KK Partizan

Da parafraziram nekog lika sa twittera: Oni su skinuli gace, a nama se ne dize. Iznervirao sam se i ugasio nekih 5 minuta pre kraja.

Nije problem poraz, al ne moze Partizan da se ne bori! Ovakvim pristupom ni ne zasluzujemo finale. Od Canka sam ocekivao da unese agresivnost, a on kao da je zadovoljan sto nije za.**** kao trener, nego je samo prosecan.

U sredu pred navijacima, pa ako ni tad ne osete potrebu da se pobiju, jbga.

Razlika u odnosu na prvu je sto se borimo, sto je meni licno najvaznije, al igra nije ni za pedalj bolja. Tesko ce ovo da ide.

Sistem odbrane nam je "Nece valjda da pogodi". Na skoku nikoga, sta li se desava sa Brajmom kad ni sekund ne dobija.

Puna hala, a atmosfera nikad gora, jbm ti i "zvanicne" i "opoziciju" i ove trece ciji god bili.

Nismo imali ni rotaciju ni pameti da dobijemo ovo. U jednom trenutku pogledam na semafor i prebrojim po faulovima da je Canak rotirao 8 igraca, a Zvezda 11. Jos kad se uzme da je nama Vanja najbolji napadac posle Gosa, a Bondza najbolji defanzivac, dobijemo ovo sto smo imali veceras. Nevidjen nedostatak intelgencije u ekipi. Djoko i Gagic ne bi mogli samostalno pazle da sloze. Gagicu skidam kapu za borbu i zelju. Takav je kakav je.

Napad koji najbolje opisuje utakicu, skacu nam u napadu, poginemo da iscupamo loptu nekako, uspemo, Novica dribla sebi u koleno. :mrgreen:

Ja se iskreno radujem utakmici za trece mesto (ako se igra, a mislim da se igra kad vec postoje utakmice za ove nize pozicije) i polupraznoj hali bez mandrila koji ne navijaju za Partizan, vec za sebe. Veceras su uspeli da otpevaju nesto najbolesnije ikada, vezano za Tatona, necu citirati.

Poslednja izmena:
Canjak prosto nije uspeo da vrati ekipu na neki nivo od februara, marta, i to je to. Goli smo prosek odigrali u skladu sa svojim igracima i njihovim glupostima, i Novica jalov, a Gos dekoncentrisan. Ovo je neki realan odnos snaga na papiru, ali ne mogu biti zadovoljan jer su Panteri prosto ispod nivoa na kom su im igraci placeni i skupljani. Gledam kako Mornar osvaja titulu i CG a Borac Cacak je na utakmicu od finala, i naravno da ne mogu biti zadovoljan nama.

Kako bilo, ovo nije mnogo bitno. O buducnosti pod SNS-Ostojom ne bih pricao niti razmisljao.

Igramo EC sledece sezone, ako sastave tim koji moze da stvarno igra na dva fronta ok. Da se rekreativno cimamo po turskim i ruskim zabitima i igramo sa 3. postavom nema svrhe.

Informaciju uzmite sa rezervom jer ju je postavio Ostoja na twitter-u. Prema onome kako je do sada koristio mrezu, vece su sanse da nas je prijavio za neki turnir u malom fudbalu. :mrgreen:

Privrednik iz Zeleznika utuca meleone da osvoji (mesto u) EK sa krdom igraca i stranaca, a Ostoja tipa obavi jedan poziv, oni mu uzvrate sa "moze", i to je to. Sta znaci biti sposoban funkcioner... :whistling:

Salu na stranu, EK je za nas i vise nego dobro takmicenje ako bi ga igrali ozbiljno i sa ambicijom, bas onako kako ga nijednom dosad nismo igrali. Niti sam Ostoja zna otprilike kakav cemo tim imati.

Vec se licitira sa raznoraznim nidamima i bircevicima, tj. nastavkom dosadasnje politike krpljenja, a ne stvaranja, igrackog kadra. Uguravanje u EK moze biti kao alibi unapred, kao, "vidite da mi ozbiljno radimo nesto".

Poslednja izmena:
Vanja produžio ugovor na još dve godine. Mislim da je to dobar potez, iako ima dosta njih koji bi mu rado videli leđa. Ima tek 21 godinu i nikako nije izgubljen za ozbiljniju košarku. Plus što smatram da teško možemo da dovedemo boljeg domaćeg igrača na njegovo mesto.

