetar kada i ovako ovo niko ne razume ovde.
Sa prostim materijalistima slazem se u jednom... takvi magijski uticaji koji bi proistekli samo iz necije mrznje ...nisu moguci. Magija ima svoju filozofsku osnovu ali su problematicni ti babski nacini poput bacanja kletvi... rituala i slicno.
Kada bi te ta osoba drogirala.... hipnotisala...i onda ti postihiponitckim sugestijama unistitli zivot. eto to je moguce.... a to se kod tebe nije desilo.

Isitna je da pred duhovnim patnjama malo sta mozes da ucinis. Ne mogu ti pomoci magija ali ne moze ni neuropsihijtarija. Ostaje samo da trpis ..nazalost.
I da u ovoj vrsti egzistencije u koju smo rodjenjem dospeli poksas da nadjes smisao. Jer patnja ima svoju metafizicku svrhu.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=15108576&postcount=3

Ipravno resenje moglo bi biti sublimacija patnje.

Poslednja izmena:
Ne znam da li sam na pravom mestu...
ako nisam brisite ili prebacite na neko drugo mesto...

Ali ipak mislim da sam ,,ubola,, pravi podforum, jer smatram da se neko uzasno grozno ,,igra,, mojim zivotom, jer mi apsolutno nista ne polazi za rukom poslednjih dve i po godine.

Kad kazem ,,igra,, mislim na bacanje nekih cini, jer u to na moju veliku zalost - verujem.

Pitanje je da li je moguce da se ukrade nekome sreca, da mu se napakosti tako da nesrecnik ne zna sta ga je snaslo?

Konkretno znam zenu tj. bila sam u kontaktu sa njom za koju mislim da bi mogla tako nesto da mi napravi.
Recite mi sta vi mislite o tome, da li je to moguce?
U panici sam, nigde ne vidim izlaz, mislim da to vise i nije teska depresija koju vec imam, vec i nesto ,,crnje,,.
Unapred hvala.

Moguce je! Crna magija je gadna ali nije jaca od bele magije...
Ako ti je napravila, moras ici da skines to...

Kada bi bilo to tako prosto kako kaze Aleksana . Suoci se sa problemima, digni glavu..bla, bla.
Na ovoj temi, naravno, da su se sjatili sirovi materijalstii koji odbijaju svako postojanje onoga sto oni ne mogu da vide i izmere, tako da automatski ukazuju na zvanicno priznate insititucije. sistema...neuropsihijatriju... kao da ta oblast ima pojma o necemu i moze nekoga da izleci.
Neorpishijatrija je zasnovana na apsurdu tretiranja intenzivnih velicina kao ekstenzivnih..ili tretiranja ljudskih afekcija na nacin stvari ..na nacin materije... ali necu da razglabam u vetar kada i ovako ovo niko ne razume ovde.
Sa prostim materijalistima slazem se u jednom... takvi magijski uticaji koji bi proistekli samo iz necije mrznje ...nisu moguci. Magija ima svoju filozofsku osnovu ali su problematicni ti babski nacini poput bacanja kletvi... rituala i slicno.
Kada bi te ta osoba drogirala.... hipnotisala...i onda ti postihiponitckim sugestijama unistitli zivot. eto to je moguce.... a to se kod tebe nije desilo.

Isitna je da pred duhovnim patnjama malo sta mozes da ucinis. Ne mogu ti pomoci magija ali ne moze ni neuropsihijtarija. Ostaje samo da trpis ..nazalost.
I da u ovoj vrsti egzistencije u koju smo rodjenjem dospeli poksas da nadjes smisao. Jer patnja ima svoju metafizicku svrhu.

Pogledaj ovu moju novu temu o negaciji volje.. ako te zanima..mozda nadjes neke odgvore:

Sopenhauer- Negacija volje
http://forum.krstarica.com/threads/403330

Ustvari, pogeldaj samo ovaj post.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=15108576&postcount=3

Ipravno resenje moglo bi biti sublimacija patnje.

Pa ne bih se slozio sa tobom, znam mnoge kojima je neuropsihijatrija pomogla i ne trpe vise... Trpljenje je krajnje mazohisticki cin, stavise samo znak slabosti. Ako neko krene da te bije, a krupniji je od tebe ti ces samo pasti i trpeti dok te sutira. Moja logika je da zamahnem pa cu ga mozda i pogoditi u bradu, sve moze da se pobedi!!!

P.S. Bez nekih razloga nipodastavas neuropsihijatriju, ako tebi neko nije uspeo da pomogne nemoj da trujes druge ljude i da im nabijas predrasude. Sve zavisi od neuropsihijatra do neuropsihijatra. Ako si cuo za Vladetu Jerotica znaces sigurno da se ne vezuju svi za materijalno! :rtfm:

Pa ne bih se slozio sa tobom, znam mnoge kojima je neuropsihijatrija pomogla i ne trpe vise... Trpljenje je krajnje mazohisticki cin, stavise samo znak slabosti. Ako neko krene da te bije, a krupniji je od tebe ti ces samo pasti i trpeti dok te sutira. Moja logika je da zamahnem pa cu ga mozda i pogoditi u bradu, sve moze da se pobedi!!!

P.S. Bez nekih razloga nipodastavas neuropsihijatriju, ako tebi neko nije uspeo da pomogne nemoj da trujes druge ljude i da im nabijas predrasude. Sve zavisi od neuropsihijatra do neuropsihijatra. Ako si cuo za Vladetu Jerotica znaces sigurno da se ne vezuju svi za materijalno! :rtfm:

Odakle iskopa ovaj citat kada sam ga prepravio i uklonio one linkove ka mojoj temi na filozofiji? :think:

Sto se tice tog psihijatrija, kao sto rekoh, polazi se od pogresnog aksioma tretiranja intenzivnih velicina kao ekstenzivnih... bla, bla . Ljudsku melanholiju nista ne moze da izleci. Mislis da je neki smesan psihijatar mogao da izleci Sopenhauera od njegovog pesimizma ili da bi pre bilo obrnuto i on sam postao pesimista?

Pesimizam je nepriokosnoven.
"Savrsena je protivurecnost u zelji da se zivi bez patnje" govorio je Sopenhauer imajuci na umu celu svoju filozofiju kao potvrdu istinitosti.
Alio kada pocnem ovako da govorim o pesimizmu svi odmah projekutuju svoje banalne svakidasnje probleme i zakljucuju da je filozofski pesimizam isto sto i zaljenje zato sto je nekog ostavila devojka ili izgubio posao ili neka slicna banalnost i mizerija. Zaboravi!

A sad moze da se tema zakljuca ili obrise. Najbolje bi bilo da se obrise.

Dakle, lock, na zahtev postavljača teme.

Još bih se nadovezala - mnogo toga može uzorkovati teškoće u našem životu. Da, postoji i mogućnost uticaja magije, ali to je veoma, veoma retko; mnogo češće je naš karmički splet okolnosti u pitanju .. možda je jednostavno takva "faza na nebu".
I za sve postoji lek, o tome smo pričali i na ovoj temi, kako preobraziti karmu .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back