KK Partizan

Kupio vas Vucic za mekinje 🤣🤣🤣
Ne mozes da podneses...

Nije vucic

Nego legende partizana i neki biznismeni... Cuce se... Zoc je dosao da spasi od potopa koji vucic sprema...

Ko vam kriv pa vi nemate trenera ko zoc koji je najbolji u evropi i mamac za igrace...

Koju legendu imate?

A mi zoc danilovic savic djordjevic paspalj divac rebraca...

Jbg, nemate...

Sad vsm ni vucic pomoci ne moze... To nema da se kupi to sami napravite...

U zadnje vreme dali smo bogdanovica a vi?

Znam boli...

Treba namiriti sve strukture, a Panteri po internetima najavljuju revoluciju ukoliko se u Partizan dovede jos ko. :hahaha:

Da je do Vucica, dovodjenje Obradovica + korektan ali ne prejak sastav kao recimo Trinkijerijev bi bio dobar balans da groblje bude presrecno i puno nade, a da Panteri imaju bolji sastav i da budu relativno mirni.

A kako je krenuo prelazni rok, vi cete mucenici cuvati onih +41 ako se nastavi u ovom ritmu. I dobro to znate. Zato cela ova hajka i halabuka. Te Partizan placa igrace po 3 ili 5 miliona, te juri reprezentativce po hotelima, te ovo, te ono.
Covic obraza nema

Ugasicemo i fuziju...

Ne lupaj

Nema veze sa vucicem

IMG-0dff3c86510683e18ed5f576f589f769-V.thumb.jpg.bf49b412cde0d4361e2327aea88b585b.jpg

Zavrsi Novica Velickovic igracku karijeru, reklo bi se mozda malo prerano ali dobro.

Generalno uvek je ostavljao srce na terenu i vratio se u Partizan u momentu kada niko nije hteo , ono zaista je uvek davao 100% sebe i ostavljao srce na terenu za sta mu treba skinuti kapu iako je da se ne lazemo u dobroj meri limitiran igrac i na neki nacin igrac koji je mogao i znao da igra samo u Partizanu.

Inace njegova odluka da zavrsi karijeru je mozda donekle i razumljiva jer kapiram da je vec dao svoj maksimum jos odavno (mozda vec i na pocetku karijere) , da ni on sam vise ne vidi neku novu priliku za neki novi uzlet u karijeri a verovatno nije igrac koji prosto uziva u igri i toliko voli kosarku da mu je bitno samo da igra negde i da bi igrao sad tamo do svoje 40 i neke kao neki.
Takodje poslednjih par sezona unazad vec njegov ucinak je bio relativno skroman i vise je bio u nekom drugom planu (u odnosu na eru Duska Vujosevica) pa verovatno se vise ne uklapa ni u viziju Partizana koji gradi novi tim, koji je doveo Zoca, koji dovodi skupa i ozbiljna pojacanja i opet napada Evroligu i gde bi za njega bilo verovatno jos manje prostora i minuta nego prosle sezone, mada opet mogao je klub da mu izadje u susret, ponudi neki novi manji ugovor i da ima neku epizodnu ulogu, takodje mislim da bi on bio neka karika izmedju navijaca i igraca i kluba, mozda i jedina medju igracima, s'obzirom da je u klubu jos od kadetskih dana i prakticno jedini tu koji je dete Partizana i koji je bio klubu u eri kada je Partizan pobedjivao Barsu, Real, CSKA, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos i ostale (nisam siguran da li je bio i u ekipi kada je Partizan otisao na F4 Evrolige u Parizu) i cije prisustvo mozda i podseca navijace na neka srecnija i bolja vremena za klub, mislim i taj neki psiholoski momenat je isto nesto na sta bi klub trebao da obrati paznju.

