KK Partizan

Pobedili ili izgubili, nema sta da se prica o treneru.

Ovo je najgora odbrana koju sam ikad gledao, basketaski nivo, protiv jedne od najslabijih ekipa u jednoj od najslabijih liga, na domacem parketu, pod moranjem da se dobije.

Horor, cak i mazohisticki pomalo navijam i da izgubimo.

Stvarno uzasna odbrana. Ne mogu da verujem da je non stop prazan reket. Amaterska odbrana, nema agresivnosti, nema presinga... ja ne znam sta je ovo? Ovde fali neki iskusniji trener jer Pera ne zna gde tera. Jesu slabi pojedinci ali protiv ovakve ekipe to mora da se dobije bez problema a ne da se ulazi u infarkt zavrsnice.

Tuzno, zaista tuzno..bez energije, bez ikakve ideje. Tvrdim da svaki igrac pojedinacno moze bolje od ovoga, cak i da se prvi put vide.

Plej kog su trazili toliko dugo ne sme da se uvodi u zavrsnici (sa razlogom), nego strepimo da li ce Aranitovic (koji je danas bio solidan, medju boljima sigurno) uspeti da prevede. Andjusic uzima prvi sut za 2 u poslednjim minutima, i to samo jer se slucajno nasao blizu kosa. Na Kostu se izvesno ne racuna vise, a Koprivica je zamenio Magdevskog u 12. Zao mi je malog, jeste da ne moze nista da pogodi, ali mi se ekipa dopada kada je on na terenu, a trenutno smo najgori sto se tice asistencija.

Ubija me u pojam ova rotacija kada igraci sede na klupi po 20min, a onda ulaze u igru nezagrejani i van ritma. Kad krenes da srljas u greske, ides na klupu, prosto. Tako bi i igraci bili fokusiraniji. Ovako, divljina na sve strane, bez ikakve reakcije. :roll:

Poslednja izmena:
Isto smo ovako igrali svakog novembra i pod Duletom, ne budite kao oni iz predgrađa

Ma hajde, molim te.

Ovolika kolicina gluposti, neuigranosti, ponavljanja istih banalnih gresaka, nemogucnosti da se prilagodis timski i igracki nije davno vidjena. Ovo je timska katastrofa, jedina razlika izmedju utakmice sa MZT-om i ove je sto je u medjuvremenu stiglo jos nekoliko igraca. Ljudi kao da ne treniraju. Sudaraju se jedni sa drugima, dvojica preuzimaju istog igraca na bloku, defanzivni skok u drugom poluvremenu da zaplaces, oni u serijama imaju napade, ne jednom, nego vise puta. O stvarima kako su nas izradjivali na potpuno isti blok 4x zaredom da ne pricam.

Svaka od tih pojedinacnih stvari je OK da se desi tu i tamo, nekad imas igrace kao Dzons za koje si od momenta dovodjenja znao da ce biti slab u branjenju pika, bio je takav i Macvan isti prosle sezone, ali ti kad saberes sve ove neverovatne greske i propuste na gomilu, dobijes jednu od najodvratnijih utakmica koje smo odigrali verovatno u ovom milenijumu. I onaj hrkljus u Atini protiv Marusija 2010. godine je bio smisleniji od ovog, jer su tad bar igrali timovi, a ne grupe gradjana iz Beograda i onog Sentjura, kako se vec zove to mesto.

Ako je ovo nas i Perin nivo, najbolje bi bilo da se razilazimo polako. Ja bih prvi voleo da Pera bude korektan trener, ako vec ne moze biti super, jeftino i domace resenje na duge staze, ali ovo vodjenje je kriminal, najblaze receno. A ako cemo da poredimo sa Duletovim novembrom, mozda i da ocekujemo seriju od 12-0 do kraja sezone ili ipak ne? Ajde, posto Pera ipak ima nesto slabiji sastav za mozda cetvrtinu ili trecinu snage, neka bude 8-4 u drugoj fazi. Isto tako me interesuje dal smo ikad u Pioniru primili 85 poena od ekipe najnizeg ranga ABA lige koja je na vrlo niskom rangu.

Bez uvrede, al nemojmo da smo kao oni iz predgradja koji trenutno pisu podrske Radonjicu i prezentuju anketu koja traje od kad su osvojili sve domace prosle sezone, kao ultimativni dokaz podrske. Ne bih nikad pominjao njih u nasem kontekstu, al bez uvrede, ti si prvi krenuo s time ;)

Poslednja izmena:
"nešto slabiji" sastav?!?

