Ja pre svega mislim da se ne može Jovanović optužiti za sve. Pravljenje i vođenje tima nije kao u menadžer igrici, gde igrači imaju zadate ocene i "skillove" koje će automatski i kompjuterski prevoditi u delo, pa da se za loše rezultate može optužiti samo menadžer. Ima nešto i u tim igračima, koji su ljudi od krvi i mesa, imaju dušu, karakter, i ostalo. Za Loa mi je jasno da je vrlo moguće da ga Jovanović dosta koči, da ne može za njega napraviti igru da taj pokaže šta sve može već ga je okovao kao "timskog" plejmejkera, ali za Raduljicu mi apsolutno nije jasno gde je Jovanovićeva greška, s obzirom da je ono što centar treba da radi u Partizanu i totalnom duduku jasno, jer taj sistem traje godinama, a Jovanović je imao udela u njemu kao pomoćnik koji je radio sa centrima u vreme Pekovića, Milojevića, Marića. Zato te i tako pametnog pitam da mi daš svoje viđenje, pošto si ti poprilično siguran u to da je Jovanović diletant, nema pojma i da greši. Ili možda ima nešto i u glavama igrača? Kao što se protiv Cedevite moglo videti, teško da je Jovanović kriv što Lou i Raduljica ne mogu da strpaju zicer u koš.
A ti si tvoj košarkaški rečnik i znanje sa "primerima" toliko puta pokazao... od toga da moram da ti "verujem na reč" pošto ti ne želiš da mi daš "servirane" primere, do toga kako te Milosavljevićeva blokada nije toliko popalila kao Singlerova jer je Ljuj imao "samo jednu opciju" i ispao majmun, a Lou je imao "pet".
PS: i kad bi svakog trenera proglašavao za diletanta kad pojačanje ne ispuni očekivanja, a razloga za to može biti 1001, i od trenera i od igrača i od spoljnih faktora, mislim da po tom kriterijumu ne bi postojao ni jedan jedini dobar trener na svetu. Zato moraš biti daleko precizniji u argumentaciji ako oćeš da prodaš tu tvoju mantru o Jovanoviću. Molio bih te. Ne tu argumentaciju kako Efes plaća Raduljicu 700 hiljada.
Pa evo..
Prvo moram da se osvrnem na tvoje sasvim bespotrebno i neargumentovano prozivanje zbog nekih ranijih komentara:
Ja sam i sam pokusoa da nadjem taj spisak igraca koje je Partizan upropastio, i nisam uspeo ,jer na sajtu Partizana ne postoje kompletni rosteri sa protekle godine(sto je samo po sebi i glupo i smesno).ZATO moras da mi verujes na rec, ili ako pratis kosarku mozes i sam da se setis.
Ljulj je jedva primio loptu i imao je samo jednu opciju.Na dvadeset razlike za tvoju ekipu ne moras da budes ni skroz koncentrisan .
Lou je dobio loptu na metar i mogao je:
-Da skoci prema kosu i polozi je, ili zakuca(pokusaj blokada bi bio siguran faul telom)
-Da je doda Raduljici.
-Da fintira sut pa tek onda sutne.
Od svega toga on je izabrao da sutne sa zemlje, nonstalantno i zato je prosao kako je prosao.
Znaci da, eto pogresio sam, imao je cetiri a ne pet opcija.
Sto se Raduljice tice, dovoljno je shvatiti da Raduljica nije igrac tipa Pekovica, mada fizicki vise podseca na njega, nego tipa Marica.
Znaci lopta mora biti kod njega pravovremeno kad se namesti, da bi bez spustanja i dodatne igre, samo uz dizanje ili pivote dosao do kosa.
Ofanzivno je opasan(za skok) kada je lopta na obrucu, posle polaganja, jer nema dovoljnu brzinu da stigne lopte odbijene posle suta spolja.
Da bi sve njegove prednosti iskoristio, Partizan mora imati igrace koji probijaju protivnikovu prednju liniju.
To radi Lou, i kada god mu je napravljena pozicija da to odigra(ne smeta mu Lucic ili Milosavljevic nego stoje tako da odvuku protivnicke igrace) centri su mu pravili "livadu" (I Katic i Raduljica) ili su se otvarali na pas(u zadnje vreme to cesto radi i Kecman).
Promasivanje zicera je vise stvar psihologija , nervoze, i to je prolazna stvar, AKO mu se pruzi sansa da odigra ono sto on zna.
Tragedija Jovanoviceve postavke igre Partizana se jos bolje vidi na igri Katica.
Po karakteristikama idealan igrac za razbijanje protivnicke zone, igrom na postu, nisam ga video nijednom ove godine tamo, nego se kao i Pekovic gura na niskom postu, sto nikako ne valja.........Mekanog suta mogao bi lagano razbiti svaku zonu igrom sa penala , i eventualnim povratnim pasovima, a Jovanovic od njega pravi Pekovica.
Od ekipe fantasticno brzih igraca(ne moze se raci da su Katic i Raduljica spori) on pravi italijanski napad u kojoj se od kosarke pravi filozofija, uno, duo, tre....
Takodje neko je gore primetio da se za dobrog sutera mora dosta toga zrtvovati, sa cim se potpuno slazem.
Ne mislim pri tom na Andjusica, nego vise na Milosavljevica.On ima u sebi potencijal, mu.da za sutera, ume i da udje pod kos.
Sta to vredi, kada njemu sve uzme igra u odbrani, jer cesto zbog ostalih rupa on mora to da odigra.
Bozic nikad nije ni znao da igra odbranu, a sva fama oko njegove odbrane se samo odnosi na pritisak u Pioniru na sudije, pa ako prodje prodje.Pogledaj na terenu, on obavezno stane u paralelan stav pred napadacem, sto je osnovna greska koju klinci uce na prvim treninzima.
Andjusic takodje ne igra odbranu, i to mora da popravi.A kada to popravi nece imati toliku brzinu u napadu, ni preciznost(kao i Milosavljevic sada)
Lou ima odbrambenog potencijala, ali on u odbrani mora na trojku zbog visokog tezista, kojima ga protivnicki bekovi lako izbacuju iz ravnoteze.
Ali braniti protivnicku trojku moze izuzetno dobro, jer ima i dovoljnu brzinu, i fizicki je dovoljno jak za to.
I tako, Milosavljevicu uvale kosku, i onda ocekuju da igra i pogadja na celom terenu, sto je sasvim nemoguce.