Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovu jednadžbu s 'mnoštvom nepoznatih' konačno sam riješio, i dobio ovakvo rješenje - Ljudima je Bibliju Isus 'bacio sNeba'.
Jeste.
Jovan 6,50Ovo je hljeb koji silazi s neba: da koji od njega jede ne umre.
Jovan 6,51Ja sam hljeb živi koji siđe s neba; koji jede od ovoga hljeba življeće vavijek; i hljeb koji ću ja dati tijelo je moje, koje ću dati za život svijeta

Otkrivenje 19,13I bješe obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se njegovo zove: riječ Božija.

A sto mene nisi pitao?
A Odakle si ti preuzeo nedelja dan odmora?

Od apostola.

Pa crkva nije ni uzela nista drugo nego sto su apostoli.
Posle je otpala.

Crkva je koncem 4. stoljeća odredila knjige koje i vi adventisti zovete svojim Svetim pismom, a proročica ti kaže da je u to vrijeme bila već debelo Babilonska Bludnica.

Jeste.
Jovan 6,51Ja sam hljeb živi koji siđe s neba; koji jede od ovoga hljeba življeće vavijek; i hljeb koji ću ja dati tijelo je moje, koje ću dati za život svijeta

Otkrivenje 19,13I bješe obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se njegovo zove: riječ Božija.

Čestitam. Ti si prvi subotar koji je i 'teološki dokaza' da je Isus ljudima Bibliju bacio s Neba.

Evo čovjeka koji širi vjerovanje da je Bibliju Isus ljudima 'bacio s Neba'.
Ocito ti je Sveto pismo skroz strano.
Rekoh ja da vi niste hriscani.

1. Petrova 1,12Kojima se otkri da ne samijem sebi nego nama služahu ovijem što vam se sad javi po onima koji vam propovjediše jevanđelje poslanijem s neba Duhom svetijem, u koje anđeli žele zaviriti.

Jeste.

Zanimljivo da ne vidite u tim Hristovim riječima jasnu potvrdu realnosti Njegovog prisustvo u Evharistiji.

Od apostola.

Crkva je koncem 4. stoljeća odredila knjige koje i vi adventisti zovete Svojim svetim pismom, a proročica ti kaže da je u to vrijeme bila već debelo Babilonska Bludnica.
Pa citiraj nam kako kazes, menjamo subotu za nedelju.

Koja je odredila?
Vasa katolicka ili pravoslavna?

Apostoli kazu posle njih dolazi veliki otpad u crkvi.
Ko je to otpao, katolici ili pravoslavci?

A kako ti znaš da su baš ti spisi koji se nalaze u Bibliji zaista prava stvar?
E ovo je sustinski bitno pitanje koje resava sve vase dileme:
Sve sto je zapisano a u skladu je sa ostatkom Pisma to jeste od Boga a sve sto nije - treba se kategoricki odbaciti...!!!
...kao sto je recimo slucaj sa onim vasim apokrifnim knjizurinama za koje smatram da ste ih trebale zameniti sa nekom trecerazrednim izdanjima Mikijevog almanaha jer bi oni vise "imali smisla" da budu deo Pisma.. :D

Zanimljivo da ne vidite u tim Hristovim riječima jasnu potvrdu realnosti Njegovog prisustvo u Evharistiji.
Zato ste stalno menjali liturgiju sve dok niste videli?
Pa kada ste videli tek tada ste uveli svestenike koji apostolima nisu trebali?

Neverovatno je da ne vidite da je'Hristos jednom zauvek razapet.
Svako nanovo razapinjanje je hula na Duha svetoga.
Blasfemija.
Svaki put.

E ovo je sustinski bitno pitanje koje resava sve vase dileme:
Sve sto je zapisano a u skladu je sa ostatkom Pisma to jeste od Boga a sve sto nije - treba se kategoricki odbaciti...!!!
...kao sto je recimo slucaj sa onim vasim apokrifnim knjizurinama za koje smatram da ste ih trebale zameniti sa nekom trecerazrednim izdanjima Mikijevog almanaha jer bi oni vise "imali smisla" da budu deo Pisma.. :D
A to znaš kako? Jesi ikada čitao bilo šta od tih ostalih tekstova? Jevreji, koje ti inače veličaš, će ti reći da se Novi zavjet nikako ne uklapa sa Starim i da je NZ čisti miks judaizma i paganskih religija.

Čestitam. Ti si prvi subotar koji je i 'teološki dokaza' da je Isus ljudima Bibliju bacio s Neba.
Petar i ja. 2 subotara.
Ocigledno ne pripadas crkvi koju je osnivao Petar inace bi ovo znao:
1. Petrova 1,12Kojima se otkri da ne samijem sebi nego nama služahu ovijem što vam se sad javi po onima koji vam propovjediše jevanđelje poslanijem s neba Duhom svetijem, u koje anđeli žele zaviriti.