Što se tiče Evrokupa, iskreno, zadovoljan sam. Ne bih podneo da još jedne sezone gledam onu Fibinu zajebavanciju, ali opet ne bih podneo ni da se ponovi prologodišnja Evrokup sezona. Dakle, kada se se već dobila divlja karta™ mora da se napravi respektabilan tim koji će makar da prođe grupu. Da li ćemo i uspeti u tome ostaje da se vidi u narednom periodu, ali činjenica koja ne uliva poverenje je ta da Ostoji mora Saša Pavlović da vraća dugove...

Vanja produžio ugovor na još dve godine. Mislim da je to dobar potez, iako ima dosta njih koji bi mu rado videli leđa. Ima tek 21 godinu i nikako nije izgubljen za ozbiljniju košarku. Plus što smatram da teško možemo da dovedemo boljeg domaćeg igrača na njegovo mesto..

Potpisujem. Svi srpski ABA ligasi imaju prednost kada se biraju domaci mladi igraci. Glupo bi bilo odreci se Vanje tek tako. On kad bi popravio dribling i vise koristio ulaz bio bi bomba. A celu (kratku) karijeru ga prati teret prevelikih ocekivanja i ljudi ne uzimaju u obzir koliko godina ima.

Partizan otvorio kuću, dug ZNAČAJNO smanjen

Autor: Ivan Bogunović
25.06.2018.

Košarkaški klub Partizan predstavio je danas svoj novi dom u elitnom beogradskom naselju Dedinje. Objavljene i promene u sportskom sektoru. Dig smanjen za 4 miliona evra.

kk-partizan.jpg
Foto: MONDO/Ivan Bogunović

Košarkaški klub Partizan otvorio je svoju novu kuću u meštene u Diplomatskoj koloniji na Dedinju.

Ovo je bilo jedno od obećanja predsednika crno-belih Ostoje Mijailovića, a nakon prigodnih reči ozvaničene su i promene u sportskom sektoru, ali i saopšteni neki poslovni rezultati.

Prema rečima prvog čoveka KK Partizan, kada je došao u klub pre 10 meseci, dug je bio 7,86 miliona evra, a sada iznosi 3,78 miliona evra.

Najveće dve grupe poverilaca bili su banke i igrači, rekao je Mijailović i dodao da je klub dobio spor sa Marfin bankom.

Upitan da li je KK Partizan vlasnik ove kuće, Mijailović je odgovorio:

"Partizanova kuća je iznajmljena kao poslovni prostor, daleko smo od toga da možemo da priuštimo kupovinu ovakvog objekta. Dipos je objavio javni konkurs, mi smo se javili i dali adekvatnu ponudu".

Dodao je da će, kada finansijska situacija bude povoljnija, prioritet Partizana biti da obezbedi svoju dvoranu.

kk-partizan-8.jpg
Bivši i sadašnji predsednik KK Partizan Predrag Danilović i Ostoja Mijailović
U Partizanovoj kući biće i radno mesto novog sportskog direktora Nikole Lončara, kao i kancelarija namenjena treneru i stručnom štabu prvog tima.
"U januaru smo se dogovorili da se vratim u Partizan čim završim obaveze u Španiji, gde sam radio na televiziji. Ostoja Mijailović me je ubedio da je Partizan pravo mesto za nastavak moje karijere. Želim da pomognem Partizanu da se što pre vrati tamo gde mu je mesto, a to znači da osvaja trofeje i da igra Evroligu. Doneću energiju, znanje, kontakte, veze. Nemam iskustvo u ovom poslu, ali sam celog života u košarci", rekao je Lončar.
19921101npLoncar1.jpg

Saopšteno je i da će Vlada Dragutinović, još jedan član generacije KK Partizan koja je osvojila titulu prvaka Evrope u Istanbulu 1992. godine, preuzeti funkciju direktora mlađih kategorija umesto Zorana Stevanovića.

Mijailović je rekao i da je klub zakupio na 36 meseci sportski centar "Korn" u Šumicama za rad mlađih kategorija, kako ne bi plaćao skupe pojedinačne termine.

Inače, iz Humske 1 u novu kuću preseliće se još služba za odnose sa javnošću i marketing odeljenje. Administracija i sedište kluba ostaće na dosadašnjoj adresi, na stadionu Partizana.

