Koji su po vama "True Man" filmovi?

Anti-vestern je nesto sto uzima motive iz klasicnog vesterna, ali ne romantizuje ih kao klasicni vestern, nego ih u sustini ubacuje kroz realnost.

Znaci ne romantizacija revolverasa, gde su oni klasicni heroji, vec prikazivanje iste kao tragicne licnosti. Unforgiven je to za vestern, samo sto ima tu jednu scenu na kraju koja je scena iz klasicnog vesterna, ne anti-vesterna.

To nije samo za vestern, 'anti' se stavlja za svaki zanr koji to radi sa svojim herojima.

Mislim da se u umetnosti Dzojsov Uliks smatra za jedno od privih takvih dela gde ne postoji heroj.

Breaking Bad je isto u tom istom kosu.
Ne sviđaju mi se takvi termini. Ceo žanr menjamo zbog nekog odstupanja od neke bajkovite radnje zacrtane ko zna kada.

Bio sam počeo da gledam Deadwood i smorila me ona Calamity Jane. 😩
Mada je realno onako i izgledala i ponašala se. Mislim da su jedino tu pogodili psiho-fizičke osobine žene kojoj su napaljeni kauboji mogli da daju nadimak Calamity.:lol::rotf:
Kada gledas, obrati paznju i na sam engleski jezik koji koriste.

Ja se ne razumem mnogo u jezike, ali ono mi zvuci kao i neka pozorisna predstava iz ranijih doba.

Isto je dobar film Unforgiven sa Klint Istvudom u glavnoj ulozi.
https://www.imdb.com/title/tt0105695/

Revolveraš, razbojnik i surovi ubica koji je pod dejstvom alkohola postajao pun besa. Verovatno je potiskivao mnogo toga nesrećnog u svom životu.
Kada mu je umrla žena krenuo je u pohod kao lovac na ucene sa ciljem da obezbedi dovoljno novca za svoju decu.
Neku prostitutku su iskasapili neki kauboji. Prostitutke su ucenile Nastala je prava drama i picnjava između šerifa, kauboja i lovaca na ucene.
Glavni motivi i ideja su na hladnokrvnom ubijanju i efikasnosti ostvarivanja istog. Dakle borba protiv anksioznosti.

U ovom filmu MC je surovi ubica i negativac koj na neki način postaje antiheroj.
Meni je najlegendarnije što potpuno poludi kada popije i ubija sve oko sebe. z:shock:
Rađeno po istinitoj priči.

Pogledajte prilog 1537123
Jedan od rijetkih vesterna koje volim.

Ima japanski remake, više nego solidan, iako je original bolji.

Da ne zaboravim i Harakiri (1962), jedan od najjebačkijih filmova svih vremena.

images

Pa to sto sam pricao ono od ranije, nema sanse da se danas napravio neko AAA umetnicko delo poput Velikog Getsbija i Kazablanke :hahaha:
Ja se pitam do kada će Woke biti aktuelan. Da li će proći kao duga posle kiše ili će postati nova normala?!
Ja nekako sumnjam u normalizovanje Woke. Mnogo ljudi će se protiviti... Neće uspeti dugoročno.
Stvoriće samo oštru reakciju i velike podele u SAD upravo sada kada im podele ne trebaju...
Ili taj Woke i služi da bi nekako kontrolisati štetne levičarske ideje i to je njegova jedina uloga i smisao?!
Tako mi deluje.

Ja se pitam do kada će Woke biti aktuelan. Da li će proći kao duga posle kiše ili će postati nova normala?!
Ja nekako sumnjam u normalizovanje Woke. Mnogo ljudi će se protiviti... Neće uspeti dugoročno.
Stvoriće samo oštru reakciju i velike podele u SAD upravo sada kada im podele ne trebaju...
Ili taj Woke i služi da bi nekako kontrolisati štetne levičarske ideje i to je njegova jedina uloga i smisao?!
Tako mi deluje.
To ne moze da se zna unapred, ne nastaju takvi pokreti nekim centralistickim planiranjem, vec ljudi samo 'Go with the flow'.
A da je udebilio levicu, jeste. Samo je smuckao najgluplje levicarske kolektivizme, i izbacio ih u tom nekom trenutnom drustvenom kontekstu.
Veliki problem sa AAA umetnickim delima koje danas imaju WOKE elemente nisu toliko ni sami ti elementi, nego sustina i dubina u tim scenarijima, tj. nedostatak iste.

Tipa, meni je najbolja animirana serija ikada Bojack Horseman, i to ubedljivo. On ima nekih WOKE elemenata, ali je i dalje vrh vrhova, jer ima dubinu i kompleksnost u scenariju.
Ali zato ima nesto slicno sto je pokusala jedna od devojaka koja je radila na Bojacku, da napravi projekat koji lici na Bojacka. E to je bio uzas uzasa od WOKE gluposti. Plitko, jednostavno, jednostavno- uzasno.

Back