Mada nekako i on je isto na neki nacin ostao nedorecen, secam se tamo 2009, 2010 koliko su ga dizali u nebesa samo, maltene kao da je ne znam Jokic ili Doncic , ono ocekivalo se od njega da ce sa reprezentacijom osvajati medalje, da ce otici u NBA ili u najgorem slucaju neka vrhunska evropska karijera , medjutim nista od toga nije bilo, ono prvo otisao u Real gde se nije proslavio, pa onda u Bambergu bio jednu sezonu pa ni tamo se nije proslavio, pa se onda vratio u Megu, pa onda sezonu ili dve odigrao u Turskoj da bi se 2016-te vratio u Partizan i maltene nakon tog odlaska iz Partizana u Real 2009/10 pa do sad je bilo skoro svo vreme neko u kosarkaskom i igrackom smislu zivotarenje.

No u svakom slucaju hvala mu za sve sto je uradio za Partizan, mislim da ce i on kao recimo Dusan Kecman, kao Goran Grbovic, pokojni Haris Brkic ,Zoki Stevanovic, Pera Bozic, Mica Beric , itd ostati u srcima navijaca i upamcen kao neka legenda kluba i barem kao neka lokalna legenda kad vec nije mogao kao evropska ili svetska.

Poslednja izmena:
Ne lupaj

Nema veze sa vucicem

Pa nazalost bojim se da ima, jer tesko da je Partizan kao drzavni klub mogao finansijski najednom tako da zivne bez uplitanja prstiju politike i ludog coveka koji misli da za sve treba da se pita i da sve on odlucuje u ovoj drzavi, ono kao sto je na neki nacin voljom politicara Partizan skrajnut na marginu svojevremeno tako ga opet voljim tih istih politicara vracaju tamo gde mu je i mesto.
Mada u principu to navijace ne bi trebalo previse da interesuje, ono nije toliko ni bitno da li se to desava voljim Vucica, Tadica, Slobe ili nekog 5-og vec je bitno da je klub opet malo zivnuo, da se dovode skupa i kvalitetna pojacanja i da se klub vraca na staze stare slave, iako bi ja recimo voleo da vidim vise domacih igraca a manje stranaca ali dobro, jer recimo nekada davno Partizan je podario nasoj kosarci Dalipagica, Kicanovica, Djordjevica, Danilovica, Paspalja, Divca, Rebracu, Predraga Drobnjaka, Tomasevica, Koturovica, Milosa Vujanica, Nenada Krstica, itd, a recimo 2010. kada je Partizan igrao F4 i tih godina kada je razbijao u Evroligi i kada su isto stranci vodili glavnu rec ne znam MekKaleb, Lazme, Veseli, Maric (koji je isto formalno bio stranac) Roberts ili ne znam Lovernj, Bertans, Vesterman , itd i na kraju dzaba ti uspesi i dzaba sve kad od svega toga nista nije ostalo za nasu kosarku i kada taj mocni Partizan tokom tih silnih godina u Evroligi nije izbacio ni jednog jedinog vrhunskog domaceg igraca, a Partizan je kroz istoriju uvek bio glavni oslonac i glavna baza srpske kosarke.

Pa nazalost bojim se da ima, jer tesko da je Partizan kao drzavni klub mogao finansijski najednom tako da zivne bez uplitanja prstiju politike i ludog coveka koji misli da za sve treba da se pita i da sve on odlucuje u ovoj drzavi, ono kao sto je na neki nacin voljom politicara Partizan skrajnut na marginu svojevremeno tako ga opet voljim tih istih politicara vracaju tamo gde mu je i mesto.
Mada u principu to navijace ne bi trebalo previse da interesuje, ono nije toliko ni bitno da li se to desava voljim Vucica, Tadica, Slobe ili nekog 5-og vec je bitno da je klub opet malo zivnuo, da se dovode skupa i kvalitetna pojacanja i da se klub vraca na staze stare slave, iako bi ja recimo voleo da vidim vise domacih igraca a manje stranaca ali dobro, jer recimo nekada davno Partizan je podario nasoj kosarci Dalipagica, Kicanovica, Djordjevica, Danilovica, Paspalja, Divca, Rebracu, Predraga Drobnjaka, Tomasevica, Koturovica, Milosa Vujanica, Nenada Krstica, itd, a recimo 2010. kada je Partizan igrao F4 i tih godina kada je razbijao u Evroligi i kada su isto stranci vodili glavnu rec ne znam MekKaleb, Lazme, Veseli, Maric (koji je isto formalno bio stranac) Roberts ili ne znam Lovernj, Bertans, Vesterman , itd i na kraju dzaba ti uspesi i dzaba sve kad od svega toga nista nije ostalo za nasu kosarku i kada taj mocni Partizan tokom tih silnih godina u Evroligi nije izbacio ni jednog jedinog vrhunskog domaceg igraca, a Partizan je kroz istoriju uvek bio glavni oslonac i glavna baza srpske kosarke.
Kako nije, bogdanovic....

