Književni kviz

Zena mora imati novca i sopstvenu sobu ako zeli da se bavi knjizevnoscu. Ona je imala i novca, a sopstvenu sobu oduvek. No, manjkala joj je
animalna snaga da izdrzi zivot, zato sto je dolazila iz onog dragocenog carstva koje je Sv.Avgustin nazvao "izabranim carstvom slabih.
U jednom svom delu kaze:Sta bi bilo da je Sekspir imao sestru isto tako talentovanu kao i on?:)

Zena mora imati novca i sopstvenu sobu ako zeli da se bavi knjizevnoscu. Ona je imala i novca, a sopstvenu sobu oduvek. No, manjkala joj je
animalna snaga da izdrzi zivot, zato sto je dolazila iz onog dragocenog carstva koje je Sv.Avgustin nazvao "izabranim carstvom slabih.
U jednom svom delu kaze:Sta bi bilo da je Sekspir imao sestru isto tako talentovanu kao i on?:)

Ko zna šta bi bilo...

Ne važi se. Isuviše je lako za tebe...:lol:
Ko je bila prva žena član Srpske akademije nauka?

Pravim se da ne vidim.
smilie_girl_268.gif
Nešto mi se ne smišljaju pitanja.

Znam...:lol: Neko će već da se upeca.

:D E, ja se predomislila, u stvari, setila sam se jedne zapetljancije.

Isidora Ssekulić je prva dama sa titulom akademika.

--------------------------------

Njeno najpoznatije delo govori o jednoj krunisanoj glavi koja nije imala druga posla nego da zida
zidove po nekim nedođijama. Uzgred, taj je bio posinak onog što je imao kozje uši.
I ona je bila prva dama sa titulom akademika u svojoj zemlji, a pitanje glasi:
kog našeg junaka je smestila u svetsku literaturu?

Autor je cak dolazio i u Beograd, jeo nase slatko ( taj ukus jedva izdrzive slatkoce morao se dopasti nekome ko je do kraja
upoznao i voleo krajnosti. I apsurd;))
Kraj sveta bice najvljen u odumiranju reci ( shapuno mu je Dzojs, onomad u Parizu)
Njegova je osnovna tema smrt Boga u coveku i uzas koji pri tome nastaje..

Autor je cak dolazio i u Beograd, jeo nase slatko ( taj ukus jedva izdrzive slatkoce morao se dopasti nekome ko je do kraja
upoznao i voleo krajnosti. I apsurd;))
Kraj sveta bice najvljen u odumiranju reci ( shapuno mu je Dzojs, onomad u Parizu)
Njegova je osnovna tema smrt Boga u coveku i uzas koji pri tome nastaje..

Da li je to onaj što je drugovao sa Konstantinovićem?

Jes da je Shade na redu, ali eto ja sam u formi.

Koji je Nobelovac pisao na engleskom eseje, a i predavao je knjizevnost na jednom americkom univerzitetu, medjutim poeziju ( za koju je
i dobio Nobela) samo na ruskom:)
I da, voleo je Veneciju:)

Back