KK Partizan

Ovo je za mene veliki bezobrazluk od strane Obradovića, beše skoro jedan čovek preživeo infarkt na utakmici, plaćaju ljudi duplo skuplje ulaznice od komšija i nerviraju se kada gubimo, ovaj čovek nonšalantan, ma idi bre čoveče.
Treba i on da dobije infarkt da bi ti bio srecan.

Stvar je sledeca, kosarka se promenila, nije vise 2008. i navijaci bi to isto trebali da shvate. Ni meni se ne svidja ova NBA-zacija EL, ali tako je, i tako sad ja shvatam nase ucesce tu. Kakvo bre shvatanje svake utakmice na zivot i smrt, ako tako gledas na kosarku, vise ne mozes jer se ne igra bitna utakmica svake nedelje ili svake druge, trece nedelje, vec nekad i dvaput nedeljno. Lozanu te vrste imamo sad i drugu sezonu u komsiluku, tj. predgradju, ali oni su tek neizivljeni i nisu prosli stvari koje mi jesmo.

Ovonedeljne utakmice nisam gledao, ali mi je krivo zbog sinoc. Razumem da je to zbog toga sto se mi sad tek okupljamo, nismo dobro zavrsili prelazni rok, a onda se i prilagodjavamo na situaciju bez Karlika, ali velike zamerke i gorak ukus ostaje zbog evidentno lose odbrane i cinjenice da smo opet bacili jedno mesec dana i tamo smo gde smo trebali biti jos pre, a sezona prolazi, druge ekipe marljivo skupljaju poene i mi opet kaskamo iako smo krenuli sa 3/2.

Sutra u 17h protiv Dubaija, tamo, gde jos nismo pobedili. Jasno je da necemo biti favoriti ni sutra, Dubai dobro igra kuci i imaju veliku prednost jer im svi dolaze putujuci po 5-6 ili vise sati, verovatno i te sitne stvari kao drugacija klima i drugi kontinent imaju malo uticaja, ... Ali posto se polako kompletiramo, i treba da pocnemo da se dizemo polako, nadam se prvoj pobedi.

Isto vazi nazalost i za gostovanje u Pireju, jos teze. Ali i tu cu se svakako nadati iznenadjenju.

Nemamo bas srece ni sa rasporedom, recimo panteri ne izbivaju iz Beograda i Srbije mesec dana dok mi ljustimo tamo-vamo (ko pravi te rasporede u Evroligi da mi je znati), ali i mi smo sami krivi jer nismo dobili recimo ni Pariz ili Barselonu, a trebali smo da se skupimo bar za jednu od te dve pobede.

Nemamo bas srece ni sa rasporedom, recimo panteri ne izbivaju iz Beograda i Srbije mesec dana dok mi ljustimo tamo-vamo (ko pravi te rasporede u Evroligi da mi je znati), ali i mi smo sami krivi jer nismo dobili recimo ni Pariz ili Barselonu, a trebali smo da se skupimo bar za jednu od te dve pobede.

Pariz nismo mogli dobiti jer su premocno odigrali tu utakmicu, ali Barsu smo definitivno mogli (i morali) jer oni su odigrali osrednje u odnosu kako znaju da odigraju.

.
Јбт, мислио сам да су нас ове невоље кроз које пролазимо захваљујући идиотском режиму прочистиле од навијача резултата, али не лези враже.

Као прво, одлазак Жељка био би тежак ударац за финансије Партизана.

Даље, јел Жељко крив што немамо ростер да можемо целу утакмицу агресивно да играмо, већ се кључни играчи чувају личних грешака, за друго полувреме?

Јел Жељко крив што играчи у кључним тренуцима маше слободна бацања?

Јел Жељко крив што играчи не погађају тројке у кључним моментима из отворених шутева. Ако је играч добио отворени шут, значи да су уигране акције у нападу, остало је на играчу и срећа.

Што неко рече, ако немаш среће, улицу на можеш да пређеш.

Коју утакмицу је Партизан изгубио, а требало је да добије?

ЕЛ је данас таква да свако сваког може да добије и ко то не види, нека гледа звезду у фудалу... уппсссс

.

On i/ili Savic su krivi sto dovodimo npr. igrace koji su njanjavi kao nesudjeni Mirota, Dejvis ili Dzabari (zasad). On je kriv sto smo se do Bonge mucili sa svim igracima na krilnoj poziciji. Za jos neke stvari je on kriv, ali to je sve posledica zelje da napravi tim koji ce da ljusti kad se namesti, kao onaj sto je bio pred vratima F4 dok se nisu ukazali spanski gov.narci i disciplinska komisija. Koliko je on zapravo zaista kriv zbog toga sto zeli, tesko mi je reci. Vidim da mnogi pate drugu sezonu zasto nismo kao komsiluk iz predgradja, gde je sad svaka EL utakmica lozenje do koske posto im je Zelimir nanovo otkrio EL i da se moze u njoj nesto postici. Ali on ne vidi sve ovo kao lozenje do koske, vec pokusava da napravi tim koji ce da igra kosarku po njegovim zamislima, sa manje uspeha no sto bismo svi zeleli.

Al znam da kad, i ako, mu jednom uspe, to ce da prska naokolo kao ludo. Nadam se vec ove sezone. Videcemo.

.
Не видим проблем у промени двојице, тројице кључних играча нити да би значајно променили садашњу ситуацију.

Већи проблем видим у недостатку правог центра и заменама које не могу да одрже резултат у периодима док су ови на клупи.

