KK Partizan

Ja bih u svako doba dana uzeo Lesora, Egzuma i Madara pre nego Kaminskog, Doziera i Jaramaza. Mislim da smo za nijansu slabiji od prošle godine ali za sad to i ne izgleda tako loše. Čini mi se da nam sezona najviše zavisi od toga kako Panter bude naštelovan.

Ocito nije dovoljno to sto je Baskonija u losoj formi da bismo se mi proglasili favoritom. ;) Svi znaju da ce sve te ekipe sa samo jednom pobedom da grizu kao blesave (osim Armanija). Tako su sinoc panteri grizli onaj muceni Bajern, Asvel konacno pobedio i to na teskom gostovanju. Igraju kuci, ocekuju pozitivan sok promene trenera, mada tamosnja javnost vise krivi upravu nego trenera. I mislim da ce igrati kompletni, bila je neka prica da ne igra Hauard, ali trenira normalno.

Tako da se ne zamlacujemo sa tim kako je Baskonija slaba - jaki su kao i prosle sezone kad su se borili za TOP8 do poslednjeg kola. A mi smo ti koji ce igrati oslabljeni, ali imamo cemu da se nadamo jer smo se i bez Pantera pokazali kao ekipa sa opcijama i dobrom igrom. Samo da im ne dozvolimo da se razigraju kao sto mi to umemo, da ne nadoknadjuju na nama svoj los start, i sigurno cemo imati svoje sanse za pobedu.

Nismo bas najfokusiraniji u ovoj utakmici, ali primili bismo ispod 40 za poluvreme da smo ista uhvatili pod svojim kosem. Dali smo im 10 novih napada + 2 nicije lopte.

Imali smo cak i bonus u vidu da je Vukcevic neocekivano oplodio Miki Mausa, ali to govori da nam ni napad nije nesto u ovoj utakmici.

Ima vremena, al' mora drugo poluvreme znatno koncentrisanije i cvrsce.

Dobar je Frenk D Tenk, al dosta nas kosta u odbrani, lako primamo poene preko njega. Malo smo se popravili na pocetku trece, ali trebaju nam doci Aleksa i PJ.

Sramotno sudjenje u trecoj, sudije bukvalno odrzase Baskoniju u igri sa nekoliko vrlo sumnjivih faulova koje su nam svirali. Moglo je i na +10 za nas.

Poslednja izmena:
Steta, nije bila losa prilika, ali kostalo nas je to sto nismo dobro skakali (na kraju i presudilo), a PJ ni Aleksa nisu bas dosli na utakmicu. Nazalost, ovaj put Zoc nije nasao igraca za zavrsnicu, pokusao je da uvodi Andjusica, ali corak od njega. A i to domacinsko sudjenje u trecoj, ko zna sta bi bilo da ovi nisu vestacki odrzani u zivotu, ali uvek su to budjavi Spanci i to sudjenje pod pritiskom.

Bila je lepa prilika i da se lansiramo medju prvih 10 lagano, ali sacekacemo malo. Bice dosta bitno protiv Fenera kuci, mi jos nismo probili to da dobijemo neku jaku ekipu, a bice bitno i u kom cemo sastavu nastupiti.

84 primljena poena i naravno poraz.. svako ko nam da 80 dobije nas.. osim fmp a.. to su specifične utakmice
Otprilike se znalo na pol da ćemo ovo teško dobiti jer smo primili 45
16 ofanzivinih skokova
Loše

I dosta je bitno sto smo ove nedelje konacno pokazali dobru odbranu, koju smo veceras pokvarili skokom i sa maltene 20 drugih sansi za protivnika. Samo da dovedemo ovog skakaca i da nam se vrate dva vrlo bitna igraca.

Evo drugar mi kuka na poruke, on bi da mi odma' budemo treci na tabeli, a ne da cekamo. I tata bi sine, al' moracemo ovako polako. :mrgreen: Bitno je da se nadogradjujemo i kad se kompletiramo igracemo bas dobro na ovoj bazi, a nedajboze opet onakvu krizu kao prosle sezone.

Prosle godine u ovo vreme nam je sve bilo problem. Od skoka, sutra, rotacije u odbrano.... Pa je sve reseno. Ova ekipa u ovom delu sezone igra mnogo pametnije nego u ovo vreme prosle.
Ekipa treba koncepijski da se resi. A skok ce doci sa novim visokim Igracem.
Mnogi igraci igraju mnogo zrelije nego na pocetku.

