Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sv. Pavle u poslanici Solunjanima: Pojaviće se čovjek bezakonja, sin pogibli, koji se protivi i preuznosi iznad svega što se zove Bog ili svetinja, tako da će sam sjesti u hram Božiji kao Bog, tvrdeći za sebe da je Bog (Sol 2, 3-4).
tacno tako sam ja otvorio svoj sajt jos pre 20 godina
II SOLUNJANIMA 2,4 Koji se protivi i preuznosi iznad svega što se zove Bog ili svetinja (vidi Jevrejima 9,2...), tako da će sam sesti u hram Božiji kao Bog, tvrdeći za sebe da je Bog [OTK. 22,16-18-20] {KO ZA KOGA SVEDOČI?!}​

Tvoje je da uvidiš sa kojom PRECIZNOŠĆU Sveti Proroci Božiji i dokazani, osvedočeni i potvrdjeni apostoli zaista Rečju Gospodnjom RASKRINKAVAJU kneza ovoga sveta i sinove njegovog carstva, koji još onda, na kraju 1.-og veka poseja kukolj, te opogani mnoge i zavede ih direktno na sud. Naravno da je on već osudjen, tako da u raskrinkavanju [OTK.] treba samo uporediti:
  • bljuvotinu [OTK 3,16], i to u kontekstu zajedničke večere [OTK. 3,20];
  • jagnjetinu i klanje, manu i kamen, mast, konje, zmiju sa neba, nasuprot krsta Gospodnjeg, hleba života i svih dobrih darova Oca nebeskog (vidi Matej 7,9...)
  • penjanje na nebo koje je najbezočnija laž, te vaskrsenje i to kvascem Irodovim koji treba da raste sa dva svedoka ka 1., pa 2. vaskrsenju nakon toga, tj. 2 smrti, te 2 carstva... (Opširnije...)
  • razgradjivanje, stepenovanje, tj. blokiranje uslovljavanjem vere jednom predate i utemeljene preko apostola, te plagiranje, potiranje i izopačivanje Reči Gospodnje date SZ svetim prorocima
  • novo ime Boga Oca i Sina Božijeg [OTK. 3,12], koje niko ne zna [OTK. 19,20], pa se njime i ne može spasti, otsustvo Sina Čovečijeg, Svetog Trojstva, ...
  • demonsko izopačivanje funkcije andjela u kontekstu ljudske odgovornosti, strašnog suda, zapečaćivanja, objavljivanja jevandjelja, rata i pada satane, te pakošćenja zemlji, ... (Opširnije...)
  • i ostale laži licemerja kao produkt ŽIGosane savesti, što reče APOSTOL Pavle, sa svim, ovde i na linkovima, citiranim posrednim i neposrednim ARGUMENTIMA-DOKAZIMA, TE SHVATITI ZAŠTO GA ISTOČNA CRKVA NIKADA NIJE ČITALA, I ZABRANJUJE GA I DAN DANAS BUDUĆI LITURGIJSKI PRAVOSLAVNA (OPŠIRNIJE...).

Poslednja izmena od moderatora:
II SOLUNJANIMA 2,4 Koji se protivi i preuznosi iznad svega što se zove Bog ili svetinja (vidi Jevrejima 9,2...), tako da će sam sesti u hram Božiji kao Bog, tvrdeći za sebe da je Bog [OTK. 22,16-18-20] {KO ZA KOGA SVEDOČI?!}​

