Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi listovi vam nisu toliko vazni,tako da vam ne preporucujem da radite vjezbe za listove.Evo na primjer to se moze i dokazati tako sto covjek skoci iz stojeceg polozaja a da ne savija koljena vec da skoci samo tako sto ce opteretiti listove.Na youtubeu ukucajte ADAM LINKENAUGER ima dosta korisnih stvari na njegovom CHANELU.Za odraz su vam bitni i trbusnjaci ja sada njih forsiram,takodje radim eksplozivne cucnjeve sa 45 kg vise ponavljanja,ramena sa bucicama,bendz i jos neke vjezbe.Postavite sebi cilj sta hocete da dohvatite na primjer obruc tako sam barem ja radio i radim to vam dodje kao neka vrsta plyometrije,ja sam sada postavio jednu cijev horizontalno sa terase tako da sada diram visinu 3.25 iz 3 koraka jos na betonu tako da vjerujem da mogu da dohvatim 3.30 u sali.

PS ako nekoga intresuje jedan momak iz US je napravio svoj program za odraz stvarno je dobar ima 3 stepena za pocetnika,za dobro utrenirane,i za profesionalce,taj momak ima svega 1.70 a kuca windmil.Dosta je dobar moze da se radi i kod kuce treba ju vam samo bucice i 20kg ukupno da stavite po 10 na svaku.
Naravno,a sto se nogu tice najbitniji je kvadriceps,takodje i ledja igraju veliku ulogu,ali najbitnije je da sa poveca snaga celog tela,tako da su sklekovi,trbusnjaci(na kosoj klupi sa opterecenjem) idealni,a sve vezbe za noge da se rade brzo i eksplozivno...

Nisam neki strucnjak za skok,ali sam gotovo siguran da niko od vas pa cak ni ja ne koristi kod skoka svoj maximum jer nije bas sve u odrazu,znate poceo sam malo da proucavam tehniku odraza kao i sam odraz i shvatio sam da jedan dan skacem ko kengur a drugi ne mogu da se odlepim sa zemlje.Medjutim trebao sam pre neki dan da se testiram i odlucio sam da dan pre toga apsolutno nista ne radim sto je povezano sa vezbanjem,i taj dan sam bukvalno skocio najvise otkad znam za sebe.Tako da sustina ove price je da kad skaces moras da se uneses u tom trenutku i velika je verovatnoca da sa dobrim odrazom,tehnikom i voljnim trenutkom kao i dmorom mozes da skocis vise.Bas sam slusao neke price i skapirao da ima neceg i u glavi,no da vas ne smaram recu vam samo za jednog lika koji je imao odraz oko 35 inca(oko 90 cm) i bio je visok 182cm i nije mogao da zakuca.Pitate se kako je to moguce,e pa taj lik kad god bi se zaleteo da zakuca osetio bi neki strah koji bi ga sprecio u tome.Ni meni to nikad nije bilo jasno ali ***.P.S. razmislite malo o ovome, meni je pomoglo.E da imam malo renovirani air alert 3,radim ga i kolena me ne bole,ko hoce da mu posaljem neka mi pise u mail copic.aleksandar@yahoo.com

Ljudi listovi vam nisu toliko vazni,tako da vam ne preporucujem da radite vjezbe za listove.Evo na primjer to se moze i dokazati tako sto covjek skoci iz stojeceg polozaja a da ne savija koljena vec da skoci samo tako sto ce opteretiti listove.Na youtubeu ukucajte ADAM LINKENAUGER ima dosta korisnih stvari na njegovom CHANELU.Za odraz su vam bitni i trbusnjaci ja sada njih forsiram,takodje radim eksplozivne cucnjeve sa 45 kg vise ponavljanja,ramena sa bucicama,bendz i jos neke vjezbe.Postavite sebi cilj sta hocete da dohvatite na primjer obruc tako sam barem ja radio i radim to vam dodje kao neka vrsta plyometrije,ja sam sada postavio jednu cijev horizontalno sa terase tako da sada diram visinu 3.25 iz 3 koraka jos na betonu tako da vjerujem da mogu da dohvatim 3.30 u sali.

PS ako nekoga intresuje jedan momak iz US je napravio svoj program za odraz stvarno je dobar ima 3 stepena za pocetnika,za dobro utrenirane,i za profesionalce,taj momak ima svega 1.70 a kuca windmil.Dosta je dobar moze da se radi i kod kuce treba ju vam samo bucice i 20kg ukupno da stavite po 10 na svaku.

dodjem posle 2 godine i ponovo je ova tema na vrhu.. :D

da odgovorim na post...
tesko da ce neko skakati preko metar s nekim kucnim vezbicama.. Taj lik ima 1.70, pretpostavljam 70-ak kila, tj perce.. E pa tesko da ce to uraditi neko veci, tezi..a i svi veliki skakaci izbacaju po 180plus kg... iz duuubokog cucnja