Када се уђе у четврту четвртину са играчима по три фаула, тешко има шта од одбране.

Двадесет разлике на полувремену се стиже. Минус тринаест у четвртој се такође стиже, али играчи треба да су свежи и неоптерећени фауловима.

.

Gledam sad highlights protiv Barselone, znaci nama je Veseli ubacivao trojke, nema ko nije. Kad je taj poslednju trojku ubacio, dok je jos igrao krilo u Partizanu? Pa nije ni cudo sto primamo onakve koseve, kada dozvolis Panteru da otvori trojkom, da kameni Satoranski ubacuje, Veseli, naravno da ce Klajburna nesto us.ra.ti na kraju.

Zato me sad zanima hocemo li odigrati u meso od starta ili ce opet Bertans da zatrpava od prve minute, pa da se pitamo zasto nam sve ubacuju.

Mora odbrana. A ovo sto smo igrali u napadu mi se svidja.

.
Ма ОК, али на минут до краја Вашингтон баца лопту са једне на другу страну, губимо је и они прелазе у водствао, па онда Браун на десетак секунди пре краја има полагање за изједначење и промашује...

У основи, задатак тренера је да тим доведе у ситуацију да победи.

Остало је на играчима.

.

Da, da dovede u situaciju da pobedi a da to ne zavisi od greske umornih bekova i nekog suta s pola terena. Doduse, protiv Barselone bez glavnog igraca i sa dva nova mu niko nece zameriti, ali fakat je da igramo slabu odbranu na pocetku sezone i da smo mogli bolje u nekim utakmicama.

Na pocetku utakmice u Dubaiju smo solidni u tom segmentu, ali navlaci se za Dubai i odrzavaju se u igri preko slobodnih bacanja i trojki iz udvajanja sto je nas rizik. Gresimo malo vise, ali to mi je OK obzirom na sastav.

Okej, malo vrljavo prvo poluvreme ali korektan pristup, Kalates odigrao kapitenski iako sa greskama, gresili su i centri ponajvise cini mi se. 41 primljen poen je OK u gostima protiv Dubaija, kada se ima u vidu da su pocasceni sa nekoliko slobodnih bacanja i "faulova u napadu", da ne pricam o onoj "nesportskoj". A ni mi nismo uspeli dovrsiti nekoliko dobrih odbrana.

Sad da vidim kako cemo odreagovati na nasu famoznu trecu cetvrtinu.

Nije ni cudo da Braun gresi onoliko kad non-stop igra, sad pokusava da nadje svoj sut, nije ni Marinkovic sav svoj, a Dzabari pokusava da se pronadje takodje.

Lele, a dobro je pocela treca cetvrtina i opet nismo izbegli raspad. Pogubljeni kao guske u magli, trazimo se, nema samopouzdanja. Samo respekt za pokusaj da riljamo, ali uspeli smo samo 25min. Ajd, proci ce i ova kriza i poslozicemo se malo. Ali uz sav respekt prema Parkerovom talentu, zasto mi toliko volimo te mekusce da dovodimo, nije mi jasno. Zelimir je imao ranije dobre fore sa iznenadnim ulascima igraca koji ne igraju, pa i sa Pokuom u prosloj sezoni, al sad nam je doneo propast zajedno sa Parkerovim "zakucavanjima". Covek promasi dva zicera, Bejkonu konacno ulete dve trojke i mi cao, zdravo.

Sudijama zelim da uzivaju u srecnom novom roleksu koji ce da dobiju od seika, sramotni su. Bukvalno su odrzavali Dubai u igri dok se nisu malo raspucali, ebali i Slanina i Pentrusev. Nama na dusu svakako ide raspad posle toga.

Pa ono, klasican dupli kriterijum. Poceli smo da gubimo jer nam se zbog toga nije isplatilo da igramo pod kosem, pa smo izeksperimentisali malo. Oni su se "hranili" sa slobodnih bacanja i docekali svojih pet minuta. No, ni dobro sudjenje nam nece doneti samopouzdanje i koncentraciju koje nam jako fale, a uigranost cemo resiti vec.

Pa ono, klasican dupli kriterijum. Poceli smo da gubimo jer nam se zbog toga nije isplatilo da igramo pod kosem, pa smo izeksperimentisali malo. Oni su se "hranili" sa slobodnih bacanja i docekali svojih pet minuta. No, ni dobro sudjenje nam nece doneti samopouzdanje i koncentraciju koje nam jako fale, a uigranost cemo resiti vec.
.
Ма тешко је да играш када почетком 3/4, код 6 разлике за нас судије не свирају фаул у постављању блока Камењаша који се види из авиона, затим чист фаул под њиховим кошем.

У 4/4 улазимо са два играча са 4 фаула, не памтим када се то десило.

.

Realno, da je neki drugi trener i pomoćnici i sportski direktor leteli :metla:bi već odavno.

Videlo se još iz aviona na pripremama šta će da bude, delujemo kao rekreativci, mislio sam da napišem nešto ali odustajem, može vrlo lako da se desi da na kraju svi oni koji sada bezuslovno brane Obradovića budu prvi koji će ga najviše pljuvati. :aha:

Nadam se da nisam u pravu, prvi ću da pojedem ono, i nemo neko slučajno da odgovara na moju poruku :mmmm:, mene ćale kada sam imo 5,6 godina vodi sa njegovima idemo fićom pravo na stadion JNA primi nas beše Bjeković i ja trčim i jurcam na glavnom terenu JNA sav srećan, zato sam i emotivan kad je Partizan u pitanju.

Back