KK Partizan

Gordic, Valden
Jaramaz, Pejdz, ?
Zagorac, Pejners
Tomas, Bircevic, Novica
Parahovski, Mozli, Jankovic

Sasvim solidna ekipica za EC. Jedino mi ne valja sto nemamo nijednog klinca (sa izuzetkom Tanaskovica) koji moze da upadne kada je neko povredjen da sakuplja minute. Mozda smo ipak mogli da ostavimo Trifunovica.

Meni vise bode oci sto na svakoj poziciji imamo maltene samo jednog domaceg igraca (tu racunam Gordica kao domaceg a Pejdza ne, iako je situacija sa "kosarkaskim drzavljanstvom" obrnuta). Nisam opsednut nacijom, ponajmanje srpskom kosarkom, jer bih kao domace racunao i Lovernja, Bertansa, Vestermana, Veselog, zna se i zasto.

Pratimo taj trend instant-kvaliteta sa Panterima, Buducnosti, Cedevitom, gde Panteri jos i imaju profilisanu bazu domacih igraca i videli smo da i to (uz ostale stvari) pravi razliku. Videli smo i u situaciji kada je Buducnost bila sampion ABA kako je to napravilo razliku. I naravno, jasno mi je zasto Novica ostaje u ulozi Sase Ilica, iako prvi nisam za to da nastavi.

Tuzno u sta se pretvara kosarka, bojim se da cemo posledice tek osetiti.

Uzas.

Postajemo ko coviceve vestacke kur.ve placene....

MI SMO PRAVILI KOSARKU I REPKU OVE DRZAVE!!!

DANILOVIC DJORDJEVIC PASPALJ REBRACA DIVAC PRVACI SVJETA

Mi smo napravili lovernja bertransa vestermana veselog...

Ne svidja mi se ovo....

Nemamo bar jednog dva klinca u rosteru da sazreva....

Uzas.

Postajemo ko coviceve vestacke kur.ve placene....

MI SMO PRAVILI KOSARKU I REPKU OVE DRZAVE!!!

DANILOVIC DJORDJEVIC PASPALJ REBRACA DIVAC PRVACI SVJETA

Mi smo napravili lovernja bertransa vestermana veselog...

Ne svidja mi se ovo....

Nemamo bar jednog dva klinca u rosteru da sazreva

Košarka se promenila, više nema nikakvog podsticaja da se stvaraju igrači. Takva su pravila igre, a ona određuju ponašanje učesnika. Ako želiš da opstaneš moraš da se prilagodiš.

Ni meni se ne sviđa ali tako je. Sve manje pratim košarku iz mnogih razloga, ovo je samo jedan od njih.

Da se razumemo, nevezano za stav o domacim igracima, meni se sastav svidja iako Amere nikad nisam gledao, ali mogu da vidim kuda se ide sa njima. Cini mi se da ima ne toliko suvog kvaliteta u sastavu koliko opcija i mogucnosti da se igra. Ali opet, da se vratim na pocetak, (mentalno i karakterno) jaki domaci igraci koji mogu da povuku su razlika izmedju sampionskog tima i nekog Dinamo Sasarija. Videcemo kako ce se stvari odvijati, a tek onda na kraju cemo videti (ako sve bude dobro) hoce li smeti da igraju odlucujuce utakmice ili ce se opet zivkati telefoni.

Ne dobijaju se vise novci za obestecenja tako lako kao pre 10-15god. Mi smo za sve igrace posle Veselog dobili koliko samo za njega. Lupio sam, ali mislim da nisam daleko od istine.

Nije sustina u prodaji, vec u karakteru ekipe. Jedan Gagi Milosavljevic pokazuje kitu panterima u punoj Zeleznik-Areni kada ga gadjaju loptom i pljuju sa svih strana. A prosecan Amer ce da se zapita sta ce mu to u zivotu, kao oni iz Buducnosti, i predaje se pre no sto je "sport" i poceo.

Kao sto jedan uman covek rece da Partizan mora da ima sampionski tim ili ako nema da ga stvara jasno da to jedino moze sa domacom decom ili strancima anonimusima kao sto su Veseli, Lovernj i Bertans.

Trinkijeri je formirao tim po svom ukusu jos se trazi startni bek i pominju se kao opcije Gaudlok ili Kilpatrik koji je skuplji igrac.
Ukoliko dodje jedan od te dvojice to je tim koji ce biti konkurentan u svim takmicenjima.

EDVFEWlU8AAP2Jp

Malo su mi cudni dresovi, ne mogu da skontam dal' mi se svidjaju ili ne. :think:U svakom slucaju, prija osvezenje.

Pripremne utakmice ne znace ama bas nista, ali mogu da pokazu neke domete ekipe. A mi izgleda lako dobili Darusafaku danas 81:68.
Setio sam se kada smo pre par sezona u pripremnim gubili od nekakvih Rumuna, a ovi jaci nas nabijali po 20+.

Valden 7, Zagorac 10, Jovanović, Pejdž 7, Gordić 7, Parahovski 8, Jaramaz 13, Miletić, Veličković 3, Janković 6, Tomas 8, Pejners 8, Mozli 4

Jurimo nekog beka, a ne mogu da se otmem utisku da bi Vanja bas legao ovoj ekipi. Steta sto je doslo do obostranog zasicenja.
Ovako cemo imati 3 stranca previse u ekipi.

Vecito smo kasnili sa sklapanjem ekipe, a uloga pratilje od naprednjaka nam pred ovu sezonu daje jedan poseban komfor. Kako god, ekipa ce sigurno biti spremna za pocetak sezone posle ko zna koliko godina. Darusafaku su svi pobedili 10+, igrali su i Panteri sa njima, izvestava Eurohoops i o prijateljskim.

Mozzartsport je kao neki sponzor stagod, jos jedan u nizu "privatnika" koje delimo sa oba FMP-a, kao mt:s, telekom, milsped, i sl. Tom prilikom je Limar dao jos jedan intervju, samo sam iscitao naslove, snage nisam imao kad vidim kako se frlja sa milionima i uspesima.

Gledam ovo preko telefona, sponsored by SBB internet. :roll:

Mnogo mi je cudno da vidim Partizan sa ovoliko stranaca, ili bolje receno sa sacicom domacih.

Tomas moze da poentira iz koje god hoce situacije, ne interesuje ga da li ga cuvaju trojica ili niko, on loptu ne da. :mrgreen:
Pejners ne zna gde se nalazi, Parahovski nespreman.
Fali nam suter danas jer Pejdz nije ni u civilu, ali sve u svemu fino se nosimo sa Makabijem.

Rutinski na kraju, svidja mi se kako rade neke stvari u odbrani i tranziciji. Meni ovo govori samo da cemo biti spremni za pocetak sezone, a da ce brljavi Makabi nastaviti da ima probleme u EL bez obzira na novac koji razbacuju iz sezone u sezonu.

U svakom slucaju, lepa pobeda kao podsticaj za dalje.

I zamolio bih Zagorca ako moze on da nam bude glavni igrac ove sezone, tj da izbriljira. :mafijas:

Nismo briljirali, a dobili smo evroligasa. Nek se uce pobedama, da se sve redje povlacimo ovako u poslednjim minutima.

Na ovakvim utakmicama ne mozemo da vidimo ko ce kakvu ulogu da ima u sezoni.
Za sada mi Rade i Tomas izgledaju kao suverene prve opcije.

Back