KK Partizan

Ova ekipa ima ozbiljne rupe u selekciji i zbog toga je ova sezona zavrsena pre nego sto je i pocela. Sa Samardom i Zagorcem bi mozda imali plejof, ali opet nista vise od toga. Dakle, mediokritetski tim.
Imamo igrace kojima treba da porastu mooda, i tu Novica treba da odigra ulogu do kraja sezone, Pecarski, Vanja, Aranitovic.
Veceras Gagic i Salic 0 skokova, treba li sta preko toga reci sem supizdumaterinu i vi i taj koji vas je doveo.
Na kraju, dolazimo do korena problema, uprava. Projektovani smo da budemo jedno 15-60 godina u dugovima, dok se goveda lepo naosvajaju trofeja, dakle u najboljem slucaju prva pratilja, po mogucstvu i gore. U kosarci koja je neprofitabilan sport, kad drzava resi da sipa kintu u jedan klub, tu nema dalje price. Jedino ako se uradi seletiranje mladih igraca koji ce da igraju za kikiriki, da se istrpe pa da se pravi neki rezultat. Ove godine se kao nesto probalo, ali sve je to kilavo.

Novica je igrački stasao u jedno drugo vreme, vaspitavan je u tom "partizanskom duhu" koji je vladao pod Duletom, a koji se u međuvremenu izgubio.
Zahvaljujući tom duhu Partizan je i stigao do F4, iako "tate" za košarku do dana današnjeg vrte priču o Željkovom puštanju.

Ono što je važno, to je i da je Čanak bio deo te epohe, što uliva nadu da će se taj duh ponovo vratiti u ekipu.
I po mom mišljenju polako se vraća, mada je naravno potreban i određeni kvalitet koji trenutno nemamo.

Treba napraviti klip od onog usporenog snimka faula u napadu Gosa nad Lazicem. U tome je sva razlika sudjenja kad se radi o nama i njima u prethodnih nekoliko godina.

Te sudije ili debelo profitiraju od toga, ili je veliki strah... Kod Seljobra i ostale sice ovo prvo, taj je postao cak i evroligaski sudija u medjuvremenu, a kod ostalih ovo drugo, jer ipak ligu je osnovao i vodi jedan kriminalac.
B: Gepekovanje...
A možda je vrhovni poslao fantomke?
Možda smo samo bolji pa vas zbog toga i pobedili (jbg svake nedelje igramo sa EL ekipama) a ovaj transfer u vašim postovima je psihološkog karaktera i bežite od očitog?

Ovo je izgleda Ostoja narucio istrazivanje RSBlica da mu pomogne u resavanju situacije, dok mu Vucic pomaze da uvidi koje pozicije u timu skripe:
https://www.blic.rs/vesti/ekonomija...milioni-evra-od-transfera-kk-partizan/tfgfh6h

Sto se vrednosti obestecenja tice, frljanje ciframa koje prilici samo ovim novinama... dva miliona za Velickovica, dva miliona za bilo koga... :eek: Maric je otisao za duplo manje novca no sto pise, a recimo Luka Bogdanovic je otisao i bez obestecenja. Lovernj je otisao isto za 500-600 hiljada. Jedino su u suprotnom smeru pogresili za Veselog, koji je otisao za istu cifru kao i Bogdan.

Ciframa se frljali da bi postigli bomba-efekat, iako je svakome normalnom jasno ono sto je i Danilovic rekao - novac od obestecenja je u to doba pokrivao trecinu tekucih troskova po sezoni. Isto tako mozemo pitati Ostoju gde je obestecenje za Milera, iako je jasno da taj novac mozes racunati u 2 nova igraca koje je doveo.

Meni je zanimljivo, ako je uopste istina, da dug prema Marfinu cini prakticno 2/3 ukupnog duga. Onda postaje jasno zasto ne moze da se resi taj dug onako kako bi Ostoja zeleo. Ista prica kao i za poreski dug, jer KKP prosto mora imati neku neresivu omcu oko vrata, da se slucajno ne bi oslobodili i prodisali malo, dok Panteri sa Malog Kalemegdana zasluzeno dominiraju kosarkom.

PS:
http://www.butasport.rs/kosarka/milos-radisavljevic-najavio-evroligasku-atmosferu-protiv-mege/

Stoka ustaje ponovo, a jel dolaze Naprednjaci sa Severa?

Poslednja izmena:
Do ja.ja znaci kakofonija i Baja Mali Knindza u najavi, Naprednjaci Jug vs Wannabe Naprednjaci Sever. Ako su ovi novi (citaj stari ili kako god jbmli ga svejedno je) najavili dolazak, okupice se i ovi drugi sigurno.

