KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slavko je svoju rolu odigrao odlično, više se od njega ne očekuje. McCaleb nas samo tako vadi već nekoliko utakmica, svaka mu čast.

A i mene je iznenadio Dule sa onim faulom na 29 sec - bar da su sačekali još par sekundi ovako :dontunderstand:

Bilo kako bilo Marusi neće dobiti obe utakmice do kraja, možemo da mirno spavamo večeras

Ako imaš 3 poena prednosti ČEKAŠ do poslednje sekunde da napraviš faul, ne praviš ga odmah sigurno. Jednostavno sve karte su u tvojim rukama, čak i da protivnik postigne trojku (dve najgore stvari koje mogu da se dese su trojka i and1) opet imaš 5.5 sekundi i timeout da kreneš sa centra i probaš da pobediš.

Ovako smo se odrekli prednosti, dali im 2 laka poena i poslednji napad. A delovalo je kao da je Dule tražio brz faul? Mnogo čudna odluka...

Ako imaš 3 poena prednosti ČEKAŠ do poslednje sekunde da napraviš faul, ne praviš ga odmah sigurno. Jednostavno sve karte su u tvojim rukama, čak i da protivnik postigne trojku (dve najgore stvari koje mogu da se dese su trojka i and1) opet imaš 5.5 sekundi i timeout da kreneš sa centra i probaš da pobediš.

Ovako smo se odrekli prednosti, dali im 2 laka poena i poslednji napad. A delovalo je kao da je Dule tražio brz faul? Mnogo čudna odluka...

Ne 5,5 sekundi nego skoro 15, jer je na 29 sekundi do kraja Marusiju za napad ostalo 15,16 sekundi.

Neki treneri prave faul čim protivnik pređe pola ... Istroše nekoliko sekundi, a i onemogući im se šutiranje trojke ... I ovako je Dule imao karte u svojim rukama, jer imao je +1 i 29 sekundi za napad ... Ako protivnik napravi faul - OK, ima +3 i onda opet faul čim pređe pola ... A ako ne pravi faul, onda mu ostaje 5 sekundi da postigne koš (dal trojku ili dvojku, zavisi od rezultata), a u slučaju trojke ima -4 ...

Neki treneri prave faul čim protivnik pređe pola ... Istroše nekoliko sekundi, a i onemogući im se šutiranje trojke ... I ovako je Dule imao karte u svojim rukama, jer imao je +1 i 29 sekundi za napad ... Ako protivnik napravi faul - OK, ima +3 i onda opet faul čim pređe pola ... A ako ne pravi faul, onda mu ostaje 5 sekundi da postigne koš (dal trojku ili dvojku, zavisi od rezultata), a u slučaju trojke ima -4 ...

Pretpostavljaš da će oba igrača (i protivnički i tvoj) da daju sva slobodna, što je ogromna kocka. Možeš završiti sa +1 i protivničkim napadom, onda šta?

Bolje da mu ostaviš što manje vremena kad već imaš +3, zar ne?

Favoriti protiv Orleana, pa prvenac Francuza...
Favoriti protiv Marusija, kladionice davale +8 na Partizan, pa na misice...
Favoriti protiv PAO, barem prema trenutnih 0-4 Atinjana... :sad2:
Bice u cetvrtak jos teze nego veceras... :think:

Elem, kad su rastereceni, cuda cine... ali, nabacice im do cetvrtka breme koje tesko nose...

Pretpostavljaš da će oba igrača (i protivnički i tvoj) da daju sva slobodna, što je ogromna kocka. Možeš završiti sa +1 i protivničkim napadom, onda šta?

Pretpostavljam, jer obično lopta tada ide najboljim pucačima, ali naravno da ne mora da znači ... Sve ovo što pišemo su samo pretpostavke koje ništa ne garantuju ...

Isto tako može i sa +5 i sa našim napadom ...

