Ko je izvršio atentat na JFK-a?

1742994396431.png

Ovo je puška kojom je navodno ubijen Kenedi.
Apsolutno je nemoguće da strelac ovakvom puškom ispali tri precizna hica za nešto više od osam sekundi, jer pri svakom ubacivanju metka u cev moraš da skloniš glavu od kundaka, povučeš zatvarač unazad, vratiš ga unapred i zavrneš dole, a tek onda ponovo nanišaniš.
Sličan tip puške je naša M48 i kao neko ko je iz nje pucao - ovo odgovorno tvrdim.

Pucaš čoveku u ledja, ulazna rana na potiljku veća od izlazne, glava i telo mu odlete unazad ( ka pucaču), a mozak se prospe po haubi iza.
To je tebi logično?
Opisao sam to na prvoj strani teme.

Prvo treba pogledati video usporeno, prikupljati podatke i cinjenice, a onda koristiti logiku, a ne obrnuto.

Poslednja izmena od moderatora:
Zamolio bih samo uvažene članove, kao i kolege modove, supere, admine i ostale, kada ostavljaju post da ga prekontrolišu što se tiče pravopisa. ;)
Malo je ružno i rogobatno, a minimalno komično, više muka za oči u čitanju, kada tekst liči na nešto što bi izgovorio engleski policajac iz "Alo Alo"... :confused: :cool:
Dakle, imajte samo to, molim vas, u vidu, znam da većina kuca i sa telefona ili kako već, ali "oće centrala da pogreši jednom, al ne sto puta", hoću da ispravljam jednom, dvaput pravopis, al ne mogu sto puta, razumite me, pliz... :P thenk ju good mowning. :hvala::lol:

Ne sećam se bilo kog razumnog pitanja sa tvoje strane.
Mozda je problem to sto razumnim smatras "skupila je mozak i predala ga hirurzima"

Koje dokaze sa svoje strane pružaš da bi tvrdio tako nešto?
Naprimer:
Suptilno guraš u stranu sve razloge pro i kontra
ostaješ površan u temi
ne vagaš razloge
nadnosiš sumnju u svaku faktografiju
Nista od ovoga se nije desilo

Pričaš o ad hominem, upravo se time baviš: juriš sagovornikove stavove o drugim temama ne bi li pokušao da diskredituješ njegovo mišljenje o drugoj temi.
Niti jurim, niti je ad hominem - napadanje necijih stavova. Upravo suprotno.
Ja upravo i "napadam" njegov stav i misljenje o meni, misljenje koje je izneo zasnovanu ni na cemu, a citirao i pokazao da je upravo on sam takav kako misli za druge.

Čovek ti ponudi istoriografski dokaz koji dokazuje da je to istina
Prestani da nazivas slicicu necega, i neko je nesto rekao - dokazom i argumentom.
1743069185984.png

Svako moze tako da ponudi bilo sta, to ne znaci da je tako i da se desilo.

Kojom logikom dolaziš da zaključka da nije
Govorio sam o skpuljanju mozga i predavanju ga hirurzima.
megalomanska zamena teza, pokušaj izazivanja konfuzije kod sagovornika skretanjem na 15.temu
Samo pokazujem kako funkcionisete - neko vam je rekao kako je bilo, vi verujete da je tako bilo, negledajuci sta vam govori.
i to bez navoda izvora
A ovo je tek tragikomicno. Gledanje ko je rekao, a ne sta je receno.

