KK Partizan

Joj, djubrad bolesna. Kakav "faul" Renfroa na sutu za 3p, bez kontakta. Cista tendencija da se resi utakmica. Sudija je svirao pre no sto je ovaj i sutnuo za tri poena, jedva je docekao.

Da ne pominjem kriterijum, faulove i bacanja, ... koji je ocekivan.

Zapalo mi je za oko nekoliko stvari u vezi pojedinaca, pristupa (nista novo, ponavlja se), ali posle ovakvih stvari glupo je ista i pricati.

Kosarka se sada igra zarad zadovoljavanja svekolike panterozvezdaske javnosti i to je to, ostalo je suvisno.

Svirao faul kad je Panter pogledao koš, ni on još nije znao da će da šutne kad se čula pištaljka. Užasno, ali užasno suđenje.

Mi katastrofa. Dozvoliti seriju 19-2, pa tačno nemam reči. Milion grešaka, loših poteza, opet su provocirali šut za tri, skupljali, a mi naravno kao mufloni samo prangijaj, jbg tako je najlakše. Marinković na kraju nam je lepo opalio dve šamarčine. Prvo sa onim idiotskim ulazom, a drugo nije mogao da klačuje na savršen pas Renfroa. Svašta bih sad rekao, pa je bolje da se zaustavim.

I da, dobra vest što Zagor nije povređen, loša vest što se vratio u štetočina mod.

Zagorca svaki udarac resetuje na fabricka podesavanja. :whistling:

Moze se traziti greska kod svakoga, moze se traziti razlog zasto debilcici prave 19-2 seriju, nije mnogo bitno kada se igra neregularna utakmica.

Veceras posle onih rekordnih 48 sl. bacanja za Pantere1 (tri puta vise od nas), imamo drugi najbolji rezultat u uvlacenju u cokijevu (i vucicevu) bulju. Tim koji sluzi za regularnost svih liga, odmor Pantera1 i Vesninu razonodu ima dva puta vise slobodnih bacanja na lepe oci, i to cak 44.

U finalu NBA se izvelo poslednji put 49 za celu utakmicu.

O cemu dalje pricati, kakva kosarka, ovo je sramota, u kosarkaskoj zemlji koja je potpuno bez blama.

Trinkijeri gleda statistiku i ne veruje - Partizan je sve ovo imao, a izgubio je u Železniku!

Serija pobeda Partizana u domaćoj Superligi večeras je prekinuta.

Posle 10 ligaških pobeda i trijumfa na startu polufinaln serije, crno-beli su večeras poraženi od FMP-a u Železniku sa 88:85, pa će morati da se kroz majstoricu bori za ulazak u finale.

Posle meča, trener Partizana Andrea Trinkijeri se najpre osvrnuo na pojedine statističke kolone.

''Bili smo bolji u skoku, u asistencijama, u šutu za tri… a izgubili smo. Ta 44 slobodna bacanja su nas koštala mnogo, čak 34 faula! To je sigurno bio ključ. A tu je i naša loša igra u trećoj četvrtini. Odbrana nam je tada bila katastrofalna. I zato smo izgubili utakmicu'', istakao je Trinkijeri.

Veliki pad u igri Partizan je imao tokom treće četvrtine, kada je FMP napravio seriju 24:6.

''Znam da je drugo poluvreme bilo loše. Sve je bilo loše! Uspeli smo nekako da napravimo preokret, i onda su ona tri slobodna bacanja u ključnom trenutku kompletno promenila ritam utakmice. Sigurno smo bili jako loši u odbrani, i u napadu u trećoj četvrtini. Ali važnija je odbrana. I to je bio ključ'', objašnjava Trinkijeri.

O smislu ovakvog sistema takmičenja u Superligi nije bio raspoložen da govori.

''Nemam ništa da kažem o tome, kada ne odlučujem. Zašto da pričam, kada to ne mogu da promenim'', poručio je italijanski stručnjak.

https://www.sportske.net/vest/kosar...ovo-imao-a-izgubio-je-u-zelezniku-378514.html

Trinkijeri realan, i doza samokritike i doza realnosti uticaja ovih uvlakaca u naprednu guzu.

