Ko je ovde sve pushach?

White Horse:
Ja ne kapiram samu poentu pušenja! Moji ne puše, pa nisam navikla na dim i smeta mi kada neko u mojoj blizini puši! Ako je nekome cool i izazov da proba, meni je izazov ostati karakter i reći NE! I nemam namere ni da probam!
Moja drugarica je recimo zapalila iz meni najglupljeg razloga na svetu- jer joj je dečko rekao da nema petlju, i ona bi da mu se dokazuje ( :? ) !!! Najviše se nerviram kada meni bliske osobe (rođaci itd.) puše i ja ih gledam kako se truju!
Treba zabraniti cigarete maloletnicima (zabranjeno jeste, ali koliko vidim, to se baš i ne praktikuje)! Nije da se zrelost stiče sa tih sudbonosnih 18, ali kada stekneš samostalnost, i odgovornost za sopstvene postupke, i budeš dovoljno odrastao i da pored svega oćeš da pušiš-puši! A maloletnici su podložni uticajima, emocije im u tom periodu vladaju nad razumom,organizam im je u razvoju... to su jednostavno loše godine kada se mlade osobe tek upoznaju sa svim porocima itd. To je moje mišljenje!
pozzz
wooooow da ne plachesh mozda tada? :lol:
:shock: koj' si ti freak...chim se ti ty neshto lozish na neNarodny myziq i prospipash neke pybertetske fazone ili si ostarela pa sad si nashla da prosipash pamet,sve mi je jasno...zavrshitjesh ti sa tzigarama garant ;)
verovatno si do sad rasla na nekom drvety :roll:
chisto foliranje...

Nixxx:
White Horse je skroz u pravu... Šta kenjaš ti Nevena?
Da, veoma dobro objašnjeno. Uostalom, ja se ne slažem samo da oni koji ne puše treba da istraju u svetu pušača. NAPROTIV: treba preći u ofanzivu-naprimer, kada je već nedavno uvedena GPRS kontrola izdavanja fiskalnih računa, uz podatak o svakoj prodatoj paklici cigareta, vladi treba proslediti, naprimer, i datum rođenja osobe koja je kupila cigarete, koji je lako preuzeti iz lične karte. Trafike koje ovo ne poštuju treba, naravno, zatvoriti, baš kao i one koje ne izaju račune. Naravno, sve je ovo samo jedna ideja, ali čak i ovaj "ohrabrujući" podatak da svaki PETI klinac/klinka ispod 18 puši frapantan!!!

nensy4ever:
wooooow da ne plachesh mozda tada? :lol:
:shock: koj' si ti freak...chim se ti ty neshto lozish na neNarodny myziq i prospipash neke pybertetske fazone ili si ostarela pa sad si nashla da prosipash pamet,sve mi je jasno...zavrshitjesh ti sa tzigarama garant ;)
verovatno si do sad rasla na nekom drvety :roll:
chisto foliranje...

Niko me nije toliko dobro pročitao, sve čestitke! :roll:
To koju ja muziku nije ni u kom slučaju uticalo na moje formiranje ličnosti. Ja ne "prosipam pamet", samo ističem svoje mišljenje. Ako se ne slažeš, to je tvoja stvar! A to da li ću propušiti ili ne, pustimo da prođe određeno vreme pa da kasnije o tome diskutujemo, a ne da mi daješ neke prognoze na potpuno banalnim osnovama!

White Horse:
Niko me nije toliko dobro pročitao, sve čestitke! :roll:
To koju ja muziku nije ni u kom slučaju uticalo na moje formiranje ličnosti. Ja ne "prosipam pamet", samo ističem svoje mišljenje. Ako se ne slažeš, to je tvoja stvar! A to da li ću propušiti ili ne, pustimo da prođe određeno vreme pa da kasnije o tome diskutujemo, a ne da mi daješ neke prognoze na potpuno banalnim osnovama!
ma fala na chestitkama...al' mi stvarno nisy potrebne :roll:
LM mozda myzika ne ytiche na 4miranje tvoje lichnosti (a ko zna da li je josh yvek i 4mirana) ali sigyrno ytiche na tebe da ljyde bykvalno vrednyjesh po tome shta slyshajy :roll: al' o tome nie sad ni pricha na ovoj temi...nbitno...
definitivno si y pravy za ovo da ne prosipash pamet...jer ti je mishljenje o pyshenjy daleko od toga...tako da sam se ty zaebala...da li tjesh propyshtiti ili ne to tjesh ti videti...jer mene apsolytno ne zanima...nego na osnovy nekoliko slichnih primera sam chisto to "predvidela"...jer za to tripovanje da je to shtetno po zdravlje i da sy maloletnitzi skloni porotzima znajy svi...pa sy opet neki tome "podlegli"...
i samo nemoj da se "nervirash" shto drygi y tvojoj okolini pyshe...jer gybish zivtze bzvz...a dryge boli kayratz zbog toga ;)
welcome y ss (da nie bilo chypke ne bih ni videla kad si se ychlanila ;P )