Mozda je problem to sto razumnim smatras "skupila je mozak i predala ga hirurzima"
Da li je tebi ova stavka nešto najfrapantnije, najneverovatnije i najbitnije za ceo fenomen ubistva Džona Kenedija, nešto što će rešiti taj slučaj?
Budeš li odgovorio potvrdno, zaista ću poverovati da pričam sa deficitarnom ličnošću koja nije u stanju niti da uoči, niti da razmotri ništa šire od toga... :thumbdown:
Nista od ovoga se nije desilo
Jeste.
Prestani da nazivas slicicu necega, i neko je nesto rekao - dokazom i argumentom.
1743069185984.png

Svako moze tako da ponudi bilo sta, to ne znaci da je tako i da se desilo.
Izgleda da nisi u stanju da se uzdigneš iznad nivoa ispraznog sofiste u dijalogu. Ja na ovakav način ne mogu da trošim reči niti da razgovaram na temu, budući da si se ustrojio da sve relativizuješ, što je upravo odlika sofista... Ti ko da nisi sa planete Zemlje, već o životu spekulišeš kroz teleskop, posmatrajući je negde sa Neptuna, pa ti sve nešto čudno, samo se isčuđavaš i tu sve staje... Kucaj ime Vilhelma Diltaja i njegovu metodu istoriografskog uživljavanja, možda to pokrene neke kotače kod tebe, da ne trošiš ni svoje ni tuđe vreme na đavolsku advokaturu. :cool: Ja ne kažem da sam najpametniji, samo ne relativizujem stvari toliko uprazno koliko je tebi iz nekog nepojamnog razloga stalo, makar se na stolicu može sesti, makar čaša na stolu stoji, ne visi s plafona, itd. makar sam u stanju da poverujem da osobe, pogotovu životne partnerke, u stanju visoke emotivne napetosti, čine postupke koje su očajni i kao takvi dovoljno govore o tome - jer se ne može sve razumom objasniti. Niko nije 100% razuman, svaki čovek ima i iracionalno u sebi, impulse, podsvest, koji podjednako odlučuju o njegovim postupcima... Sad reci da nisi ti taj i to će biti zaključak o tome da si stvarno sa Neptuna. Na kraju, ne slušaj mene, evo našao sam šta o tome misli prvak pozorišta i filma... Izvoli, pa rastumači ovo i ja sam o ovoj pojedinosti potpuno završio...

Da li je tebi ova stavka nešto najfrapantnije, najneverovatnije i najbitnije za ceo fenomen ubistva Džona Kenedija...
To je samo deo "stavke" i za vas najbolje sto covek moze da vas pita.
Na taj deo mozete da "objasnite" panikom, ne razmilsjanju u tom trenutku, stanju soka...

A deo "stavke" koji izostavlajte:
Gde i kako je drzala mozak do predaje hirurzima?
Gde je drzala skupljeni mozak?
Kako je drzala skupljeni mozak?
Koliko vremena je proslo od dogadjaja do vidjanja sa hirurzima?
Koja je mapa kretanja Dzeki od mesta dogadjaja do susreta sa hirurzima?
Sta je radila od dogadjaja do susreta sa hirurzima?

zaista ću poverovati da pričam sa deficitarnom ličnošću koja nije u stanju niti da uoči, niti da razmotri ništa šire od toga...
Da je tebi stvarno stalo do toga i ti dovodio to u pitanje jer se to nigde ne vidi na snimku, prilozenom kao "dokaz".
Izmisljeno kao i sve drugo sto je onaj "video" na snimku, a zapravo se vidi upravo suprotno.

Vidim... Sve si citirao i linkovao koliko se desilo...

To je samo deo "stavke" i za vas najbolje sto covek moze da vas pita.
Na taj deo mozete da "objasnite" panikom, ne razmilsjanju u tom trenutku, stanju soka...

A deo "stavke" koji izostavlajte:

Gde je drzala skupljeni mozak?
Kako je drzala skupljeni mozak?
Koliko vremena je proslo od dogadjaja do vidjanja sa hirurzima?
Koja je mapa kretanja Dzeki od mesta dogadjaja do susreta sa hirurzima?
Sta je radila od dogadjaja do susreta sa hirurzima?

Da je tebi stvarno stalo do toga i ti dovodio to u pitanje jer se to nigde ne vidi na snimku, prilozenom kao "dokaz".
Izmisljeno kao i sve drugo sto je onaj "video" na snimku, a zapravo se vidi upravo suprotno.

