KK Partizan

Ovaj Kori mi deluje kao klasičan "divljak".
Šutira sa 7-8 metara, baca neke čudne floutere, a leva ruka mu služi kao pomoć prilikom vezivanja pertli.
On i Gordić na pleju, hm, dosta poena, malo asistencija...

Pejners nije loš. Volim te igrače sa kefalom.
A kako si uopšte stekao utisak da je divljak i šta to zapravo znači? Pošto u Srbiji se generalno divljakom smatra svaki igrač koji uzme loptu i reši. Meni ovaj ne liči na klasičnog sebičnjaka i tipa koji gleda samo koš, barem sudeći po statistici i nekim priznanjima koje je dobijao. Tipa:
  • 2× OVC Defensive Player of the Year (2014, 2015)
Gledajući hajlajtse isto tako nisam stekao takav utisak, mada preko hajlajtsa je nemoguće steći bilo kakav validan utisak tako da je i ovo moje vrlo varljivo i moguće netačno. Dakle, primetio sam da ide do kraja kad vidi prostor da može da ode do kraja, ne zabija se bez ikakve ideje i slično. A opali šut kad je sam, odnosno ima prostora, ne šutira preko ruke samo da bi šutnuo. Dalje, on i Tomas su mi prototipi igrača kakve bih ja dovodio u Partizan. Već sam pisao o tome, u prajmu su, imaju evropsko iskustvo, karijera im je u uzlaznoj putanji i generalno napreduju iz sezone u sezonu, a dovode se malo ispod radara. Liči na igrače koji mogu da eksplodiraju i odigraju fenomenalne sezone. Jbg, nema se para da se kupuje dokazan i proveren kvalitet koji će sigurno da isporuči šta se od njega očekuje. Ne čini mi se da u ovim uslovima možemo nešto puno bolje od ovoga.

Očigledno vidimo različito neke stvari, posebno kada je u pitanju njegov šut, no dobro.
O odbrani ne mogu da sudim, jer toga nema na klipovima.
I ne razumem kako to što je proglašavan defanzivnim igračem godine ima veze sa njegovom sebičnošću.

Plejmejker je vrlo odgovorna pozicija, uz peticu verovatno i najbitnija u ekipi.
Tu, po mom mišljenju, treba igrač koji je u stanju da razigrava ekipu i da dobro vrti pick and roll.
Šut može da bude samo plus.

No videćemo. Daće Bog da ti budeš u pravu i da ovaj bude pun pogodak.

Moguće je da ovaj dobro razigrava ekipu i dobro vrti pik. Štaviše, što se tiče pika veća verovatnoća je da je dobar pik igrač nego da nije jer Trinkijeva igra u napadu baš počiva na piku pa verujem da tako bira igrače.

Hteo sam samo reći da ne mora odmah negativ utisak, posebno što čisto sumnjam da je neko od nas uopšte gledao ovog lika na većem broju utakmica i može da napiše nešto više o njegovom stilu igre.

Naravno da ima, samo pitanje da li uopšte može da se nešto kvalifikuje kao mišljenje samo na osnovu klipova i statiske. Tu i sebe ubrajam, nemoj da misliš da sam nešto bolji od tebe. :mrgreen:

Ja sam čisto dao viđenje igrača iz drugog ugla a prateći potpuno iste izvore informacija, jer ne mora sve da bude crno. Ajmo malo i belog (hehe).

I ne razumem kako to što je proglašavan defanzivnim igračem godine ima veze sa njegovom sebičnošću.
E da, ovo tek sad videh. Pa vodim se logikom da igrači koji se trude i igraju odbranu imaju veće poštovanje prema lopti i prema saigračima, tako da je manja verovatnoća da će neodgovorno da se ponašaju u napadu i bukvalno bacaju u bunar lopte koje su teškom mukom izborili u odbrani.

Poslednja izmena:
Volden je proslu sezonu bio MVP prvenstva, primetno je da uzima suteve iz teskih pozicija za tri ali procenat pogodjenih trojki od 40% je u tim okolnostima odlican. To govori a i po snimcima se vidi da zna da izgradi poziciju za sut ima poenterske vestine, po snimcima se vidi i "step back shot" za tri .
Dakle malo mu je potrebno prostora, prosle godine je Makabiju dao 60 poena u dva meca skoro bez promasaja. Videcemo kako ce se pokazati ali ima dosta pozitivnih indicija.

https://www.eurohoops.net/en/others...-hapoel-holon-road-win-over-maccabi-tel-aviv/

Ovde su ga Italijani prikazali kao specijalistu za pick and roll igru odnosno trener Dinamo Sasarija sa kojima su igrali u polufinali FIBA EC. Taj mec je bio interesantan jer u obe ekipe je igralo po jedno pojacanje Partizana.

https://www.pianetabasket.com/euroc...i-ad-holon-per-gara-1-delle-semifinali-179216

Poslednja izmena:
Izraelska liga ako nije bolja onda svakako nista slabija od Abe, brojke obecavaju, ali kakav ce biti u crno-belom tek ce da se vidi. Kako god treba podrzati igrace i Trinkija, kakvi god da su nasi su i druge i bolje nemamo.

Volden se karakterise kao pikenrol igrac, tako da je jasno da je doveden za Trinkijerijev nacin igre, sve je to po redu. Navodno ima konstantan sut, mada kazu cudan, a i ne nedostaje mu atleticizma (ali se naravno ne moze porediti sa najbrzim i najeksplozivnijim bekovima), tako da se uklapa u sve ono sto nama na papiru treba. I osim toga, kombo je, nije klasican plej.