Grobari u FMP Areni bodre svoj voljeni tim. Bas me zanima dal ce ovaj dobos da se pojavi veceras na jugu ili severu. :mrgreen:

A poruka za ove: Dabogda zauvek ostali u Zelezniku, maloumnici.

DVMROchX4AU896e.jpg

Poslednja izmena:
vo je vrlo moguce fotosop, i to onaj los. Sto me cudi, jer RSB ima dobar graficki dizajn. :mrgreen:
(obratiti paznju na piksele i zamucenost, ovo je zumirano do koske, a na nalepnici se ne vidi nikakva zamucenost)

Djoko Salic :krsti-se:

Koliko skrnavi prenosi na jutubetu... Imamo i uzivo prenos skype konverzacije.

Nagrada za mandrile veceri ide...Grobarima Sever, koji bas ne kontaju koncept minuta cutanja.

Mi igramo prosecno, sa smanjenom potrosnjom Novice i Gagica. Sy kakav je moze da vezuje pertle bez savijanja kolena, odlican je vecerad. Von borben i nekreativan plej, nista posebno, igrac za rotaciju. Djoko nastavlja da dominira. Nazalost i Vanja.

U svakom slucaju ne znaci nam nesto ovo preterano jer je Mornar fakticki usao u PO. Ovo je borba sa Fmp-om za 5. mesto i onoj LS, koju moza da igra ko god pozeli..

Gleda neko dragog nam predsenika na SOS-u? :D
Na dva pitanja nije konkretno odgovorio. Da l' je moguce da ima ljudi koji mu veruju?

Prema poslednjim proverama oko 55%

Ne gledam, ali kontam da je nesto tipa: Marfin banka, bivsa uprava (a ne misli na Pekovica), Dule je puno uradio za Partizan, ALI ce sad da ga ugasi, on je sad cvrsta ruka, EL za 2 najkasnije 3 godine, Vucic je mnogo pomogao, suptilno provuce mogucnost uppr-a..
A ti ako stvarno odgledas, javi koliko sam ubo..:mrgreen:

Prema poslednjim proverama oko 55%

Ne gledam, ali kontam da je nesto tipa: Marfin banka, bivsa uprava (a ne misli na Pekovica), Dule je puno uradio za Partizan, ALI ce sad da ga ugasi, on je sad cvrsta ruka, EL za 2 najkasnije 3 godine, Vucic je mnogo pomogao, suptilno provuce mogucnost uppr-a..
A ti ako stvarno odgledas, javi koliko sam ubo..:mrgreen:

Klasican demagog, svaka druga mu je o transparentnosti, na svako pitanje odgovara neodredjeno, uopsteno i nekim izlizanim frazama. Rec ''banka'' sam cuo nebrojano puta. Prica o tome kako cemo isplatiti sve svoje obaveze. A par recenica posle se vidi da se taj plan zasniva na dobijanju spora protiv Marfin banke i oprastanje duga bivsih igraca. U fazonu, za sve stvari su krive prethodne uprave, ali radile su dobar poso. Tako lik prica. Pita ga Tegi: Ko ga je doveo u septembru? Nece da odgovori direktno, nego kaze '' Mnogo prijatelja me zvalo da se raspita''. Majstor..

Kad izadje snimak na YT. Gledaj, nece da ti bude dosadno, vec tragikomicno..

Poslednja izmena:
Borili smo se muski, bas smo se onako borili, da im poklonimo ovu pobedu. I na kraju smo ipak uspeli. Bravo mi! :mrgreen:

Inace, poslednji sut kao metafora cele utakmice. Onako nonsalantno odradjen, deluje da je bez koske lagano, a u stvari airball najgori.

Poslednja izmena:
Posle potrosene polusezone tj. sezone na Mutinja, sad imamo neki oblik tima koji lici na nesto, poraz u granicama ocekivanja (mada je bila i pobeda), ali stvarno, to luzerstvo i nonsalancija. Canjak ih je utegao malo ali ono se ne gubi... A on kao (zasad) prosecan trener to ne menja... To je prosto do selekcije, gde je visak pola tima na celu sa Gagicem i Salicem, koji su to otrovi za sve. Momci imaju top predispozicije i nula grama mozga, a Gagic je kod Vujosevica bar izgledao kao malo manja budaletina, izgleda da sam neka sportska ocekivanja od njega preuvelicao. A i Marinkovic isto... To su neki potezi koje izvode i koji unistavaju sve, koji se njima i svima obiju o glavu. Gledam onog Gagica kako se unosi posle rampe onome u lice, debilcina glupa ne lozi se nego trci dalje i riljaj, vec gledam kako mu zabija tricu kad se bude lomilo, i stvarno je zabio u produzetku...