Vidim... Sve si citirao i linkovao koliko se desilo...
r8dytjam13581.jpg
Screenshot-2015-10-20-at-3.06.04-PM.png

Pogledajte prilog 1703819

Apsolutno je nemoguće da strelac ovakvom puškom ispali tri precizna hica za nešto više od osam sekundi, jer pri svakom ubacivanju metka u cev moraš da skloniš glavu od kundaka, povučeš zatvarač unazad, vratiš ga unapred i zavrneš dole, a tek onda ponovo nanišaniš.
Sličan tip puške je naša M48 i kao neko ko je iz nje pucao - ovo odgovorno tvrdim.
Ovo je krs od puske, znaci jedna od najjeftinijih pusaka tog proizvodjaca.

Malo mi dosadno, pa...
A moram da se bavim morbidnim stvarima zbog losih i zlih osoba koje izmisljaju stvari koje se nisu desile, da bi ih uklopile u svoju nemogucu pricu...

Ovde nam, lose i zle osobe, kazu:
a mozete usporiti film da bolje vidite i jasno je da je metak dosao odozada,

Ako usporimo snimak, vidimo da je u 20-oj sekundi filma metina glava jos uvek bila, ocigledno, nepovredjena.

1744474903352.png

A vec na, isto, 20-oj sekundi snimka, samo 2 frejma kasnije, metina glava ocigledno biva pogodjena.
S prednje strane glave.

1744475229937.png

A na samom pocetku, jedva zapocete, 21. sekunde snimka, vidi se da usled siline pogotka, i dok krv jos prsti, glava se zabacuje unazad.

1744476247624.png

A ovde nam, lose i zle osobe, kazu:
to je zbog kretanja automobila tj inercije i to se nije dogodilo u trenutku pogotke
...da je to zbog inercije i nije se dogodilo u trenutku pogotka?!

Inercija, isto iz 21. sekunde snimka, koja ocigledno ne deluje na zenu pored mete, vec samo na metu pogodjenu u glavu...
1744477529267.png

Mora da se zakoni fizike menjaju tek tako, vec prema potrebi.

Dakle, vozac je u samo manje od jedne sekunde, primetio pogodak, odmah i naglo ubrzao vozilo, pa je meta zbog inercije zabacila glavu u nazad...

Ovaj auto iz 60-ih godina je, ocigledno, bio neki Bugatti Veyron na mlazni pogon kada je uspeo da obavi sve ovo u par desetinki sekunde.
A sam vozac je izgleda imao 10 puta brze reakcije od profesionalnog vozaca bolida Formule 1 iz 2000-tih godina...

Ili je to ili verovanje sopstvenim ocima.
Kao kakav ludi teoreticar zavere...

Poslednja izmena:
Naravno da je moguce, vise puta je testirano i dokazano da je moguce, sama komisija je imala testove koji su pokazali da je moguce, FBI itd..
CBS je 1971 takodje dokazala da je moguce:

U CBS testu je proseno vreme svih 10 strelaca bilo 5,64 sekunde, medijan je bio 5,55 sekundi. Prosecno vreme za pet najboljih i pet najlosijih strelaca bila su 5,12 sekundi i 6,16 sekundi.
Dok je Oswald-u trebalo 8.3 sekunde, takodje udaljenost do mete nije bila velika, 81 metar je bila udaljenost kod treceg pogotka.