Tvoje je da uvidiš sa kojom PRECIZNOŠĆU Sveti Proroci Božiji i dokazani, osvedočeni i potvrdjeni apostoli zaista Rečju Gospodnjom RASKRINKAVAJU kneza ovoga sveta i sinove njegovog carstva, koji još onda, na kraju 1.-og veka poseja kukolj, te opogani mnoge i zavede ih direktno na sud. Naravno da je on već osudjen, tako da u raskrinkavanju [OTK.] treba samo uporediti:
  • jagnjetinu i klanje, manu i kamen, mast, konje, zmiju sa neba, nasuprot krsta Gospodnjeg, hleba života i svih dobrih darova Oca nebeskog (vidi Matej 7,9...)
  • penjanje na nebo koje je najbezočnija laž, te vaskrsenje i to kvascem Irodovim koji treba da raste sa dva svedoka ka 1., pa 2. vaskrsenju nakon toga, tj. 2 smrti, te 2 carstva... (Opširnije...)
  • razgradjivanje, stepenovanje, tj. blokiranje uslovljavanjem vere jednom predate i utemeljene preko apostola, te plagiranje, potiranje i izopačivanje Reči Gospodnje date SZ svetim prorocima
  • novo ime Boga Oca i Sina Božijeg [OTK. 3,12], koje niko ne zna [OTK. 19,20], pa se njime i ne može spasti, otsustvo Sina Čovečijeg, Svetog Trojstva, ...
  • demonsko izopačivanje funkcije andjela u kontekstu ljudske odgovornosti, strašnog suda, zapečaćivanja, objavljivanja jevandjelja, rata i pada satane, te pakošćenja zemlji, ... (Opširnije...)
  • i ostale laži licemerja kao produkt ŽIGosane savesti, što reče APOSTOL Pavle, sa svim, ovde i na linkovima, citiranim posrednim i neposrednim ARGUMENTIMA-DOKAZIMA, TE SHVATITI ZAŠTO GA ISTOČNA CRKVA NIKADA NIJE ČITALA, I ZABRANJUJE GA I DAN DANAS BUDUĆI LITURGIJSKI PRAVOSLAVNA (OPŠIRNIJE...).
Ne cita se Liturgijski zato sto ljudi hoce svojim palim i gresnim umom da tumace Otkrivenje ,tako su i nastale brojne jeresi i sekte.
Nije ni cudo sto je to Otkrivenje znatno kasnije uvrsteno u kanone...
Znake vremena treba pratiti ali najvise treba raditi na svome pokajanju i popravljanju zivota.

[IMG alt="DarkMoon"]https://forum.krstarica.com/data/avatars/m/421/421254.jpg?1622298569[/IMG]

DarkMoon

Domaćin​

bas kao:
II SOLUNJANIMA 2,4 Koji se protivi i preuznosi iznad svega što se zove Bog ili svetinja (vidi Jevrejima 9,2...), tako da će sam sesti u hram Božiji kao Bog, tvrdeći za sebe da je Bog [OTK. 22,16-18-20] {KO ZA KOGA SVEDOČI?!}

Kliknite za proširenje...
Ne cita se Liturgijski zato sto ljudi hoce svojim palim i gresnim umom da tumace Otkrivenje ,tako su i nastale brojne jeresi i sekte.
Znake vremena treba pratiti ali najvise treba raditi na svome pokajanju i popravljanju zivota
Biblija tumaci simbole ne ljudi.
Ljudi ne treba da tumace.
Znacenke simbola je tamo objasnjeno.
To bi vi trebalo da znate?
A blagoslov koji je Hristos izrekao nad onima koji citaju i koji slusaji jeste ujedni prokletstvo onima koji zabranjuju ili sputavaju na neko nacin citanje i slusanje i sa 5ime blagoslov istima.

Evo sta nam kaze Gpspod, da vidimo na dan suda one koji sputavaju Hristovo Otkrivenje i njegov blagoslov.
Otkrivenje 1,1Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojima šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu sluzi svojemu Jovanu,
Otkrivenje 1,3Blago onome koji čita i onima koji slušaju riječi proroštva, i drže što je napisano u njemu; jer je vrijeme blizu.