Svaka penal zavrsnica je uvek lutrija... imas verovatnocu, znas kome ide lopta... ali se neces bas opkladiti... cak ni na Bodirogu. :mrgreen:

Uostalom, takav rezon je doneo titulu Danilovicu u Italiji kada ga je Wilkins faulirao na sutu za 3 (+1), na tacno cetiri razlike i isteku vremena... zato je faul odmah na pola, da se sprece ovakve stvari... cudo jedno sta sut iz ocaja moze da napravi...

Pa upravo me to i zbunjuje, jer kad imaš punu kontrolu nad situacijom gledaš da izvučeš što manji rizik. Nije ti u interesu da se cimaš ko će da ubode slobodnjak, da prebrojavaš tajmaute i slično.

Dule se večeras odrekao prednosti i po meni ušao u nepotreban rizik. Ako neko ima objašnjenje za ovaj potez, neka ga podeli sa ostalima. Možda nam nešto izmiče, Dule je možda povukao genijalni potez a da ga mi ne kapiramo.

Ovako, potez je glup i zabrinjavajući - mogli smo da ispoošimo bespotrebno. I možda mu se to ponovi i obije o glavu kad nam najmanje bude trebalo.

@NCF
I da im je čudo (3+1) pošlo za rukom, mi bi ipak imali poslednji napad?

Poslednja izmena:
Ja sam u jednom trenutku rezonovao da ce mozda cak i svesno ici na to da udje u produzetke, pa da proba da iscupa i tih famoznih +9... Marusi nije delovao kao ekipa koja bi to izdrzala.
Mozda je covek bio negde izmedju te dve zelje... te se opredelio za vrapca u ruci.
Uostalom, vec je dovoljan broj puta pokazao da njegove odluke nemaju veze sa srecom koliko sa znanjem...

Mada, verujem da ovde ima onih koji bi to bolje resili... :hahaha:

Kakav je bio sad je i odličan ... Ja mislim da on ima značajniju ulogu na treningu nego na utakmici, jer je Mariću (i ranije Pekoviću) sigurno lakše da igraju protiv protivničkih centara nakon treninga sa Vranešom svaki dan ... Ako nauče da kvalitetno igraju protiv grdosije od 2.30 (kom je Dule verovatno objasnio cake kako da se postavlja i kreće i odbrani), onda im bude dalko lakše protiv "običnih" centara od 2.10 ...

On izgleda u Partizanu i postoji da bi izigravao poligon!!! Pokretnija je konstrukcija koševa od njega!!!

Ako neko ima objašnjenje za ovaj potez, neka ga podeli sa ostalima. Možda nam nešto izmiče, Dule je možda povukao genijalni potez a da ga mi ne kapiramo.

Ovako, potez je glup i zabrinjavajući - mogli smo da ispoošimo bespotrebno. I možda mu se to ponovi i obije o glavu kad nam najmanje bude trebalo.
Nema tu objašnjenja, sve su to pretpostavke šta bi bilo kad bi bilo ... I u tome je razlika između nas (bar mene) i pravih stručnjaka - oni kapiraju košarku bolje od nas, i ne sumnjam da Dule ima odlične razloge zašto se odlučio na tako nešto ...

Nema kad da nam se obije o glavu, jer ovo je najbitniji meč u ovoj fazi ... I da nam se obije o glavu protiv PAO-a, opet smo ispred Marusija osim ako oni ne tuku Barsu ili PAO na stranu (što je malo verovatno) ...

I da im je čudo (3+1) pošlo za rukom, mi bi ipak imali poslednji napad?
Šta bi ti više voleo +1 i napad, ili -1 i protivnikov napad? Efes ili Barsa?

Ne neki način, za obe situacije se može reći da su pod tvojom kontrolom ...

To jeste moguće, ali bi onda branio bez faula... 'bem li ga, odoh u krevet - bitna je pobeda :)

P.S. Barsu je potpuno iznenadio, work of a genius - ma touch of god!