Naravno da je moguce, vise puta je testirano i dokazano da je moguce, sama komisija je imala testove koji su pokazali da je moguce, FBI itd..
CBS je 1971 takodje dokazala da je moguce:

U CBS testu je proseno vreme svih 10 strelaca bilo 5,64 sekunde, medijan je bio 5,55 sekundi. Prosecno vreme za pet najboljih i pet najlosijih strelaca bila su 5,12 sekundi i 6,16 sekundi.
Dok je Oswald-u trebalo 8.3 sekunde, takodje udaljenost do mete nije bila velika, 81 metar je bila udaljenost kod treceg pogotka.
Shvataš li ti razliku izmedju mogućnosti ispaljivanja tri metka u vazduh i mogućnosti ispaljivanja tri metka u metu koja se kreće, sa vremenom neophodnim za nišanjenje?
Slobodno postavi snimak tih Supermena koji su ovom puškom uspeli da pogode onakvu metu sa tri metka za pet sekundi.

Shvataš li ti razliku izmedju mogućnosti ispaljivanja tri metka u vazduh i mogućnosti ispaljivanja tri metka u metu koja se kreće, sa vremenom neophodnim za nišanjenje?
Slobodno postavi snimak tih Supermena koji su ovom puškom uspeli da pogode onakvu metu sa tri metka za pet sekundi.
Pa replicirali su uslove koliko su mogli, nisu bas mogli postaviti nekog coveka pa da njega gadjaju.Sama udaljenost nije bil velika, a automobil se kretao negde oko 18 km/h.

Pa replicirali su uslove koliko su mogli, nisu bas mogli postaviti nekog coveka pa da njega gadjaju.Sama udaljenost nije bil velika, a automobil se kretao negde oko 18 km/h.
Prvo...
Ovo su laboratorijski uslovi - imaš ogromnu metu koja je fiksirana na šinama i ne može da mrdne ni levo ni desno.
Ugao kretanja se ne menja, skoro je pravo ispred strelca (za razliku od stvarnosti, gde se konstantno menjao, smanjivao), kod Kenedija se videla samo glava, koju je stalno pomerao levo i desno, a strelac nije smeo da izbaci telo van prozora.
I nimalo nebitno - nije isto, zaista ni približno isto, pucati u Predsednika SAD, sa svim konsekvencama koje to donosi i pucati u metu.
Ovi strelci su poprilično dugo navežbavali pucanje u vidjenu metu, da bi demonstrirali kako je zvanična verzija moguća, ali navežbavati ubistvo američkog Predsednika - ne može niko.
Drugo...
Teško je nekom klincu koji nije video pušku u životu, dokazati da stvarnost i američki filmovi nisu ni približno isto.
Pucao sam iz slične puške (M48), iz Kalašnjikova, škorpiona i domaćeg gov.neta od snajpera M76 - i mogu odgovorno da tvrdim da (ako je uopšte postojao) strelac sa zgrade nije ni teorijski mogao da upuca Kenedija i to trećim metkom.
Treće...
Najbitniji pokazatelj je kretanje glave pri trećem metku: unazad i ulevo, koje govore da je strelac bio ispred i sa desne strane - na onom delu gde je drvo sa spuštenim granama.

Najbitniji pokazatelj je kretanje glave pri trećem metku: unazad i ulevo, koje govore da je strelac bio ispred i sa desne strane
Suvise ti verujes sopstvenim ocima i onome sto vidis.
Moras vise da lazes i da izmisljas, da ne bi bio smatran ludim teoreticarem zavere.

Meta je pogodjena odpozadi, iako se glava nije ni makla ka napred od pogotka.
Meta je zabacila glavu u nazad, ali ne od pogotka spreda, nego od inercije kretanja vozila, koje je zapocelo instant, bilo toliko naglo i jako i delovalo je samo na metu ali ne i na zenu pored.

Moras biti vise los i zao!

Suvise ti verujes sopstvenim ocima i onome sto vidis.
Moras vise da lazes i da izmisljas, da ne bi bio smatran ludim teoreticarem zavere.

Meta je pogodjena odpozadi, iako se glava nije ni makla ka napred od pogotka.
Meta je zabacila glavu u nazad, ali ne od pogotka spreda, nego od inercije kretanja vozila, koje je zapocelo instant, bilo toliko naglo i jako i delovalo je samo na metu ali ne i na zenu pored.