Cak i da ispadnemo od FMP2, izgubimo od FMP1 u finalu, osvojimo titulu, sve je to manje bitno od Trinkijerijevog ostanka/odlaska.

Ja ne vidim kako neko iole ozbiljan moze ostati da radi u ovakvim uslovima.

Da ti je projektovano mesto iza makar jednog FMP-a, da ti je nadredjeni nesposobni naprednjacki kadar koji je podredjen sefu koji otvoreno favorizuje drugi klub, da te lokalni mafijaski jad proziva i izaziva, da ti je takmicenje neregularno i namesteno kao srpska fudbalska liga... On covek ili ima svoju neku licnu racunicu, ili se nije dobro raspitao kad je dolazio, naseo na Limarov marketing (i on je deo tog marketinga).

Placen je on dobro da zaboravi na sav jad. :mrgreen: Mada i cast i obraz imaju svoju posebnu cenu (nije merljiva novcem), a ucestvovati u ovoj balegi je poprilicno bescasna rabota.

Meni zao sta ce ostati od KKP ako on ode, to je jos par sezona izgubljenih verovatno.

PS: Nije ni sa njim mnogo svetlo u ovakvoj postavci stvari, ali bar tinja nada kad gledas da bar neko nesto iole smisleno radi na parketu.

Novi problem za "crno-bele", bogati ruski klub hoće u Evroligu!

566519

Partizan ima ambiciju da naredne sezone igra u Evroligi, to su i iz kluba potvrdili u nekoliko navrata, boriće se za poslednje mesto, koje će čelnici lige dodeliti putem vajld-karda.

Ostale su još samo dve nepoznanice kada su učesnici Evrolige za narednu sezonu u pitanju, ali je opšti utisak da se ne zna samo jedan učesnik, kako se plej-of nemačkog šampionata razvija tako, da bi u finalu trebalo da se sastanu Alba i Bajern.

Bavarci imaju zagarantovano mesto u elitnom takmičenju, tako da će u slučaju njihovom plasmana u finale, koji je izgledan, drugi finalista izboriti plasman u Evroligu.

To ostavlja samo jedno upražnjeno mesto, a za vajld-kard će se pored Partizana boriti i Uniks iz Kazanja.

To je potvrdio i predsednik ruskog kluba Jevgenji Bogačev, koji je istakao da će Uniks aplicirati za vajld-kard, kako bi učestvovao u Evroligi naredne sezone.

"Apliciraćemo za vajld-kard Evrolige. Teško je reći da li će doneti odluku u našu korist. Mnogo toga zavisi od ishoda nemačke lige", istakao je Bogačev.

On je dodao i da će u slučaju da ne dobiju pozivnicu Evrolige, Uniks igrati u Evrokupu naredne sezone.

"Ukoliko Uniks ne bude igrao u Evroligi onda će se takmičiti u Evrokupu. Potpisali smo sporazum da ćemo u svakom slučaju igrati u jednom od Evroliginih takmičenja naredne sezone. Odbili smo da učestvujemo u FIBA Ligi šampiona", dodao je Bogačev.

Dakle, Partizan je dobio ozbiljnog konkurenta u borbi za poslednje mesto u Evroligi, videćemo kako će se stvari razvijati u narednom periodu.

https://www.sportske.net/vest/kosar...bogati-ruski-klub-hoce-u-evroligu-378586.html

Navodno ce se bitka za WC odvijati medju nama i njima. Tezak je scenario da ce Nemacka uopste imati 3 predstavnika, jer ce Alba u finale, a Bajern je vec kupio ucesce.

Svoje misljenje o WC sam rekao, nismo mi za EL. Vise bih voleo jako dobru EC sezonu sa promocijom solidnih igraca i solidnog tima, a EC je pokazao da je itekako osvojiv za timove ispod EL nivoa. Ja nisam za to sto rade Buducnost i FMP-Zvezda, sa jednokratnim preskupim timovima i sistemom koji zavisi samo od politicke-finansijske podrske.

