Ko je po vama papučar?

..to o cemu ti pricas su ljudi sa psihickim problemom a ne papucari...
Papucar je u nasem narodu odomacen tupavi izraz za onog ko radije zuri kuci zeni i deci i ko ce radije ostati sa decom kod kuce da im
pomaze oko domaceg zadatka nego sto ce sa drugarima da lumpuje po kafanama i glumi maco mena
kom zena ne sme da pisne a kamoli da pomisli da ga zaustavi u glupostima koje stete njegovoj porodici, licno...
Za mene izraz "papučar" se koristi da opiše osobu koja pokazuje nedostatak samopouzdanja ili snage volje u međuljudskim partnerskim odnosima i muskog je roda.
 
a odakle dolazi rec "papucar" ?

Reč "papučar" potiče od izraza "papuča", koja označava obuću koju nosimo kod kuće, obično udobne papuče ili kućne patofne. U mnogim kulturama, posebno u tradicionalnim patrijarhalnim društvima, muškarci su često predstavljani kao glava porodice koja donosi odluke i odgovorna je za finansije i zaštitu porodice, dok su žene više povezane sa domaćinstvom i brigu o porodici. Stoga izraz "papučar" opisuje muškarca koji se pasivno povlači u domaćinstvo i prepusta ženi da donosi odluke i upravlja porodičnim poslovima, a sam ostaje kod kuće, obuven u papuče...
 
Tip koji je papučar će se prvo zgaditi njoj, pa sebi, pa svima oko sebe :D

Smatram da dokle god ima ovaca biće i vune, sad je samo bitno ko se za šta odluči u životu i kome je kakav tretman ok.

Imam drugara koji je uvek, npr, birao neke "projekte" za devojke, bukvalno svaka je imala neke psihičke poremećaje i ja ga u životu nisam video zaista srećnog i rasterećenog, to je uvek neki problem... Valjda ga to radi.
 
Jel to samo trčkaranje po njenoj naredbi ili i dostupnost i raspoloživost u svakom mogućem trenutku za njene hirove? :per:

Kako se osloboditi od toga?:confused:
Evo ja ne znam, teška sam papuča! :malav: Priznajem.:prstic:

Pogledajte prilog 1511971
За мене је папучар неко ко нема свој живот осим девојке,тј.ради све што му она каже или нареди,углавном само да би добио ону ствар.
 
За мене је папучар неко ко нема свој живот осим девојке,тј.ради све што му она каже или нареди,углавном само да би добио ону ствар.

А, ви што пљујете све папучиће, зар нисте помислили да тај неко ко би да добије ону, ствар, да би хтео да добије и жену, да добије децу и кућу, коју ето нема, или нема ни родитеље, родбину, хранитеље, који га нису васпитали како да се понаша у жениној кући као домаћин и глава породице ???

:kafa:
 
Ostavi ortak auto na pranju ,kad zove ga riba kao panika mora da vodi psa kod veta,okrece se on uzima neopran auto,platio vec i juri papucic i to nije 1 primer nego je prema svakoj ribi bio sisa,posle 2 dana voli je najvise na svetu celommmm!!!!!
 

Back
Top