krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Pomoć: engleski pisac, prošle godine je dobio nagradu za životno delo.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Onda mora da je to Poglavica Bela Vrana.Pomoć: engleski pisac, prošle godine je dobio nagradu za životno delo.

Džulijan Barns? Onj e dobijao neke nagrade, samo ne znam za šta.
 Puls, zbirka priča.
 Puls, zbirka priča.
Kontroverzna ličnost, helenofil. Divio se i Šekspiru.
Voleo je da oblači belo odelo prilikom pisanja.
Napisao je prvu knjigu u kojoj se sistematično govori o pesničkom stvaranju, a posvetio ju je svom kolegi, koji je bio u to doba mnogo popularniji i voljeniji od strane naroda, što je produbilo njegov antagonizam.
U pitanju je domaći autor.

Autor je jedne od najuticajnijih zbirki pesama na svetu, posvećene ženi, njegovoj platonskoj ljubavi, čiji je muž bio predak Markiza de Sada.
Ko je on?
Petrarka, s tim što ja imam informaciju da je Laura de Sadova rođaka, a ne njen muž.
Moguće. Na Vikipediji piše ovako. Ko će ga znati.
Pitaj!

Samo nagađam.
 Samo nagađam.
Ako je Kiš, mogao bi da bude Čas anatomije? Priznajem, nisam čitala.Samo nagađam.

Upravo sam odgledala savršen film s Robinom Vilijamsom u glavnoj ulozi, Društvo mrtvih pesnika. On je profesor engleskog jezika. a učenici mu se obraćaju sa "O kapetane, moj kapetane". Čiji su to stihovi?

Dobro, onda jedno fudbalsko pitanje.
Ime našeg pisca (više esejiste, kritičara) koji u knjigama sasvim ozbiljno povezuje fudbal i književnost.
Znam da je Crnjanski bio fudbaler, ali ne naiđoh ni na kakav fudbal u njegovim knjigama. Bar ne u većoj meri.