Kako nije, bogdanovic....

E da vidis njega sam zaboravio, ne znam kako sam njega mogao da zaboravim ali eto on je jedan jedini, a slozicemo se da je jedan izbacen vrhunski igrac za 10 ili 15 godina ipak premalo, pogotovo za klub renomea kao sto je Partizan koji je maltene na godisnjem nivou izbacivao po par sjajnih igraca ili barem jednog igraca top klase tipa Bogdanovic.
Ono da je KK Partizan radio kako treba kao sto je i radio u neka prosla vremena pa danas bi imali jos jedno 10-ak raznih "Bogdanovica".

Zavrsi Novica Velickovic igracku karijeru, reklo bi se mozda malo prerano ali dobro.

Generalno uvek je ostavljao srce na terenu i vratio se u Partizan u momentu kada niko nije hteo , ono zaista je uvek davao 100% sebe i ostavljao srce na terenu za sta mu treba skinuti kapu iako je da se ne lazemo u dobroj meri limitiran igrac i na neki nacin igrac koji je mogao i znao da igra samo u Partizanu.

Inace njegova odluka da zavrsi karijeru je mozda donekle i razumljiva jer kapiram da je vec dao svoj maksimum jos odavno (mozda vec i na pocetku karijere) , da ni on sam vise ne vidi neku novu priliku za neki novi uzlet u karijeri a verovatno nije igrac koji prosto uziva u igri i toliko voli kosarku da mu je bitno samo da igra negde i da bi igrao sad tamo do svoje 40 i neke kao neki.
Takodje poslednjih par sezona unazad vec njegov ucinak je bio relativno skroman i vise je bio u nekom drugom planu (u odnosu na eru Duska Vujosevica) pa verovatno se vise ne uklapa ni u viziju Partizana koji gradi novi tim, koji je doveo Zoca, koji dovodi skupa i ozbiljna pojacanja i opet napada Evroligu i gde bi za njega bilo verovatno jos manje prostora i minuta nego prosle sezone, mada opet mogao je klub da mu izadje u susret, ponudi neki novi manji ugovor i da ima neku epizodnu ulogu, takodje mislim da bi on bio neka karika izmedju navijaca i igraca i kluba, mozda i jedina medju igracima, s'obzirom da je u klubu jos od kadetskih dana i prakticno jedini tu koji je dete Partizana i koji je bio klubu u eri kada je Partizan pobedjivao Barsu, Real, CSKA, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos i ostale (nisam siguran da li je bio i u ekipi kada je Partizan otisao na F4 Evrolige u Parizu) i cije prisustvo mozda i podseca navijace na neka srecnija i bolja vremena za klub, mislim i taj neki psiholoski momenat je isto nesto na sta bi klub trebao da obrati paznju.

Mada nekako i on je isto na neki nacin ostao nedorecen, secam se tamo 2009, 2010 koliko su ga dizali u nebesa samo, maltene kao da je ne znam Jokic ili Doncic , ono ocekivalo se od njega da ce sa reprezentacijom osvajati medalje, da ce otici u NBA ili u najgorem slucaju neka vrhunska evropska karijera , medjutim nista od toga nije bilo, ono prvo otisao u Real gde se nije proslavio, pa onda u Bambergu bio jednu sezonu pa ni tamo se nije proslavio, pa se onda vratio u Megu, pa onda sezonu ili dve odigrao u Turskoj da bi se 2016-te vratio u Partizan i maltene nakon tog odlaska iz Partizana u Real 2009/10 pa do sad je bilo skoro svo vreme neko u kosarkaskom i igrackom smislu zivotarenje.

