Atentat na predsednika Johna F. Kennedyja 1963. godine predstavlja jednu od najvećih misterija modernog doba. Iako je Lee Harvey Oswald zvanično proglašen odgovornim, i po mom mišljenju je zaista izvršio atentat, a svojevremeno sam proučavao dostupnu dokumentaciju na internetu, uključujući Zapruder film- i jasno je da je bio jedan jedini atentator, a ne tri- medjutim ima nekih stvari oko samog Osvalda koje mi nisu jasne- npr kad je podneo molbu za sebe i suprugu da se presele iz SSSR-a u SAD i to je sve sredjeno u roku od 7 dana, ta činjenica mi je malo nejasna, nekako je to brzo uradjeno... I ptanje je da li je on bio u vezi s CIA, ili je zaista celo vreme bio komunista?
Pozivam vas da podelite svoja mišljenja, teorije i uvide. Šta vi mislite i zašto?
Ja sam mišljenja da ga je ubila njegova žena Žaklina koja je bila sa njim u kolima zbog njegove preljube i ljubavnice Merlin Monro. Pucala mu iz pištolja direktno u glavu iz neposredne blizine zato mu se glava onako rescvetala.
Ima i ta teorija, pa kome se sviđa nek izvoli.
Mislim da ovde nije ključno pitanje KO je izvršio atentat? Ko je atentator na terenu? Ko je izvođač radova je možda prikladnije pitanje. Mnogo je važnije pitanje ZAŠTO je izvršen atentat na predsenika Amerike? Da bi smo razumeli širu sliku, širi kontekst pitanje ZAŠTO je mnogo važnije od pitanja KO.
Takođe moramo u obzir uzeti još mnogo toga. Prvo to da je predsenik Amerike i te kako imao ozbiljno obezbeđenje prvenstveno bezbednosno informativni element obezbeđenja.
Ovo što ti govoriš da je Lee Harvey Oswald bio samoorganizovani solo atentator, to je zvanična verzija događaja za javnost. Odmah ti mogu reći da to što je servirano za široku javnost kada su u pitanju politički događaji te veličine, serviraju se uglavnom neistine.
ZAŠTO bi Lee Harvey Oswald izvršio atentat na predsenika (čak i da je bio toliko nevidljiv za FBI i CIA i sposban da sam to uradi)?
Nekoliko stvari je uticalo na pitanje ZAŠTO je predsenik Amerike eliminisan:
1. Hteo je i već je počeo da povlači američke vojne trupe iz Vjetnama. Hteo je da potpuno isključi Ameriku iz rata u Vjetnamu. Time je ušao u sukob sa vojno-industrijskim kompleksom i globalistima.
2. Nije hteo da izvrši invaziju na Kubu. Iako su ga svi savetnici savetovali da mora da se ivrši invaziija na Kubu, mnogi su ga savetovali da mora da se napadne nuklearno i ceo Sovjetski savez. Bilo je reči da su mu govorili da bi Amerika imala "samo 40 miliona" žrtava, a Sovjeti nešto tipa skoro 100 miliona... On je odbio savete svih njegovih savetnika. Pri tome, to nisu samo obični savetnici, da se razumemo, to su uglavnom vesnici, delegati globalista. Zbog toga su ga otvoreno nazivali "simpatizer komunizma" što nije bilo baš tako sjajno u to vreme u Americi da te neko za jednog predsenika naziva simpatizerom komunizma.
3. Odnosi se na 1 i 2. Počeo je da igra protivno globalističkoj politici "zavadi pa vladaj". Zajedno sa Nikitom Hruščovim počeli su značajno da smanjuju tenzije između Amerike i Sovjetskog saveza, između Istočnog i Zpadnog bloka, toliko da su gotovo postali saveznici. Nikita Hruščov dolazi u Ameriku, tamo ga dočekuju. Prvi lider svojetskog saveza da dolazi u Ameriku. Zajedno prekidaju kubansku krizu. Kenedi povlači trupe iz Vjetnama. Ćak su planirali i svemirske programe da spoje da rade zajedno. Sve to što su Kenedi i Hruščov počeli bili da rade zajedno, da sarađuju, to je sve bilo suprotno politici "zavadi pa vladaj" i to se Globalistima nije uopšte dopalo.
4. Kenedi je izdao naređenje 11110 kojim je direktno udario na FED. Time je praktično oformio drugu centralnu banku u Americi koja isto može da vrši emisiju dolara nezavisno od FEDa. FED nije američki već pripada Globalistima. To je crvena linija preko koje nisu hteli da pređu.
Tu je sam sebi potpisao smrtnu kaznu.
Ove iznete stavke posebno tačka 4 su razlozi ZAŠTO je Kenedi ubijen. Ako uzmemo to u obzir onda možemo doći i do odgovora KO je ubio Kenedija. Ko je nalagodavac.
Globalisti, internacionalisti, treća sila, sve su to nazivi za jednu istu zajedničku bankarsku grupu, bankarsku globalnu elitu (de facto svetska vlada) i oni su ti koji su (najverovatnije) bili donosioci odluke da se Kenedi mora skloniti sa mesta predsenika na način kako su ga sklonili, posredstvom CIA koja je svakako bila umešana i deo strukture koji je izveo operaciju.
I ista ta bankarska elita je na drugoj strani, vrlo brzo nakon ubistva Kenedija uklonila Hruščova sa vlasti, i ne samo da su ga svrgnuli već su ga strpali u doživotni kućni pritvor, prisilno penzionisan i zatvoren pod stalnim nadzorom KGBa potpuno izolovan od sveta, nije niko imao pravo čak ni da ga intervjuiše. Hruščova su jedanput ili dva puta posle toga intervjuisali i to je pitanje koliko je taj intervju u redukovan izašao u javnost. Kenedi je platio glavom, ali Hruščov nije mnogo bolje prošao. Ostao je živ, to da, ali u doživotnom kućnom pritvoru.
Obojica su platili to što su se udružili i počeli da rade protiv Globalista verovatno misleći da zajedničkim snagama mogu svrgnuti Globaliste. Obojica su sklonjena tako kako su sklonjena kao primer budućim liderima da ne smeju da se zavitalavaju.
Lee Harvey Oswald je (verovatno) jedan od atentatora angažovanih. Verovatno je ih je bilo više, iz različitih uglova, jer atko se radi sa pokretnim metama. Iz više uglova pa će iz jednog ugla to biti statična ili veoma spora meta, ako se meta kreće ka atentatoru.
Oswald je prosto bio samo žrtveno jagnje. Po već uigranom modelu Oswalda je ubio neki lik, činimi se latinoamerikanac i to bukvalno ispred policijske stanice gde je Osvald bio uhapšen i to još u pratnji policajaca (!?). Previše očiglednih "slučajnosti", ali eto za javnost stvar rešena i nema potrebe dalje da se kopa. Oswald je navodno izjavio da je "marksista" što je posebno bilo važno da objave i da pišu o tome, opet sa ciljem da ceo događaj vrate u kontekst "komunizam protiv kapitalizma" i da vrate konflikt dva bloka na političku scenu.