Ko je Tito ?

Ko je bio Josip Broz Tito ?

• Hrvat iz Kumrovca

• Agent masona, Vatikana i zapadnih sila

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Titu se mora priznati njegovo vojnicko i diplomatsko umece, bez toga ne bi bio to sta je bio.

Draza, kao njegov najveci konkurent, nije u svom pokretu imao potrebnu disciplinu kao Tito, niti strucne i iskusne oficire.

Draza je bio naivan, Tito je bio lisica koji nikom nije verovao.

Plus sve okolnosti zbog kojih su saveznici odlucili podrzati Tita umesto Draze, odlucile su dalji tok dogadjaja.

Posle je do izrazaja dosao Titov najveci talent diplomate, maestralno balansiranje izmedju istoka i zapada, polozaj koji je u takvom vremenu imala SFRJ je nesto jedinstveno u istoriji covecanstva.

Ne vole ga ni hrvatski ni srpski nacionalisti, i jedni i drugi pricaju o Titu potpuno iste price, samo je nacionalni predznak kritika drugaciji.

Ono sta mu ja najvise zameram je sto se odrekao Leke Rankovica, definitivno najveceg patriote, i najsposobnijeg coveka tog vremena u SFRJ.

Da je ostavio njega, a resio se Kardelja i Bakarica, mislim da ga danas ne bi pratio glas "antisrbina", iako sam ja i ovako uveren da u njemu nije bilo nista antisrpsko, vec samo jugoslovenstvo.

Mnogi mu zameraju sto je "stvorio uslove za krvav raspad SFRJ"

Te uslove stvorio je Karadjordjevic, ali opet ne s tom namerom, namera je plemenita, ali neostvariva, to tada nisu mogli da znaju.

Da, ali cinili su ista (ne)dela, Genocid nad svojim Narodom. ;)

Ма разумемо се ми по питању злочина почињених према Србима и Русима, него само хоћу да кажем да ни један ни други нити је био Србин, нити Рус.

Другим речима, очито им није било тешко тј. знали су шта раде.

Ма разумемо се ми по питању злочина почињених према Србима и Русима, него само хоћу да кажем да ни један ни други нити је био Србин, нити Рус.

Другим речима, очито им није било тешко тј. знали су шта раде.

Tacno, razumeo sam te sad :)

Sofija, za njih je "otvoren neprijatelj rezima" bio onaj ko je imao zemlju, ko je bio krsten u Pravoslavnoj crkvi, i svaki koji je nosio "kokardu".
Niko jos u svetu nije pobio svoj Narod kao sto su Staljin i Tito.
Е, морам још само ово:
Кад си ти рођен, и кад си крштен?

Извини, али то питам свакога ко почне да овако се*уцка.

Ја, која сам крштена 1969, чији су се родитељи венчали у цркви још 1958, а ја 1988, имам пуно право да не признајем никога, ко је то урадио после 1987, ако не знам конкретни случај. По искуству, углавном, сем часних изузетака, је то све последица новокомпонованог српства, помодарства, без суштинског знања и разумевања, дакле производ тог србуњарства некадашњих комуњара...

Мораш да знаш једну ствар- Милунка има право на све истине овог света. ;)

Као сваки Титов комуниста! :lol:

Milunka ima i vise godina, i vise obrazovanja i vise politikog staza od vas....

I mogu da svedocim, posto sam Milunkina generacija, da ona govori SAMO ISTINU.

Da ste cestiti, malo bolje bi oslusnuli sta Milunka govori. Makar iz nekog postovanja prema starijima, sto vam ocito nedostaje.

Mozda bi vam tada mnoge stvari bile jasnije?

Njegovo pravo ime je Franc Jozef fon Habsburg und Loren, zvani Tito.
inaće je ''zasađen'' u porodičnu grobnicu u Beču, a u Kući cveća je sahranjena konska glava i džak kamenja,
i tome se klanjaju komunjare i jugonostalgičari,:mrgreen:

Ништа ново, прљава, држтелоповска савест бивших комуњара на делу...
узалудни покушај прања исте.

Их, море, ко вас не зна...

:kafa:

Носите се.

За остале - довољно.

Према истраживањима Смиље Аврамов није било никакве замене идентитета.

Рођен је као дете мађарског грофа и пољске грофице. Тачније биолошка мајка му је била њихова служавка. Гроф Мајер га је посинио и бринуо о њему до војске.
Из разговара са словеначким припадницима некадашње удбе, двојицом људи који су му били у обезбеђењу сазнала је да је Броз мирно гледао ону спрдњу од сахране у Словенији у свом болничком апартману. Умро је годину дана касније у Аустрији и сахрањен на хабзбуршком гробљу у Бечу под својим именом- Франц Јозеф Мајер.

Дакле, Броз је био хабзбуршки пројекат.

Словенци кажу да за њих уопште није тајна ко је био Броз.

Gde je to javno kazala prof.Avramov ?
Poznate su mi kontradoktornosti oko njegove sahrane,
pa i teorije da je grobno mesto prazno.
Ali,samo dotle.Bez spekulacija šta se događalo posle slovenačkog
Kliničkog centra ?

Milunka ima i vise godina, i vise obrazovanja i vise politikog staza od vas....

I mogu da svedocim, posto sam Milunkina generacija, da ona govori SAMO ISTINU.

Da ste cestiti, malo bolje bi oslusnuli sta Milunka govori. Makar iz nekog postovanja prema starijima, sto vam ocito nedostaje.

Mozda bi vam tada mnoge stvari bile jasnije?

Драги Блајби, то што је неко набубао чињенице у главу не значи да уме да их повезује адекватно.

Такође, то не говори о способности човека да дубље разматра одређене факторе, догађаје, утицаје.

Да би неко имао моје поштовање, мора да га заслужи. ;)

Неки су једноставно доказали да нису достојни мог поштовања.

Ја волим да читам између редова и добро ми то иде. Неки од вас сте само заведени, превише емотивно схватате неке историјске периоде, а неки су до зла Бога глупи, а умишљају да су екстремно паметни не схватајући да им је то највећа слабост. ;)

Back