No u svakom slucaju hvala mu za sve sto je uradio za Partizan, mislim da ce i on kao recimo Dusan Kecman, kao Goran Grbovic, pokojni Haris Brkic ,Zoki Stevanovic, Pera Bozic, Mica Beric , itd ostati u srcima navijaca i upamcen kao neka legenda kluba i barem kao neka lokalna legenda kad vec nije mogao kao evropska ili svetska.

Novicina prica je, Srce hoce, telo ne da. Vise puta, pa i ovom filmu je pricao o povredama i kako se zbog njih kretala njegova karijera. Ljudi ne znaju, ili ne razumeju, da je covek posle svake jace utakmice primao injekcije.

Jos kao klinac je borbom razbijao mnogo jace i iskusnije igrace. Nakon operacije je sa 25-26 morao potpuno da menja igru, da bi uopste mogao da igra. I ponovo je nasao nacin da skoluje mnoge. Sta bi bilo da su mu se kockice bolje slozile, mozemo samo da nagadjamo.

E da vidis njega sam zaboravio, ne znam kako sam njega mogao da zaboravim ali eto on je jedan jedini, a slozicemo se da je jedan izbacen vrhunski igrac za 10 ili 15 godina ipak premalo, pogotovo za klub renomea kao sto je Partizan koji je maltene na godisnjem nivou izbacivao po par sjajnih igraca ili barem jednog igraca top klase tipa Bogdanovic.
Ono da je KK Partizan radio kako treba kao sto je i radio u neka prosla vremena pa danas bi imali jos jedno 10-ak raznih "Bogdanovica".
Sunce ti ne ***** 12 godina imas svu mogucu logistiku i stvoris jednog igraca reprezentaciji...I meni ovo nije smesno nego me zaista nervira zbog reprezentacije....

Novicina prica je, Srce hoce, telo ne da. Vise puta, pa i ovom filmu je pricao o povredama i kako se zbog njih kretala njegova karijera. Ljudi ne znaju, ili ne razumeju, da je covek posle svake jace utakmice primao injekcije.

Jos kao klinac je borbom razbijao mnogo jace i iskusnije igrace. Nakon operacije je sa 25-26 morao potpuno da menja igru, da bi uopste mogao da igra. I ponovo je nasao nacin da skoluje mnoge. Sta bi bilo da su mu se kockice bolje slozile, mozemo samo da nagadjamo.

Pa dobro i povrede su ga malo usporile i malo mu unistile karijere ali budemo realni, nikada on nije bio neki majstor kosarke i igrac koji je na racun cistog majstorstva i genijalnosti drzao lekcije znatno brzim i atletski dominantnijim igracima kao sto je to cinio Dejan Bodiroga recimo, ipak je oduvek u izvesnoj meri bio limitiran igrac i upravo ta neka srcanost i borbenost su bile njegova glavna odlika,a verovatno je i morao da igra tako jer je to bio jedini nacin da kompenzuje neke svoje nedostatke u tehnici, brzini ili vec cemu.

Sunce ti ne ***** 12 godina imas svu mogucu logistiku i stvoris jednog igraca reprezentaciji...I meni ovo nije smesno nego me zaista nervira zbog reprezentacije....

Pa sad da li je Partizan i onda bas imao svu mogucu logistiku nisam bas siguran, mislim da je dobrim delom to bila i zasluga Duleta Vujosevica i nekih entuzijasta u klubu, pre svega nekih skauta koji su umeli da pronadju neke mlade, neafirmisane i skroz anonimne strance koji su se kasnije pokazali odlicno, afirmisali u klubu i otisli dalje, sto u Evropu, sto u NBA.

