Zavrsi Novica Velickovic igracku karijeru, reklo bi se mozda malo prerano ali dobro.
Generalno uvek je ostavljao srce na terenu i vratio se u Partizan u momentu kada niko nije hteo , ono zaista je uvek davao 100% sebe i ostavljao srce na terenu za sta mu treba skinuti kapu iako je da se ne lazemo u dobroj meri limitiran igrac i na neki nacin igrac koji je mogao i znao da igra samo u Partizanu.
Inace njegova odluka da zavrsi karijeru je mozda donekle i razumljiva jer kapiram da je vec dao svoj maksimum jos odavno (mozda vec i na pocetku karijere) , da ni on sam vise ne vidi neku novu priliku za neki novi uzlet u karijeri a verovatno nije igrac koji prosto uziva u igri i toliko voli kosarku da mu je bitno samo da igra negde i da bi igrao sad tamo do svoje 40 i neke kao neki.
Takodje poslednjih par sezona unazad vec njegov ucinak je bio relativno skroman i vise je bio u nekom drugom planu (u odnosu na eru Duska Vujosevica) pa verovatno se vise ne uklapa ni u viziju Partizana koji gradi novi tim, koji je doveo Zoca, koji dovodi skupa i ozbiljna pojacanja i opet napada Evroligu i gde bi za njega bilo verovatno jos manje prostora i minuta nego prosle sezone, mada opet mogao je klub da mu izadje u susret, ponudi neki novi manji ugovor i da ima neku epizodnu ulogu, takodje mislim da bi on bio neka karika izmedju navijaca i igraca i kluba, mozda i jedina medju igracima, s'obzirom da je u klubu jos od kadetskih dana i prakticno jedini tu koji je dete Partizana i koji je bio klubu u eri kada je Partizan pobedjivao Barsu, Real, CSKA, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos i ostale (nisam siguran da li je bio i u ekipi kada je Partizan otisao na F4 Evrolige u Parizu) i cije prisustvo mozda i podseca navijace na neka srecnija i bolja vremena za klub, mislim i taj neki psiholoski momenat je isto nesto na sta bi klub trebao da obrati paznju.
Mada nekako i on je isto na neki nacin ostao nedorecen, secam se tamo 2009, 2010 koliko su ga dizali u nebesa samo, maltene kao da je ne znam Jokic ili Doncic , ono ocekivalo se od njega da ce sa reprezentacijom osvajati medalje, da ce otici u NBA ili u najgorem slucaju neka vrhunska evropska karijera , medjutim nista od toga nije bilo, ono prvo otisao u Real gde se nije proslavio, pa onda u Bambergu bio jednu sezonu pa ni tamo se nije proslavio, pa se onda vratio u Megu, pa onda sezonu ili dve odigrao u Turskoj da bi se 2016-te vratio u Partizan i maltene nakon tog odlaska iz Partizana u Real 2009/10 pa do sad je bilo skoro svo vreme neko u kosarkaskom i igrackom smislu zivotarenje.
No u svakom slucaju hvala mu za sve sto je uradio za Partizan, mislim da ce i on kao recimo Dusan Kecman, kao Goran Grbovic, pokojni Haris Brkic ,Zoki Stevanovic, Pera Bozic, Mica Beric , itd ostati u srcima navijaca i upamcen kao neka legenda kluba i barem kao neka lokalna legenda kad vec nije mogao kao evropska ili svetska.