KK Partizan

Odlicna grupa, kao i prosle godine. Jedino ne volim sto se ide u Kubanj. Prodjemo je i imacemo i prolaznu TOP16 fazu, gde moramo za korak biti bolji no protekle sezone.

GRUPA B: Kubanj, Ritas, Tofaš, Limož, PARTIZAN, Venecija.

Glupavi ULEB sa nosiocima Promiteas i Makabi Rison. :roll:

Taj se cini kao odlican atleta ali klasicna drvna gradja. U svakom slucaju, nije neko ko sam resava stvari, ali moze i puno da pomogne u timskoj igri.

Obestecenje za Alekseja je dobar posao, pa makar bilo i 100,000. Marinkovic je prema Eurohoops-ovim izvorima na izlaznim vratima ka Valensiji, obestecenje za njega bi trebalo da je 200,000. Zao mi malo sada zbog Marinkovica, jer je domaci igrac i jer je rastao malo po malo. Mozda i nedovoljno, ali je pokazao napredak. A u ovoj ABA-ligaskoj/evropskoj propasti od domacih igraca i zivotarenja od mase stranih polovnjaka, cini mi se da je svaki domaci igrac sada jos vredniji no sto je bio pre.

Vanji nek je sretno, konacno je pokazao bar malo da moze, mogao je ostati ali zasitio se on ocigledno. Nikolicu takodje sve najbolje u nastavku karijere, decko je pravi ratnik i fajter, hvala i Saletu sto nam daje lovu u ruke. Mozli deluje kao sasvim solidni resenje, atletski nam trebaju ovakvi tipovi igraca, ubacice ves nesto.

Opa, Ostoja poceo ko Ivica da baca bombe.:D

Pejners.jfif

Mozda je bomba ali za srednji nivo Evrokupa. Secam se sporadicno ovog igraca, eto bar je jednu sezonu EL odigrao, ima neki svoj kvalitet, Trinkijeri ga ocito vidi u svom sistemu, verujem da moze biti vrlo dobar. Dobro je sto je Evropljanin, bolje ce razumeti gde je dosao i uklopiti se u tim.

Za nase usllove je bomba, da prikaze bar maleni delic kao sunarodnik Bertans i on i mi smo na konju. Dobro su zamaskirali ovo u klubu, Nebojsina piskarala nisu naslutila apsolutno nista i tako treba ubuduce raditi.

Vanja je otišao... Nije pokazao svoj puni potencijal u Partizanu, velika šteta.
Od klinca koji hrabro napada reket, leti s loptom i dobija banane, pretvorio se u nekonstantnog šutera koji retko ide na prodor. Da li se s njim nije dovoljno dobro radilo ili dečko ima svoj limit, ne mogu da procenim, ali baš mi je krivo.
Nadam se da će da se unapredi u Valensiji.

I meni je zao sto Vanja ne ostaje, ali je ovako bolje (za njega definitivno, za nas..videcemo). Na pocetku karijere promenio je 6 trenera, od toga 2 pocetnika i jedan alkoholicar/prevara. Vanja je pre svega sramota navijaca Partizana, ne znam da li je neko nekad trpeo veci pritisak sa toliko godina. On je lakse igrao na strani, nego u Pioniru.

Sto se pojacanja tice, ne znam sta da mislim. Na papiru to deluje ok, nista vise od toga. Ali jos uvek ne vidim domaci kostur tima, ne znamo ko ostaje, a ko ide. Ne napadaju se trofeji sa stranim polovnjacima, ti se sigurno nece pobiti sa limenim, a osim ludacke borbe ne postoji drugi nacin da se predje preko njih. Sklopili su sigurno top8 ekipu.

Došlo je prosto do zasićenja što se tiče Vanje, i za nas i za njega je najbolje što je promenio sredinu. A da je sramota navijača Partizana, jeste i to ogromna. On je iznuđeno kao klinac od 16 god. ušao u prvi tim i svi su projektovali novog Bogdana, pošto ovaj to nije veoma brzo je krenulo nezadovoljstvo. Zviždalo mu se, pljuvali su ga maltene konstantno iz sezone u sezonu. Sad kad vidim poruke kako se nariče što je otišao, pa se i tu malo opljune po njemu, čisto rekreativno, dođe mi da serem u usta tim primercima navijača. Mrš bre, skinite se dečku sa leđa.

Srećno Vanja! Igrao si koliko si mogao, pošteno nosio naš dres, pa da nam se vratiš!

Jbg što se tiče domaćeg kostura slažem se da to tako treba i mora, samo je pitanje da li možemo da ga napravimo. Nema igrača, sad da me pitaš ko od domaćih ja ne bih znao da kažem, a da su dostupni naravno. Očigledno se pravi tim koji će da napadne EL po svaku cenu, stranci mi izgledaju sasvim dobro pa videćemo kad počne. Cenim da nam treba još jedan bek i prvi centar pa da zatvaramo polako radnju, da se nabiju u halu i nema izlaska dok ne osvojimo SVEEEEEEE.

Od domacih ostaju Jaramaz koji potpisuje na tri godine, Stefan Jankovic, Zagorac, verovatno i Nikola Jankovic dok sumnjam da ostaje Gagic. Uz Gordica i Pejdz ima nase drzavljanstvo. Sigurno je da ce biti visak stranaca ali to je jedino relevantno za nasu ligu.
Na prvi pogled bolji tim, ostaje da se resi jos jedan centar i eventualno bek.
Upadljivo je da na poziciji 1-2 uglavnom su skoro svi igraci profilisani kao kombo bekovi pa ce biti raznih kombinacija, Volden, Gordic, Jaramaz i Pejdz.
Pejners ce takodje biti dobro pojacanje, visoko krilo bez atletike ali sa dosta krerativnih poteza, ima te basketaske poteze i ulaz. On ce sa Zagorcem ravnopravno deliti minute, posto je Zagorac sklon povredama dobro je da je i tu pojacana konkurencija.
Rason Tomas je ozbiljno pojacanje, igrac koji je ima sporiji ulazak u sezonu ali vremenom je bio sve bolji, imao je vrlo uspesnu sezonu u Sasariju i rezultatski pa mi je to i najvece iznenadjenje od dolazaka. On sa Stefanom Jankovicem ce pokriti poziciju 4. Mozli bi trebalo da bude igrac zadatka koji ce igrati odbranu i skakati, lupati blokade. Tu jos treba da se definise centarska linija.

Ovaj Kori mi deluje kao klasičan "divljak".
Šutira sa 7-8 metara, baca neke čudne floutere, a leva ruka mu služi kao pomoć prilikom vezivanja pertli.
On i Gordić na pleju, hm, dosta poena, malo asistencija...

Pejners nije loš. Volim te igrače sa kefalom.

Back