KK Partizan

Bozic kao i igraci, prvo poluvreme odlican. Dobro rotirao, igrali smo u svom ritmu. U drugom se malo pogubio. Metalac nam je provalio igru, nismo znali da odgovorimo. Svidja mi se sto su pokazali zube kada je otislo u minus i vratili se. Ako za nesto moze da dobije pohvalu, to je da ne vodi ekipu ziheraski, sablonski, kao jedan malo iskusniji kolega :mrgreen: Probao je neke stvari, nije proslo, dobro. Vremenom ce nauciti sta moze sta ne moze.

Poslednja izmena od moderatora:
Meni je bitno da trenerska komisija ima potencijala. Znam da ekipa nema kvaliteta i ne može se reći da tu pršti od talenta iako nešto i ima, ali je bitno da Pera, Kecman i Vule znaju šta rade. Jeste da bi iskusan trener mogao da iznenadi i rutinira ovakav preplašeni i pogubljeni Metalac, ali ovi su ih bar iznenadili. Ima tu zanimljivih stvari, ljudi su prepoznali kako da napadaju taktički, ne robuju Vujoševićevim konceptima već igraju small-ball (doduše niska petorka sa Milutinovićem na 4 je potpuno iznuđena), igraju sa dva plejmejkera, prepoznali su da u ovoj utakmici na centru treba da igra najviše Koprivica... Uopšte nema ziherašenja.

Sad, neiskustvo je druga i očekivana priča koja ide uz trenere koji nisu vodili dosad ni jednu jedinu utakmicu, ali kad postoji potencijal, ideja, onda to i treba istrpeti. Videćemo kako će to ići na duže staze, prva utakmica je ispala dobro a bilo bi i super da smo pobedili. Podsetiću da je stanje na kladionicama bilo kvota 5 na nas jutros do 3 i nešto pred utakmicu, a Metalac suvereni favorit sa nekih 1,17. Takva su bila očekivanja... Na kraju je bilo potpuni egal i pobedio je onaj ko se bolje snašao.

Što se igrača tiče, rano je još suditi, ali Dživdžan je užasno brz, prvi korak, skače i bori se, ali je potpuno sirov i fali mu snage da iznese to do kraja. Koprivica takođe. Magdevski ima baš štofa, vrlo lucidan igrač, razume košarku. I naravno, svi su žešći kamenjari. :( Zanimljivi igrači, ali mnogo rada i neizvesnosti je pred njima.

Ako je ova utakmica merilo, sa dva pojačanja bi se mogli boriti za PO i ući u 4. Kako će ići dalje, videćemo...

Poslednja izmena:
Nisam gledao, ali big voleo da znam zašto su Đumić i Perović zajedno odigrali ukupno 15 minuta?
Jbg, ja rekao da bih voleo da Marinković napreduje duplo ove sezone, a on već dostigao Teodosića sa šutem iz igre 2/9...

Slusao sam predsednika Metalca kod Tegija, bio je pun hvale za svoju ekipu i najavljivao pobedu. Kao imali smo u planu jos odlicnih igrac al nemamo gde da ih smestimo? Ono je bio ocaj od kosarke sa njihove strane, bas su razocarali. Partizan je ipak igrao sa nekom idejom, videlo se da znaju sta ko radi na terenu, ali previse gresaka, previse promasenih suteva ispod kosa... Naoredovace vremenom sigurno, broj TO ce se znacajno smanjiti kad se malo uigraju, mogu bukvalno svi bolje od ovoga i bice zanimljivo gledati ih. Ali do plej ofa realno nece moci ove godine i to ne bi ni trebala da im bude preokupacija.

Nisam gledao, ali big voleo da znam zašto su Đumić i Perović zajedno odigrali ukupno 15 minuta?

Zato sto su im Jevtovic i Majstorovic pravili veliku stetu jer su lazne petice a oni su manje pokretni. Sa Koprivicom na terenu smo pravili razliku +16, sa Djumicem -3 a sa Perovicem cak -14 za njegovih 7min. Osim toga, Perovic nije spreman, tesko se krece.

Djumic ce da igra protiv Samardziskog vise, sutra.

Ne sumnjam da ćete uživati, Čovke vam kupio debelu mečku da igra a Pionir ne može do pola da se napuni uprkos maestralnom marketingu. Vaša interesovanja su oduvek bila na drugoj strani...

