krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Pomoć: engleski pisac, prošle godine je dobio nagradu za životno delo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Onda mora da je to Poglavica Bela Vrana.Pomoć: engleski pisac, prošle godine je dobio nagradu za životno delo.

Džulijan Barns? Onj e dobijao neke nagrade, samo ne znam za šta.![]()
Puls, zbirka priča.Kontroverzna ličnost, helenofil. Divio se i Šekspiru.
Voleo je da oblači belo odelo prilikom pisanja.
Napisao je prvu knjigu u kojoj se sistematično govori o pesničkom stvaranju, a posvetio ju je svom kolegi, koji je bio u to doba mnogo popularniji i voljeniji od strane naroda, što je produbilo njegov antagonizam.
U pitanju je domaći autor.

Autor je jedne od najuticajnijih zbirki pesama na svetu, posvećene ženi, njegovoj platonskoj ljubavi, čiji je muž bio predak Markiza de Sada.
Ko je on?
Petrarka, s tim što ja imam informaciju da je Laura de Sadova rođaka, a ne njen muž.
Moguće. Na Vikipediji piše ovako. Ko će ga znati.
Pitaj!

Samo nagađam.
Ako je Kiš, mogao bi da bude Čas anatomije? Priznajem, nisam čitala.Samo nagađam.
![]()
Upravo sam odgledala savršen film s Robinom Vilijamsom u glavnoj ulozi, Društvo mrtvih pesnika. On je profesor engleskog jezika. a učenici mu se obraćaju sa "O kapetane, moj kapetane". Čiji su to stihovi?

Dobro, onda jedno fudbalsko pitanje.
Ime našeg pisca (više esejiste, kritičara) koji u knjigama sasvim ozbiljno povezuje fudbal i književnost.
Znam da je Crnjanski bio fudbaler, ali ne naiđoh ni na kakav fudbal u njegovim knjigama. Bar ne u većoj meri.