Dakle, Gordic, Jaramaz, Zagorac, dvojica Jankovica... uzimam ih kao sigurne, dok mi Pusica, Pecarski, Velickovic i Gagic nisu sigurni. Ne gledam ja igrace zbog srpskog pasosa i "kosarkaskog drzavljanstva" (zato racunam Gordica a ne racunam Pejdza), vec zbog baze igraca za koje znas da su tu, da ce izginuti na parketu i nisu samo stranci u prolazu. A sto je najgore, ne znam koga bi jos mogao dovesti a da icemu vredi.

Jedna ruzna i lepa vest, ruzna da je tvorac Bogdana iz Zitka imenovan za trenera u nasoj zemunskoj filijali Mladosti. Lepa da od 14 do 15 septembra gostujemo kod Duleta u Kluzu gde cemo igrati na turniru zajedno sa domacinom, Fenerbahceom i Mornarom.

A otkad je SNS uzjahao oba kluba, ni Partizan ni Zvezda nisu izbacili ni jednog jedinog domaćeg mladog igrača a to je već podugo. Radije se okreću mafijaško menadžerskim dilovima sa kojekakvim napucanim anonimnim crnjama koji ne znaju da tapšu loptu ali imaju fine tetovaže, mogu da zakucaju kad su sami pod košem i za ogromnu lovu završavaju sezonu sa učinkom od 3 trojke mesečno (Pejdž).
I onda mi kao, Gist je izdajnik. Pa taj čovek se ne seća da je igrao u Partizanu. Za 3 godine se neće sećati ni da je igrao u Zvezdi. Pamtiće Srbiju po kvalitetnom a jeftinom ženskom mesištu iz Beograda i ide dalje da drugim budalama po Evropi uzima pare.

Zato je, između ostalog, ova generacija reprezentacije poslednja pismena u narednih bar 20 godina.

Ako se ne varam, video sam negde da je Serafan otisao u Kinu. To sto Ostoja najavljuje je cist marketing, samo je rekao da zele da daju pare na dobrog igraca na 5.

Walken je u pravu za domace igrace, ovo je jako lose na sta je spala nasa kosarka, a mi pratimo taj trend. Ali dobro, nasoj kosarci ne treba Vujosevic, vec nam trebaju Coki i Zalizani sa svojim slihtarama, sa Milojevicem koji vidi svoj licni interes, sa ljigavcima poput Tomica, pa i Radonjica, ili trenerom koji je i marketing uz to (Trinkijeri) a nema neki siri interes da ovde stvara... sve to smo pre nekoliko godina apsolvirali. Rezultati ce stici.

Опасни сте! Имате стално сезонски отворену тему. ;)

Него никако да стигнем да вас питам јер вас ови ''моји'' прозивају редовно шта би са вашим спајањем са Игокеом? Не провоцирам него ме озбиљно занима. То је била само идеја пре десетак година кол'ко ја памтим..

Izasle cene sezonskih sa jako konfuznom semom Arene i cenama sektora.
http://kkpartizan.rs/sr/vest/2585/tvoj-partizan-u-novom-ambijentu

Cena skoro duplo skuplja nego prosle godine, moja tacno duplo i to sa svim popustima.
Plasim se da ce ovo da bude fijasko, narocito za Arenu koja sa 10k ljudi izgleda prazno.
Limar i partija su nas bas ukanalili sa ovim potezom, a sve da bi drug clan Grbovic mogao da bude uspesan menadzer.

Od svega me narocito interesuje gde misle da smeste frakcije (koliko god da ih ima). To mi je kljucno kod izbora mesta.
Ako neko zna nek pise.

Samo ne znam odakle njemu ta informacija.

Него никако да стигнем да вас питам јер вас ови ''моји'' прозивају редовно шта би са вашим спајањем са Игокеом? Не провоцирам него ме озбиљно занима. То је била само идеја пре десетак година кол'ко ја памтим..
Bio je sporazum o poslovno-tehnickoj saradnji koja je trajala jednu godinu, a ako je vise, nije se pricalo u medijima o tome.

Volden se karakterise kao pikenrol igrac, tako da je jasno da je doveden za Trinkijerijev nacin igre, sve je to po redu. Navodno ima konstantan sut, mada kazu cudan, a i ne nedostaje mu atleticizma (ali se naravno ne moze porediti sa najbrzim i najeksplozivnijim bekovima), tako da se uklapa u sve ono sto nama na papiru treba. I osim toga, kombo je, nije klasican plej.

Dakle, Gordic, Jaramaz, Zagorac, dvojica Jankovica... uzimam ih kao sigurne, dok mi Pusica, Pecarski, Velickovic i Gagic nisu sigurni. Ne gledam ja igrace zbog srpskog pasosa i "kosarkaskog drzavljanstva" (zato racunam Gordica a ne racunam Pejdza), vec zbog baze igraca za koje znas da su tu, da ce izginuti na parketu i nisu samo stranci u prolazu. A sto je najgore, ne znam koga bi jos mogao dovesti a da icemu vredi.
Stefan Jankovic gleda samo da otalja to koliko se mora cim napusti klub ima da trazi zakasnele plate nece taj ginuti nikad

Back