Moras biti vise los i zao!
To je problem sa botovima - plaćenicima koji poturaju sumanute verzije nekih dogadjaja, a prosečan čovek više veruje njima, nego elementarnim logičkim zaključcima do kojih bi i sam došao kada bi uključio sopstveni mozak.
Primer:
Otkrićem ujednačenog pozadinskog zračenja je dokazano da se Svemir ne širi.
Ali, bandi koja vlada svetom su potrebne silne milijarde godina starosti, da bi ljudima poturili kako se u tim ekstremno dugim vremenskim periodima moglo desiti ono što je inače nemoguće, pa se idiotska ideja o širenju i dalje potura.
I što je još ludje - čak koriste UPZ kao dokaz da se Svemir širi.
Obični ljudi sve to prihvataju, jer oni koji šire ovakve zablude su "struka".
Meni to ne mogu da prodaju, kao ni onu priču o gardistima (gde je jedan ubio drugog, a onda se sam ubio na način na koji se niko u istoriji planete nije ubio), ali većina ljudi veruje u zvaničnu verziju, jer nju daju "eksperti".
U stvari, plaćena bagra koja priča ono što je nekom ko ih plaća neophodno, ali ta bagra ima titule.

To je problem sa botovima - plaćenicima koji poturaju sumanute verzije nekih dogadjaja, a prosečan čovek više veruje njima, nego elementarnim logičkim zaključcima do kojih bi i sam došao kada bi uključio sopstveni mozak.
Simnjam da su ovo dvoje placeni... Jednostavno bih rekao losi i, ocigledno, zli.
A mozda je i samo nedostatak koeficijenata na mestu na kojima se mere...

Ne znam kako drugacije opisati ovo njihovo ponasanje sa laganjem da se vidi nesto sto se ne vidi i insistiranje da se vidi ono sto se ne vidi, samo ne radis dobro ono sto su ti preporucili da uradis i kako su oni videli ono sto se ne vidi...

Najbolji primer je ovo:
screenshot-112-png.1703155
Pogledajte prilog 1703155

Ni sanjao nisam da cu morati odraslim ljudima da govorim i kazem: "Koliko je bilo tesko i nemoguce uzeti blanko listic i upisati sta god si hteo i ime koje god ti je trebalo"
Ali, eto... I to je, izgleda, moralo da se desi.

A koliko je bilo tesko...
replaced.png

...govori i to sto sam ja, za par minuta, i 60 godina kasnije, kako tako, stavio pravo ime krivca...

M48 po njemackom karabinu. Ja sam video italijanski nesto se ne secam nesto mi bas ne lici ovo na slici, u svakom slucaju je igracka kad drzis u ruci. Bila je i neka konfuzija oko pronalaska puske pa je prvo pogresno javljeno da je nemacki.

Pa evo sad pustaju dokumente, Osvald nema nista sa tim, ima cak potvrdjeno da je bio na ulici. Osval je imao vezu sa CI-om sto je nekako propusteno reci. Rusi ga nisu ocenili kao dobrog strelca ima i taj dokument.
Bilo je toliko nepravilnosti oko bolnice, autopsije, svedoka koji su posle izvrsili "samoubistvo". Meni sve govori Stonov film JFK koji je objelodanio da se godinama vuce na sudu pokusaj da se dokaze ko je ubio. Kljucno mi u film kad kaze "ko je imao moc da zataska" to ti kaze i ko ga je ubio. Kad se pogleda ko je u sastavu Warrenove komisije isto ti govori mnogo.
Policija kad trazi ubicu trazi motiv koji je uvek kljucan. JFK je trazio istragu nuklernih bombi jedne nezgodne zemlje (nikad obavljeno), uveo goverment kontrolisanu valutu (odma povucena posle), bio protiv intervencije u Aziji (uradjeno posle), poceo da prica protiv tajnih drustava (nikad jaci)....