Na utakmici je posebno odvratan bio amaterski nivo sudjenja sa kompenzacijama, mada ne mogu reci da je bio na bilo ciju stetu. Mada je bilo cistog faula nad Vonom u poslednjim napadima... Ali, FIBA-ine sudije iz Bangladesa i Argentine, pa vapaj za njima... A utakmica, prava porodicna, ABA-ligaska, skoro kao u Zelezniku.

Poslednja izmena:
Iskopali su Laleta iz naftalina da kaze rec-dve o krizi u KKP:

https://www.sportske.net/vest/kosarka/novi-covic-spas-za-partizan-329573.html

Najtuznije u celoj prici je sto je neko poput Covica postao idol i uzor. Hajde sto je to svojim Panterodelijama, nista neobicno, ali kada tako pricaju ljudi iz struke, to je vec posebno tuzno, koliko su poremecene vrednosti.

Naravno, Partizan nece nikad naci novog Covica, jer je ideja da Partizan bude drugorazredni klub pod SNS kontrolom. Kada to ne bi bilo tako, imali bismo novog Covica u vidu Ostoje Limara transperentnog privrednika iz Cacka, i tu je kraj svake price za izlapelog Laleta. Samo sto nema ko da mu objasni, a u tim godinama se ni ne cuje dobro, niti razmislja najbistrije.

Bez mnogo mudrovanja, dok je ova banda u klubu nema nista od napretka. Za mene je prvi znak napretka dovodjenje Dejana Milojevica za trenera i petogodisnji ugovor. Drugo, zadrzati NWG za sledecu sezonu i graditi ekipu oko njega. Trece, isutirati napolje sve ove poluigrace koji su se nakotili u klubu, Djoko, Gagili, Obrad, Sy, Von, Caki, Andric..... ima toga jos. Pored NWG, jos dva stranca za prvu petorku, Vanja, Pecarski, Aranitovic, pa polako. Sve sem toga je siguran znak da ne postoji zelja da se bilo sta pokrene na bolje. Canak je Grobar, ali nije jos uvek kalibar za ovu vrucu klupu.

Čime je Milojević zaslužio toliki kredibilitet za klupu Partizana?
Time što vodi onu ekipu u cirkuzantskim dresovima koja služi za razigravanje Miškovih igrača?

Drugo, to što pišeš o ostanku NWG je naučna fantastika. To je u ovom trenutku nemoguće.

Partizan više nije u situaciji kao pre nekoliko godina da privlači talantovane, mlade igrače i strance, pošto se mladi igrači više ne razvijaju u Partizanu, već stagniraju, a sa druge strane za dovođenje stranaca presudne su finansije (gde ne stojimo baš najbolje) i afirmacija kroz učešće kluba u nekom evropskom takmičenju (a i tu nemamo šta da ponudimo).
Da ne pričamo o saplitanjima iz komšiluka kad god se Partizan nameri na nekog domaćeg "prospekta".

Iluzorno je sada pljuvati Čanka i ekipu posle poraza u Ljubljani, pošto se ne može očekivati od ovakve ekipe da pobeđuje u kontinuitetu.
Ono što je meni bitno, to je da se vidi neki pomak u igri tima, vidi se neka energija i po meni Čanak treba da ostane i dalje trener Partizana, da narednog leta formira ekipu po svom ukusu, a u skladu sa mogućnostima kluba i situacije na tržištu.

NWG ima ugovor na 2 godine, dakle, ako ga ne najurimo ili ne prodamo, ostace. Miloje je vrlo pismen trener, izvlaci maksimum iz svake ekipe, razvija mlade igrace u kontinuitetu. Poslusaj bilo koji njegov tajmaut i uverices se. Takodje, smatram da je kao licnost vise nego stabilan da se nosi sa pritiskom. Canka gotivim, vidi se pomak na voljnom momentu igraca, ali po meni treba da negde ispece jos trenerski zanat pre nego sto sedne na nasu klupu. Isto kao sto smo potrosili Bozica, i njega cemo. Ne znam cime su opcinjeni drugi navijaci, ja gledam samo u cinjenice, Miloje je imao cojones kao nas igrac, ima ih i kao trener. Nije hteo da dodje za trenera kad su najurili Duleta, iz respekta prema njemu.

Back