- Poruka
- 1.478
nije
da je broz kriv za raspad jugoslavije tvrde upuceniji i od tebe i od mene u ovu tematikuSFRJ se raspala 11 godina nakon njegove smrti, kako moze mrtav covek nesto da unisti? Nije Imotep...
"savetuje" se odnosi na tacnost informacije"Savetuje", misli se na detaljnije informacije, ne i na tacnije, osim toga...
"Wir haben klar definiert, was Wikipedia ist - also eine Enzyklopädie und kein Blog, kein Forum für Meinungsäußerungen. Es gibt klare Qualitätsstandards."
Mi smo jasno definisali sta je Wikipedia - dakle jedna enciklopedija a ne blog, nikakav forum za iznosenje misljenja. Postoje jasni standardi kvalitete.
http://www.sueddeutsche.de/computer/973/322841/text/
"Mr. Wales said that he gets about 10 e-mail messages a week from students who complain that Wikipedia has gotten them into academic hot water. “They say, ‘Please help me. I got an F on my paper because I cited Wikipedia’” and the information turned out to be wrong, he says. But he said he has no sympathy for their plight, noting that he thinks to himself: “For God sake, you’re in college; don’t cite the encyclopedia."
http://chronicle.com/wiredcampus/ar...nder-discourages-academic-use-of-his-creation
broz je bio zlocinac i diktator.djindjic je bio humanista i demokrataTito je bio najznacajniji lider XX veka, Djindjic je bio profiter.
procitaj pazljivije sta sam napisaoKAKAV interes? Ako znas da postoji onda bi trebao znati i koji, zar ne? Reci koji su interes imali predstavnici preko 200 zemalja sveta da dodju Titu na sahranu.
dr stevan djordjevic je upuceniji i od tebe i od mene u ovu tematikuMisljenje nekog nece nista promeniti, gotova stvar...
specifican geopoliticki polozaj jugoslavije u vreme hladnog rata je bio rezultat sporazuma staljina i cercila 1944Znaci Tito se suprotstavio Staljinu.
http://www.randomhouse.com/boldtype/0797/radzinsky/excerpt.html
ko je izazvao gradjanski rat?Ko je prvi napao?
partizani su pobedili jer su bili bolje naoruzaniTacno, inace bi na kraju svi bili u cetnicima umesto u partizanima.
ja ne osudjujem svaki oblik otpora.ja osudjujem brozov pokret otpora jer se iza njega krio drugi cilj:izvodjenje revolucije i uvodjenje komunisticke vladavineZnam. U zapadnoevropskim zemljama Nemci nisu radili zlocine kao u nas, nije bilo mrznje medju vise naroda, nije bilo stvaranja NDH, nije bilo genocida i etnickog ciscenja, nije bilo ustasa i cetnika da divljaju po civilima, nisu imali bedne drzave kao sto je bila Kraljevina Jugoslavije gde je mali deo ljudi ugnjetavao sve ostale, itd...sve su to razlozi zbog kojih se ne mozemo porediti. Ako osudjujes pruzanje otpora agresoru, onda kreni prvo od Draze, jer je on bio prvi koji se "suprotstavio" Nemcima.
videli smo rezultat komunisticke vladavineVideli smo rezultat nacionalisticke vladavine.
sarl de gol je naredio da niko ne sme biti ubijen bez sudjenja zato sto je svako nevin dok se u sudu ne dokaze da je krivUstase nisu u Francuskoj ubile milion Francuza.
Poslednja izmena:

mislim... bolje da je samo pis'o knjige.