KK Partizan

Videlo se s kraja druge cetvrtine, kad smo na krilima Gordica imali jedini pozitivan nalet, i kako smo ga olako ispustili. Vec pri kraju trece je bilo ocigledno da tu nema energije i timske igre, a ljubljanski mutanti su daleko vise zeleli pobedu. Ovo ce im mozda biti i najveca pobeda u sezoni.

Nisam ocekivao obe pobede, i protiv Cedolimpije i protiv Limoza, ali bih oberucke prihvatio poraz od Limoza za pobedu ovde, da materijalizujemo to sto su zeleznicki mutanti iskiksirali.

Nema se sta pricati, igraci potpuno ispijeni, niko nije odigrao dobru utakmicu, samo su pojedinci imali dobre serije i to je sve. Bas otuzna utakmica.

Tomas je bio najgori igrac na terenu, promasio je nekoliko otvorenih suteva za tri u kljucnim trenucima i izgubio dosta lopti u nerezonskim pokusajima da udje pod kos. Pored toga evidentno je da jedan od skupljih ako ne i najskuplji igrac Parahuski ne dobija minutazu i da Trinkijeri na njega ne racuna tako da su to bacene ozbiljne pare na igraca koji je trebalo da pravi razliku.
Cim ga Trinkijeri ne koristi ni protiv timova koji imaju klasicne, sporije i teze centre poput Olimpije, sve je jasno iako je danas bilo vidljivo da Mozli nije mogao da parira njihovim centrima kao ni Jankovic.
Mozli je dobar jedino u defanzivi ali danas nije mogao da se nosi sa centrima Olimpije, on je i doveden da bude opcija sa klupe i igrac role a ne da bude startna petica jer ima ozbiljan hendikep u visini kao i ofanzivnim kvalitetima.
Za sada su rezultati bolji od igre. Pejners za sada veliki promasaj i deluje izgubljeno na terenu.
Si je prosle godine kao opcija sa klupe imao veci doprinos.
Greska je sto se Partizan lako odrekao Stefana Jankovica i ubacio Bircevica. Verujem da bi Jankovic igrao bolje ove sezone.
Renfro, Marinkovic i Nikolic sa jedne strane i Gordic i Volden sa druge kada se uporede jasno je da je i spoljna linija oslabljena ali tu veci doprinos daju Jaramaz i Pejdz nego sto su to cinili prosle godine sto je razumljivo jer je rec o mladjim igracima koji jos nisu dostigli zenit a i Jaramaz je imao dugu pauzu pa zahvaljujuci toj cinjenici deluje da spoljna linija nije slabija. Od Voldena sam vise ocekivao.
Nisam optimista bez obzira na ove pobede u Evropi jasno je da ima previse promasaja u selekciji tima.

Poslednja izmena:
Mislim stvarno bidite malo orgiginalniji bili ste jednom prvaci evrope i to u ratno vreme 92 u onoj ligi kad hrvatski klubovi nisu ni igrali i sad ste vi brend...jugoplastika je bila tri puta uzastopno prvak evrope a cibona dva puta za redom i trofejniji su bilo od vas po titulama u bivšoj državi i mi takođe ...na osnovu te stare slave kako je vi gledate da bi vi po difoltu trebalo da budete najbolji zato što ste bili jednon prvaci evrope onda bi i jugoplastika i cibona i zvezda trebalo da budu bolji od vas po difoltu...
ma nema veze ionako su Čović i Vučić krivi za sve

Malo solidnija odbrana i pristup su bili dovoljni za indijance iz Limoza na strani.

5/0 EK.:okok:

Jedina zamerka za ovaj period i tezak period gostovanja je poraz viska u ABA, iako su u gostima, ali Primorska je vrlo solidan tim, a Cedolimpija mozda nije briljantan tim, ali su na papiru ucesnik F4 ABA. Isto tako, nema mesta ni euforiji na pocetku sezone i pored dobrog perioda, ipak nismo ni mi naivan tim na papiru za sve ove protivnike - otprilike ovako nesto se i ocekuje.

Sad slede Panteri2 i Venecija kod kuce, sve osim pobeda ne dolazi u obzir, uz respekt prema protivnicima i njihovom kapacitetu da nas iznenade. Nadam se da ce biti vise vremena za trening, i da cemo za koji mesec izgledati jos bolje.

James Bell novi igrac. Solidna reputacija i instant-kvalitet za nase uslove, mada se meni do kraja ne svidja niti jedan igrac koji je igrao u tunjavoj Cedeviti i proslosezonskom jadu od Buducnosti.

Koliko god solidno pojacanje bilo dobro, toliko me jeza od toga koja smo legija stranaca postali. :whistling:

Ali zasad barem sve izgleda OK po pitanju hemije i atmosfere u ekipi, tako da, u redu.

Dulo je morao da ode da bi se prestalo sa saopštenjima i konferencijama za stampu, evo tek sada vidimo koliko je velika bila njegova krivica za "zlu krv" u domaćoj košarci. Sve se promenilo, funkcioneri se danas drže za ruke i plešu na livadi punoj cveća ispod duge.

Back