CQawOWcWwAAkJ--.jpg

Realan odnos, mislim da su nam sanse 50-50. Mega bi bila favorit da nisu imali priliku da osete "pravu musku odbranu" u prvom kolu.

Ratko Varda potpisao kratkorocno za Kozuv. Verovatno nisu ni razmisljali o njemu ali bih voleo da smo mi ovo uradili. Iskusan centar (mozda i previse :mrgreen:) koji zna da postize poene, plus ima sut. Tacno bi premostili ovaj period dok se Kosta oporavlja. Mislim da ne bi trebalo da igra uopste narednih mesec dana. Ne pomaze previse, a velika je opasnost da se povredi. Naravno, ovo govorim na osnovu samo jedne utakmice.

Poslednja izmena:
Bila bi minimalna prednost za Megu na poluvremenu da ne sude dvojica Covicevih, ili da momci mogu zagraditi, ili da mogu da ne naprave toliko gresaka. Sto su septrlja, strasno. :hahaha:

Trebaju vise doprineti Milutinovc, Kosta, Vitkovac, kao iskusniji...

Koja korist od pasova Magdevskog kad nemamo sutere.

Cvetkovic je mnogo glup, i uvek sa njim na parketu nam prave prednost. Toliko o tom mitu po pitanju njegove "odbrane".

Poslednja izmena:
Skok nam je misaona imenica. Mega nam napravila vise ofanzivnih nego defanzivnih.

Sa Cvetkovice na parketu -18, sa Magdevskim +12

Marinkovic je neke poene postigao nasilu, ali barem ih je postigao, mora sam sebe da rastereti. Boljeg sutera nemamo, a stvaramo prilican broj otvorenih pozicija.

Izgleda da ponovo imamo trenera koji psuje :mrgreen: Bas je urlao posle onih silnih trojki na pocetku. I mislim da je on trebao da protestuje kod sudija, a ne Todoric.
Aranitovic na klupi sve vreme. :ok: Treba svima dati sansu, pa koliko zasluzis. On je zasluzio tacno ovo.

Edit:
Odradila nas ojadjena Mega, sa jednim poludelim crncem. Razlika u poenima manja nego razlika u skokovima. :eek: Danas najvise zakazali najiskusniji. Za nastavak nam treba cetvorka koja moze da zagradi i plej, jer Cvetkovic to nije. Bolji bi bio na dvojci. U obe utakmice je popravio statistiku nekim nerealnim pogocima. Danas 3x3 sa zvukom sirene, a i pored toga je imao -19, da nije podadjao imao bi -28..

Magdevski odlicno odigrao, da su nasi suteri pogadjali nesto imao bi brdo asistencija, ovako samo 2. Sjajno je proigravao. Vrabac ponovo borbeno i pozrtvovano. Najvise skokova je sakupio. I dalje srlja ka kosu, ali je danas za razliku od Metalca ubacivao. Milutinovic i Ceda bez komentara. Kosta deluje da se plasi, u par prilika mi se ucinilo da hoce da se odigne ali se predomisli i zaustavi.

Zasto Glisic ne dobija ni minut kad smo na toj poziciji najveca kanta?

Poslednja izmena:
Zato mi je i bilo zao sto nismo imali malo vise srece protiv Metalca, znacila bi ta prva pobeda jer su momci imali svoj momenat a nisu ga iskoristili. Ovo sad je maltene prosuto losim stavom od pocetka, ljudi poveli 16:2 i ajde ti stizi celu utakmicu.

Dva konkretna igraca su neophodna i to je bilo jasno i pre ove utakmice. Igra uopste nece moci da se uspostavi bez necega konkretnog. I ovo sto se dobro napravi nema ko da materijalizuje... Razocarao me Milutinovic, bas bas, jbt suter si a sutiras kao Tragija Tragicevic juce protiv Pantera. Valjda je sad mnogima jasnije zasto on i Aranitovic nisu bas igrali kod Duleta. Steta za tako pismenog igraca, ali ocito bez stava. Al makar bi ga u ovakvim kesa-utakmicama trebao imati...

Nije ni Milutinov, Djumic i Macvan bilo nista vise atletski spektakularno, pa nismo imali bas ovoliko problema.

Jbg, sve te sitne stvari koje na kraju mnogo znace mora da pere trener, u nasem slucaju komisija.