Znake vremena treba pratiti ali najvise treba raditi na svome pokajanju i popravljanju zivota.
  1. sustina je da se ne cita samo kod nas pravoslavnih
  2. palim i gresnim umom neki pripisuju Hristu i seksualne veze na kontu jevandjelja, tako da to nije razlog necitanja
  3. i na posletku, da je knj. otkrovenja zaista od Hrista, ne bismo mi izmisljali razloge da je ne citamo, ne bismo imali pravo
  4. ostalo sam saglasan
jel vidis sta pise ovaj, si pismenA?
  1. A blagoslov koji je Hristos izrekao nad onima koji citaju i koji slusaji jeste ujedni prokletstvo onima koji zabranjuju ili sputavaju na neko nacin citanje i slusanje i sa 5ime blagoslov istima.
proklet koji cita tu knjigu, od antihrista, a da je od Hrista mi bi je citali! zato je i ne citamo sto je od antihrista, i sto je prokletstvo!
ZAHARIJA 5,2-4:
...A ja rekoh: vidim knjigu gde leti, dužina joj 20 lakata, a širina 10 lakata. Tada mi reče: to je prokletstvo koje izadje na svu zemlju, jer svaki koji krade istrebiće se po njoj sa jedne strane, i koji se god kune krivo istrebiće se po njoj sa druge strane. Ja ću je pustiti, govori Gospod nad vojskama, te ce doći na kuću lupezu i na kuću onome koji se kune krivo mojim imenom, i stajaće mu usred kuće i satrće je, i drvlje joj i kamenje.
LAŽNO OTKRIVENJE JE PROKLETSTVO KOJE IZADJE NA SVU ZEMLJU, A EVO I DOKAZA:​
opsirnije, zapracvo nastavak i tumacenje zaharije sam pisao
a vi koji se ne slazete, dajte mi vase tumacenje, ili mi se ne javljajte uopste, da ne dangubimo

Poslednja izmena od moderatora:

U crkvenom tornju u Zagrebu otvara se muzej magije, okultnog i new agea​

Zagreb će za tjedan dana postati bogatiji za Muzej Hrvatskog Areopaga u kojem će biti izloženo 500 eksponata magijskog, okultnog i new age karaktera, a nalazi se na petom katu crkvenog tornja crkve sv. Antuna na zagrebačkom Svetom Duhu, piše u nedjelju Večernji list

https://www.tportal.hr/vijesti/clan...-se-muzej-magije-okultnog-i-new-agea-20210530

U crkvenom tornju u Zagrebu otvara se muzej magije, okultnog i new agea​

Zagreb će za tjedan dana postati bogatiji za Muzej Hrvatskog Areopaga u kojem će biti izloženo 500 eksponata magijskog, okultnog i new age karaktera, a nalazi se na petom katu crkvenog tornja crkve sv. Antuna na zagrebačkom Svetom Duhu, piše u nedjelju Večernji list

https://www.tportal.hr/vijesti/clan...-se-muzej-magije-okultnog-i-new-agea-20210530
ako smo u poslednjim vremenima tako će uskoro većina crkava postati muzeji ili kafići što se na zapadu već sve češće dešava. I to možda baš muzeji satanizma i novog svetskog poretka kao taj slučaj u Zagrebu

tako će uskoro većina crkava postati muzeji ili kafići
Bolje bioskopi, pa da pustaju narodu apokalipsu.
Nismo u poslednjim vremenima, vec u vremenu prevarenih, ali u tome i jeste stvar sto vec skoro dva milenijuma prevareni nastavljaju da vas varaju o navodnim poslednjim vremenima.
Poturaju vam neke zvicere, satane, da sakriju da sluze antihristu na svojim sluzbama, svi osim pravoslavnih, ne znam samo kako su vas ubedili da hriscani cekamo antihrista umesto Hrista, tj. da prebace loptu na jevreje kao da je njihovom krivicom... sad vas varaju sa nekim jos nedefinisanim nsp, postali ste sami bioskop, samo zamisljate i jos se svojim zamisljajima hvalite - potpuno deluzionisanje koje vidimo kako se preliva i na ostale sfere, npr. politicku.