Inace slazem se sa tim da je stvarno sramota to sto je Partizan za 10 ili 15 godina koliko je bio ubedljivo najjaci klub u zemlji, harao Evroligom, itd izbacio samo jednog jedinog vrhunskog domaceg srpskog igraca (a pritom afirmisao gomilu anonimnih stranaca i napravio im karijere, ono od Veselog, MekKaleba, Lazmea, Lovernja, Bertansa, Vestermana i koga sve ne).
Mislim sad ne mora da znaci nuzno da se uvek interesi Partizana i interesi srpske kosarke i reprezentacije Srbije poklapaju, ali ipak cinjenica je da je Partizan oduvek na neki nacio bio srce srpske kosarke i glavna baza i ipak ljudi koji vode klub bi morali toga da budu svesni i da se makar delimicno ponasaju u skladu sa tim, pogotovo kao drzavni klub, mislim ko ce da stiti interese srpske kosarke ako ne drzavni klub i po meni Partizan bi morao i trebao da bude ono sto je recimo Zalgiris u Litvaniji (i to vec decenijama unazad) , sto je zapravo decenijama unazad oduvek i bio i sramota je recimo da jedna Mega koja ne da je privatan klub vec je vise neka vrsta menadzerske agencije nego kosarkaski klub izbacila vise domacih igraca, vise reprezentativaca i da vise stiti interese srpske kosarke nego i Partizan i Crvena Zvezda koji su em drzavni em klubovi od nacionalnog i kulturnog znacaja.

Kao sto je afirmisao gomilu stranaca i afirmisao ih poput Veselog, Mekejleba, Lovernja, Bertansa, Pekovica,... tako je afirmisao i napravio karijere i igracima od Vujanica (samo zavrsna afirmacija), Krstica, Perovica, Kecmana, TNT, Bogdanovica, Milutinova, pa sve do Jaramaza danas. Uz koju godinu pauze kada se lutalo sa trenerima.

E sad, to sto nije svako talentovan i nema karijeru Bogdanovica, nije razlog da se potcenjuju svi ostali. Posebno ne ovaj panter ciji je klub izbacio jedno veliko nista. Lozili se na "svoju" reprezentaciju koja ne moze ni na OI da se kvalifikuje.

Osim toga, u poslednjih 20 godina, imali su masu domacih talenata i FMP pre svega, pa Zvezda, pa FMP-Zvezda-Beograd-Diva, pa Mega Leks.

I ne znam koje je to reprezentativce bajne i sjajne izbacio Mega Leks, osim ovog sto nece da igra i sporadicnog incidenta tu i tamo neki Petrusev. A operisu sa celim timovima talenata.

Najgora stvar kod takvog kluba nije sto jesu ili nisu izbacili nesto, vec mentalitet kom se tamo uce. Mentalitet Jokica, ili trenerski mentalitet Dejana Milojevica (koji je susta suprotnost njegovom igrackom mentalitetu).

Kao sto je afirmisao gomilu stranaca i afirmisao ih poput Veselog, Mekejleba, Lovernja, Bertansa, Pekovica,... tako je afirmisao i napravio karijere i igracima od Vujanica (samo zavrsna afirmacija), Krstica, Perovica, Kecmana, TNT, Bogdanovica, Milutinova, pa sve do Jaramaza danas. Uz koju godinu pauze kada se lutalo sa trenerima.

E sad, to sto nije svako talentovan i nema karijeru Bogdanovica, nije razlog da se potcenjuju svi ostali. Posebno ne ovaj panter ciji je klub izbacio jedno veliko nista. Lozili se na "svoju" reprezentaciju koja ne moze ni na OI da se kvalifikuje.

Osim toga, u poslednjih 20 godina, imali su masu domacih talenata i FMP pre svega, pa Zvezda, pa FMP-Zvezda-Beograd-Diva, pa Mega Leks.

I ne znam koje je to reprezentativce bajne i sjajne izbacio Mega Leks, osim ovog sto nece da igra i sporadicnog incidenta tu i tamo neki Petrusev. A operisu sa celim timovima talenata.

Najgora stvar kod takvog kluba nije sto jesu ili nisu izbacili nesto, vec mentalitet kom se tamo uce. Mentalitet Jokica, ili trenerski mentalitet Dejana Milojevica (koji je susta suprotnost njegovom igrackom mentalitetu).

