Lionman
Zainteresovan član
- Poruka
- 204
Ovo ni dite od 2 godine ne bi izjavilo."Draže mi je tebe slušat"..."Neka sinko..." " Krepati, proklet" .. "Čujem umilni glas"..."pospe"... "Ko u sunce"
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo ni dite od 2 godine ne bi izjavilo."Draže mi je tebe slušat"..."Neka sinko..." " Krepati, proklet" .. "Čujem umilni glas"..."pospe"... "Ko u sunce"
Ne znam jel bi se smijao ili plakao koliko si neuk i ništa ne znaš."Draže mi je tebe slušat"..."Neka sinko..." " Krepati, proklet" .. "Čujem umilni glas"..."pospe"... "Ko u sunce"
A što kažeš 'pomiša' a ne kažeš 'proklit'? Što ne kažu 'tibe' nego 'tebe'? Što ne kažeš 'ki u sunce' nego 'ko u sunce '?Kakve to veze ima sa ekavicom? Nije svaka rič u kojoj se nalazi slovo e ekavica isto kao što nije svaka rič u kojoj se nalazi slovo i ikavica. Pojma nemaš šta pričaš. Sve si pomiša.
Jel sramota pitati? Mislim, da te pitam kao prosvetljenog gospodina da meni neukom seljačetu iz Srbije pojasniš.Ne znam jel bi se smijao ili plakao koliko si neuk i ništa ne znaš.
Što ti ne kažeš ešao umjesto išao, egde umjesto igde, espao umjesto ispao, ale umjesto ali, emao umjesto imao, eguman umjesto iguman?A što kažeš 'pomiša' a ne kažeš 'proklit'? Što ne kažu 'tibe' nego 'tebe'?
Kažem ki.A što kažeš 'pomiša' a ne kažeš 'proklit'? Što ne kažu 'tibe' nego 'tebe'? Što ne kažeš 'ki u sunce' nego 'ko u sunce '?
Ajde, dobro, donekle ima smisla šta si napisao. U suštini, ne kažem zato što su glagoli. Ne kažem ni umjesto, već uvek umesto, a što ti ne kažeš umisto, ako je već i 'Naše mali misto'Što ti ne kažeš ešao umjesto išao, egde umjesto igde, espao umjesto ispao, ale umjesto ali, emao umjesto imao, eguman umjesto iguman?
Kažem često i umisto.Ajde, dobro, donekle ima smisla šta si napisao. U suštini, ne kažem zato što su glagoli. Ne kažem ni umjesto, već uvek umesto, a što ti ne kažeš umisto, ako je već i 'Naše mali misto'
Driže mi je tibe slušat? Nika sinko? Kripat, proklit? Čujim umilni glas? Pospi? Ko u sunci?"Draže mi je tebe slušat"..."Neka sinko..." " Krepati, proklet" .. "Čujem umilni glas"..."pospe"... "Ko u sunce"
Kažeš, a u klipu kažu 'k'o"..Kažem ki.
Pa recimo 'ki u sunce'?Driže mi je tibe slušat? Nika sinko? Kripat, proklit? Čujim umilni glas? Pospi? Ko u sunci?
Jesi to ovako zamislia ili šta??![]()
Kako kad.Kažeš, a klipu kažu 'k'o"..
Pa ja sam i napisao da mi deluje kao da mešaju ekavicu i ikavicu!!???Kako kad.
A jesu li u Splitu 'Bili' ili 'Beli'?Driže mi je tibe slušat? Nika sinko? Kripat, proklit? Čujim umilni glas? Pospi? Ko u sunci?
Jesi to ovako zamislia ili šta??![]()
Jel razumeš što ukazujem na neke stvari u govoru? Ne kritikujem, samo konstatujem.Kažem često i umisto.
Ugrubo:Pa recimo 'ki u sunce'?
Neke riči su zajedničke ekavici, ikavici, jekavici.Pa ja sam i napisao da mi deluje kao da mešaju ekavicu i ikavicu!!???
Pa odakle nadimak klubu "Bili"?A jesu li u Splitu 'Bili' ili 'Beli'?
Ne razumin te.Jel razumeš što ukazujem na neke stvari u govoru? Ne kritikujem, samo konstatujem.
Jel moguće da ni to ne znaš? di ti živiš? u pećini bez struje, interneta, televizije, novina?A jesu li u Splitu 'Bili' ili 'Beli'?
A šta ako ti ja kažem da porodica iz jednog šumadijskog sela, za koju mogu da tvrdim da je barem 200 godina tu, kaže "k'i"umesto uobičajenog "k'o", a bilo bi najispravnije "kao",:šta bi zaključio?U grubo:
Ki govore sjeverni dio Jadrana i otoćani,
Ka južni dio Jadrana i njihovi otoćani,
Ko unutrašnjost Dalmacije, Hercegovina i Dubrovnik,
Kao purgeri i slavonci.
One riči se i ne mogu drugačije reć jedino pospe/pospi i kao/ka/ko/ki. Moguće da sam koju proskočia, al to je to manje višePa ja sam i napisao da mi deluje kao da mešaju ekavicu i ikavicu!!???
Znam, navodim kao primer da bi malo mislili, čoveče iz dvorcaJel moguće da ni to ne znaš? di ti živiš? u pećini bez struje, interneta, televizije, novina?
Pa ja na to i ciljam. Dakle, nije neko pisano pravilo , ikavci, ako dobro shvatam, kažu i "ki" i "ko"? Jel dobro razumem?One riči se i ne mogu drugačije reć jedino pospe/pospi i kao/ka/ko/ki. Moguće da sam koju proskočia, al to je to manje više![]()
Da su došli s KrkaA šta ako ti ja kažem da porodica iz jednog šumadijskog sela, za koju mogu da tvrdim da je barem 200 godina tu, kaže "k'i"umesto uobičajenog "k'o", a bilo bi najispravnije "kao",:šta bi zaključio?