Ja mislim da ove godine imamo popunjeniji sastav, sa vise razlicitih opcija na svakoj poziciji. Prosle smo imali kvalitetniji, ali su i Maki i Edo i Milutinov i Tepa, pa i Sasa jedno vreme, cesto bili odsutni zbog povrede, a nismo imali alternativu.

Da li mislis da ova ekipa igra u rangu svojih mogucnosti? Znaci ne vise, sto ocekujem od igraca Partizana, nego prosecno za ono sto znaju.

Meni ovde debelo fali energije. I nadam se da ce Edo bar malo da je nadomesti.

Cak stavise, pre no sto su se vratili Milosavljevic i Pavlovic, sastav je bio otprilike jednak na papiru, a jos ovaj sastav ima luksuz poveceg broja igraca i nedelju dana pripreme za svaku utakmicu, sto onaj proslosezonski nije imao zbog vise turistickog pokusaja da se odigra Evrokup.

Sa ovim sastavom koji moze u prva cetiri u ABA vise nema tih opravdanja - sve ovo dosad je moglo da prodje iz ovog ili onog razloga, ali ova igra danas je kriminalna.

Kako bilo, sam pokusaj da se uporede Bozic i Vujosevic je poprilicno promasen, pa samim tim i ova prica, valjda je svima jasno kolika je tu razlika, kao bog i sesirdzija. A najosnovnija razlika je sto je Vujosevic imao, cak i kada smo bili odvratni za gledati na jesen, obris tima i uverenje da ce taj tim biti mnogo bolji na prolece, sto je uvek i bio. Ovaj Perin tim ima krajem novembra igrace koji prave greske sa utakmica petlica, igraci se sudaraju u pokusaju da naprave ili isprate blok, prave ogromnu kolicinu neverovatnih gresaka, ne igraju odbranu nikakve vrste osim trenutne inspiracije pojedinaca, a isto tako i u napadu. S tim sto napad prastam jer nam je to uvek bio trejdmark, kako i nece u ovom trenutku.

Sustina je, sa ovom igrom veceras ne postoji ni najosnovnija baza za dalji napredak i samo na tome temeljim ovu kritiku. U sledecem kolu imamo unapred upisan poraz od Cedevite, osim ako se neko cudo ne dogodi, a onda pitaj boga sta nas ceka protiv Olimpije i Mege. Sa ovim veceras?

Znam da je Perovic potpuno van forme, da se tesko krece, ali sa tom visinom i iskustvom, relativno mekom rukom, mora imati bar jednu mini-ulogu u ovoj jadnoj ligi. Pet minuta, OK pet minuta, nekoliko sigurnih skokova i par poena. Ovako ni Radonjic nije znao da koristi Skorcijanitisa, pa su ga silbovali, tako cemo i mi da pustimo Perovica da ide negde i da igramo sa dve cetvorke celu utakmicu + Djumic.

Биће боље...Имали смо стварно и прошле сезоне много пораза,са ИПАК,јачим тимом и тренером.И ја сам тада писао да смо многе утакмице изгубили "стицајем околности" и
да мора да се окрене та срећа мало и нама...тако је некако и било...Ево и ово вечерас је могао бити пораз,Богу хвала није,и да јесте треба замерити и играчима и тренеру,али
кад ти човек врљне тројку или две из очаја а обе уђу...онда - хеби га.На то неискуство и баксузство смо и губили ове сезоне.
Наравно најбоље је да ми не чекамо те задње минуте да решавамо утакмицу,али за то немамо (ја се надам за сада) тим на располагању,или уигран тим...

Mi smo i gubili i dobijali nekim ludim kosevima, sto dosta govori o kvalitetu lige. Protiv MZT-a i veceras smo pogadjali pa prelomili, proslu smo u poslednjih 5-6 min dali samo 4p, kao i protiv Cibone. Nije ovo igra na srecu, sutiraj pa ako prodje prodje. Mora da se razmislja sta se igra i kako.

Само да подсетим да смо имали и раније шут који нам је уништио сезону...и више пута таквих...
Него зна ли неко шта није у реду са судијама ? Ја мислим да су ови вечерас барем 10-ак пута погрешно свирали кораке,или нису свирали када су били...
О фауловима да не причам,то 'ајд може да се лоше процени преко ТВ-а...

Pera prica kako Kosta ne igra iako je sasvim u redu jer nije povratio brzinu. Kao, ne moze da isprati lazne cetvorke koje igraju pop. :eek:

A sta, da je zdrav, jurio bi cetvorke sve do linije za 3p, ili kad imas dominantnog centra ne pokusavas da nametnes svoj stil?

