i sta cemo onda -
da ukidamo telesne zelje/potrebe, jer neki bludnice
da kidamo meso, jer smo telesni
da ukidamo vreme, jer bez vremena nema ni tela?
tvoja logika je naopaka, Hristos je pretvorio vodu u vino, a nije ukidao alkohol jer ima alkoholicara, niti ces ti da ukidas vreme, jer neki dangube, niti ljudi trebaju da prestanu da se zene i udaju jer neki bludnice...
kako ne mozes to da razdvojis?
Ne shvatas termine upotrebene u metaforu zato postavljas pogresna pitanja i dajes tvoju logiku.
Kidanje tela je uporedbeno za bol, a odnosi se na svoje ja.
Sve svoje katakterne osobine , svoje emocije i sve onime chime se identifikujes da promenis,a to ja je sajedineto da svoim duhom kao sto je telo za kosti.
Ti si to povezao sa bludnicenjem gde rec
telo asocirate na telesne zelje i slazem se stobom jer jedan dio ja, je upravo vezan za telesnim pohotom preko koje prepoznajemo svoj pol i emocije.
Izlazak iz vremena je jedan dio duhovne promena covjeka isto kad od decaka postanes zrela licnost.
Taj izlazak je na nekoliko nacina prestavlen u bibliju, megutim proroci koriste razlicite price i koriste razlicite termine za to.
Isus daje akcent na pobjedu nad smrtti i ponovo raganje,Mojse vodi jevreje iz robstva preko radeljenog mora,Jov gubi sve pa zatim dobija natrag nakog sto je ima razgovor sa bogom, i jos neke.Sve ove price su metaforican prikaz duhovnog pormena covjeka.
Svi ljudi su robovi vremena zbog silne vrske izmegu njegovog tejla i vremena.
Antihrist je stvorio jedan globalni zajednicki vremenski interval koje koriste svi,a on je toliko vezan za sam sistem i vasim postojanje da je nemoguce zamislite drugi nacin zivota,a upravo kontrolu nad ljudima dobija se zbog tog vremensko intervala.
Da delujes duhovno u ovaj telesni svjet , trebas biti lukavii da bi srushio vreme,zato kako sto i sam antihrist koristi lagu da bi vladao nad ljudima, treba se koristit istu takvu lagu da bi ga srusio.
Na primer......obracam se deda mraza.
Deda mraz pusti ljudi da se poklone bogu.
Obvinujes iluziju, istu tu iluziju koja drzi ljude kao robove.
Jer deda mraz (necemo pricati od kud taj lik) je simbol koj prestavlja pocetak i kraj kalendara,a ne treba to biti!
Rusis vreme,a vreme rusi sistem.Ne cinis greh optuzujuci bilo koju drzavu nit obvinujes neki covjek, a ipak ucinis da se srusi svaka drzava i sistem i oslobodis ljudi iz robstva.
Zatim sve pocinje od pocetka u jedan krug raganja i smrtti.
Nije ovo novo ,ko da sam izmislio toplu vodu , pronagi i pogledaj film
TITUS Shekspir je vidio upravo to.(obrati paznje na kraju , gde strelama optuzuje nekoga i vidi kako pravda ostaje bez jezika - negovori i rukama - ne radi )
pa nece se ni zeniti ni udavati, ali sta to znaci da ne trebaju ni danas? kako ne vidis da ti je logika i povezivanje pogresno, dok ne dodjes do banalnog skidanja sata sa ruke? opasulji se, bolje.
Ne udavati se u duhovnom smislu ,znaci da nisi
vezan za vremenskom intervalu.
Saat je malu kap vode, isto kao sto je uvrnuta osmica vecnost- more.
Sto ne stavis vecnost na svoju ruku, umesto malu kap vode?
I ponovo Isusove reci, "Ja sam postoja i pre Avrama", raumes sta je hteo reci?
Skidanja sata sa ruku, pretis sistemu i omogucujes da dogje novi u kome nece biti kalendar(bez sunca i meseca), onaj isti hram opisan u poslednu knjizi iz bibilje.
Pravi hricanin sledi bibliju!