tako da
ako ocete da skacete-- nista bez gvozdjurije..ali i odredjenih godina

e da vam ne bi svima slao taj relativno izmenjeni air alert postovacu ovde.e ovako stvar je prosta u principu sve je isto osim one vezbe leap ups, od nje vas pretpostavljam i najvise bole kolena.Znaci u 1 nedelji leap ups radite 3x5 pa svake nedelje povecajte za jedno ponavljanje znaci 3x6,3x7,3x8....itd ali pod uslovom da je radite ovako:stanite uspravno zatim skocite iz mesta najvise sto mozete ali sa rukama dole,kada sletite dole ne skacite odmah iz prve vec se brzo uspravite i opet isto(bitno je da kod svakog ponavljanja izvucete maximum jer zato i ima tako malo serija i ponavljanja)

pazi ja sam trenutno u 10 nedelji i ne zalim sa ni na kakve bolove i tome slicno,mada opet sve zavisi nekome ce da odgovara ovaj program a nekom ne ,tako da bi ti ja preporucio da krenes da ga radis ,nece ti naskoditi al npr da ga radis 5 nedelja pa da vidis,ako osecas neke bolove ti onda nemoj da ga radis a ako ne ti ga slobodno radi nisi ti toliko mali,ja brt imam 16 pa ga radim i ne smeta mi.I preporucio bih ti da sakupis komentari od ostalih na foruma pa da vidis sta ce oni da ti kazu.....toliko od mene pozzz :)

ja vas molim da ne radite air alert, to su preporucivali i ljudi koji znaju nesto vise od mene... krenite od prve strane i citajte postove zvercine.. jer oni na koje svrsavate nisu radili nista slicno.. i svi su imali duboki cucanj 180/200kg+... tako da zajebi to i pravac teretana... jer za 15 nedjelja mozes uraditi nesto mnogo korisnije i vise od 300+skokova dnevno :lol:

Prosle su godine i godine od kad sam pisao u ovoj temi, ja sam bio protivnik kojekakvih omercijalnih programa i sa svog trenerskog aspekta pisao kako se skocnost trenira, vi ste me ubedjivali da nemam pojma i dacete tim programima zakucati sa penala povecati skok za 90cm.... zanima me koliko vas moze uopste da zakuca, koliko vas moze da zakuca van isprekidane... a penal.... dream about it...

eee maaan, jesi ziv~? :D

nemoj tako, moji rezultati nisu losi :)

Mickey Fine nebi se slozio sa tom tvojom teorijom da se pre 20 godine iskoristi 90 posto svog skakackog potencijala pa meni je odraz napredovao bas posle 20,sad imam 23 i ko god me poznaje zna da sam uvek imao istu kilazu oko 75 kg i da sam igrao bukvalno svaki dan basket i trenirao kosarku,naprimer meni je odraz iz mesta bio oko 63,64 cm iz mesta sa 19 godina a sada mi je oko 70 cm,iz zaleta mi je bio barem 10 cm manji sad je 90 cm,inace krenuo sam u teretanu sa 17 godina al noge sam poceo da radim pre 7 meseci prvi put(idalje se pitam zasto tako kasno)i poenta je po mojoj teoriji ako oces od prilike metar odraza iz zaleta moras imati strasno jake noge na primer da dignes barem 2 puta svoju tezinu iz cucnja do 90 stepeni i do tog zakljucka sam dosao ispitivanjem jedno desetak ljudi za koje znam da imaju odlican odraz dakle oko metar iz zaleta(imam dva drugara koja imaju i veci-pipaju glavom obruc a visoki su 190 i 192)evo ti je jedan primer zamisli imas naprimer 100kg i mozes isto toliko da dignes na bencu pa nakon nekog vremena uspes da ojacas toliko da mozes podici 200kg,sta mislis koliko bi katapultirao sipku kad bi onda stavio 100kg,tako ti je isto i sa nogama,ali naravno tu ima i jedan veliki problem nije nimalo lako doci do toga da ti bude faktor dva na cucnju(meni je licno puno vremena trebalo i do ove kilaze sa kojom radim a to je 120kg-7 meseci)al videcemo trudicu se jos 3,4 meseca da doguram do 150kg)

Ja se s tobom ne slazem 96 sam godiste i visok sam 182,a imam druga isto godiste 180 e sad on nogama moze da digne 120 kila ja ne znam dal bih mogo 40 kg,ja se iz zaleta uhvatim za obruc,a pritom raspon ruku mi je manji a on ne moze ni da ga pipne.

Ja se s tobom ne slazem 96 sam godiste i visok sam 182,a imam druga isto godiste 180 e sad on nogama moze da digne 120 kila ja ne znam dal bih mogo 40 kg,ja se iz zaleta uhvatim za obruc,a pritom raspon ruku mi je manji a on ne moze ni da ga pipne.

br.1 Cucanj i dizanje nogama nije isto! cucanj je jedna od 3 osnovne vjezbe snage!!!
br.2 Mozda taj decko ne "zna" da skoci ili ga ne zanima odraz il tako nesto!

E ovako meni je odraz oko 95-100, samo me zanima kako nije veci jer radim jednonozni cucanj sa 30 kila i zatim jos skocim pa sa drugom nogom... ili kad se dizem na jednoj nozi na prstima mogu sa 60kg. Nisam bas siguran da mogu jos mnogo napredovati sto se tice snage, pa me zanima ovako za eksplozivnost neke vjezbe. Istrazivao sam, nasao sam ove plyometrics, danas sam odmah dobio upalu misica, znaci nista tegovi, pa kontam ako bih radio jedno vrijeme to da li bi mnogo snage izgubio te upropastio napredak u snazi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back