I tako, imamo ipak tu sirinu u sastavu ali je skracujemo jer Kosta ne moze da trci za cetvorkama.

Jednom prilikom je Marjanovic, dok je jos bio u Megi, pricao kako ga Miloje tera da trci sa bekovima. Naravno da nije mogao da ih isprati, ali vezbao je tako nesto atipicno. Naucice Pera neke stvari vremenom i bice sigurno bolji trener nego sto je sada, ali cini mi se da mu fali stofa. Ne razvija neki svoj stil. Kako bi nam sad legao neko kao Macvan, trener na terenu, dok ovaj na klupi ne spremi kolokvijum.

Kakav smo raspad danas bili u odbrani, to je strašno.
Pera mora da dobije nogu u bulju, jer nema nikakav autoritet.
Em smo totalno dezorganizovani u napadu, em smo šuplji u odbrani.
Večeras smo imali sreće da smo pogodili neke važne šuteve, inače bi doživeli novi poraz.

Što je najgore, ova ekipa koju Božić ima na raspolaganju nije uopšte loša, samo treba umeti iskoristiti svakog igrača na pravi način, a to Pera ne zna.

Nece ga terati sigurno. A i da ga oteraju, ne vidim ko bi to dosao da nas vadi u ovakvoj situaciji, a da predstavlja poboljsanje ili resenje na duge staze. Nije nekako u stilu Partizana da menja trenera u polusezoni. Preuzeo je vrucu stolicu, velika je odgovornost ali i velika sansa. Neka vidi sta ce sa njom. Lako je srusiti nekoga, moras da znas sta ces posle. Ovo se najbolje vidi u promenama koje smo imali letos.

I ove godine smo izabrani za najveci klupski brend u Srbiji..s tim da titulu prvi put delimo sa jos nekim. Sve u duhu prijateljstva i sporta.

Na mene je prosle godine najveci utisak ostavila Mega Leks ili Vizura ne secam se koja rec im je tada bila u drugom delu imena. Jedini su uspeli da izgube od mucenog Levskog :lol:

Uglavnom, drago mi je da nismo ponovili njihov scenario sa Tajfunom :mrgreen:

Jednom prilikom je Marjanovic, dok je jos bio u Megi, pricao kako ga Miloje tera da trci sa bekovima. Naravno da nije mogao da ih isprati, ali vezbao je tako nesto atipicno. Naucice Pera neke stvari vremenom i bice sigurno bolji trener nego sto je sada, ali cini mi se da mu fali stofa. Ne razvija neki svoj stil. Kako bi nam sad legao neko kao Macvan, trener na terenu, dok ovaj na klupi ne spremi kolokvijum.

Nece ga terati sigurno. A i da ga oteraju, ne vidim ko bi to dosao da nas vadi u ovakvoj situaciji, a da predstavlja poboljsanje ili resenje na duge staze. Nije nekako u stilu Partizana da menja trenera u polusezoni. Preuzeo je vrucu stolicu, velika je odgovornost ali i velika sansa. Neka vidi sta ce sa njom. Lako je srusiti nekoga, moras da znas sta ces posle. Ovo se najbolje vidi u promenama koje smo imali letos.

I ove godine smo izabrani za najveci klupski brend u Srbiji..s tim da titulu prvi put delimo sa jos nekim. Sve u duhu prijateljstva i sporta.

Е то,и ја то кажем...лако је бити "опозиција" да само кукаш,а кад би дошао на власт :dontunderstand:
Ипак ово је Партизан,тако да и Пери не може бити дат неограничен рок да се учи.По мени,следећих неколико утакмица не сме да изгуби,
осим хрвата...

Poslednja izmena:
Voleo bih da preuzmu nekakvu odgovornost. Da postave sebi cilj pa da vidimo da li su uspesni i koliko cene sebe. Mislim da je realan domet neko 6. mesto u Aba i 3. u Kls, pa hajde da se borimo za to. One price sa pocetka sezone "igramo za srpski koeficijent" i "svaka pobeda je vazna" su kukavicke, u stilu ne ocekujemo nista, a sta god uradimo super je.

U slucaju Perinog neuspeha, ocekujem Miloja, da se dovede na vreme da moze da sklopi tim po svojoj volji. O Dzikicu ne smem ni da mastam. Ali rano je za price..ima jos dosta da se igra.

Back