Замало као и прошле године у Виторији када нисмо правили фаул у задњем нападу.

ZOC se uvek "kocka" i uvek gubi u poslednjem napadu.
Imas +1 i 13" do kraja, pravis faul odmah i ostaje ti 12 sekundi za napad sta god onaj nesretnik uradio sa linije za slobodna bacanja.
A za 12" moze da bude faul, 2 poena, kos + faul i svasta ponesto...
Tu je Dule Vujosevic bio genijalac i uvek zahtevao faul na kraju.

Posao trenera se, bar u vecem delu sezone, zavrsava dva minuta pre kraja - ostalo je na igracima, njegovo je da prepozna igraca, kao sto je protiv pantera pogodio PJ-a, veceras je promasio insistiranjem na Andjusicu i PJ-u koji su pogubili 2 ili 3 bitne lopte. A to da li ce neka lopta uci ili nece je manje bitno bar na pocetku sezone. Bitno je samo u kljucnim utakmicama. Podvuci cu da smo mi ove nedelje uradili bitne stvari u odbrani, i to je bitno za nastavak sezone gde ce se (opet) dobijati i ovakve utakmice ako sve bude kako treba.

Isto tako je i Vujosevicevo insistiranje na poslednjem napadu uvek bilo cesto i pedagosko. On osim Kecmana nije imao Pantera, Nanelija i igrace koji su dovedeni kao najbolji strelci i klaceri, vec je takvim potezima podizao samopouzdanje svojim mnogo slabijim ekipama. A Kecman nije skupi rasni strelac, vec igrac posebne harizme koga je lopta "htela".

Inace, treba reci da je lepo kad ti ostane poslednji napad, ali za koga, veceras? ;) Veceras smo imali jednu jedinu opciju, a to je Naneli, i to bi Baskonija ispratila, kao sto smo mi ispratili udajanjem Hauarda i ostavili Mekintajera na 3 sto je svakako mnogo bolji izbor (ali nismo zagradili). Pantera nije bilo, a Avramovic i Douzer su bili van utakmice. Nacrtano je ono za 1,1sec za Kaminskog, ali bolje da je Jaramaz sutnuo preko ramena (njega bar ume da u.ke.nja) nego ovaj tunjavac da se bori sa Miki Mausom. :mrgreen:

Ali Naneli i Ledej sto su pokusali da ometu Monekea pred bacanja, raspricali se pred njime garant nesto tipa "ovaj nema pojma", a Miki Maus se smeje. :mrgreen:
https://x.com/BasketNews_com/status/1720555841881788772?s=20

Poslednja izmena:
Kao što rekoh, sezona zavisi od Pantera. I kako on bude igrao. Nije ovo loša ekipa ali smo bez njega totalno obezglavljeni. I videćemo ta Ponika, Pantljika, Ponitka kakav je, ako zaigra.

Jer ostali, postižu preko 13 poena svake prestupne godine. I to se obično pogodi da jedan zablista a ostali brljave. Čim je Tristan Vukčević drugi strelac ekipe, tu nešto nije kako treba. Dozier bez poena za 9 minuta, Avramović 1 za 22, Kaminski 8 za 24...
Sve su to dobri igrači ali ne daju ništa posebno. Aleksa je dobar igrač, koji može da uđe, promeni ritam, ubaci trojku, prodrma ekipu ali čim mu se da malo veća uloga, postaje potpuno sumanut.

Mene zanima sta je sa Koprivicom, jer je imao dobrih utakmica, a sad ni minut. Verovatno Zoc pokusava sto vise da ocelici Kaminskog dajuci mu glavnu rolu, kako je vec i namenjeno. Vec imamo bolju startnu poziciju sa tim mladim igracima koji prosle sezone nisu pruzali ama bas nista, ali dzabe smo krecili ako tako ne nastavimo. Imati 12 upotrebljivih igraca svaku utakmicu bi nam bilo bas potrebno, i jos 2 koji se rotiraju van sastava. Ne znam, nisam prebrojao koga sve imamo.

PS: Pa da, ako dovedemo onog Brazilca, imacemo 14 igraca. Tristan, Balsa i Trifunovic bi uskakali sa mesta prekobrojnih, a mozda malo i Andjusic.

Znaci, kako gledam ceo sastav, tacno nas je polupao odlazak Madara i nedolazak Mirotica, gde bi u tom slucaju verovatno bio doveden ne Kaminski (delimicna zamena za Mirotica), vec neko tipa Kaboklo ili pre vise centar nego on.

Back