Kao sto je obecavalo ono u Valjevu, tako ovo uopste ne obecava. Jos je rano za neke zakljucke, mozemo samo da se nadamo najboljem, imajuci u vidu da je teze biti odlican, a da je lako biti slab ili prosek...

Ako stvarno želimo da izvučemo nešto iz ove sezone oštri rezovi moraju da se prave najkasnije nakon Sutjeske, mislim da je uzorak od 5 utakmica više nego dovoljan. Ono što sam video do sad:

- Batica je kurton od igrača i fizički i u glavi, ima znanje ali ga nikad neće materijalizovati u KKP. Neki sporazumni raskid ili ako nije voljan za to odstranivanje iz tima do kraja sezone što bi mu bio kraj karijere po meni. Dati mu izbor jer je očigledno kao čovek korektan, a za produženje ugovora je koliko sam razumeo kriva prošla uprava.

- Cvele ne igra kao plej, vrlo je potrebno pojačanje na toj poziciji. Mislim da bi igranje na dvojci sa Vanjom bilo produktivnije, ali nam sad zjapi pozicija organizatora. To je ipak vrlo lako zakrpiti jeftinim crncem koga bi menjao vrlo talentovani Magdevski. Sačekajmo još nedelju dana, ipak čini se da je Cveletovo dovođenje promašaj.

- Vrabac je odličan prospekt ali košarkaški divljak, moramo ga sačekati jer je on po meni oličenje igrača za KKP - atleta, agresivan na obe strane terena.

- slepom je jasno da je skakačka četvorka gorući problem, Čeda bi takvog sjajno odmenjivao, a kasnije i Murić.

- igra centara je varljiva tema, van forme su a i kao tim smo neuigrani. Sve je manje nade za Božu, a Koprivicu treba još testirati. Oni najviše trpe zbog nedostatka prvo pleja i nekog jačeg spoljnog igrača, nadam se što bržem vraćanju Koste u ritam jer mi MORAMO spuštati loptu pod koš.

Sve u svemu, politički rečeno potreban nam je rebalans u što skorijem roku. Nagomilali smo igrače koji nisu u stanju da iznesu sezonu - moraju se dovesti dva prava igrača (PG i PF), da dozvolimo prospektima da prodišu i da se razvijaju uz doziran teret, slomićemo im kičmu ovako.

Ajd posto ne volim Flopercica da makar pohvalim da moze da funkcionise kao plej u prenosu lopte i u igri 1na1, mada mi je savrseno jasno da, kad on uzme da carini loptu i drzi je ceo napad, mi nemamo sanse da igramo timski dobro. On ce pogoditi nekoliko puta iz te igre, ali to nece doneti pobedu.

Tesko je, bas tesko donositi neke sudove, lako je kritikovati Peru kao neiskusnog i jos sa slabim timom koji je povrh svega prekasno sklopljen i nedovrsen cak i kao nedovoljno kvalitetan... Mora se iz utakmice u utakmicu gledati.

Zasto Marinkovic, kad se Magdevski pokazao ubedljivo najboljim u organizovanju (zapravo jedino to i zna).

Koliko je samo lopti provukao i koliko otvorenih suteva kreirao posle prodora, koje naravno nije imao ko da pogodi.

PS: sutra protiv MZT-a ce biti vrlo bitno da proverimo koliko je ostalo od kulta naseg domaceg parketa, kao i sta standardni navijaci u Pioniru misle o svemu ovome... Neki moji prijatelji koji su redovni se vec neckaju, sve ovo im je tesko svarljivo a tu mislim pre svega na odricanje od Vujosevica koji se sa sportske strane moze okarakterisati kao pucanj sebi u nogu.

Kako ce reagovati ostali, videcemo.

Poslednja izmena:
Peru nemam nameru da ocenjujem još nekoliko meseci, mislim da nije fer. Ali igrače možemo oceniti relativno brzo, pogotovo bekove. Igrač koji ume da "prenese loptu" nije plej, plej je neko ko radi ono što radi Magdevski. Takođe centar nije neko ko popunjava prostor u reketu, već neko ko se mora udvojiti kad primi loptu u blizini koša. Ja kod ovih naših visokih ne vidim ni potencijal za PnR, ali ajde da sačekamo još par utakmica.

Back