Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kršćani ne mogu subotu niti mjenjati niti odbaciti, jer im nikada nije ni zapovjeđena. Kako mjenjati nešto što uopće nemaš?
Pa to nije tacno.
Evo:

Komentar nadbiskupa vrhbosanskog Dr Ivana Evandjeliste Sarica.
Sveto pismoSstarog i novog zaveta izdala akademija Ragina Apostorum, sarajevo 1942. strana 16.

Pitanje: Kako dokazujete da crkva ima moc da uspostavlja praznike i svete dane?

Odgvor: pa upravo cinom promene subote u nedelju koju protestanti slede i na taj nacin potpuno se suprostavljaju sebi sto stzogo drze nedelju, a krse vecinske propise koje je crkva uspostavila.
Pitanje: kako to dokazujete?
Odgvor: zato jer oni svetkuju nedelju, priznaju crkvenu moc da zapoveda praznike i da se svrstavju pod greh.

Sveto pismoSstarog i novog zaveta izdala akademija Ragina Apostorum, sarajevo 1942. strana 16.

Odgovor Kardinala Gibsona.

Gospodinu Jakovu Twistu.
Terre Houte

Dragi gospodine!
Na vase pismo u kojem vi pitate
1.je li subota sedmi dan po Svetom pismu i prema deset zapovesti?
Ja odgvoaram, jeste.
2. je li NEdelja prvi dan sedmice i jeli crkva promenila sedmi dan subotu na nedelju prvi dan dedmice?
Ja dogvoaram jeste.
3. Je li Spasitelj Isus promenio dan?
Ja odgvoaram nije.

Vasi odani.

J.kardinal Gibbons.

Gibbonsov Epilog strana 330.

Ponavljam - SVE ono sto je van Pisma jeste djubre a kako vidim Hristu i apostolima nije trebalo nista vise sem Pisma stoga se tog koncepta drzim i ja - sto bih izmisljao toplu vodu kada imamo sve servirano kako treba ?
Nove knjige trebaju novovercima kako bi promovisali neke versko novotarije stogva nista cudno sto si toliko ponesen takvim sadrzinama.
Servirano OD OTACA CRKVE.

2. je li NEdelja prvi dan sedmice i jeli crkva promenila sedmi dan subotu na nedelju prvi dan dedmice?
Ja dogvoaram jeste.
3. Je li Spasitelj Isus promenio dan?
Ja odgvoaram nije.

Točno. Ovdje je samo nespretno rečeno da je Crkva promijenila subotu u nedjelju, ispravno bi bilo reći da je Crkva uvela nedjelju kao sveti dan kršćana. I to je napravila Crkva još za života apostola.

Ali ti si zanijekao autoritet apostolima. Zar sad mjenjaš svoje vjerovanje i tvrdnju da je Bibliju ljudima Isus bacio s Neba?
Ma ti zanjekujes da to nisi znao.
Kritikujes a ne znas sta kritikujes.

1. Petrova 1,12Kojima se otkri da ne samijem sebi nego nama služahu ovijem što vam se sad javi po onima koji vam propovjediše jevanđelje poslanijem s neba Duhom svetijem, u koje anđeli žele zaviriti.

Ovdje je samo nespretno rečeno da je Crkva promijenila subotu u nedjelju, ispravno bi bilo reći da je Crkva uvela nedjelju kao sveti dan kršćana. I to je napravila Crkva još za života apostola.
Znaci tvoji kardinali ne znaju a ti si spretan pa si ih ispravio?

Pa nije nespretno.

Kardinal Gibson dalje kaze:

Pitenje: Koji je dan odmora sabat?
Odgovor: sedmi dan nasa subota.
Pitanje: da li drzite sabat?
Odgvor: ne mi svetkujemo dan gospodnji.
Pitanje: koji je to d äan?
Odgvor?
Prvi dan nedelje.
Pitanje: Ko ga je promeniuo?
Odgvor: katolicka crkva.

Anabrident of the christian doctrine by, henry Tuberville, p. 58.

Pitanje: Kako dokazujete da crkva ima moc da uspostavlja praznike i svete dane?
Odgvor: pa upravo cinom promene subote u nedelju koju protestanti slede i na taj nacin potpuno se suprostavljaju sebi sto sto drze nedelju, a krse vecinske propise koje je crkva uspostavila.
Pitanje: kako to dokazujete?
Odgvor: zato jer oni svetkuju nedelju, priznaju crkvenu moc da zapoveda praznike i da se svrstavju pod greh.

Sveto pismoSstarog i novog zaveta izdala akademija Ragina Apostorum, sarajevo 1942. strana

A ne pise subota?
Je li?