Naravno da nije formirana još, ima vremena, mislim na moje momentalno... "stanje", fazu- eto da se tako izrazim! Ja stvarno ne mislim da muzika može nešto bitno da te promeni, osim možda način oblačnja. Možda neke vrste muzike, koje zastupaju različit pogled na život (hevi metal npr.), ali ja bar lično muziku slušam iz čistog zadovoljstva, nemam neko muzičko opredeljenje, slušam šta mi se svidi i šta mi prija. No, kao što si i rekla, to nije za razgovarati u ovoj temi.
Znam da su upravo maloletnci podložni različitim uticajima, i da je teško prevazići sve! Ne kažem da 100 % neću probati! Nadam se da ću, da kažem, ostati karakter i dosledna nekih mojih principa! Ali sve je to relativno, i na cigsrete se možeš navući i sa 12 i 20! Sigurno ti neću reći ništa ni sa 24!
Imam brata,nerođenog, kojeg volim... ma kao da mi je rođeni. Ima 22,5 god. U detinjstvu volimo da gradimo... pa neku savršenu sliku o bliskima. I kada sam letos videla cigaru kod njega, znaš ta slika se nekako...lomi! On mi je samo namignuo i rekao da ćutim i nikome ništa ne kažem. I nisam! Rekla sam mu da je veliki dečko, dobro zna šta radi, da nemam namere da mu bilo šta popujem, jer i sam vrlo dobro zna, ali da, ako je to njegov izbor, ne pali cigaretu predamnom jer mi prvenstveno dim smeta i zato što želim da ta neka slika koju sa imala nekako ostane, da me laže! Detinjasto, sebično i nezrelo, ali se osećam nekako bolje! :roll:

PS. Bila sam i pre na nekom forumu, ali me je smorio, pa mi je drugarca rekla za krstaričin, pa rekoh da se joinujem klubu! ;)
Hvala na dobrodošlici :)

@nensy
cemu takav stav prema white horse? samo je iznela SVOJ stav, sto je i stavila do znanja.
naravno da je boli ako neko njoj blizak unistava sebe.
i mene bi bolelo (puj puj daleko bilo :P )
~
sto se tice onih koji puse da bi ispali zreliji.... ajao meni ista nije smesnije od toga :lol: po cemu su oni zreliji? to mi nikada nece biti jasno :D
p.s. jos nesto mi nije jasno. shvatam da je tesko ostaviti kad se navuces, ali ZASTO POCINJATI???
prvih par puta to uopste nije uzivanje ~sudeci po recima pusaca sa kojima sam pricala~ nego trpe iako im je odvratno.

Kakvo razmišljane? Svi mi ZNAMO da su štetne. O tome nije rasprava ovde. I newerna zna da su štetne i nju boli ****, što znači da i mene boli ****. Ko sam ja da njoj popujem? Puca mi. ALI ovde je reč o drugome nečemu. White Horse je napisala kako stvari realno stoje i nije nikom srala. Zbog čega je onda nensy digla frku? Našla se nešto uvređeno? Paljba bre...

White Horse je napisala kako stvari realno stoje i nije nikom srala. Zbog čega je onda nensy digla frku? Našla se nešto uvređeno?
i mene to zanima.... mislim FORUM je mesto za iznosenje licnih stavova, tako da
neka cuti i ne komentarise
ne vazi! ;)

p.s.White Horse
Registrovan korisnik
Učlanjen:: 02.01.2007.
Savage Garden - to the moon and back :D
kako je fanta fanta fantasticna pesma... :D:D:D

newerna_beba:
Ja kad vidim da tata pali cigar,meni ga nije zao,ja odem u sobu i zapalim .... :roll:
a bjez'te djeco,sa 14 godina prosipa pamet o cigarima... ako pusi pusi,ako ne blago njoj... cemu rasprava...???:?
А јели мала... кад бих ти ја рекао нешто о цигарама како би мене ућуткала :mrgreen:

Е људи ајд стварно разместите се мало... расправе о циграма овде, а остале расправе на одговарајућим местима ;)

newerna_beba:
Ja kad vidim da tata pali cigar,meni ga nije zao,ja odem u sobu i zapalim .... :roll:
a bjez'te djeco,sa 14 godina prosipa pamet o cigarima... ako pusi pusi,ako ne blago njoj... cemu rasprava...???:?
newerna_beba:
svi znamo koliko su cigarete stetne,ali najsladje je zabranjeno voce....
ako neko ne vidi svrhu u pusenju i ako ne pusi neka cuti i ne komentarise,ne
branim ja ni jednu ni drugu vec ih obije kritikujem.... :wink:
joxy ja te volim!!! :lol:
Iako nisi ni na jednoj strani...sve shto sam ja «poqshala» da kazem ti si na neki nachin rekla...
Al' ti si isqsna vetj y svemy tome tako da ja(kao child) ochigledno nisam ni trebala da se mesham...al' jbg...nbtno...
newerna_beba:
Djeca...:roll: i vidi dje se ovaj nixx nadje da brani narod po forumu.... :roll:
a za ovo te volim josh vishe ;)

[ostanite karakter i nemojte pyshiti...a ako vidite nekog od bliznjih da to rade...ydri te ih... :twisted:
moze sad? :P ]
:roll:

Dust:
Da, veoma dobro objašnjeno. Uostalom, ja se ne slažem samo da oni koji ne puše treba da istraju u svetu pušača. NAPROTIV: treba preći u ofanzivu-naprimer, kada je već nedavno uvedena GPRS kontrola izdavanja fiskalnih računa, uz podatak o svakoj prodatoj paklici cigareta, vladi treba proslediti, naprimer, i datum rođenja osobe koja je kupila cigarete, koji je lako preuzeti iz lične karte. Trafike koje ovo ne poštuju treba, naravno, zatvoriti, baš kao i one koje ne izaju račune. Naravno, sve je ovo samo jedna ideja, ali čak i ovaj "ohrabrujući" podatak da svaki PETI klinac/klinka ispod 18 puši frapantan!!!

e izvini proshli su ti i staljinizam i nemachki fashizam. a nismo ni u USA da u CIAi imaju bazu nashih podataka.
konkretno ovaj problem se ne mozhe reshiti ni represijom ni fashistichkim metodama, vecj popularizacijom sporta, kulture, problema zdravlja, itd. radi se o opshtoj kulturi.

Back