euridika
Ističe se
- Poruka
- 2.608
Da... bravo!!!
1933. Uliks je zabranjen u SAD, a Hemingvej je bio očaran Portretom umetnika u mladosti.
1933. Uliks je zabranjen u SAD, a Hemingvej je bio očaran Portretom umetnika u mladosti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zena mora imati novca i sopstvenu sobu ako zeli da se bavi knjizevnoscu. Ona je imala i novca, a sopstvenu sobu oduvek. No, manjkala joj je
animalna snaga da izdrzi zivot, zato sto je dolazila iz onog dragocenog carstva koje je Sv.Avgustin nazvao "izabranim carstvom slabih.
U jednom svom delu kaze:Sta bi bilo da je Sekspir imao sestru isto tako talentovanu kao i on?![]()
Virdžinija Vulf.
- - - - - - - - - -
Baš lepo što sam druga...![]()
Ne važi se. Isuviše je lako za tebe...
Ko je bila prva žena član Srpske akademije nauka?
Znam...Neko će već da se upeca.
Samo je mogla Kraljevića Marka...![]()
Naravno. Margerit Jursenar, Osmeh Kraljevića Marka.
Uuuuups, loptica opet u tvom dvorištu.![]()
E , ova Rada se ne javlja mesecima ovde i sada je ufatilo.
Nego da nije ona pored Marka pominjala i Neznanog junaka![]()
Autor je cak dolazio i u Beograd, jeo nase slatko ( taj ukus jedva izdrzive slatkoce morao se dopasti nekome ko je do kraja
upoznao i voleo krajnosti. I apsurd)
Kraj sveta bice najvljen u odumiranju reci ( shapuno mu je Dzojs, onomad u Parizu)
Njegova je osnovna tema smrt Boga u coveku i uzas koji pri tome nastaje..
Da li je to onaj što je drugovao sa Konstantinovićem?
Jeste, ali njih dvojica se nikada nisu stvarno srela, samo su se dopisivali godinama.
Cela je korespondencija nestala u vihoru najnovijih ratova. Njegova je kuca u Rovinju
spaljena pa je i ta korespondencija unistena.
Ne znam, negde sam tako procitala.Nije baš da se nisu družili, a nije ni sve izgubljeno.![]()
Ne znam, negde sam tako procitala.
Nego na kom je jeziku Beket pisao? Od kud francuski u ovim pismima?