Atentat na predsednika Johna F. Kennedyja 1963. godine predstavlja jednu od najvećih misterija modernog doba. Iako je Lee Harvey Oswald zvanično proglašen odgovornim, i po mom mišljenju je zaista izvršio atentat, a svojevremeno sam proučavao dostupnu dokumentaciju na internetu, uključujući Zapruder film- i jasno je da je bio jedan jedini atentator, a ne tri- medjutim ima nekih stvari oko samog Osvalda koje mi nisu jasne- npr kad je podneo molbu za sebe i suprugu da se presele iz SSSR-a u SAD i to je sve sredjeno u roku od 7 dana, ta činjenica mi je malo nejasna, nekako je to brzo uradjeno... I ptanje je da li je on bio u vezi s CIA, ili je zaista celo vreme bio komunista?

Pozivam vas da podelite svoja mišljenja, teorije i uvide. Šta vi mislite i zašto?

Ja sam mišljenja da ga je ubila njegova žena Žaklina koja je bila sa njim u kolima zbog njegove preljube i ljubavnice Merlin Monro. Pucala mu iz pištolja direktno u glavu iz neposredne blizine zato mu se glava onako rescvetala. :mrgreen:

Ima i ta teorija, pa kome se sviđa nek izvoli.

Mislim da ovde nije ključno pitanje KO je izvršio atentat? Ko je atentator na terenu? Ko je izvođač radova je možda prikladnije pitanje. Mnogo je važnije pitanje ZAŠTO je izvršen atentat na predsenika Amerike? Da bi smo razumeli širu sliku, širi kontekst pitanje ZAŠTO je mnogo važnije od pitanja KO.

Takođe moramo u obzir uzeti još mnogo toga. Prvo to da je predsenik Amerike i te kako imao ozbiljno obezbeđenje prvenstveno bezbednosno informativni element obezbeđenja.

Ovo što ti govoriš da je Lee Harvey Oswald bio samoorganizovani solo atentator, to je zvanična verzija događaja za javnost. Odmah ti mogu reći da to što je servirano za široku javnost kada su u pitanju politički događaji te veličine, serviraju se uglavnom neistine.

ZAŠTO bi Lee Harvey Oswald izvršio atentat na predsenika (čak i da je bio toliko nevidljiv za FBI i CIA i sposban da sam to uradi)?

Nekoliko stvari je uticalo na pitanje ZAŠTO je predsenik Amerike eliminisan:
1. Hteo je i već je počeo da povlači američke vojne trupe iz Vjetnama. Hteo je da potpuno isključi Ameriku iz rata u Vjetnamu. Time je ušao u sukob sa vojno-industrijskim kompleksom i globalistima.
2. Nije hteo da izvrši invaziju na Kubu. Iako su ga svi savetnici savetovali da mora da se ivrši invaziija na Kubu, mnogi su ga savetovali da mora da se napadne nuklearno i ceo Sovjetski savez. Bilo je reči da su mu govorili da bi Amerika imala "samo 40 miliona" žrtava, a Sovjeti nešto tipa skoro 100 miliona... On je odbio savete svih njegovih savetnika. Pri tome, to nisu samo obični savetnici, da se razumemo, to su uglavnom vesnici, delegati globalista. Zbog toga su ga otvoreno nazivali "simpatizer komunizma" što nije bilo baš tako sjajno u to vreme u Americi da te neko za jednog predsenika naziva simpatizerom komunizma.
3. Odnosi se na 1 i 2. Počeo je da igra protivno globalističkoj politici "zavadi pa vladaj". Zajedno sa Nikitom Hruščovim počeli su značajno da smanjuju tenzije između Amerike i Sovjetskog saveza, između Istočnog i Zpadnog bloka, toliko da su gotovo postali saveznici. Nikita Hruščov dolazi u Ameriku, tamo ga dočekuju. Prvi lider svojetskog saveza da dolazi u Ameriku. Zajedno prekidaju kubansku krizu. Kenedi povlači trupe iz Vjetnama. Ćak su planirali i svemirske programe da spoje da rade zajedno. Sve to što su Kenedi i Hruščov počeli bili da rade zajedno, da sarađuju, to je sve bilo suprotno politici "zavadi pa vladaj" i to se Globalistima nije uopšte dopalo.
4. Kenedi je izdao naređenje 11110 kojim je direktno udario na FED. Time je praktično oformio drugu centralnu banku u Americi koja isto može da vrši emisiju dolara nezavisno od FEDa. FED nije američki već pripada Globalistima. To je crvena linija preko koje nisu hteli da pređu. Tu je sam sebi potpisao smrtnu kaznu.