A to je put na kom nas Limar ocito zeli, jeftin populizam, jer sta drugo mogu da ponude Coki, Boki i Ostoja? Kakvu viziju? Nikakvu.

Ja sam mislio da je uopste apliciranje za WC bas samo populizam i nista vise, ali definitivno ima vise od toga, sto potvrdjuju i strani kosarkaski izvori na internetu.

Inace, isto tako mislim i da Partizan zasluzuje WC vise nego iko, kao jedan od najvecih evropskih kosarkaskih klubova po doprinosu i uspesima u svim kosarkaskim parametrima, kao i zbog toga sto je bio odbijan za A-licencu pre skoro 10god zbog kojekakvih mutnih radnji u domacoj sferi, kao i zbog zelje debilcica Bertomeua da promovise kosarku preko Budiveljnika i Prokoma, i slicne gluposti koje moze da rodi samo podmiceni birokratski mozak.

Evo Fmp ispunio svrhu postojanja vec posle 10 minuta. Ne bih se iznenadio da nam zatvore halu u eventualnom finalu. A bukvalno se nista nije desilo, konobar provocira incident, a onda glumi povredu. Pogodila ga kokica

fmp je sluzio za povredjivanje nasih igraca po nalogu gosn postenjacine...

kakav ce tek cirkus da organizuje u finalu...

sad ce vec krene medijska hajka...

to crveno belo zlo sa *******im na celu, kokezom toncevim covicem dok ne ode iz drzave nasem sportu leka nema!!!

Nisam bio kuci da gledam utakmicu, ali nije bilo ni zanimljivo. Panteri 2 su ispunili svrhu uz pomoc sudijske trojke, u prosloj utakmici, sinoc vidim da je ona kretencina radila ono sto i obicno radi, tj. provocira kako bi Debileon imao sta da zapise i kaznjava, i ostala covicevska debilana i ceo taj repertoar.

Sa svime ovim sto se desava, a to je osiono bahacenje zeleznicke kosarkaske mafije, pa uz sumnjivu formu i sposobnosti nasih, ne mogu nista ocekivati od finala, iako jesam bio za maksimalan pristup, pre svega zbog narednih meseci.

Inace, prelazak u Arenu vidim kao cisto marketinski trik (kao i svi ostali) ovog Limara. To je potez koji bi nas u cisto trzisnim uslovima finansijski urnisao. To je isto kao kad bih ja, koji zivim sam, iznajmljivao trosoban stan od 100 kvadrata, a potreban mi je stan od 45. Ali, ja verujem da preko politike i Grbovica imamo veliki popust na Arenu.

Postoji i druga verovatnoca, a to je da se novac koji nam politika daje da bi stvorila privid ravnopravnosti treba sad preko iste te politike (Limara) platiti Areni. A onda dolazi Coki sa svojim excell tabelama, i Vucic na TV-u, i pricaju kako rivali dobijaju ravnopravno novac. Tj. Vucic prica kako je ravnopravno, a Coki kako su najjeftiniji tim u ABA ligi, ostali dobijaju mnogo vise.

Ali ja ipak verujem u prvi scenario, da je Arena data Limaru da glumi ludilo, vajld-kard, ovo-ono.

Zato ulazis od starta u meso, ne kao basket ispred zgrade.

Imam razumevanja samo ako je ovo logicna posledica posla FMP2, iznurivanje, i ako ce najkasnije od sledece utakmice pa nadalje igrati kao da im je stalo.

Hajde, momci, ne budite Dzok Lendejl, kupite sebi mesto i sledece sezone u timu dok se Ostoja znoji obezbedjujuci WC.

Velickovic nas ubi', ne doprinosi a ne moze ni da zagradi. Zbog njega i Pejdza ispadosmo. A Pejdz je ekvivalent midzetu (samo sa talentom) i sme da igra samo kad je on na parketu.

Poslednja izmena:

Back