Petar i ja. 2 subotara.
Ocigledno ne pripadas crkvi koju je osnivao Petar inace bi ovo znao:
Gdje je apostol Petar poslije Hristovog vaznesenja svetkovao subotu pa da je subotar?

A to znaš kako? Jesi ikada čitao bilo šta od tih ostalih tekstova?
Naravno da jesam,pa tako se uporedjuje,zar ne ?
Evo secam se recimo kada si ti davao neke citate da bi dokazao da su vernici sluzili mrtvacima ! :D
Jevreji, koje ti inače veličaš, će ti reći da se Novi zavjet nikako ne uklapa sa Starim i da je NZ čisti miks judaizma i paganskih religija.
Briga mene danas za jevreje,meni su bitne knjige koje su oni zapisivali pod direktnim uticajem Boga nebeskoga ,tako i mogu praviti razliku izmedju svetih knjiga i sv ostalo sto je u rangu Alana Forda ili mozda Mikijevog almanaha.

Naravno da jesam,pa tako se uporedjuje,zar ne ?
Evo secam se recimo kada si ti davao neke citate da bi dokazao da su vernici sluzili mrtvacima ! :D

Briga mene danas za jevreje,meni su bitne knjige koje su oni zapisivali pod direktnim uticajem Boga nebeskoga ,tako i mogu praviti razliku izmedju svetih knjiga i sv ostalo sto je u rangu Alana Forda ili mozda Mikijevog almanaha.
Jesi li ikada pročitao išta sem 66 knjiga protestantskih Biblija pa da možeš reći da li se nešto uklapa ili ne uklapa?

Gdje je apostol Petar poslije Hristovog vaznesenja svetkovao subotu pa da je subotar?
10 zapovesti du neraskidiva celina.
Koje su i Hristos'i apodtoli priznali.

Evo tvoja crkva ih usmeno priznaje:

Десет Божијих заповести

1. Ја сам Господ Бог Твој, немој имати других богова осим мене.

2. Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити.

3. Не узимај узалуд имена Господа Бога својега.

4
. Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је одмор Господу Богу твојему.

5. Поштуј оца својега и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.

6. Не убиј.

7. Не чини прељубе.

8. Не кради.

9. Не сведочи лажно на ближњега својега.

10. Не пожели

Da nije tako 4 kao dan odmora ne bi stojala tamo.

A po tebi je dakle bitno i mesto,da se tacno zna u kome je gradu svetkovao subotu ?
Jel citas bre ti sta pises,sta je vama ljudi ? :D
Ako je subota tako bitna kako vi tvrdite kako je moguće da eto baš ngdje nema da je bilo ko sem Jevreja svetkuje ili da je neko od apostola svetkuje poslije Hristovog vaznesenja? Dok sa druge strane imamo jasno svjedočenje da su se hrišćani okupljali nedeljom.

10 zapovesti du neraskidiva celina.
Koje su i Hristos'i apodtoli priznali.

Evo tvoja crkva ih usmeno priznaje:

Десет Божијих заповести

1. Ја сам Господ Бог Твој, немој имати других богова осим мене.

2. Не прави себи идола нити каква лика; немој им се клањати нити им служити.

3. Не узимај узалуд имена Господа Бога својега.

4
. Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и сврши све своје послове, а седми дан је одмор Господу Богу твојему.

5. Поштуј оца својега и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.

6. Не убиј.

7. Не чини прељубе.

8. Не кради.

9. Не сведочи лажно на ближњега својега.

10. Не пожели

Da nije tako 4 kao dan odmora ne bi stojala tamo.
Da malo iskopiram robiveka šta kažeš porasla cijena nafte na ruskom tržištu.

Jesi li ikada pročitao išta sem 66 knjiga protestantskih Biblija pa da možeš reći da li se nešto uklapa ili ne uklapa?
Ponavljam - SVE ono sto je van Pisma jeste djubre a kako vidim Hristu i apostolima nije trebalo nista vise sem Pisma stoga se tog koncepta drzim i ja - sto bih izmisljao toplu vodu kada imamo sve servirano kako treba ?
Nove knjige trebaju novovercima kako bi promovisali neke versko novotarije stogva nista cudno sto si toliko ponesen takvim sadrzinama.

Ako je subota tako bitna kako vi tvrdite kako je moguće da eto baš ngdje nema da je bilo ko sem Jevreja svetkuje ili da je neko od apostola svetkuje poslije Hristovog vaznesenja? Dok sa druge strane imamo jasno svjedočenje da su se hrišćani okupljali nedeljom.
Sad si bezobrazan a toliko sam ti puto govorio o tome - jel imas bre ti dokaze da je bilo koji apostol postovao 3-cu Bozju zapovest !?
Ako imas daj iznesi ako li nemas daj si vis eokaci ove price macki o rep i da pricamo ko ljudi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back