Ove iznete stavke posebno tačka 4 su razlozi ZAŠTO je Kenedi ubijen. Ako uzmemo to u obzir onda možemo doći i do odgovora KO je ubio Kenedija. Ko je nalagodavac.

Globalisti, internacionalisti, treća sila, sve su to nazivi za jednu istu zajedničku bankarsku grupu, bankarsku globalnu elitu (de facto svetska vlada) i oni su ti koji su (najverovatnije) bili donosioci odluke da se Kenedi mora skloniti sa mesta predsenika na način kako su ga sklonili, posredstvom CIA koja je svakako bila umešana i deo strukture koji je izveo operaciju.

I ista ta bankarska elita je na drugoj strani, vrlo brzo nakon ubistva Kenedija uklonila Hruščova sa vlasti, i ne samo da su ga svrgnuli već su ga strpali u doživotni kućni pritvor, prisilno penzionisan i zatvoren pod stalnim nadzorom KGBa potpuno izolovan od sveta
, nije niko imao pravo čak ni da ga intervjuiše. Hruščova su jedanput ili dva puta posle toga intervjuisali i to je pitanje koliko je taj intervju u redukovan izašao u javnost. Kenedi je platio glavom, ali Hruščov nije mnogo bolje prošao. Ostao je živ, to da, ali u doživotnom kućnom pritvoru.

Obojica su platili to što su se udružili i počeli da rade protiv Globalista verovatno misleći da zajedničkim snagama mogu svrgnuti Globaliste. Obojica su sklonjena tako kako su sklonjena kao primer budućim liderima da ne smeju da se zavitalavaju.

Lee Harvey Oswald je (verovatno) jedan od atentatora angažovanih. Verovatno je ih je bilo više, iz različitih uglova, jer atko se radi sa pokretnim metama. Iz više uglova pa će iz jednog ugla to biti statična ili veoma spora meta, ako se meta kreće ka atentatoru. Oswald je prosto bio samo žrtveno jagnje. Po već uigranom modelu Oswalda je ubio neki lik, činimi se latinoamerikanac i to bukvalno ispred policijske stanice gde je Osvald bio uhapšen i to još u pratnji policajaca (!?). Previše očiglednih "slučajnosti", ali eto za javnost stvar rešena i nema potrebe dalje da se kopa. Oswald je navodno izjavio da je "marksista" što je posebno bilo važno da objave i da pišu o tome, opet sa ciljem da ceo događaj vrate u kontekst "komunizam protiv kapitalizma" i da vrate konflikt dva bloka na političku scenu.

Osvald najverovatnije cuvao samo vrata tog skladista.
Ne znam jel iko pomenuo, neko je naredio da se obezbedjenje JFK povuce. Sto isto mnogo govori.
Zar nije objavljeno i vidi se na snimku da Zaklina pomaze obezbedjenju da se popne na kola?
Ova fotka Zakline i pozadine jako cudna i nikako se ne slaze sa onim sto je na filmu, kako je ispario lik koji se popeo na kola??

U Warrenovoj komisije je bio bankar! bankari strucnjaci za atentate?!
Svi filmovi i kamere su zaplenjene. Samo jedna zena koja je snimala ne zna se ko je, mozda jednog dana puste i to.

Back