Vrabac je u ruci... ;)
Sad valja dotuci grogirani PAO... a ranjeni lav je najopasniji...
Bice i vise nego cupavo...
Mada, moguce je da vec koliko sutra krenu da rade klanovi i razdori kod zelenih... :think:

Nema tu objašnjenja, sve su to pretpostavke šta bi bilo kad bi bilo ... I u tome je razlika između nas (bar mene) i pravih stručnjaka - oni kapiraju košarku bolje od nas, i ne sumnjam da Dule ima odlične razloge zašto se odlučio na tako nešto ...

Mojne si skroman, Walken... samo nisi bio na pravom mestu u pravo vreme, i ti bi sada imao punu vitrinu pehara... :hahaha:...

Ja sam u jednom trenutku rezonovao da ce mozda cak i svesno ici na to da udje u produzetke, pa da proba da iscupa i tih famoznih +9... Marusi nije delovao kao ekipa koja bi to izdrzala.
Mislim da se ne gledaju produžeci kad je u pitanju međusobni skor, nego rezultat iz 40, pa makar bio i nerešen ... Da je bio X, vodilo bi se kao +8 za Marusi bez obzira koliko bi ih pobedili u produžecima ...

Uostalom, vec je dovoljan broj puta pokazao da njegove odluke nemaju veze sa srecom koliko sa znanjem...
U tome je i razlika između nas i njega, mi smo ovde generali nakon bitke, i pretpostavljamo situacije, a on mora da donosi odluke u sekundi ...

I najviše zbog toga mi deluje nebulozna Kostina izjava, da bi mi ovde osvojili toliko zlata i Evroliga kolko Duda i Željko ...

Mojne si skroman, Walken... samo nisi bio na pravom mestu u pravo vreme, i ti bi sada imao punu vitrinu pehara... :hahaha:...

Ako si se bavio basketom, a pritom si najviši, onda verovatno možeš da zakucaš ... Zamisli da ti ja kažem da bi i ti mogao da zakucaš preko Sabonisa, samo da si bio na pravom mestu u pravo vreme ...

Da je to moguće, svi bi bili genijalni treneri i igrači, a ovako je ta privilegija rezevisana za njih nekolicinu ...

Mislim da se ne gledaju produžeci kad je u pitanju međusobni skor, nego rezultat iz 40, pa makar bio i nerešen ... Da je bio X, vodilo bi se kao +8 za Marusi bez obzira koliko bi ih pobedili u produžecima ...

U kladionicama, da... :mrgreen:... ali Euroleague upisuje konacan rezultat kao zvanican. Pa makar i posle pet produzetaka.
Sem ako nesto ne promenise od pre par sezona... ali, cisto sumnjam.

U tome je i razlika između nas i njega, mi smo ovde generali nakon bitke, i pretpostavljamo situacije, a on mora da donosi odluke u sekundi ...

Te je on zato tamo gde jeste... i hvala mu sto jeste.
Ne toliko zbog Partizana, koliko zbog srpske kosarke.

I najviše zbog toga mi deluje nebulozna Kostina izjava, da bi mi ovde osvojili toliko zlata i Evroliga kolko Duda i Željko ...

I nije sto se zaleteo, vec sto i dalje TVRDI... :hahaha:
Stvarno, KAKO da ga shvatim ozbiljno?... :lol:
Poznavalac, nema sta... skidam kapu. :mrgreen:

dobro, mozda bi Muad, ti i ja osvojili, al kosta ne bi sigurno :hahaha: on bi potrosio pare na Milicica i ode mast u propast :mrgreen:
elem, sto se tice faula, ja verujem u Maricev blok i u Socka na liniji penala (samo tu mu i verujem), verovao je i Dule i to ga cini velikim trenerom :D
aj sad laku noc, a ja moram da se uozbiljim za PAO inace ce biti gusto :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back