Vujanica je afirmisao pre 20 godina i Vujanic je jos uvek bio produkt neke stare skole , a realno igraci poput Kecmana, Velickovica, Tepica, Tripkovica, Perovica su vec ono barem 2 klase ispod i realno jako skroman trag su ostavili u inostranstvu bilo gde da su igrali i praticno ni u jednom jacem klubu od Partizana oni nisu mogli da igraju, Jaramaz je jos uvek daleko od nekog ozbiljnog evropskog ili svetskog igraca , a i on je isto skola Mege, u Partizan je vec dosao iz Spanije kao vec manje-vise formiran igrac, ono ostao mozda sezonu ili dve u Partizanu i produzio dalje, Milutinov ajde da kazes proveo je par sezona u Partizanu, ali on je otisao iz Partizana jako mlad, mislim vec tamo negde sa 20 godina i prakticno on se tek u Olimpijakosu afirmisao kao igrac, takodje ono Milutinov jeste stvarno odlican centar ali ipak ni on bas nije ono krem srpske kosarke i ono bas srce srpske kosarke kao recimo Dalipagic, Kicanovic, Djordjevic, Divac, Paspalj, Danilovic, Rebraca, Bogdanovic, itd.

Mada kada pogledas recimo Megu ili FMP/CZV ipak su izbacili sem Jokica recimo Teodosica, Vasu Micica, Nedovica, Bjelicu, Raduljicu, Bobija Marjanovica (mada ajde Bobi Marjanovic je produkt Hemofarma kao i Stefan Markovic recimo) , Gudurica, evo sad i Petruseva..............u svakom slucaju neuporedivo vise nego Partizan na drugoj strani, nazalost ,Partizan je izbacio za svo to vreme samo Bogdanovica i eto da kazes ajde jos za Lucica mozda moze da se kaze da ima neku uspesnu evropsku karijeru, sem njih manje-vise niko, cak ni u evropskim okvirima, a eto nikada je taj isti Partizan izbacivao igrace kao sto su Dalipagic, Kicanovic, Djordjevic, Divac, Paspalj, Danilovic, Rebraca, Drobnjak, Tomasevic, Koturovic,Vujanic, Krstic, itd maltene na godisnjem nivou i nekada se podrazumevalo da ce glavni igraci u Partizanu postati stub reprezentacije, igrati u NBA ili makar u nekim elitnim evropskim klubovima, donositi ovoj zemlji medalje sa velikih takmicenja i postati u vecoj ili manjoj meri legende srpske kosarke ali nazalost to u poslednjih 10-15 godina uopste vise nije slucaj.

Poslednja izmena:
Ako sudis o Jaramazu, Milutinovu i Vujanicu kao o igracima koji nisu produkt Partizana, za sta sigurno imas ispravnih razloga - onda nemoj Megi, FMP-u i Zvezdi pripisivati ni Teodosica, Micica, Raduljicu ni Bobija Marjanovica. Teodosic je bio klasican statistika igrac u FMP-u (setimo se da je Covic dve decenije radio ono sto radi danas Raznatovic), otisao jako mlad i nedorecen u Srbiji i njega je Duda u Olimpijakosu izbacio kao velikog igraca. Slicno se moze reci i za Bjelicu. Micic nije postojao kao ozbiljan igrac sve do Jasikeviciusa i Zalgirisa kada je prvi put shvaceno sta raditi sa njime u danasnjoj trkackoj kosarci, sto je Ataman podigao na najvisi nivo. Raduljica isto, kakav bre FMP ...

Nemanju Nedovica kao ozbiljnog kosarkasa ne bih ni da komentarisem, a ni Guduric nije daleko od toga.

Ja ne znam sta je Mega bitno izbacila osim Jokica, i hajd da kazes da su vratili u zivot Marjanovica zajedno sa FMP-Zvezdom i izgurali Micica. A kakva je Marjanoviceva karijera, sta je on bolji od Kecmana, Velickovica, Tepica, Tripkovica, Perovica, ja ne znam, osim sto ima jednu statisticku MVP sezonu u EL i sto je cirkusant u NBA.

Nisu vise vremena Divca, Paspalja, Danilovica, Djordjevica, itd. Celu ovu pricu treba podeliti na XX i XXI vek, jer se klupska i reprezentativna kosarka oko te granice milenijuma izmenila poprilicno.

Back