Poslednja izmena:
Pastor Vilijam Miler, osnivač Adventista, je neuspešno pogađao datum Drugog Dolaska Hristovog, ne jednom, već 2 puta.
Treći put je odustao, jer više nije imalo smisla.
Pastor Miler, direktno je ignorisao Hristovo upozorenje o tome da se datum njegovog dolaska ne može nagađati, da taj datum ni On sam ne zna, već to jedino i samo zna njegov Otac.
Međutim, Pastor Miler je smatrao da on, ipak, može izračunati taj datum.
Jer, zašto da ne? ;)

:bye:
To upravo radi i Avakum -Carstvo Bozije, Colovicu.

Pravoslavni starac Gavrilo je govorio da ce antihrist imati dva imena Valter i David.
ta opcinjenost starcima nikuda ne vodi... jel taj svet? ne bih rekao, pre ce biti prelascen
p.s. valteer brani sarajebo, a david pogadja golijata...no, netanjahu je zavrsio karijeru, javljaju mediji.

antihrist je vec bio i crce pseto, a ja ne znam gde u hriscanstvu ima da trebate da cekate drugog atihrista? hiriscani valjda cekaju parusiju? halo, zar je moguce da ste svi pseudohriscani opcinjeni starcima, guruima, ili sl. ako vec niste pseudohriscabnske sekte, denominacije poznate svima?

ta opcinjenost starcima nikuda ne vodi... jel taj svet? ne bih rekao, pre ce biti prelascen
p.s. valteer brani sarajebo, a david pogadja golijata...no, netanjahu je zavrsio karijeru, javljaju mediji.

antihrist je vec bio i crce pseto, a ja ne znam gde u hriscanstvu ima da trebate da cekate drugog atihrista? hiriscani valjda cekaju parusiju? halo, zar je moguce da ste svi pseudohriscani opcinjeni starcima, guruima, ili sl. ako vec niste pseudohriscabnske sekte, denominacije poznate svima?
Da Parusiju.
I praktucno Otkrivenje ne kaze antihrist vec Zver, Vavilon...pred parusiju.

Ti mi pricas o sektama a zivis u najvecoj sektaskoj zemlji na svetu,iz te tvoje cemerike su i nastale brojne sekte i pseudohriscani koje toliko spominjes.

Ti mi pricas o sektama a zivis u najvecoj sektaskoj zemlji na svetu,iz te tvoje cemerike su i nastale brojne sekte i pseudohriscani koje toliko spominjes.
ti si draga malo pobrkala loncice, jer nije do zemlje ili do sela; sta mislis zasto Isus nije bio prorok u svom selui? pa isto zato sto je to selo zasektarilo, i generalno gro jevreja u njegovo vreme, a i dan-danas... tako i svuda, pa i u amerike/cemerike:

Niko nije prorok u svom selu je čuvena rečenica koju je Isus iz Nazareta uputio meštanima svoga rodnog mesta, koji ga, zajedno sa njegovom rodbinom, nisu prihvatali kao proroka. Zabeležena je u svim kanonskim jevanđeljima (po Mateju, Marku, Luki i Jovanu), kao i u nekanonskom evanđelju po Tomi.

Ova izreka danas ima poslovični status u mnogim jezicima sveta.

Pa su se zato te pseudohriscanske sekte rastrkale po svetu da prorokuju,posto su ih u Americi prezreli sa svojim laznim i pogresnim datumima u vezi Armagedona i drugog Hristovog dolaska.
Nisam "draga"nego musko.
pa da, ali su te sekte proistekle iz protestantizma, a on je nastao u evropi, sve je njih rimokatolicanstvo izrodilo, mi istorijski znamo kako je sve bilo, koji su likovi ucestvovali, a zemlje su tu nebitne... isto i sa antihristom: mnogi unapred gledaju da ga pripisu izraelu, a ideoloski kontekst zamisljaju, mastaju koji nnjima pasuje

p.s. izvini za nik, mislio sam da si fan Lasha Darkmoon, super joj je sajt - odlican izbor tesktova, sve preporuke [izvini, namerno sam rekao ''draga'' da bih izreklamirao preko tebe sajt, a da nisam znao zasigurno kojeg si pola]:

Darkmoon – Poems and translations + political articles ...

nemoj da me tuzus dzegerki samo na politici, da ne bude ryska koluzija

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back