Lepo vece u Pioniru. U jednom trenutku sam pomislio da i nije lose sto gomna iz vrsca nisu dosla da nam zagadjuju i kvare atmosferu.
KK Partizan pratim skoro 25 godina. Za to vreme kroz Partizan je proslo mnogoooo sjajnih igraca i ljudi,osvojene su gomile trofeja,ali je meni ova generacija Partizana 2009./10. ubedljivo najdraza .
Generacija koja je bukvalno ostavljala srce na terenu. Generacija koja bukvalno od prvog do poslednjeg igraca Partizan dozivljava kao SVOJ klub.
Nesto neprocenjivo je kad Jan Veseli,ceh koji je dosao u Beograd pre 2 godine i nazalost otici ce iz njega za godinu dan,kaze odlucio sam da jos jednu godinu ostanem u MOM klubu.
Nesto neprocenjivo je kada vidis da je Li Roberts borben do samounistenja,da je spreman da ide i glavom u monitor jer je Partizan njegov klub.
Posle onog poraza od Unikahe na pocetku evrolige,pisao sam ovde da treba imati strpljenja i da ce ovo biti dobar tim. Ali da ce biti ovoliko dobar,iskreno nisam ni sanjao.
Jer po meni je ovo rezultatski najuspesnija godina Partizana u istoriji.
Osvojena je NLB liga ,realno 2. ili 3. liga u Evropi ( ako uzmemo u obzir da je ACB neprikosnovena,nijednu drugu u Evropi ne smatram jacom od NLB).
Osvojeni su kup i prvenstvo lagano.
F4 eurolige je po meni rezultat ravan osvajanju kupa sampiona iz 1992. ( kad se uzme u obzir sta se sve promenilo za ovih 18 godina. Broj stranaca u najacim klubovima,budzeti tih istih klubova u odnosu na Partizan,to da sada iz najacih liga po 3-4 tima igraju u EL,....)
Samo u jednom trenutku sam bio pesimista sto se tice ovog tima. To je bilo posle onog poraza u Litvaniji od LR. Mnogo smo lose izgledali na toj utakmici i to me je stvarno pokolebalo. Ali posle toga je dosla utakmica koja nam je ,po meni,bila prelomna za ovu sezonu. To je protiv ovih crveno-belih vecitih luzera iz Pireja.
Posle toga je sve krenula uzlaznom putanjom.
Sta reci o igracima???
BO - cudo od igraca. Time je sve receno. Definitivno meni ( i ne samo meni) najomiljeniji stranac koji je igrao u Partizanu ( tu mi je negde i Blejk Step ). I igracki najkvalitetniji. Pravi motor ove ekipe.
KECMAN - najbolja sezona Duleta u Partizanu. Vukao je kada je trebalo,kada su svi ostali bili u kanalu,tu je bio Dule da povuce. Zagreb i 0,6 ostaje za sva vremena.
VESELI - zver od igraca. A tek ce biti. Jedan od retkih mladih igraca koji je resio da ne trci za parama i da iste nece pobeci,ako ostane jos godinu dana u Partizanu i nastavi da igracki napreduje.
ROBERTS - covek koji za svoju poziciju ima mana. Los dribling,prodor,skromna igra ledjima......ali sve to nadoknadjuje fanaticnom borbenoscu,fantasticnim skokom i kontrolom reketa i sjajnom odbranom
MARIC - otkrovenje za sve nas. Ljudina. Povreda ga je mnogo poremetila,postao je i nervozan,nije se vratio na nivo od pre povrede,ali definitivno igrac koji ce Partizanu dodnositi dominaciju u reketu i sledece sezone

.
BOZIC - mnogi ce reci da je Pera omatorio,da je spor....verovatno i jeste,ali znacaj koji Pera ima u svlacionici,na treningu nema cenu. Kao i uvek spreman da udje kad treba,napravi brze faulove,ali time promeni ritam utakmice...
RASIC - veoma specifican lik. Sotira 5 utakmica nema nigde,jede nam zivce,a onda odigra jednu dobru. I tako u krug. Definitivno najbolji suter u ovom timu.
VRANES - uz sve mane koje ima,a ima ih dosta,u potpunosti zavrsava ono sto se trazi od njega. I to je ono najvaznije. A njegovi kriticari bi trebali da shvate da Vranes ima motoriku kako treba i da je napadacki bolji,sa ovom visinom sigurno ne bi bio u Partizanu,vec u NBA.
DJEKIC - iskreno za mene malo razocarenje. Dosao je kao jedan od nasih najvecih talenata u nekoliko generacija,ali nije mnogo pokazao. To sto mu je ovo prva sezona u seniorskoj kosarci sigurno je opravdanje i mislim da ce jednog dana ipak biti vrhunski igrac. Veliki problem mu je sto fizikalijama nije mogao da parira nijednoj cetvorci protiv koje je igrao,ali ce radom u teretani to biti reseno. U odbrani mnogo koristi ruke,ali opet kazem mlad je i ima vremena za njega. Sigurno nije nista losiji nego sto je nOvica bio u njegovim godinama. Samo nema onaj ubilacki instikt koji ima Novica.
MITROVIC - prijatno iznenadjenje. Definitivno decko koji ima mooda,ima drskost i nadam se da cemo u njemu dobiti odlicnog igraca. Mana samo losa mehanika suta,ali ipak ima dobre %
MILOSEVIC -

.Braca ko Braca. Svoju sansu u Partizanu nije iskoristio i mislim da privodi kraju svoj boravak u nasem klubu
SINOVEC - nista nije pokazao. Videcemo sta ce biti sa njim ,ali mislim da ide.....
Definitivno su ovi momci ucinili da se osecam ponosnim sto sam grobar i hvala im zbog toga
Prica se da je sa Marjanovicem
sve dogovoreno. Sto znaci da Vranes sigurno ide.
Blizu Partizana je i Milosavljevic iz Kragujevca,a ostali dolasci ce zavisiti od odlazaka
Ovo je Bobi Marjanovic
A ko je ovo ?

Na ove nebuloze da nam titule donose sudije i slicno nisam hteo ni da se osvrcem,ali malo pre Tegi iznese zanimljiv podatak.
Medjusobni skor Partizana i Hemofarma u poslednjih 4-5 godina je 30-5 za Partiza. Svih 5 pobeda HF je zabelezio kada su sudile nase sudije. Kada su sudile sudije iz Bosne ,Hrvatske......u jadranskoj ,Hemofarm NIKADA nije pobedio Partiza. Toliko o tvrdnjama vrscana da ih sudije onemogucavaju da uzmu titulu.