Kuća je zamišljena kao "dom svih partizanovaca", čija vrata će biti otvorena svima onima koji su deo sebe ugradili u istoriju jednog od najuspešnijih klubova na ovim prostorima, osvajača desetina trofeja i rasadnika igrača za reprezentativne selekcije, kao i NBA timove.

Na otvaranje je došao veliki broj bivših igrača i funklcionera kluba, kao i mnogi prijatelji i saradnici nekadašnjeg šampiona Evrope.
http://mondo.rs/a1114387/Sport/Kosarka/KK-Partizan-otvorio-svoju-novu-kucu.html

Kako se dugovi prema bankama i institucijama smanjuju kad dodje SNS, videli smo kod rekordera u predgradju. Kod nas 3,4x manje, ali malo li je?

Da zanemarim da su ovo SNS lagarije, kao što i jesu uostalom, ali na šta je otišlo ovih 3.7 miliona i koji dugovi su ostali? Kako sam razumeo, rešeno je sa Marfin bankom i neki igrači su oprostili dugove a neki oprostili kamate. Dakle, ostatak duga je šta? Igrači samo ili ima još nešto? Baš me zanima struktura duga, ali to se ne objavljuje. Ustvari, bolje i ovako na reč, nego da vade eksel tabele kao što rade pojedini rukovodioci, da ne kažem kriminalci, iz predgrađa.

Što se igračkog kadra tiče dobro je što ostaje Novica. Pre svega zbog svlačionice i Partizanštine koju nosi u sebi. Nadam se da će mu minutaža biti redukovana i da ćemo dovesti ozbiljnu prvu četvorku, samo tako možemo izvući maksimum od Novice. Ako neko misli da uđe sa njim kao prvom četvorkom koja će da igra na dva fronta... pa valjda niko nije toliko lud.

I još nešto, voleo bih da dovedemo Zagorca.

Kako se dugovi prema bankama i institucijama smanjuju kad dodje SNS, videli smo kod rekordera u predgradju. Kod nas 3,4x manje, ali malo li je?
Није баш исто, њима су отписани без разлога, а Партизан их је тужио и добио на суду и то исту ту банку, зато је дуг драстично мањи јер није издвојен готов кеш што ће морати за овај остатак дуга од 3.8 милиона и то мора да се плати.

Ovo je dokaz da je Grad Beograd uplatio astronomske pare na račun KK Crvena zvezda!

Cifre od kojih boli glava

Objavljeno: 29.06.2018.

Tvit koji je potresao sportsku Srbiju. Na društvenoj mreži "Tviter" pojavila se slika u kojoj se vidi crno na belo da je grad Beograd na račun košarkaškog kluba Crvene zvezde uplatio čak 90 miliona dinara, što je u evrima ni manje ni više nego 750.000.

Untitled.jpg

Grad Beograd iz tekućih budžetskih sredstava uplatio je KK Crvena Zvezda u četiri navrata 90 miliona RSD / cca 750.000 EUR-a.

Ne možemo da tvrdimo da su ove informacije tačne, ali ako je to istina, onda je stvarno mnogo novca uloženo u nešto što je ove sezone ostalo bez učešća u Evroligi naredne sezone, pehara u Jadranskoj ligi...
https://www.espreso.rs/sport/kosark...urce=del&utm_medium=referral&utm_campaign=del

Ултра мега гига пројекат - срамота Србије.

Zagorac konacno u Partizanu, ugovor na 2 godine. Da napokon vidimo od cega je decko sastavljen. Veliki talenat koji nikada nije ozbiljno igrao, sa previse sumnjivih situacija tokom karijere. Otisao direkt u NBA, pa ga ekspresno vratili. Dugi periodi bez angazmana. Nije se naigrao ni u najlosijem spanskom klubu...

U svakom slucaju velik upgrade kad se setimo da su nam prosle godine trojku igrali Andric i Cakar (koji fakticki i nije igrao), a sledece imamo Zagorca i Sija. Sto se Radeta tice, najvise me brine da ne zameni Cakarevica na mestu igraca na bolovanju.

Igraci koji u razgovoru sa novinarima predlazu i analiziraju knjige za mene uvek imaju mesta u Partizanu. Ajde zavrsavajte i Milenka pa da mogu da diskutuju. :mrgreen:

Back