Da bi mi "doaka'o" trebalo bi da ponudis odgovor na svako pitanje U VEZI SOPSTVENIH PORUKA, a ne ova fantaziranja.
Ne sećam se bilo kog razumnog pitanja sa tvoje strane. Ako ga je bilo, svako se svodi na poricanje faktografije. To onda nije pitanje, već lični stav i to je ono što je problem ovde. Skepsa mora da ima svoj cilj, utemeljenje, granicu i ono što je najbitnije - poentu. I pitanja i potencijalni odgovori ustrojeni su ti tako da ne dovode - ni do čega. Šta je svrha toga onda dalje? Logičan zaključak: da se ne diskutuje ni o čem. To je zadovoljština sofista i solipsista, a niko od nas to ovde nije.

Valjda ti je to jasno dosad. Koliko puta ponavljati...
Moze, nego je tamo bilo sve neistinito, izmisljeno i lazno, pa sam odustao od bavljenja takvim stvarima.
Koje dokaze sa svoje strane pružaš da bi tvrdio tako nešto? ...
Kada neko kaze "znam kako je prosla Hirosima", iako se tada nije ni rodio, moram da ga pitam kako zna.
Kada neko kaze "moze termo elektrana da se rasklopi u delove, u delovima prebaci u drugu drzavu i tamo ponovo sklopi", moram da pitam kako.
Kada neko kaze da je "zena skupljala mozak i predala ga hirurzima", moram da pitam vise o takvim ludostima.
Sta je problem?
Nemoj da lupas i izmisljas, pa necu ni imati sta da te pitam...
Te teme sa ovom temom imaju veze...Kakve?

Pričaš o ad hominem, upravo se time baviš: juriš sagovornikove stavove o drugim temama ne bi li pokušao da diskredituješ njegovo mišljenje o drugoj temi. Jesi li ti uopšte svestan toga?...Mi jesmo i sučeljavamo te jasno sa onim što činiš.

Čak i da neko "lupa i izmišlja", kako tvrdiš, ti naprosto nemaš adekvatno sredstvo da to nadoknadiš, jer se traži kontra-argument, a tu si ti najtanji. Tvoj odgovor su zapravo "kontra-pitanja" koje ne vode ni do kakve poente, a cilj im je da uguše diskusiju, koja bi se sastojala od materijala svih argumenata. I Strahinja i ja vidimo da ti je cilj da prosto odbaciš taj materijal, to je glavni problem ovde sa tobom. Ali to je providna igra i mi je naslućujemo...
Istinito koliko i "Osvald je bio solidan strelac".
Čovek ti ponudi istoriografski dokaz koji dokazuje da je to istina, a ti si ostaješ nem na to i nastavljaš da pleteš svoju stupidarsku igrariju generalne skepse nad svime.

Jel to put ćacija ili "bistrog omladinca"?... Možda diplomiranog sofiste? Ništa od svega, velim ja, već klasično seljačko lukavstvo.

Bas da vidim kako cete to da uradite 60 godina kasnije, preko pola Sveta, verujuci u ocigledne lazi i nemogucnosti koje je neko, navodno, uradio, rekao, napisao...
Zanima me istina, a ono sto se ovde pise, ocigledno, nije i ne moze da bude istina.
Ja mogu da Imenom i Prezimenom, navedem ko je opalio poslednji hitac kojim mu je razneta glava, ali time bi se spustio na nivo vas dvojice, koji argumentima i dokazima smatrate to sto je neko za nekog rekao ili to sto je neki tekst napisan.
To sto je neko za nekoga nesto rekao, nije ni argument ni dokaz, i svako moze da kaze i napise sta god hoce.
Dakle, imaš neke "krucijalne" informacije, ali se ustežeš da ih pružiš, jer se plašiš da će biti ismejane, onako kako se ti trudiš da činiš sa našima...

za koje, btw, uopšte ne tvrdimo da je neka apsolutna istina, već suma okolnosti sa raznih strana vezanih za taj događaj.

I s tom zamenom teza si krenuo u startu da bi opravdao ovakav indolentan stav koji gajiš prema temi na Krstarici i sagovornicima na njoj... Postavlja se opravdano pitanje: šta ćeš onda ovde kada ni u čemu ne doprinosiš... A veliš da si rešio slučaj...

Nikakve.
Ali ima sa istinom. Nije se desilo.
Oklen to baš ti da znaš, sinovac? Kojom logikom dolaziš da zaključka da nije, čak i ako ti je predočeno svedočanstvo da jeste. Tvoj odgovor na to je samo simplifikatorsko "ne"... Kako se to drugačije zove sem - nihilizam...
To je i lepota ovih "teorija zavera". Ne moras da znas sta se tacno desilo, da bi znao da se nije desilo onako kako su ti rekli da se desilo.
Nehotično, ovo si pogodio. Traganje za istinom uvek ima neke lepote u sebi, iako si ovo napisao sa ironijom, da ne bude da nisi pravilno shvaćen.
S tobom je problem što na sve što se desilo ili se moglo desiti imaš samo monohromatsko "ne" - što ništa živo ne predstavlja, a kamoli razuman pristup... Ponovo dolazimo do toga da ti je manir da se ustežeš da izneseš bilo kakav argument sa svoje strane o bilo kom događaju. Ako se bojiš, možemo da shvatimo, juriće te "ljudi u crnom", CIA, BIA itd...

Ali možda je razlog zapravo poprilično psihološki banalan i sve na to sluti: imaš frku da tvoji argumenti, kakvi god bili, a možda čak i izmišljeni na licu mesta, zaliče na najjeftiniji SF-treš, čime bi nam, nakon ovoliko pseudo-metodičnih redova skepse sa svoje strane, u finalu priredio takav stend-ap-komičarski finiš da bismo popadali sa stolica...

Hajde već jednom - iznesi šta imaš, komedije nikad dosta.
Evo...
Kao sto rekoh:
Isto tako su i kidnapovali, vozili i upravljali komercionalnim avionima, tako sto su pre toga upisali skolu letenja gde se letenje uci na "Cessna" avioncicima... Gde nisu ni polozili...

Evo zašto tvrdim prethodno...

Dao si nam blic uvid u stend-ap nastup koji čuvaš za finale koje nikako ne dolazi, niti će, po svoj prilici.

Jajarska, ali megalomanska zamena teza, pokušaj izazivanja konfuzije kod sagovornika skretanjem na 15.temu i to bez navoda izvora, dakle, totalno van konteksta, onoga koji sam, zahvaljujući dobroj memoriji, ipak prepoznao.

Da ti slobodno kažem da si ponovo dobio jedno veliko "ništa", što ti je uostalom i bio cilj ovim kolosalnim brkanjem baba i žaba. Evo, opet, pitanje za tebe, na koje te je sramota da odgovoriš, jer miriše na pripremu pred otvaranje stend-ap večeri: kakve veze napad na zgrade Bliznakinje 11.septembra nužno ima sa ubistvom Kenedija, sem što su obe nominalno i kolokvijalno poznate kao "teorije zavera"?

I za to imaš neko saznanje koje se ustežeš da pružiš? Ja samo vidim ono što sam kod gomile ogrezlih teoretičara već video: nategnute, neosnovane, fantomske i nepostojeće paralele.

Eto, ja mogu "imenom i prezimenom" (u stvari - user-nickom

) da navedem članove ovog foruma kojima je to manir, a koji su mi dosad pružili enormni miks smeha i zgražavanja nad onim što tvrde, ali ta lista se sada proširila i sa tobom...