Ipak pise:
2. Mojsijeva 20,8Sjećaj se dana od SUBOTNOG da ga svetkuješ.
2. Mojsijeva 20,9Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
2. Mojsijeva 20,10A sedmi je dan SUBOTA Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
Ajde nemoj "falsifikovati",to "ne pise" u originalnoj Bibliji koju on ima,sad ce da ti da citata kako zaista stoji u originalu i onda ces morati da priznas da si " pogresio" jer je sedmi dan sreda..pardon,bese si cetvrtak..
...ma nije bitni sace on da me popravi...! :D

Apostolska djela 16,13U dan *šabata, prošli smo vrata, za dosegnuti, uzduž jedne rijeke, jedno mjesto gdje, mišljasmo mi, trebaše se nalaziti jedno mjesto za molitvu; kad smo sjeli, govorili smo ženama koje su se ondje sastal

Subotari pendreče Bibliju, a jedna od metoda pendrečenja je citiranje Biblije s nepotpunim kontekstom. Zato, evo ovdje malo šireg teksta iz kojeg citiraš:

Dj 16,13-23: U dan subotni iziđosmo izvan gradskih vrata k rijeci, gdje smo mislili da će biti bogomolja. Sjedosmo i stadosmo govoriti okupljenim ženama. Slušala je tako i neka bogobojazna žena imenom Lidija, prodavačica grimiza iz grada Tijatire. Gospodin joj otvori srce, te ona prihvati što je Pavao govorio. Pošto se pak krsti ona i njezin dom, zamoli: "Ako smatrate da sam vjerna Gospodinu, uđite u moj dom i ostanite u njemu." ..... Nato svjetina nahrupi na njih, a pretori trgoše s njih odijelo i zapovjediše da se išibaju. Pošto ih izudaraše, bace ih u tamnicu i zapovjede tamničaru da ih pomno čuva.

Što nalazimo? Pavao u subotu odlazi izvan grada tražeći bogomolju. Zašto? Traži Židove okupljene na jednom mjestu, kako bi im navijestio Krista. Oni koje tamo zatiče i kojima govori nisu kršćani. Vidimo da tek jedna bogobojazna žena imenom Lidija, prihvaća Pavlove riječi i nakon toga se krsti. Dakle, ponovo ništa od okupljanja kršćana na lomljenje kruha, ni u ovoj Pavlovoj subotnoj epizodi. Dapače, ponovo je naletio na "tamburaše" koji ga natamburaše i baciše u tamnicu.

Bezis od pitanja
Koje sam ti par puta podtavio.
Ma ne bezi on vec ti postavljas nezgodna pitanja stoga ne ispunjavas preduslove za odgovaranje.
Tako je i meni rekao i ja se otkazao od cekanja.
...a i nije mu losa strategija,dovedes ga u cosak i on odjednom hoooooooop,jedan papski manevar i covek i dalje posteno si pljuva kao da se nistra nije dogodilo a krvica ostaje na sagovornika sto mu postavio glupo pitanje. :D

Subotari pendreče Bibliju, a jedna od metoda pendrečenja je citiranje Biblije s nepotpunim kontekstom. Zato, evo ovdje malo šireg teksta iz kojeg citiraš:

Dj 16,13-23: U dan subotni iziđosmo izvan gradskih vrata k rijeci, gdje smo mislili da će biti bogomolja. Sjedosmo i stadosmo govoriti okupljenim ženama. Slušala je tako i neka bogobojazna žena imenom Lidija, prodavačica grimiza iz grada Tijatire. Gospodin joj otvori srce, te ona prihvati što je Pavao govorio. Pošto se pak krsti ona i njezin dom, zamoli: "Ako smatrate da sam vjerna Gospodinu, uđite u moj dom i ostanite u njemu." ..... Nato svjetina nahrupi na njih, a pretori trgoše s njih odijelo i zapovjediše da se išibaju. Pošto ih izudaraše, bace ih u tamnicu i zapovjede tamničaru da ih pomno čuva.

Što nalazimo? Pavao u subotu odlazi izvan grada tražeći bogomolju. Zašto? Traži Židove okupljene na jednom mjestu, kako bi im navijestio Krista. Oni koje tamo zatiče i kojima govori nisu kršćani. Vidimo da tek jedna bogobojazna žena imenom Lidija, prihvaća Pavlove riječi i nakon toga se krsti. Dakle, ponovo ništa od okupljanja kršćana na lomljenje kruha, ni u ovoj Pavlovoj subotnoj epizodi. Dapače, ponovo je naletio na "tamburaše" koji ga natamburaše i baciše u tamnicu.
Kakva zidovi u Makedoniji i to naselje Rimsko ne jevrejsko?
I to u bogomolji ne sinagogi.

Djela apostolska 16,12A odande u Filibu, koje je prvi grad zemlje Maćedonije, naselje Rimsko; i u onom gradu ostasmo nekoliko dana.
Djela apostolska 16,13A u dan subotni iziđosmo iz grada k vodi gdje bješe bogomolja; i sjedavši govorismo k ženama koje se bijahu sabrale

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back